Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 15 |
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 30.04.13 19:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KristjanE
Tervist! Panin ka oma AAT mootoriga A6-ele juhtme taha. Esialgne pilt oli siis selline:
Nüüd tuleb veel hommikul vaadata kuidas käivitub. Proovisõidul käies tundus, et nagu oleks minek paremaks läinud, eks näeb kuidas küttekulule mõjub.
|
Sul ei kuva millegi pärast 4-ndas kanalis, kas pritsehetk enne või peale ÜSS-i.
|
|
|
|
KristjanE
huviline
Registreerunud 17.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3Q
|
postitati 30.04.13 19:47
|
|
|
Mul 409.1 versioon ei näindanud üldse midagi erilist aga arvutis oli kunagisest ajast mingi 3.0.3.1 versionn vag-com-ist ja sellega sain need näidut
kätte. Tuttav jällegi sai minu autost 409.1 versiooniga ka näidut kätte. ei tea mis jama sellega on.
Edit: see peaks enne ÜSS-i sestkui ta läheb peale ÜSS-i siis näitab ta miinuseid.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.13 18:16
|
|
|
Keegi turborõhust VAG-COM-i järgi oskab midagi rääkida? Palju teistel arvuti tühikäigul ja pööretel rõhku näitab. Tegin ühe pildi ka:

10-nes kanal peaks olema see, kust turbo andmeid kuvatakse. Tühikäigul on siis 989.4mbar-i ja kohapeal, pööretel sain 1700 sinna. Sealt tuleb mingi
kogus maha arvutada, et tegelik rõhk teada saada. Keegi valgustaks? 
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.13 18:37
|
|
|
Tühikäigul see 1014mbar on atmosfääri rõhk ehk ~1bar. Kui sul seal lahtris on 1700 siis see tähendab 0,7bar ülerõhku.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.13 18:44
|
|
|
Ehk siis, see auto vist originaalina üle 1 bari ülerõhku üldse ei tekita, siis kui sinna paremasse lahtrisse koormusega kiirendades 2000 mbari tuleb,
saame tegelikuks rõhuks 1000mbar-i ehk 1bar-i ja turbo tekitatav rõhk on selle auto kohta ootuspärane?
|
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005
|
postitati 01.05.13 21:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ülks
Ehk siis, see auto vist originaalina üle 1 bari ülerõhku üldse ei tekita, siis kui sinna paremasse lahtrisse koormusega kiirendades 2000 mbari tuleb,
saame tegelikuks rõhuks 1000mbar-i ehk 1bar-i ja turbo tekitatav rõhk on selle auto kohta ootuspärane? |
Nii on! Originaalseades peaks wastegate avanema kuskil 0,9barise rõhu juures, tavalise ehk levinuma chipi softiga hakkab rõhk küündima üldiselt
1,05-1,1barini. Kui kasutad boost controllerit, võid ka 1,5bari kätte saada, aga siis vastutad oma masina mootori tervise eest juba ise...
Btw, kui kellelgi on huvi turbo laiali lasta, siis mul on üks korralik K14 siiani üle 
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
postitati 11.08.13 10:13
|
|
|
Eile käis kasutaja medical mu autost üle ja keeras süüdet hilisemaks. Eelnevalt oli 7 kraadi, nüüd sai siis sinna 5.2 juurde sätitud.
Mootor hakkas kohe vaiksemalt käima. Kütus on seal 3.1 juures. Tahmas ka peale seda toimingut vähem.
Sõiduajal puhus minu turbo korraks isegi 1.1 bar ülerõhku välja.
Nüüd on sama küsimus nagu ühel eelkõnelejal, et kas VAG abiga saab kuidagi kindlaks teha, kas auto on juba chipitud või mitte?
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.08.13 10:41
|
|
|
Seda tean isegi, et kütust on rohkem peal, kui tehas ette näeb. See sai meelega selliseks jäetud, sest ka medical auto on samades
seadetes ja toimib muretult. Samas kütusekogust ise ei muutnud vaid jätsime nii, nagu ennem oli, kuid süüdet keerasime hilisemaks, sest see varajase
süüte lagin hakkas juba häirima.
Veel avastasime selle, et mingil põhjusel oli sisselaskekollektori tagaotsas olevale voolikule pime ette pandud, eemaldasime ka selle ning mingit
muutust ei täheldanud, seega pole aimugi, miks keegi oli sinna varem pimeda vahele pannud.
|
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q
|
postitati 11.08.13 11:29
|
|
|
Kirjelduse järgi oleks tegu map-i voolikuga, mis see pime paremaks teeb seal?
Minu masinal on pööretel 2200-2800 ülerõhk 1,3 bar, peale seda jääb 1 bar peale.
Kas on mingi vigane chip või on WG juhtimisel mingi mehaaniline viga?
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q
|
postitati 11.08.13 11:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Originaalis on kõige suurem väärtus 45-46mg täisgaasil 3000 kuni 3500 rpm vahemikus.
|
Kas peale koputatud kaanega(suurem kütekogus) jääb siis täiskoormusel max kütusekogus samaks?
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.08.13 12:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Sparkle
Kirjelduse järgi oleks tegu map-i voolikuga, mis see pime paremaks teeb seal? |
Pole aimugi, sellepärast küsisingi. Mingit vahet ei täheldanud, seega jätsin selle pimeda sealt vahelt ära.
Lähiajal tuleks aga EGR puhtaks teha või üldse pimedaks panna, sest pole aimugi, mis seal toimub.
|
|
|
|
Johnny
klubiliige
Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Jeep GC
|
postitati 11.08.13 14:39
|
|
|
Milline see pime sinna vahele pandud oli? Originaalis seal kolde küljes 8ne toru, mille sees umbes 1,5mm auk. Kui rõhuga mingeid probleeme, siis peaks
kindlasti turbo küljes toru ja map anduri vooliku üle kontrollima. Ja EGR tee pimedaks. PRJ soft olemas, kus EGR ka välja kirjutatud.
Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
|
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.08.13 14:47
|
|
|
Pime oli vahetult peale seda sisselaksekollektori toru vahele pandud, oli üks keermestatud pulk või poldiots sinna sisse surutud ja kõik. Selle
eemaldamine aga mingeid muutusi kaasa ei toonud ja jätsin hetkel selle pimeda sealt vahelt ära. Rõhuga ei tohiks ka probleeme olla, sest 1bar juurde
see ülerõhk mul ka jääb. Tegu on automaatkastiga ja see tahab suhteliselt ökonoomselt sõita, kuid turbo tuleb järgi ja sellega probleeme pole.
|
|
|
|
urki
huviline
Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.08.13 15:24
|
|
|
Tegu ju hoopis teise mootoriga. Eelnev jutt ei puuduta seda mootorit ja ega seal midagi endal näppida ei anna, sellel mootoril teeb juba kõik aju ära.
|
|
|
|
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: MC x 2, AEL
|
postitati 19.08.13 17:26
|
|
|
Sai ka siin huvi pärast veidi näitusid uuritud ja pumpa näpitud. Endal oli süüde enne midagi 22,9, ehksiis ülivarajane. Küte oli 3,1 peal. Nüüd panin
süüte sinna kuhugi 4,0-10,0(hüppab seal vahemikus) kanti ja kütuse 4,4-4,7 vahemikku. Kui enne oli kompus üldine keskmine 7,5, siis nüüd on ainult
maantee kulu sisuliselt sama. Ehk siis kütusekulu tõusis märgatavalt. Kuidas teistel on, kas süüte ja kütusekoguse näit on stabiilne või hüppab ka
päris suures ulatuses? Mul nimelt pumbal mõlemapidine lõtk sees ja ise arvan, et väärtused hüppavad just sellepärast. Täna keerasin kütte taas 3,1
juurde, nüüd vaja loomkatse teha, et näha, kas midagi muutus. Süüte hilisemaks keeramisega läks hommikune käivitus ka muidugi üksjagu kehvemaks. Kuigi
jah, diislilaginat jäi justkui vähemaks.
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.08.13 17:54
|
|
|
Süütenurga kõikumine pidavat viitama kulunud pumbale.
|
|
|
medical
klubiliige
Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: AAN
|
postitati 19.08.13 18:31
|
|
|
Minu masinal kõiguvad mõlemad väärtused peale koma mõned ühikud.
Nii suures ulatuses küll ei muutu. (Hetkel küte 3.1, nurk üle 5 nats)
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 19.08.13 18:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Sparkle
Kas peale koputatud kaanega(suurem kütekogus) jääb siis täiskoormusel max kütusekogus samaks? |
Ajust kuvatav jääb muidugi samaks. Ega aju ei tea, et sa kaant peale koputasid seal
Süüde on ka siis liiga hiline jne. Üldiselt kui lihtsalt vag-comiga või kaanest tuimalt kütust peale keerata läheb efektiivne süüde hilisemaks,
kasutegur väiksemaks, EGT suuremaks ning kütusenäidik hakkab kütusekulu väiksemaks valetama.
Kui asju normaalselt teha, siis kõik need probleemid jäävad olemata, kuna aju teab, palju ta kütust sisse paneb ning oskab ka nurka korrektselt
reguleerida.
P.S. "Efektiivne süüde" sellepärast, et suurema kütuse korrektseks põletamiseks on vaja ka pritsenurka varasemaks keerata, et 50% kuskil ÜSS juures
ära põleks.
|
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro
|
postitati 23.08.13 17:15
|
|
|
Sai ka paar päeva tagasi süüdet reguleeritud ning minu näitajad said sellised:

Kokkuvõte: Masin liigub hästi, käivitub kenasti ja ei tahma ka üle määra. Ehk ise olen igati rahul, aga ega süüde nüüd liialt varajaseks ei saanud ja
peaks pumpa veidi hilisemaks keerama? Ehk kogenumad mehed oskavad nõu anda.
PS! Vabandust, et pildi kvaliteet kõige parem ei ole.
|
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.08.13 18:32
|
|
|
Talvele vastu minnes on hea süütenurk. Eks ta lärmakam ole ja natuke rohkem kütet tarbi, aga see vahe pole suur. Mul oli talvel 7 ja suveks sättisin
5.4 kuid käivitamisel oli vahe.
|
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro
|
postitati 23.08.13 19:48
|
|
|
Kusjuures enne oli mul süütenurk ikka üsna hiline ja mina oma kõrvaga väga vahet ei märkagi. Leian, et diisel peabki mürisema ja tahmama, nii ikka
õige. Peaasi, et masin kenasti käima läheb ja kütet ka üle mõistuse ei võta. Minek muutus küll märgatavalt. 
|
|
|
|
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: MC x 2, AEL
|
postitati 07.10.13 20:18
|
|
|
On keegi juhuslikult või meelega süüdet ülivarajaseks keeranud? Mul autol hetkel kuskil seal 17,7 BTDC juures ja suve algusest saati mootoris selline
kahtlane metalne kõrin sees. Suhteliselt palju asju juba lahti kistud ja nii mõnigi asi asjata uue vastu vahetatud, aga kasu ei midagi. Ideed hakkavad
juba otsa saama. Nüüd plahvatas, et kas seesamane liiga varajane süüde ei saa seal seda kõrinat tekitada? Mis puutub süüte regullimisse, siis ilmselt
ei oska ma seda õigesti teha, sest siin palju kirjutatud väikesed pumba liigutamised siia-sinna ei muuda minu näitude juures praktiliselt midagi.
Selline näit sai ka jäetud katseeksituse meetodi teel, sest antud seades käivitus masin kõige paremini. Nagu eespool kirjutasin, siis minu kätte
jõudes oli süüteks 22,9 BTDC, ehksiis tegelikult on seda isegi veidi hilisemaks saanud juba keerata.
|
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.13 05:30
|