Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 .. 14 |
Mr.E
huviline
Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro
|
postitati 10.05.12 18:45
|
|
|
Auto: A4 B5 1.8Tq -2000a-
Paak 55L
Alexsela- 95 keskmiselt sõidan paagiga 470km
Neste- 95 sama.... 470km
Viimaselajal olen proovinud Nestest 98't aga mingit suur erinevust küll pole märganud, paagiga saab ikka umbes 470km. Võibolla edasi astub küll
paremini, aga see ka väga minimaalne.
Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
|
|
|
|
Tambet.
huviline
Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.12 20:01
|
|
|
Keegi a4 1.8 (kliimaga) kohta oskab öelda, et millist tuleks siis tankida (teemast nagu ei leidnud selle mootori koha pealt midagi)? Olen nüüd kuskil
pool aastat sõitnud selle autoga ja tankinud Statoili 95te. Juhuslikult tuli juttu auto eelmise omanikuga sellest ja ta ütles, et viimased seitse
aastat, mis tal see auto oli, tankis ainult 98t. Nüüd ma ei teagi, äkki peaks seda 98ga edasi jootma?
|
|
|
mine....
huviline
Registreerunud 10.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.12 16:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Chips
Keegi a4 1.8 (kliimaga) kohta oskab öelda, et millist tuleks siis tankida (teemast nagu ei leidnud selle mootori koha pealt midagi)? Olen nüüd kuskil
pool aastat sõitnud selle autoga ja tankinud Statoili 95te. Juhuslikult tuli juttu auto eelmise omanikuga sellest ja ta ütles, et viimased seitse
aastat, mis tal see auto oli, tankis ainult 98t. Nüüd ma ei teagi, äkki peaks seda 98ga edasi jootma? |
Kõige lihtsam ju ise järgi proovida kummaga paremini käitub/kulutab...
I hope that I will soon forget the Audi Quattro. Until I do, I shall continue to worship that b.tch goddess Success at the expense of friends, family,
honesty and decency - anything to be in a position to have one. -Four Wheeler Magazine 1982
|
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 14.05.12 19:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Chips
aastat, mis tal see auto oli, tankis ainult 98t. Nüüd ma ei teagi, äkki peaks seda 98ga edasi jootma? |
Nagu varemgi räägitud, mida väiksem oktaani arv, seda rohkem "energiat" kütus sisaldab. Nimelt näitab oktaani arv detonatsiooni kindlust, mida
suurem number, seda detonatsiooni kindlam. Mida rohkem lisandeid kütusele lisatud, seda vähem energiat põlemisel saab. Antud ajastu 1,8 A4`dele tehase
poolt ette nähtud 91 või 95, ei ole mingisugust mõtet 98(kallimat) kütust tankida.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
tanel850
huviline
Registreerunud 23.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 4.2
|
postitati 10.04.13 20:48
|
|
|
A6 4.2 V8 220kw 2000a.
Algul sõitsin samuti 98 bensiiniga aga siis kui foorumist leidsin selle teema, Proovisin ära 95 ja tõsiselt 95 mõjub paremini. Samas 98 vahepeal hea
puhastada kolbe ja torusi jne....
|
|
|
AularA
huviline
Registreerunud 25.06.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4.2Q
|
postitati 27.06.13 15:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tanel850
Algul sõitsin samuti 98 bensiiniga aga siis kui foorumist leidsin selle teema, Proovisin ära 95 ja tõsiselt 95 mõjub paremini. Samas 98 vahepeal hea
puhastada kolbe ja torusi jne.... |
Miks 98 seda tegema peaks? Selleks on vähe teised ained minuteada.
Et teemast mööda ei läheks , siis 4.2 A8-ga ei täheldanud küll mitte mingisugust vahet.
|
|
|
pisike
huviline
Registreerunud 08.02.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80 B3
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 15.12.13 17:23
|
|
|
Ei
|
|
|
ahto555
huviline
Registreerunud 06.01.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.12.13 15:57
|
|
|
A4 B5 1,8 ADR (pre-facelift) 1996.
Olen lisanud kütusele 95 (NESTE põhiliselt) etüülpiiritust (etanool). Protsentuaalselt mitte palju - 3-5% (maks 10%). Ei kujuta ette palju see
oktaanarvu tõstab, aga autot ei tunne ära. Nagu siga ja kägu
Klappide klõbin kaob, selgelt on tunda kuidas süüdet varasemaks "keeratakse", tuntav pöördemomendi tõus madalatel pööretel ja ka möödasõidul.
Sellest võiks järeldada, et mootor ikkagi naudib kõrgema oktaanarvuga kütust. Seda loomulikult juhul kui lambda- ja detonatsiooniandur toimivad.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.12.13 17:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ahto555
Olen lisanud kütusele 95 (NESTE põhiliselt) etüülpiiritust (etanool). Protsentuaalselt mitte palju - 3-5% (maks 10%). Ei kujuta ette palju see
Klappide klõbin kaob, selgelt on tunda kuidas süüdet varasemaks "keeratakse", tuntav pöördemomendi tõus madalatel pööretel ja ka möödasõidul.
Sellest võiks järeldada, et mootor ikkagi naudib kõrgema oktaanarvuga kütust. Seda loomulikult juhul kui lambda- ja detonatsiooniandur toimivad.
|
Ja mõne aja pärast võiks vaadata, mida kolvirõngad jms. selle etanooli peale ütlevad. Võid ka lennukikütust kohe panna ja minekut nii mis jube, kuid
põletab ka mootori maha nii mis kole. Natuke tasuks mõelda ka ennem, kui igasugu sodi enda auto paaki valad. Loodan, et sõidad ise selle mootori kotti
ja ei satu kellegile teisele õnnetuseks kaela.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 26.12.13 17:36
|
|
|
Aastaid tagasi müüdi ühes kesklinna Alexela tanklas ka kütust E10, ehk siis 95 millele oli lisatud 10% etanooli. Nüüd enam ei teagi, kas kuskil seda
ka valmisseguna müüakse. Aasta oli siis kuskil kahetuhandete keskel... ja no see auto sõidab tänaseni kenasti, tollal sai seda tangitud igatahes. Aga
küll ei mäleta, kas mingit vahet ka oli sõiduomadustes. Mootoriks oli 1.8 monopritse 66kw.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 26.12.13 18:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
Ja mõne aja pärast võiks vaadata, mida kolvirõngad jms. selle etanooli peale ütlevad. Võid ka lennukikütust kohe panna ja minekut nii mis jube, kuid
põletab ka mootori maha nii mis kole. Natuke tasuks mõelda ka ennem, kui igasugu sodi enda auto paaki valad. Loodan, et sõidad ise selle mootori kotti
ja ei satu kellegile teisele õnnetuseks kaela. |
Bullshit.
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.13 07:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Taavi
Misasi on lennukikütus? See on umbes samahea sõna kui autokütus. Mitte
midagi ütlev. |
Google on abiks Sinu küsimusele: http://en.wikipedia.org/wiki/Aviation_fuel
Kunagi üks mees, kes lennujaamas töötas, proovis mosses seda - jube hästi käis edasi, kuid üle 15 000 sõita ei saanud - seda turbopropeller
mootoritesse käivat varianti siis.
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.13 07:18
|
|
|
See jutt on nii loll, et raske on midagi õelda. Turboprop sõidab Jet-A1 ga, mis on sisuliselt diisel. Kui mosse sellega isegi kuidagi sõitis, siis vb
kuuma mootoriga. 100LL-ga võib bensumootor sõita küll aga kerosiiniga ma sügavalt kahtlen. Kerosiin läheb seevastu diislisse täitsa edukalt. Enamasti
küll segatakse seda diisliga. Sõidab ilma probleemideta pikki km. Aga anyway läheb kõik see juba teemast välja.
12.301@181km/h
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.13 07:41
|
|
|
See jutt on nii loll, et raske on midagi õelda. Turboprop sõidab Jet-A1 ga, mis on sisuliselt diisel. Kui mosse sellega isegi kuidagi sõitis, siis vb
kuuma mootoriga. 100LL-ga võib bensumootor sõita küll aga kerosiiniga ma sügavalt kahtlen. Kerosiin läheb seevastu diislisse täitsa edukalt. Enamasti
küll segatakse seda diisliga. Sõidab ilma probleemideta pikki km. Aga anyway läheb kõik see juba teemast välja. |
Ma räägin seda, mida mulle on räägitud. Sellel ajal ei pruukinud see olla sama asi, mis praegu on kasutusel ja võibolla seda segati millegiga, kuid
mõte jääb samaks. Nimetati seda vähemalt lennukibensiiniks e. lennukikütuseks ja oli kasutusel just kolbmootoris, mitte reaktiivmootoris - palju
kiiremini aurustuv, kui bensiin. Jube lihtne on tulla kohe lolliks sõimama, kuid sellega näitad kahjuks ainult oma lollust ja kui Sa konkreetset
juhtumist ei tea, siis ei ole Sul alust kedagi sõimama tulla - kui on soovi, siis võin selle konkreetse inimese ülesse otsida ja teid kokku viia, et
saaksid täpsemalt teada, mis ta paaki valas. Selliseid juhtumeid olen teisigi kuulnud inimeste käest, kes lennuväljal töötavad, et bensiinimootoriga
sõiduautosse on valatud lennukikütust, mille tulemusena kasvab näiv-võimsus pea mitmekordseks - tulemuseks ärapõlenud kolvid ja klapid.
Ma ei hakka selle teema üle rohkem vaidlema
|
|
|
paranormaalne
klubiliige
Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY
|
postitati 27.12.13 07:57
|
|
|
Päris lahe, lennukite mehaanikuna leiba teeniv tegelane saab NSR (naised saunas rääkisid) faktiteavet.
värdsõnade leksikon - kellablokk, varjant, igastähes, nukvõll, org. eesliide - orgaaniline jagaja?, velüür, bronks, gardaan, polüretaan, millekagi,
ütlematta, värvimatta, hooldamatta, tahtmatta, vahetamatta, katusetta, ostmatta, õieti vs. õigesti, kvall, sürpriis, kahedeist, oksion, pumb, doll
(mõõtühik), saabgi, kellegile, tänamattu, algorütm, roolilätt, rädikas, milleGIGA, paraleel, didident, laadia, oktsion, kabasnik, pagaaznik, toonor,
sumbuti, saaleviga, airbäg, bäg, gartaan
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: S6 V8T
|
postitati 27.12.13 08:36
|
|
|
Kuulge, ässad, jagage parem fakte, mitte ärge näägutage levinud käibeterminite kasutamise pärast. Selleks foorum ongi.
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.13 08:50
|
|
|
Jah, jõuluaeg on. Ei nääguta rohkem Nagunii kustutatakse siit see pläma
ehk varsti ära. Seniks aga proovijatele:
Jet-A1 - enamvähem diisli sugulane. Töötab kindlasti nö tava diislites, kus on harilik pump ja pihustid. Pole küll kuulnud, et keegi puhtalt sõidab
aga võimalik vist on. Juttude järgi on jõudu rohkem aga reaalseid numbreid pole minu tuttavatest keegi mõõtnud.
100LL on plii sisaldusega kolbmootorite bensiin. Mis selle asemel vene ajal oli, kahjuks ei tea. Ilmselt mõni veidi madalama oktaanarvuga bensiin.
Tapab katalüsaatori. Kahjuks pole selliste mootoritega tegelenud kus antud kütus kasutusel oleks seega ei oska ka kommenteerida, mida see sõiduautos
teeb. Ilmselt veidi süüdet keerates käib küll. Kohe kindlasti ei kerki võimsus mitmekordseks. Mõnedes lennukimootorites peaks olema ametlikult ka auto
98 lubatud ja see ei tähenda, et nüüd lennukil jõud ära kaob.
Ja mootoritüüpidest:
Turboprop on turbiinmootor ja ei käi bensiiniga. Kasutab sama kütust mida kõik harilikud turbiinmootorid. Kuskilt on kõrva jäänud, et ka "diisel"
kolbmootoriga lennukid kasutavad sama kütet. Need on küll suht haruldased. Kõik muud kolbmootorid kasutavad 100LL(kõige enam levinud) bensiini.
Jet-A1 kohta ei oska õelda, kas nö kanistrisse müüvad. 100LL sai mingi aeg küll. Kes tahab proovida mõne mosse või asjaga, laske käia. Kerosiiniga ei
sõida üldse ja 100LL sõidab rahulikult. Ei tasu igasugu ime jutte uskuda. Tihti annab see teadmine, et paagis on lennukikütus palju rohkem võimsust
juurde kui kütus ise.
12.301@181km/h
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 27.12.13 08:55
|
|
|
Mõned faktid siis vahele:
Tegin proovi statoili assortiiga, et milline siis kõige kasulikum osta on.
95 - 11,0 keskmine
95miles - 11,0 keskmine
98miles - 11,0 keskmine
Sõidud on mul üsna sarnased ja kui 98milesiga sõitsin oli minu meelest ööpäevade keskmine temperatuur veidi madalam, kui teiste paagitäite puhul.
Mõõtsin siis tankimisel sõidetud liitreid/sõidetud km suhtes, mitte ei lähtunud kompuutri näidust.
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 27.12.13 09:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ahto555
|
ja ei satu kellegile teisele õnnetuseks kaela. |
Siis peaks vähemalt pool Soomet kokkulastud moototriga autosid täis olema.
Nimelt seal enam naljalt muud kütet ei saagi kui 95E10 (10% etanooli) ja 98E5 (5% etanooli)
|
|
|
ranel
huviline
Registreerunud 12.08.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.13 09:58
|
|
|
küll segatakse seda diisliga. Sõidab ilma probleemideta pikki km. Aga anyway läheb kõik see juba teemast välja. |
Ma räägin seda, mida mulle on räägitud. Sellel ajal ei pruukinud see olla sama asi, mis praegu on kasutusel ja võibolla seda segati millegiga, kuid
mõte jääb samaks. Nimetati seda vähemalt lennukibensiiniks e. lennukikütuseks ja oli kasutusel just kolbmootoris, mitte reaktiivmootoris - palju
kiiremini aurustuv, kui bensiin. Jube lihtne on tulla kohe lolliks sõimama, kuid sellega näitad kahjuks ainult oma lollust ja kui Sa konkreetset
juhtumist ei tea, siis ei ole Sul alust kedagi sõimama tulla - kui on soovi, siis võin selle konkreetse inimese ülesse otsida ja teid kokku viia, et
saaksid täpsemalt teada, mis ta paaki valas. Selliseid juhtumeid olen teisigi kuulnud inimeste käest, kes lennuväljal töötavad, et bensiinimootoriga
sõiduautosse on valatud lennukikütust, mille tulemusena kasvab näiv-võimsus pea mitmekordseks - tulemuseks ärapõlenud kolvid ja klapid.
Ma ei hakka selle teema üle rohkem vaidlema |
lennukikütus=aviobensiin
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 27.12.13 11:53
|
|
|
Keegi pole suutnud tõestada, et see kütus midagi halba ei tee! Kui see nii hea oleks, siis kallaks ju kõik endale seda paaki, kuid järelikult miskit
ikkagi on. Aga see läheb juba teema kontekstist mööda.
Kui siia mõni põhjapanev tõestus panna, et see tõesti ei tee midagi halba ja pigem head, siis lähen ka poodi pudeli järele. |
Pool Euroopat, kaasa arvatud meie põhjanaabrid sõidavad kütusega, milles on 5-10% etanooli. Autotootjatel on olnud juba 90ndatest nõue, et mootor ja
kütusesüsteem töötaks osalise etanoolisisaldusega bensiini pealt.
Rootsis on igas jaamas olemas E85 ning selle peal on turbomootoriga jõukasv kuni 30% - vajab muidugi piisavalt suurt kütusepumpa ja pihusteid.
AVGAS-ga ei juhtu ka mitte midagi peale selle, et lambda ja katt ära minestavad, sest see pole pliivaba.
Soovitan natuke ennast koomale tõmmata, kui asjast mitte midagi ei jaga.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 .. 14 |
|