Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A5 Q | A6 C8 Q
|
postitati 05.01.11 09:05
|
|
|
Käigukast ka ilusti kaetud ning lõpust pidi lausa väikese tüki maha lõikama, muidu oleks hakanud vastu patja käima ja see oleks vibra sisse löönud
tõenöoliselt.
|
|
|
tfu
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 2.5TDI 2003, VW Vento 1.8 1994
|
postitati 05.01.11 17:35
|
|
|
Njaa tore vidin, oma autol sai täna just orikat lapitud mõnest kohast, aga oleks ka ikka uut vaja.
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.01.11 19:27
|
|
|
Plastikust on mul järel vaid jupid, lumehanges tagurdamine tegi oma töö juba seni lapitud kaitsele. Kusjuures tćheldasin taaskord, et antud autole on
vist paigaldatud tehasest veidi madalam vedrustus kuna jäljes sõites on kuulda ja tunda kuidas põhjakate lund madalamaks triigib. Seda kinnitab ka
teist sama mõõtu rehvi ja veljega auto/ koopavahe võrdlus. Samas ei saa kurta, praeguse hetkeni ei ole midagi selles suhtes ette heita
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.11 17:38
|
|
|
Mõningad uuendused:
Kahjuks ei õnnestunud dpf-i ümber kirjutamine kuna see ei ole niivõrd lihtne selle mootori puhul. Nagu elu ja internetiavarused näitavad, siis 2.0
Tdi mootorite puhul on seda korduvalt tehtud ning ka vastavad "asendustorud" müüki paisatud.
Seekord siis läks niipidi, kuid asjaga lubati tegeleda ning kui leitakse piisavalt asjakohased kodanikud, siis ehk lähen teisele katsele. Väike
selgitus kuhu asi takerdus:
Küsimus WinOLS programmis, Eestis puudub inimene kellel selle litsents oleks ja oskaks kasutada ehk siis ajust loetud bdmtogo faili "binary"
failiks converdiks ja muudetud binary faili pärast jälle bdmtogo-ks tagasi muudaks,
Auto astub edasi varasemale sarnaselt, küll aga põleb vahepeal mootorituli ja siis korraks lööb põlema ka dpf tule ( kui võimsusekadu tulema hakkab,
siis oleks asi vast hullem) . Manuaalselt oleme teda põletanud ja vahetamist vajab ka katalüsaatori ja dpfi vahel asuv andur, mille otsingul hetkel
olen. Võib-olla on ühel diagnostikust tuttaval olemas, eks aeg näitab kas ta ka sobiv on.
Positiivse poole pealt sai vahetatud kapotiamort ja enam ta mulle pähe ei kuku. Kuna aju oli kinni plommitud, siis viisin auto tervikuna sinna ja
aitasin ka aju katte maha võtta ja seal sain ka kapotilt korraliku muhu pähe
Võimaluse korral salvestan lähipäevadel veateated ka endale arvutisse failina, siis hea neid ükshaaval likvideerida ( andur, 1 eelsüüteküünal )
Praegu tundub, et esialgne ummistuse paanika oli üle paisutatud kuna hoiatusmärguande pani tõenäoliselt põlema siiski üks andur. Eks need lumetormid
ja lumes hullamised on oma töö teinud põhja all
Vähe saab veel kallata ja tallata ning siis tuleb ka õlivahetus ette võtta.
Edit: Kasutan võimalust ja kiidan ka Gislaved NF 5 naastu, ikka väga hea pidamisega rehv on Varasem kogemus NF 3 ja autospordi aegadest siiski juhatas mind õige rehvi jälgedele. Garaa˛is visuaalse vaatluse
põhjal ei täheldanud ka naelte kadu, mis on mul isa arvates nt hämmastav. Sai talle bussile samad rehvid ette võetud, kuid tal on nad ikka väga
kulunud. Selle veeretasin mina olematu rehvi sissesõidu ja vägagi suure läbisõidu kaela. Kusjuures isiklikult autot ei hellita ja ei ole üldse mitte
kerge jalaga inimene. Kui ökonoomselt vaja liikuda, siis panen eluakaaslase rooli
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 23.01.11 18:00
|
|
|
Irw...
See kõik, mis sa kirjeldasid on üsna lihtne...
Las lasevad saksamaal ära teha siis. Saadavad neile faili ja nad lülitavad DPF-i välja.
Ma pean EDC16 DAMOS-t vaatama natuke, ehk saaksin ise ka hakkama. Mul pole lihtsalt EDC16-le "funktionsrahmen" dokumenti, kuna ei tunne diislite
vastu erilist huvi.
|
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.11 18:16
|
|
|
Variant B oli aju Bulgaariasse saata kuna seal on see kodanik/firma, kes otseselt andmed saab mille AMK väja loeb ja siis uued andmed asemele annab ja
AMK loeb need tagasi. Kuna aga AMK ei ole ise ümberkirjutaja, siis puudub tegelikult konkreetne turvalisuse tunne ja "tehase seljatagune", seda enam
et keegi kuskil Bulgaarias läbi Eesti inimese asju ajab. Kuna mul hakkas ja ka kestab veel puhkus, siis sellest plaanist ma loobusin. Sellele Eesti
kodanikule minu poolt suured kummardused, et üldse viitsis asjaga tegeleda, kuid ma ei eelista asja liiga kirjuks lubada.
Hetkel aga tahan esimesel võimalusel uue anduri asemele panna ja siis vaadata mida vagcom selle peale ütleb. Kui siis sama pull jätkub, siis vaja
aktiivsemalt asja edasi torkima hakata.
Kusjuures ma arvasin, et sa midagi sellist kogu selle jutu peale kirjutad Oskused ja läbi kogetud teadmised on sul endal isiklikult olemas nagu aru saan
Preguseks hetkeks on ka kogu arvestatud raha kulunud puhkuse peale
|
|
|
DPF-off
huviline
Registreerunud 20.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.02.11 16:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: corbe
Eestis puudub inimene |
Mina võin lülitada välja DPF filtri ECU plokkis. Helista 58443993.
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.02.11 21:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: DPF-off
Eestis puudub inimene |
Mina võin lülitada välja DPF filtri ECU plokkis. Helista 58443993. |
Läbi kelle ja mis garantii kogu sellele toimingule on? Sest et arvestades filtri enda hinda, siis niisama katsetamine tundub lõppkokkuvõttes kallim.
Ja praeguse seisuga on manuaalne põletamine aidanud. Miks? See on kirjas allpool.
Kui nüüd huvitavadest seikadest rääkida, siis täna sai taaskord filtrit manuaalselt põletatud ja see õnnestus alles 3-4 korral. Põhjuseks vigane DPF
andur, mis on pärast katalsüaatorit ja enne dpf filtrit. Esimene andur, mis on enne kat-i, annab õigeid näite. See asi oli juba enne seedimises, kuid
tuleval nädalal käin ja tellin sobiva jupi ära. Pärast manuaalset protsessi olid veateated kadunud nagu viimane kord ja kõik tundub ok, kuid kuna
andur on omadega teises ilmas, siis automaatset ptotsessi ta enam käivitada ei oska. Näidud hüppasid viisakalt öeldes 74 - 316 kraadi vahel ja seda
täiesti arulagedalt. Viimane kord olid seal miinuskraadid...
Enne põletamist vilkus eelsüüteküünalde tuli ja jõud oli lihtsalt kadunud ( tuli hakkas põlema kolmapäeval ja reedel jätsin auto garaa˛i seisma ).
Googeldasin ja otsisin sellele vasteid ning tuli väga-väga palju erinevaid probleeme ja lahendeid. Õnneks lahenes seekord asi minu jaoks positiivselt,
ehk siis eelpool mainitud andur tuleb ära tellida. Põletamine ebaõnnestus esialgu kuna teine andur ei andnud sobivaid näite ja Vag-Com lõpetas ise
kogu asja kuna tema jaoks ei tundunud asi õige. Aga kuna ei tahtnud jonni jätta, siis sai nähtud tore number 010 ja põletamine algas
Kui pärast seda ka asjad paremuse poole liikuma ei hakka, siis mõtlen midagi muud välja. Teatud asjad juba mõlguvad mõttes, kuid enne proovin
korraliku anduri varianti.
Anduri hind peaks jääma 110 euro kanti, selle uurisin välja neljapäeal Forssi helistades.
Hoodusest rääkides, siis sai ära ostetud 9 liitrit Valvoline SynPower XL-III 5W-30 ning õlifilter. Sama kraam valati sisse sügisel Audihoolduse poolt.
Auto on liiga hea, et teda mitte korda teha.
Ja ausalt, suunurgad venisid väga kaugele kui sai taasord üle 5 päeva lapats põhja vajutatud ning jõud oli olemas
3 päeva liikusin rootslasega, millel 1 pedaal puudu ja lamell tegi asja hullemaks, tagatipuks on Jõhvi vallal vist teede hoolduse rahad kinni
keeratud. Väga hea on mõelda, et homme saab Audi taaskord liikvele ajada ja õige asjaga linne vahele mindud
Pikk jutt, aga eks kunagi on mul hea meenutada
Lõppkokkuvõttes: See filter ja kogu temaga kaasnev on paras peavalu, kuid kavatsen selle asja korda ajada.
Edit: sai andur ära tellitud ning ootan millal Tallinna jõuab. Eks näis kas siis ka kogu see protsess paremuse poole keerab.
Edit 2: Pärast manuaalset põletamist kadusid auto ajust vead, ehk siis ühtegi uut viga ei tekkinud pärast korduvat käivitamist ja ka pikema maa
läbides täiesti veavaba. Huvitav on aga asjaolu, et DPF märguande tuli läheb põlema koheselt pärat käivitamist. Loodan et andur jõuab kiiresti kohale
ja leian ka tõstuki, kus ära vahetada ning siis vaataks seda olukorda uuesti.
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.02.11 18:19
|
|
|
Andur on Forssis ja lähipäevadel lähen maksan ka teise osa summast ära, klubikaardiga peaks ka allahindluse saama
Õli ja andur saavad vahetatud tõenäoliselt see nädalavahetus või siis järgmise nädala alguses kuna siis vabad päevad ning peaks ka tõstukile saama.
Jupp ise maksab sinna 110.- € kanti ning 50.- € võeti kohe kui kauba tellisin. Mainisin ka klubikaarti ning lubati et sellega klaaritakse allahindlus
kui ka teise poole ära maksan. Päris kena summa saab tegelikult kokku hoitud
Edit: Andur on käes, sai ka lõplikust hinnast 10% alla. Kogumaksumus oli siiski 102.-€ - 10%.
Andur
Lõppu ka lihtsalt üks talvine pilt, mis sai tehtud mingi aeg tagasi kui Peipsi ääres suvila juures luurel käisin. Nagu näha, siis hoovi sõita ei
saanud kuidagi kuna keegi ei käinud suure lumekogusega seda sealt koristamas
Lumine
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.11 12:23
|
|
|
Rõõmusõnumid Ida-Virumaalt
Ehk siis täna sai vahetatud nii õli kui ka enne tahmafiltrit asuv andur, mille pilt on üleval pool. Pärast seda sõitsime vähe autoga, et sobivad
kraadid ja tingimused olemas oleks manuaalseks põletamise protsessiks. Eile Jõhvi sõites viskas Kiviõli ristis taaskord ka eelsüüteküünalde tule
põlema ja jõud kadunud. Senikaua kui mootori töösoojaks saime, sõitsime ilma jõuta ning mootori,dpf ja eelsüüteküünalde tuli andsid endast märku.
Pärast 1 põletamist kustusid ära viluv eelsüüteküünalde tulu ja ka mootorituli. Kahjuks jäi põlema DPF-i tuli keset armatuuri. Kusjuures see tuli
süttis juba siis kui süüde sees, ehk siis autot ei jõudnud käimagi panna ega surved normi jõuda. Kuna aga andur oli uus ja kraadid tõusid ilisusti
siis me ei jätnud jonni. Läksime sõitsime vähe maanteel ja vaatasime näitusid.
Teine katse. Jäime seisma ja hakkasime taaskord põletama ja näidud langesid veelgi. Ja kui siis üks kindel näit kukkus alla 10, kustus nagu imeväel ka
DPF-i tuli ja ma nägin taaskord, milline raadiokanal hetkel mängib. Vot see oli väga hea moment ja saatsin valju häälega ühe "jess"-i autos teele
Taaskord maanteele ja Jõhvi poole tagasi.
Igaks juhuks tegime ka kolmanda katse ja paistab et nüüd on asi korras ja kuna uus andur annab õigeid näite, siis suudab ta end ka ise põletada nagu
protsess ette näeb. Igatahes mina rahul, tuled kustus ja see protsess on loodetavasti möödanik
Lisaks aktiveerisime automaatsed päevatuled, ehk siis kui süüde sisse, siis lähevad tuled automaatselt põlema ega pea seda näidikut seal pöörama.
Ja varsti muretsen endale ka sobiva kaabli, et saaks ise täpsemalt vaadata mis seal viga on.
Eks kui uudiseid, siis kajastan
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.11 06:46
|
|
|
Kübemefiltri tuli pole põlema läinud ja see on väga meeldiv.
Vahepeal oli üks intsident siin seoses õliga pärast vahetust, nimelt avastasin hommikul autot liigutades et pisike õlinire on auto all. Mingi aeg sai
siis pidevalt kontrollitud õlinormi ja parkisin auto lume peale, et tänavakivisid mitte määrida. Kolmapäeval sain kanali peale ja võtsin põhjakaitse
alt ning keerasin korki paar keeret tagasi ja siis uuesti kinni. Õli pühkisin kõik kaitse pealt kokku ja alla tagasi. Õnneks enam õli kuskilt ei
tilgu, kuid oli näha et sealt korgi vahelt ta tuli.
Üllatav on aga selle mootori puhul õli värvus, ehk siis 1,9 puhul muutus ta suhteliselt kiiresti täiesti mustaks. Praegu olen pärast õlivahetust
läbinud umbes 1800km ja õli on ikka ilus ja pruunikas.
17" veljed läksid ka alla tagasi koos lamellidega ja olen vaikselt suverehvide otsinguil.
|
|
|
Ever
huviline
Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B8 S-Line 2.0 TDI
|
postitati 25.03.11 12:03
|
|
|
Maru kena masin! Jälgisin seda teemat juba mõnda aega ja sain isegi siit innustust B7 ostmiseks. Mulle sattus küll 2.0 TDI, kuid 3.0 TDI quattro oleks
kahtlemata minu unistuste kombinatsioon A4 puhul
|
|
|
Robinson
klubiliige
Registreerunud 05.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.11 13:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ever
Maru kena masin! Jälgisin seda teemat juba mõnda aega ja sain isegi siit innustust B7 ostmiseks. Mulle sattus küll 2.0 TDI, kuid 3.0 TDI quattro oleks
kahtlemata minu unistuste kombinatsioon A4 puhul |
Pakun,et see 3,0 Quattro on ka teiste kerede puhul üks asjalike kombinatsioone.Kuid mõlemad teemas käsitletud masinad näevad väga ok välja.Eks
lähiajal anname ka enda poolt värskust juurde selles vallas
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.11 09:38
|
|
|
Kui aus olla siis see veoskeem, mootor ja kepikast ongi just need põhilised faktorid mis mind proovisõidule ka ajasid. Lisaks oli müügikuulutuse pilt
ka igati vinge, täiesti tavaline kuid õige nurga alt tehtud.
Eks murekohti ole igal autol, need tuleb lihtsalt eemaldada kui endast märku annavad.
Sa kolid diisli peale ringi Robinson või pead silmas 3,0 bensakat?
|
|
|
Robinson
klubiliige
Registreerunud 05.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.11 10:41
|
|
|
Kui aus olla siis see veoskeem, mootor ja kepikast ongi just need põhilised faktorid mis mind proovisõidule ka ajasid. Lisaks oli müügikuulutuse pilt
ka igati vinge, täiesti tavaline kuid õige nurga alt tehtud.
Eks murekohti ole igal autol, need tuleb lihtsalt eemaldada kui endast märku annavad.
Sa kolid diisli peale ringi Robinson või pead silmas 3,0 bensakat?
|
No kuule......Vahetan 4,2-se 3.0bena vastu.Mulle eluaeg "NM" meeldinud.Tegelt mul juba midagi ka olemas sellest vähe hiljem ,kui asjad korras nii kuis peab Eesti nr jne.
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.11 07:13
|
|
|
Eelmise kuu lõpus hakkas häirima salongi kostuv heli, selle likvideerimiseks läks teisipäeval uus rattalaager juhi poole ja saab jälle rahulikult
sõita. Võtsin SKF toodangu, usun et õigustab end korralikult.
Kuu lõpus vahetan ka õli ja kõik filtrid.
Ega midagi huvitavat polegi, kalla ja talla
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.11 20:43
|
|
|
Pool tundi tagasi sain vahetatud õli, õlifiltri, küttefiltri, õhufiltri, salongifiltri. Kõik oleks väga hea olnud, kui põhjakaitse üks kinnitusklamber
ei oleks olnud läbi roostetanud, see lisas tööle "vähe" aega. Nimelt läks klambri kõrv puruks ja käis ringi, kinni hoida seda kahjuks ei saanud.
Kuna niigi hiline aeg ja tegemised ootasid, siis lõpuks aitas kui poldipeale "rellakat" näidatud ja pea maha lastud. Lõpuks oli kaitse maas ja vana
õli sai välja lastud ning läbi läinud kinnitus sai asendatud teiselt poolt kinnituva mutri ja suure seibiga. Paistab et jäi kestma, kuid eks seda
näitab aeg
Nüüd siis jääb mootor ootama järgmised 10 tuhandet kilomeetrit.
Augusti keskel peaks vahetama piduriklotsid ja siis sügisel lasen asjalikumatel meestel kõik muu üle vaadata.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.11 19:17
|
|
|
Tänud- tänud Kui aus olla, siis otsisin esialgu Eesti vapiga varianti nagu
ühel teisel Audil perekonnas on, kuid ei suutnud teda kuskilt välja ajada. Aga ma tegelen sellega.
2 nädalat oli auto elukaaslase käes Jõhvis ja täna tõin ta Tallinna tagasi. Enne seda vahetasime kõrvalistuja poolse sisselaskekollektori elektrilise
servomootori? ( peaks vist olema selline nimi, kui eksin siis keegi ehk parandab ). Nimelt viskas eile mootoritule põlema ja veakoodiks andis antud
mootori mittetoimivuse. Proovisime kaabli abil varrast ka liigutada, kuid seda kahjuks ei juhtunud. Teine pool aga toimetas nii nagu vaja. Taustaks
võin öelda nii palju, et see viga oli sees juba mingi aeg, kuid mootorituli ei olnud veel põlema läinud ning süüdet näidates ja väljasuretades paistis
toimivat kuna varras liigutas end. Eile sai siis tema eluiga lõplikult otsa ja otsustasin välja vahetada. Letihind on 135.- € kanti, kui keegi plaanib
vahetama hakata.
Ilus pilt antud mootori kohta on selline
Tegin ka vanast ja mittetoimivast asjast pildi ja välja näeb selline
Järgmine nädalavahetus vaja taaskord Jõhvi sõita ja siis lähevad vahetusse ka 2 eelsüüteküünalt, mis veakoodide lugemisel välja tulid.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.10.11 17:44
|
|
|
No, püss müügis? Mis põhjus siis, kas midagi teravamat-uuemat
silmapiiril?
|
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.11 09:07
|
|
|
Las ta vaikselt tiksub, ega leiba ei küsi Otsest vajadust müüa ei ole,
kuid võimaluse korral hoiaks silmad lahti ja vahetaks ehk veidi parema vastu välja.
Kuna talv on kohe käes ( loodetavasti! ), siis selle tarbeks sai ostetud 16" veljed ning leitud ka sõbra abil koht kus nad liivapritsiga töödeldi ja
siis üle värviti. Tulemusega olen rahul ning värvi poolest jäid vähe tumedamad kui tavaline hõbedane valuvelg. Nüd on keskkapsel veidi heledam ja seal
ka teise Saksa autotootja logo peal, kuid see küsimus saab lahendatud. Kas siis ei pane kapslit või läheb kleebis peale.
Täpsemalt siis sellised veljed.
Lisaks ootab vahetamist rihmaratas, mis sai ära ostetud eelmine nädal ja tänu allahindlusele jäi sinna 152.- € kanti. Hetkel olen veel mõtleval
seisukohal kus ma ta ära lasen vahetada.
Kasutaja rocket kaasabil peaks lähitulevikus külge saama ka püsikiiruse hoidja. Kang on mul endal juba pikemat aega olemas, sobiv aju sai ka leitud ja
eks me lepime kokku millal täpsemalt asja üle vaadatud saab
Muidu aga kalla ja talla, väga mõnus
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
|
Ever
huviline
Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B8 S-Line 2.0 TDI
|
postitati 07.11.11 12:04
|
|
|
Kui saladus pole, siis kui kalliks kogu see püsikiiruse hoidja lõbu läheb?
|
|
|
corbe
huviline
Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.11 13:27
|
|
|
Kangi hinda ma kahjuks enam ei mäleta peast, kuid ta on ikka tunduvalt odavam kui rooliaju, minu omal nimelt ei ole kahjuks tehasest õige koodiga aju
peale pandud. Rocket on aga niivõrd tubli mees, et leidis sobiva aju ja nüüd vaja rool jms maha kiskuda, et kõik ka toimima saada.
Väikeseks abimeheks on see teema ma usun
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 07.11.11 13:29
|
|
|
Eestist ei õnnestunud B7'le sobivat kasutatud aju leida, seetõttu kujuneb just cruise control'i toetava aju hind pisut kallimaks kui B6 puhul.
Info B6 kohta allkirjas.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |