olav934
huviline
Registreerunud 03.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi80quattro
|
postitati 01.03.10 07:06
|
|
|
Reisidest välismaale
Tsitaat: | reisidest välismaale
Tere. kas keegi on sõitnud oma autoga PARIISI? sooviks infot marsuudi,tankimise, peatumis-ööbimis võimalustest. auto on mul 80q milline pole eriti
soodne b.paagi suhtelise väikse mahutavuse tõttu? tänan kui keegi viitsib vastata. |
Tere. Kas keegi on sõitnud oma autoga Pariisi? Sooviks infot marsuudi, tankimise, peatumis-ööbimisvõimalustest. Auto on mul 80q, milline pole eriti
soodne bensiinipaagi suhteliselt väikse mahutavuse tõttu? Tänan, kui keegi viitsib vastata.
Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna
järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.03.10 07:35
|
|
|
Pikemaks lõuna poole reisuks oleks mõni manuaalkastiga diisel-avant sobivam. Nelivedu seal eriti vaja ei lähe. Või noh, ütleme nii, et see lisab
kuludele rohkem kui optimaalne oleks.
Trip.ee auto-motoreiside alt loe kindlasti palju läbi.
Siinsetest reisuteemadest tulevad hetkel meelde sellised:
Autoga Norrasse
Nürburgring-Alpid-Modena (küll teises foorumis, aga Peep on sellest
siin ka pisut juttu teinud)
Autoga Itaaliasse
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 01.03.10 08:26
|
|
|
Ma olen käinud autoga Londonis, Lõuna-Prantsusmaal ja Tarifal ning Gibraltaril, Horvaatias jne. Ega siin muud polegi, kui vaata, et auto oleks tip-top
korras, sebi gps kaasa ja pane leekima. Kütte hinnad tänapäeval igal pool suht samad. Kui Pariisis plaan ringi uidata, siis vaata ennem netist hotell
valmis ja uuri parkimise kohta, kohapeal pole mõtet autot kasutada.
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 08:40
|
|
|
Hetkel teada olevalt on poolas bensiini hind kõige odavam. Poolat tuleb sul ca 650- 700km sõita. Poola saad ka vahele jätta ja minna laevaga. lätist
või siis leedust otse saksa. Kui tahad poolast kiirelt läbi saada siis soovitav oleks minna öösel( Väiksem liiklus). Saksas ürita piirkiirusesse jääda
, kuna trahvid on suured. Aga muidu kui minek siis head reisi. Keegi siin soovitas Gps i sellega siis veel see et, poolas sa seda eriti uskuda ei tasu
kuna viib sind aegajalt suvalisele põlluteele. Lihtsam on võtta paber gps ja selle järgi marsuut valida( suuremad teed, linnad jne.)
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 01.03.10 09:41
|
|
|
Novembris sõitsime kepsu järgi, läbi Varssavi, Londonisse. Juhatas väga hästi, suured teed seega kindlasti peal ka Poolas. Bensuhinna pärast pole
mõtet põdeda imho, vahe on suht väike. Poolasse võiks sihtida nii, et õhul jõuab Poola ja siis saabki Varssavist rahulikul ajal läbi. Sellest
räägitakse õudusjutte, aga minul pole seal läbi aastate küll mingit jama olnud, et oleks metsikud ummikud vms. Maanteed on Poolas nilbed suht ja
maksab hoida mõne veoauto või kohaliku taha, kes kupatab. Muidu seal on piirangud jne, alguses üritad hoida ikka kiirust aga lõpuks hakkad ikka
vajutama. Kui magada ei viitsi baltikumis ja poolas ja juhte on 2, siis kütab kiirusepiirangutest kinni pidades ja vahepeal pause tehes 22-24 tunniga
Saksa piirile ära, kui õigesti mäletan.
Edit: Eraldi taskusse tuleks panna igaks petteks mingi altkäemaks ka, millest oled nõus loobuma. Mitte nii et võtad kogu rulli välja ja otsid sealt 10
euri.
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 10:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tort
Novembris sõitsime kepsu järgi, läbi Varssavi, Londonisse. Juhatas väga hästi, suured teed seega kindlasti peal ka Poolas. Bensuhinna pärast pole
mõtet põdeda imho, vahe on suht väike. Poolasse võiks sihtida nii, et õhul jõuab Poola ja siis saabki Varssavist rahulikul ajal läbi. Sellest
räägitakse õudusjutte, aga minul pole seal läbi aastate küll mingit jama olnud, et oleks metsikud ummikud vms. Maanteed on Poolas nilbed suht ja
maksab hoida mõne veoauto või kohaliku taha, kes kupatab. Muidu seal on piirangud jne, alguses üritad hoida ikka kiirust aga lõpuks hakkad ikka
vajutama. Kui magada ei viitsi baltikumis ja poolas ja juhte on 2, siis kütab kiirusepiirangutest kinni pidades ja vahepeal pause tehes 22-24 tunniga
Saksa piirile ära, kui õigesti mäletan.
Edit: Eraldi taskusse tuleks panna igaks petteks mingi altkäemaks ka, millest oled nõus loobuma. Mitte nii et võtad kogu rulli välja ja otsid sealt 10
euri. |
Ma ise ka üks neist kupatajatest seal. Sõidukaga sõidad seal ca 10h
läbi.Oleneb kus kohast tahad läbi sõita.Varssavi võid ültse vahele jätta , saab ka mööda. Rahakotte võta 2tk, ühes reisiraha ja teises väiksem summa
(ca 20 eur.) see siis igaksjuhuks . Aga alati katsu tingida .Ütled et rohkem pole ja kõik.
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9TDI 96kw
|
postitati 01.03.10 14:47
|
|
|
Autost vähegi hoolid, jäta auto Pariisi äärelinna P&D parklatesse. Esimene kord kaare alt läbisõitmisel kaotasin päris mitu aastat oma elust
Linnas see ei ole kuhugi parkida, kui peaksid seda ikkagi tebema, siis käsipidur maha ja käik välja. Autode puksimine on täiesti tavaline, nägin seda
mitu korda hotelli aknast. Sama kehtib ka parkimismajade kohta (kui sisse mahud) - kui keegi välja tahab sõita, siis lükatakse teine lihtsalt eest
ära. Pärast lükatakse tagasi.
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 14:57
|
|
|
Käik välja ja käsipidur maha...? . Pärast avastad et auto on teisel poolt tänavat või sellega risti. Natuke veider soovitus.
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 15:03
|
|
|
Olen käinud kus olen aga konna pealinna pariisi pole veel sattunud. Seda
vaadates vist on tõesti targem jala minna.
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 16:10
|
|
|
Liiklus on kordades hullem võrreldes parkimisega.
Esimest korda Brüsselis olles mõtlesin, et on hull. Eksisin .......
Nt: kujutage ette suurt ringteed, millele mahub 8-10 autot kõrvuti kuid millel ei ole ühtegi rada. Ringil kehtib parema käe reegel (saate seda teada
alles ringil olles) ning ringile on pealesõite ~15, mida reguleerivad foorid. Foorid lasevad ringile järjest ~10s vahedega, st sul on aega 10 sek, et
ringilt kaduda, sest uued tulevad ringile gaas põhjas (neil ju eesõigus). Lisaks veel rollerid, mida peeglist näha ei ole .....
http://www.youtube.com/watch?v=lay8aZlsbB0&NR=1
Mul õnnestus sinna muidugi suvel ja tipptunnil sattuda
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: zil157
|
postitati 01.03.10 16:34
|
|
|
Pariisis kordasid käinud aga olude sunnil. Tipp tunnil 40 tonnise poolhaakega ja mitte kuskil pariisi ringteel vaid ikka keskel Center Hospital oli ehk. Vanade kaarsildade vahel ysnatihti kinni ja nii edasi. Aga Lätis, leedus
ja Poolas tee rahakott tühjaks ca 20 euri ja võimalikult peenena. Poolat mina vahele ei jätaks kuna seal sõita on elamus omaette. Warssavisse ära roni
vaid otse A2 kiirteele. Garmini uutel kaartidel ja läpakas autoroute 2010 kaardil see ilusti olemas. Garmini Poola enda kaart kuskil olemas kui huvi
on.
Mina muidugi enne lähen Konnas Futurescopesse kui Pariisi sest kohati ikka täitsa Lasnamägi või hullem.
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 17:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a90q20v
Pariisis kordasid käinud aga olude sunnil. Tipp tunnil 40 tonnise poolhaakega ja mitte kuskil pariisi ringteel vaid ikka keskel Center Hospital oli ehk. Vanade kaarsildade vahel ysnatihti kinni ja nii edasi. Aga Lätis, leedus
ja Poolas tee rahakott tühjaks ca 20 euri ja võimalikult peenena. Poolat mina vahele ei jätaks kuna seal sõita on elamus omaette. Warssavisse ära roni
vaid otse A2 kiirteele. Garmini uutel kaartidel ja läpakas autoroute 2010 kaardil see ilusti olemas. Garmini Poola enda kaart kuskil olemas kui huvi
on.
Mina muidugi enne lähen Konnas Futurescopesse kui Pariisi sest kohati ikka täitsa Lasnamägi või hullem. |
Autoroute 2010 tahaks isegi. hetkel kasutan küll tom tom i ja route 2007.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 17:45
|
|
|
Tsitaat: |
Autoroute 2010 tahaks isegi. hetkel kasutan küll tom tom i ja route 2007. |
Tom euroopas ok kui värsked kaardid peal aga Baltikumis Garmin asendamatu (eriti Eestis)
Väga hea kaart euroopas on veel vähetuntud Automapa. Kiidan sest Itaalias ma vist rohkem käinud kui Tartus ja seal pani pika puuga nii Autoroudile kui
ka Map & Quid`ile ära.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 17:53
|
|
|
Ah jaa soe soovitus: kui läpakas kaasas ja kasutad garmini navi siis kindlasti pane arvutisse Mapsource. Mul üks inspektor Iecevas tahtis vaielda ja
oli tugevas rahavaeguses. Väitis, et ületasin kiirust. Kollegid tulid vastu ja hoiatasid selle radari eest mind aga ikka võttis maha. Üks kohe kabiini
teine väljas. Selge, tahab euri. Ma ei olnud nõus ja ka tema mitte kuna hakkas ajama juba, et hakkan vastu ja see omakorda karistatav. Mapsourcega
tõmmasin hetkega sõidu logi nüvist ja panin talle nina alla.... vahtis hetke kaarti ja kiiruseid koos kellaaegadega ning täpsete asukohtadega siis oli
mökmök, pani paberid armatuurile ja lahkus... ma ei saanud algul arugi, et mis edasi. Ronisid oma autosse ja pani leekima.
|
|
|