Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Palun abi kindlustusega avariilise auto hinna selgitamisel! (Vastuseid: 23 | Vaatamisi: 3214)
bullstar
huviline

Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 10:34 Tsiteeri
Palun abi kindlustusega avariilise auto hinna selgitamisel!

Paluksin abi targematelt järgmise situatsiooni lahendamisel. Nimelt sõideti jõulude ajal esiots sisse minu Audi Coupe Quattrol (2,6 kW, 1995 a). Sama juhtus ka eelmine talv, mil Ergo kindlustus kattis 30 tuh. remondiraha. Praeguse remondi hind oleks ca. 40 tuh. Nüüd on aga situatsioon selline, et esiteks pakuti 20 tuh. sulas ja auto neile "kiirmenetlust" ja kui ma sellega nõus ei olnud, siis 25 tuh. ja auto mulle menetlust. Kui ka sellega ma ei nõustunud on viimane pakkumine olnud praegu 34 tuh ja auto neile. Ma ei ole asjaga nõus, kuna nad võtavad turuhinnaks tavalise coupe hinna või siis vanema quattro hinna. Eesti turul ei ole praegu ühtegi identset autot müügis. Proovisin otsida saksa lehtedelt, kuid leidsin sealt vaid ühe muidu sama, kuid 2,8 kW auto, mille hind oli üle 100 tuh. Siinkohal palungi abi, et kust lehtedelt võiksin samasuguse auto müügikuulutust leida, et kokku panna uus kiri sooviga ikkagi mu auto remontida või asendada identsega.

Ette tänades,

Ave

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.6 V6 110kw 1995

postitati 09.02.11 10:37 Tsiteeri

http://motors24.ee/vehicles/319139-Audi-Coupe-1995.aspx?pg=0&sort=paid

Siin on suhteliselt identne masin, selle vahega, et mootor on 2.6 asemel 2.8.
3100 euri.

Ja ei ole mitte 2.6 kw või 2.8kw vaid on 2.6l(110kw) ja on 2.8l(128kw) ;)

Saksas on need masinad veel väga hinnas, eestlastele seevastu juba vanad sarad. Peaks vastupidi olema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
bullstar
huviline

Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 10:44 Tsiteeri

Jah, vabandan eksituse pärast :) Auto on 2,6 l ja 110 kW

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 09.02.11 10:48 Tsiteeri

Teadmata Su auto seisukorda on 34k täitsa arvestatav pakkumine.
2.6-l ei tohiks ka nii head varustust olla, nagu tollel Motors24 pakutaval masinal.
Lisaks, kui auto ära annad võid ju muusika jms eemaldada.

Teine variant on see, et leiad kellegi, kes 25k eest su auto korda teeb või siis 25k ja varuosadeks ta müüa, kui ruumi on.
Teadmata, kui suur pauk oli, ei saa täpsemalt eriti kommenteerida.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 10:55 Tsiteeri

Jah, 34tuhat ja auto neile on suht hea pakkumine. Kui praegusel hetkel müüksid seda sama korda tehtud autot siis raha, mis tõenäoliselt müügist reaalselt kätte saaksid jääbki sinna 30-35 tuhande vahele. Lihtsalt sul on sebimist, ootamist ja jooksmist rohkem.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 11:00 Tsiteeri

Sellise murega on siin teisigi olnud. Eriti raske on S2 meestel, kui kindlustus hakkab neid võrdlema tavalise 2.0 esiveolisega.
Klubiliikmete autode all sattusin kunagi lugema ühte teemat, kus oli just sama probleem - S2 eest taheti alustuseks pakkuda kuskil umbes 20 tuhat krooni. Peale poolt aastat vailemisi ja lõpuks ka auto hinnatalaskmine sõltumatu eksperdi poolt, sai asi korda. Asjad hakkasid oluliselt kiiremini ja soodsamas suunas liikuma, kui ekspert hindas auto avariieelseks väärtuseks umbkaudu 130 tuhat.
Hetkel ei oska öelda, kelle autoga tegu oli ja mis kindlustusfirmaga see jant käis.

Kuidagi tuleb kindlustusele selgeks teha:
1. Tegemist ei ole esiveolise autoga.
2. Tegemist ei ole 88-91 toodetud Coupe-ga.
3. Quattro väärtus talvel (avariihetkel) on oluliselt kõrgem kui suvel (selleks neid polegi hetkel eriti müügis - kõik on ära ostetud).
4. Heas korras V6 quattro Coupe saab osta kuskil alates 40-50 tuhat (€2500-3200), alla selle (enamasti) korralikku ei saa. +talvel veel mingi koefitsent otsa.

Lihtsalt märkuseks juurde, et oma Coupe-st ma sellise hinnaga ei loobuks. Juba hoolduste alla on läinud rohkem.

Teades seda jama, mis Coupe ära lõhkumisele järgneb, üritan oma autot iga hinnaga avariidest eemale hoida.

Igaljuhul edu ja loodame, et saad kindlustusele mõistuse pähe pandud lõpuks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
bullstar
huviline

Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 11:01 Tsiteeri

Õnnetuse pilti on siin:

http://static1.fotoalbum.ee/fotoalbum/325/49/081274667e1174.jpg

Enne õnnetust (vist mitte nii asjasse puutuvad pildid):

http://static1.fotoalbum.ee/fotoalbum/325/49/081274663daeb2.jpg

http://static1.fotoalbum.ee/fotoalbum/325/49/08127466569382.jpg

Auto oli väga heas korras. Teema on emotsionaalne minu jaoks, mulle väga meeldib see auto ja teise kindustusfirma töötajaga vesteldes sain aru, et mul vähemalt on õigus nõuda identse auto asendamist, kui nad maskata ei taha.
Mind ei huvitagi raha vaid tahan, et auto korda tehtaks või sama auto vastu vahetataks-mitte iga hinna eest sellest lahti saada.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 11:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lkallas
Jah, 34tuhat ja auto neile on suht hea pakkumine. Kui praegusel hetkel müüksid seda sama korda tehtud autot siis raha, mis tõenäoliselt müügist reaalselt kätte saaksid jääbki sinna 30-35 tuhande vahele. Lihtsalt sul on sebimist, ootamist ja jooksmist rohkem.

Kui tallinnas/harjumaal täna 30k eest v6 coupe quattro müüki lükata, on see tõenäoliselt vähem kui nädalaga läinud. Järgi proovitud ja suht kehvas korras masinaga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Carla
klubiliige

Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 11:16 Tsiteeri

Enda kogemustest IF-i kaskoga võin öelda, et nendel oli küll sügavalt savi, mida mina tahtsin või mis turhind oli. Nemad ütlesid oma summa ning vastuseks minu järelpärimisele teatati rõõmsalt, et kui ei meeldi mine kohtusse. Nice :) Lisaks mainiti minu soovi peale samasugune masina asemele saada, et nemad kindlustavad ning ei tegele autode ostu-müügiga jne.

Kui sul on nö kohustusliku kindlustuse juhtum - st, et süüdlane on olemas, siis tasub kindlasti kindlustuse vaidluskomisjoni see asi anda kui seltsiga kokkuleppele ei jõua. Siin rohkem infot selle kohta - http://lkf.ee/index.php?03526230131983684

Edu.

Tsitaat:
Algselt postitas: bullstar
Auto oli väga heas korras. Teema on emotsionaalne minu jaoks, mulle väga meeldib see auto ja teise kindustusfirma töötajaga vesteldes sain aru, et mul vähemalt on õigus nõuda identse auto asendamist, kui nad maskata ei taha.
Mind ei huvitagi raha vaid tahan, et auto korda tehtaks või sama auto vastu vahetataks-mitte iga hinna eest sellest lahti saada.

If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 12:03 Tsiteeri

Mina ei ole quattrot müünud, seega ei tea. Lihtsalt avaldan arvamust kõrvalseisjana ja teiste inimeste müügikogemustele põhinedes.

Aga piltidelt saab nii mõnegi detaili hinna ära öelda.

*Stange(S2 oma rariteetne kaup, uus): u. 700 euri + stange võred ca. 74 euri (uued)
*Parem esituli(uus): 194 euri (ilma pirnide H1+H4+W5W ja tulekõrgus mootorita - saab vanalt tulelt tõenäoliselt)
*Parem udutuli: 87 euri (ilma H3 pirnita)/B-varuosana 26 euri
*Parem suunatuli: 26 euri (originaal, valge ilma pirnita)/B-varuosana saadaval ka 8-10 euriga
*Kapott: lammutusest u. 80-100 euri, uus u. 150 euri (B osa, uus)
*Esipaneel(täies ulatuses) u. 40 euri (B osa, uus)
*Parem esitiib(kui sirgeks lüüa ei saa) max 40 euri lammutusest
*Kliima radikas(kui üldse sai viga või kui on kliimaga masin): u. 100 euri
*Jahutusradikas uus(kui sai viga): u. 255-330 euri

*värvi-/keretöö u. 300 euri

+lukksepa töötunnid ja kulumaterjalid

Varuosad rasvaselt kokku lüüa siis 2000 euri. (ei sisalda lukksepa tööd)

Kui mootor(rihmad, rullikud, voolikud) viga sai siis lisandub veel. Täpselt pildilt ei näe ju.

Selline subjektiivne arvutus minu poolt. Äkki on abiks. Kõike saab muidugi odavamalt ka varuosa kvaliteedi kui ka tutvuste/soodukate arvelt.

audiQ
huviline

Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: V8 4.2 93a

postitati 09.02.11 12:20 Tsiteeri

Uute juppide hindasid on küll tore kokku lüüa aga külge pannakse siiski lammari jupid. Ja nende juppide kvaliteet jääb seinast seina. Vähemalt If kindlustuse kaudu käib see nii.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
huraa
huviline

Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 12:23 Tsiteeri

Kindlustustega hetkel kõigiga suur jama! Kasumid olid väiksed, ka kindlustusmakseid suuremaks ajada ei lubata, seega tuleb hakkata rahvast koorima. Üritavad maksta nii palju vähem kui võimalik. Toovad sulle sada põhjust, miks mitte maksta nii palju kui väärtus on. Ja asemele tuua nad kah eriti ei taha. Põhjusi mitte maksmiseks leiab ju kui palju. Ka kõige väiksem kriim kahandab kõvasti hinda.
Taastamisse tasub anda ainult siis kui selleks on kindel ja korralik koht, muidu vaidled pärast veel rohkem. Sul on õigus ka valida kohta, kus taastada.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 12:23 Tsiteeri

Kahjuks ei ole kindlustus nõus nii vanale autole ühtegi originaalosa ostma. Hea kui uue B osa saab. Enamus võetakse ikka romulast.
Ainus variant saada uus originaalosa, on ära tõestada, et sul oli seal auto küljes suhteliselt uus originaaldetail ja sa ei nõustu seda asendama odava B osa või 20 aastat vana osaga.

Väga nõme olukord igal juhul. Väga raske on saada Coupe puhul kindlustuse käest saada avariieelset väärtust. See nõuab väga palju kannatust, vastavate õigusaktide tundmist ja asjaajamisoskust.

See võiks vist olla nüüd see koht, kus oleks palju abi õigusabi kindlustusest, saaksid palgata omale esindaja, kes aitaks kindlustuselt raha kätte saada. Olen pikalt mõelnud, et peaks omale selle järsku tegema. Kui tõesti midagi juhtub, võiks sellest palju abi olla.

bullstar
huviline

Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 12:41 Tsiteeri

Tänud kõigile vastamast!
Nagu eelpool mainisin, siis eelmine talv oli sama teema, kus kõrvalteelt üks noormees esiossa sõitis. Siis hüvitas Ergo 30 tuh väärtuses remondi, mille eest siis telliti tehasest uus stange, veel üht-teist (pean täpsustama, mis need olid) ning värviti.
Olen juba saanud remondile pakkumise ning selle koguväärtus oli ca 40 tuh. Kuid seekord ei olda nõus remonti hüvitama.

huraa
huviline

Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 12:43 Tsiteeri

Kui sa mõtled DAS-i siis minul on see küll olemas aga vaja pole veel läinud. Aga tean siin IF-iga eelmine suvi ühte vaidlust, kus DAS oli osaline ja see küll lahenes, aga läbi raskuste. Eks see asi tahab siin konnatiigis veel sisse elamist saada natuke, tegutsenud ju eestis alles paar aastat.

Täpsustan vaidluse tagamaid. Mees kellele sõideti sisse ei olnud nõus IF-i pakutava tegijaga. Pakkus välja oma aga If ei olnud sellega nõus. Lõpuks sai küll pika vaidlemise peale kõik korda.

alfons
huviline

Registreerunud 04.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: s2

postitati 09.02.11 13:41 Tsiteeri

Juhul kui autol on enda jaoks suur emotsionaalne väärtus, siis mina isiklikult võtaks raha vastu ja auto jätaks endale. Ostaks näiteks selle auto doonoriks, võtaks ära vajaminevad jupid ja jäänuki müüks tervikuna maha. Allesjäävast rahast peaks piisama auto taastamiseks kui normaalne koht leida. Sarnasel moel on nii mõnigi audi coupe siin maarjamaal korda tehtud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raxi
huviline

Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 13:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: huraa
Kui sa mõtled DAS-i siis minul on see küll olemas aga vaja pole veel läinud. Aga tean siin IF-iga eelmine suvi ühte vaidlust, kus DAS oli osaline ja see küll lahenes, aga läbi raskuste. Eks see asi tahab siin konnatiigis veel sisse elamist saada natuke, tegutsenud ju eestis alles paar aastat.

Täpsustan vaidluse tagamaid. Mees kellele sõideti sisse ei olnud nõus IF-i pakutava tegijaga. Pakkus välja oma aga If ei olnud sellega nõus. Lõpuks sai küll pika vaidlemise peale kõik korda.

Seoses D.A.S kindlustusega , siis minul on see kindlustus tehtud ja on ka abi asjast olnud. Maksan ca. 16 euri kuus , st et õigusabi on kindlustatud 8360 euri eest .Igasugu lepingute allakirjutamise eel ole lasknud need üle vaadata et hiljem mul jama poleks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kopsik
huviline

Registreerunud 06.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4q

postitati 09.02.11 15:08 Tsiteeri

Alati võid pöörduda kindlustuse vaidluskomisjoni poole -> LKF. Sa pead muidugi ära tõestama, et sinu kuni 3000 eurot maksev auto( ja see hind on juba lahkelt pakutud) on sinu silmis väärt vähemalt 5000 eurot, mida ta loomulikult pole. Emotsionaalne väärtus ei huvita kahjuks mitte kedagi.

DAS õigusabi puhul oleks kasu siis, kui sul oleks nendega juba kehtiv leping. Tagantjärgi nad vaevalt, et aitama hakkavad.

bullstar
huviline

Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 16:46 Tsiteeri

Kas kindustus ei peaks lähtuma hetkelisest turuhinnast? Kui peab, siis pole neil siiani olnud ette näidata mulle mitte ühtegi identset autot, mis oleks turul müügis ja mille järgi nad hinna võtsid. On viidatud tavalistele coupedele ja vanematele quattrotele. Auto hind oli ca 4 a tagasi ostes 4090 euri. Saan suurepäraselt aru, et emotsionaalne väärtus ei huvita kedagi. Olen nendest vastustest palju targemaks saanud ja koostan veel vähemalt ühe kirja kindlustajale.

zack
huviline

Registreerunud 30.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 '87 2.3 quattro, Audi A7 3.0TFSI '11

postitati 11.02.11 10:49 Tsiteeri

Vaatsin, et just on tulnud auto24 müüki '92 coupe 2.8 quattro, link
Hind 37k, 2.8 quattro kohta kuidagi vähe lisasid. :P

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 11.02.11 10:57 Tsiteeri

Aga klubilised aidake välja siis teemaalgataja, pange kõik oma couped hingehinnaga müüki, peaks keskmist päris kenasti tõstma:)

wilba
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5

postitati 11.02.11 14:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Aga klubilised aidake välja siis teemaalgataja, pange kõik oma couped hingehinnaga müüki, peaks keskmist päris kenasti tõstma:)

Minu mõte ühtib sinu omaga. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
huraa
huviline

Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.12 13:43 Tsiteeri

Kuna vahepeal on aasta möödunud viimasest postist siis kuidas asi lahenes??? Kas hästi või halvasti???

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 11.04.12 17:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: huraa
Kuna vahepeal on aasta möödunud viimasest postist siis kuidas asi lahenes??? Kas hästi või halvasti???

See coupe on minu avataril:P Nagu ma aru sain maksis kindlustus ikkagi masina välja, sest kindlustusregistris on sissekanne, et ei kuulu taastamisele.
Taastamisest nii palju, et stange pandi replica, õnneks suht tugev klaasplast, neid on ka väga vedelaid. Tuli on romulast, olen ise juba kinnitused üle käinud, udukas on uus vist, tiiva ots löödi sirgeks (või vähemalt seestpoolne osa, väline vist käib eraldi?), kliimaradikas on natuke kõver, aga viga pole midagi, kapott ilmselt uus/romula. Sealt kandist vigu pole tuvastanud, lihtsalt huvitav, et see esimene postitaja mainis, et masin väga heas korras, aga tegelikult sain ikka omajagu avariiga mitteseotud juppe vahetada ja ikka pole väga heas korras, aga see selleks:P Hea, et otsustati kellegi poolt korda teha, polnud ju eriliselt katki.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 36.4% - SQL: 63.6%]