KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.06.14 20:18
|
|
|
A6 1.8tq kelladeploki probleem
Tervitus klubilised,
mure on järgnev: enamus ajast ei tööta spidokas ning sellega koos ei keri odomeeter ning kütusenäidik käib servast serva, vastavalt siis sellele,
kummale poole kurv on. Spidokas töötab täpselt nii kaua, kui sõita rahulikult. Kui järsult gaasi vajutada kukub nulli. Tean seda, et andur käigukasti
küljes on vahetatud. Samas, tahhomeeter töötab, temperatuuride näidikud ka.
On keegi sellise murega kokkupuutunud? Teab keegi, millisest otsast probleemile lahendust otsida?
Autoks on A6 Avant ´99, 1.8T quattro, bensiini toitega, 5k manuaal. Kelladeplokk on koodiga 4B0919860PX, mina veel sellise koodiga müügiks olevat
varianti eestimaa pealt leidnud pole.
Kes pakub välja reaalse lahenduse, mis mure likvideerib, sellele teen paagitäie kütet välja. 
Küsige täpsustavaid küsimusi...
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Taycan, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
|
postitati 10.06.14 20:23
|
|
|
Teine kelladeplokk.
Ning ei pea olema täpselt sama koodiga.
|
|
|
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
|
postitati 10.06.14 20:25
|
|
|
Mina pakuks välja, et tegu külmjoodetega ( ei tea, kas c5 neid kohtab ), kuid b4 kelladeplokkidel enamustel see jama.
Samas vaatkas arvutiga kelladeploki alt aktuaalseid näite, mis signaali kelladeplokk ise saab, Delphi testriga täitsa võimalik kelladeploki ajust seda
jälgida (vähemalt b6 isendil täna sai).
|
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.06.14 20:30
|
|
|
Klubiline prj, mul üks plokk on veel. Nagu Sa ütled, ka see pole sama koodiga. Olen kuulnud jutte pistikute mitte sobivusest ja immo mitte
töötamisest. Kes, kus ja kui kiirelt suudaks selle ära vahetada?
Klubiline Wolf123, kuhu tulema peab, et tester järgi lükata? Kas sealsed tulemused annavad vastuse küsimusele, on probleem juhtmestikus või plokis
endas? 
|
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
|
postitati 10.06.14 20:35
|
|
|
Ise tegutsen Viljandis, seega see variant jääb vist ära.
No tester ütleb selle ära, et kui kelladeplokki õige signaal jõuab, siis edasine juba kelladeploki sisene teema.
Kui aga kelladeplokki endasse jõuavad teised näidud kui mootoriajju, siis võib probleem peituda juhtmetes, kuid ise kahtlustan siiski kelladeploki
enda viga.
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2798354
99a. isendil ei tohiks kelladeplokis immot veel olla, see tuli sinna 2001a. kui nüüd välismaa foorumi juttu uskuda.
|
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
|
postitati 11.06.14 05:56
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Wolf123
99a. isendil ei tohiks kelladeplokis immot veel olla, see tuli sinna 2001a. kui nüüd välismaa foorumi juttu uskuda. |
Immo on ikka. Ameerika jutt siin ei kehti.
|
|
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on foorumis
Auto: B6 Quattro
|
|
postitati 11.06.14 06:36
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: KaidoP
Olen kuulnud jutte pistikute mitte sobivusest ja immo mitte töötamisest. Kes, kus ja kui kiirelt suudaks selle ära vahetada? |
99a autole sobib kellaplokk, millel on analoog kell numbritega 3, 6, 9 ja 12 ja punane taustvalgustus. Kõik sellised C5 plokid peaks olema omavahel
1:1-le ringi vahetatavad (tingimusel, et mõlemad pärinevad euroopa autolt, millel on immo kellaploki sees).
|
|
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 10:43
|
|
|
Parandage mind, kui ma eksin aga immo tuli peaks ju põlema hetkeks, kui süüde keerata ON-i peale. Minul sellist võtmega immo tulukest armatuuri peal
pole.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on foorumis
|
|
postitati 11.06.14 11:04
|
|
|
Parandage mind, kui ma eksin aga immo tuli peaks ju põlema hetkeks, kui süüde keerata ON-i peale. Minul sellist võtmega immo tulukest armatuuri peal
pole. |
Selline auto ja võtme kujutis peaks jah süttima süüte sisse keeramisel ja siis mingi 2-3sekundi pärast kustuma.
.
|
|
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:09
|
|
|
Kas see teeb nüüd minu olukorra keerulisemaks? Saan aru, et pean leidma spidoplokki, millel puudub siis samuti kellade sisene immo.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on foorumis
|
|
postitati 11.06.14 11:13
|
|
|
Kuna immo puudumine minuteada vaid USA teema, kas siis sul on spidol kiirus ka miilides? Kui ei ole, siis võimalik, et sinu autol on immo juba
eemaldatud äkki. Aga immo olemasolu/puudumist lihtne testida, korraks võtta immokapsel võtme seest välja ja kohe näha, kas läheb ja jääb käima.
|
|
|
|
|
|
Rain573
klubiliige
Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake
|
|
postitati 11.06.14 11:18
|
|
|
Siis kui oma B4 jale aretasin C5 s6 e kellad siis alguses oli sama jama, et spido töötas aeglaselt sõites. Kiirendades või kui kiirus suuremaks läks
kukkus nulli. alguses arvasin, et mul endal mingi kala juhtmestikus kuskil aga probleem lahenes hoopis käigukasti vahetamisega. Ma ei taha öelda, et
peaksid kasti vahetama vaid tahan öelda, et uue kastiga läks külge uus andur ja magnetvöö ja sellega probleem lahenes. Kütusenäidikul mõõda
pagaasnikust luugialt bensiinianduri takistust, viga võib olla paagi anduris. Näiteks kui paned paagi täis ja Sul näitab seier et küte otsas siis mis
takistus on?
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:19
|
|
|
Ainult km/h.
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Rain573
Siis kui oma B4 jale aretasin C5 s6 e kellad siis alguses oli sama jama, et spido töötas aeglaselt sõites. Kiirendades või kui kiirus suuremaks läks
kukkus nulli. alguses arvasin, et mul endal mingi kala juhtmestikus kuskil aga probleem lahenes hoopis käigukasti vahetamisega. Ma ei taha öelda, et
peaksid kasti vahetama vaid tahan öelda, et uue kastiga läks külge uus andur ja magnetvöö ja sellega probleem lahenes. Kütusenäidikul mõõda
pagaasnikust luugialt bensiinianduri takistust, viga võib olla paagi anduris. Näiteks kui paned paagi täis ja Sul näitab seier et küte otsas siis mis
takistus on? |
Katsuks jah enne pisut lihtsamaid variante proovida, kui kasti vahetuseks läheb. Aga aitäh informatsiooni eesti igaljuhul!
|
|
|
|
Rain573
klubiliige
Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:25
|
|
|
Ainult km/h. |
Km/h kukkus nulli ja minuarust odomeeter ka edasi ei kerinud enam peale seda.
|
|
|
|
KaidoP
huviline
Registreerunud 26.01.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:27
|
|
|
Ainult km/h. |
Km/h kukkus nulli ja minuarust odomeeter ka edasi ei kerinud enam peale seda. |
Täpselt nii, odomeeter ei keri.
|
|
|
|
aadukesekene
huviline
Registreerunud 13.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: C6 S-line 3,0TDI Quattro
|
|
postitati 11.06.14 11:33
|
|
|
takistus on? |
Katsuks jah enne pisut lihtsamaid variante proovida, kui kasti vahetuseks läheb. Aga aitäh informatsiooni eesti igaljuhul! |
Kuna minu endine auto, siis viskan ka sõna sekka. Kasti mure ei tohiks olla, töötas ju teine pea poolteist aastat korralikult. Mina usun, et laheneb
ploki vahetusega. Kas sellel võib olla ka see mure, et v6 mootoriga plokk ei sobi, tahhomeeter hakkab villast näitama? Anduri kasti küljes lasin ise
ära vahetada. See ei aidanud midagi.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on foorumis
|
|
postitati 11.06.14 11:37
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aadukesekene
Kuna minu endine auto, siis viskan ka sõna sekka. Kasti mure ei tohiks olla, töötas ju teine pea poolteist aastat korralikult. Mina usun, et laheneb
ploki vahetusega. Kas sellel võib olla ka see mure, et v6 mootoriga plokk ei sobi, tahhomeeter hakkab villast näitama? Anduri kasti küljes lasin ise
ära vahetada. See ei aidanud midagi. |
Kellaplokil saab muuta neid seadeid minuteada: bensukas/diisel ja R4/V6 + riik (millega siis muutub keel ja vist turvavöö ja tulede märguande heli
jms).
Seega ei tohiks olla probleem panna V6 bensuka blokk R4 bensukale.
|
|
|
|
|
|
Rain573
klubiliige
Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.06.14 11:45
|
|
|
Kellaploki saab ümberkodeerida. Aga ega ma ei mõelnudki, et kastil midagi häda on. Kasti küljes on spido andur ja kastis sees on ümmargune ketas, mis
võib katki olla. Ma uuriks need asjad enne ära ja siis hakkaks kellaplokiga jamama. Uue ploki paned, siis peab selle autoga sõbraks tegema. Selleks
vaja 4 kohalist koodi. Kui Sul seda pole siis peab selle vanast kellaplokist välja lugema. Kuidagi nii peaks see asi käima 
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on foorumis
|
|
postitati 11.06.14 12:03
|
|
|
Kellaploki saab ümberkodeerida. Aga ega ma ei mõelnudki, et kastil midagi häda on. Kasti küljes on spido andur ja kastis sees on ümmargune ketas, mis
võib katki olla. Ma uuriks need asjad enne ära ja siis hakkaks kellaplokiga jamama. Uue ploki paned, siis peab selle autoga sõbraks tegema. Selleks
vaja 4 kohalist koodi. Kui Sul seda pole siis peab selle vanast kellaplokist välja lugema. Kuidagi nii peaks see asi käima |
Ja veel enne, kui hakat auto alla ronima, et seal kontrollida kuidagi seda ümmargust ketast kasti sees, võiks vaadata arvutiga sõidu ajal kiirust, kas
arvuti näitab seda korralikult (sama peaks vist saama teha ka kliimaplokist, vähemalt B5 saab). Kui kiiruse signaal on korras, siis võib anduri või
selle ketta vea välistada.
|
|
|
|
|
|
aadukesekene
huviline
Registreerunud 13.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: C6 S-line 3,0TDI Quattro
|
|
postitati 11.06.14 13:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
vaja 4 kohalist koodi. Kui Sul seda pole siis peab selle vanast kellaplokist välja lugema. Kuidagi nii peaks see asi käima |
Ja veel enne, kui hakat auto alla ronima, et seal kontrollida kuidagi seda ümmargust ketast kasti sees, võiks vaadata arvutiga sõidu ajal kiirust, kas
arvuti näitab seda korralikult (sama peaks vist saama teha ka kliimaplokist, vähemalt B5 saab). Kui kiiruse signaal on korras, siis võib anduri või
selle ketta vea välistada. |
Kliimaplokki signaali ei tulnud, seda kontrollisin ise kohe, kui spido ära kustus. Hetkeseisuga võiks siis kastisisest rõngast kahtlustada.
|
|
|
|