Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  7  8  9  10  11  ..  15
Autor:
Pealkiri: 2,5 TDi R5 103 kw- millised oleks vag-com.i õiged parameetrid/näitajad? (Vastuseid: 356 | Vaatamisi: 88317)
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: AEL Q

postitati 24.12.13 13:34 Tsiteeri

Sai siis pumpa keeratud. Enne kui poldid lahti sai võetud, siis oli näha et pump ei olnud isegi mitte tehase märgis. Süüde ikka hiline. Sai siis keeratud varasemaks kui tehas ette näeb. aga palju seda teha ei saanud. kuna vasakul olev pistik läks vasta kronsat. (kuskil pool mm tehase märgist siis vastupäeva sai) Sai siis proovitud käima. Soe mootor nagu natukene paremini läks käima. Oleks vaja nagu veel keerata, proovi mõttes. Eks hommikul ole näha mis teeb külm mootor. Hästi usku pole sellesse. Kui hommikul käima ise ei lähe, siis arvatavasti pump ikkagi liiga kulunud. Seega otsin korralikku pumpa, kui kellelgi pakkuda siis võib kirjutada. Ülejäänud asjad kõik kontrollitud ja korras.

See ka veel, et soojast peast tühikäik kõigub. (u. 100rpm'i)

Milleks vedada mittevedavaid rattaid kaasas!? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 24.12.13 13:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: uaintfckme

See ka veel, et soojast peast tühikäik kõigub. (u. 100rpm'i)

Mul kõikus ka kunagi. Keerasin arvutiga natuke kütet peale ja kadus ära. Ilmselt pole ka pihustid just esimeses nooruses ja vajaksid vahetust, aga hetkel toimib.

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 25.12.13 11:42 Tsiteeri

Üks tuttav autoluksepp pakkus ka, et võiks pihustiotsad üle käia. Sest eelmine omanik oli ilmselgelt vene "tagahoovis tehtud" kütet kastanud. poolik kanku pagassis viitas sellele. Igatahes täna hommiku läks külm mootor isegi käima. Eks see süüte varasemaks keeramine aitas. Aga eile õhtul soe mootor käima ei läinud. Sai akugi tühjaks käiatud. Aga lükates läks kohe käima. Samas tekivad kahtlused kas ikka pump on kulunud. sest minekut on autol piisavalt. Eks siis saab jälle otsi koomale tõmmata kui pihustid üle käidud. Auto minu käes alles 3ndat päeva.
Mootori juht elektroonikaga on ka mingi kala, sest lambist sõidu aeg vilgutab eelsüüte küünalde tuld. Ja väheke paugutades aegajalt ka punast hüüumärki. Samas hüdraulika süsteemis mingeid tõrkeid pole täheldanud. Eks kui kunagi uuel aastal tartu satub, siis ehk saab lõpuks asjad paika.

atsee
huviline

Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 1,9 TDI

postitati 26.12.13 14:42 Tsiteeri

Eelsüüteküünla tule vilkumine annab märku juhtpihusti suremise kohta. Samuti võib selle kerega A6 vilgutada küünalde tuld kui viga on pidurituledes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 26.12.13 14:53 Tsiteeri

Kui süüde on väga varane võib ka eelsüüte tuli vilkuda.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 26.12.13 16:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6

+1, neid asju tehakse ikkagi diagnostika küljes.
Niisama keerad ja lolli mängid võib mootorile liiga teha.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 26.12.13 19:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Tsitaat:

+1, neid asju tehakse ikkagi diagnostika küljes.
Niisama keerad ja lolli mängid võib mootorile liiga teha.
Seleta mulle uskumatule kuidas saab ülivale pihustamis aeg teha R5 103 kw diisel mootorile haiget ??? isegi kui õnnestuks halli aken (füüsiline väntvõlli küljes) kaasa arvatud valeks panna nii et mootor pauguks tagurpidi. Aga diisel pole lõhkeaine seega puudub lõhkav detonatsioon.
Kuidas saab sellele mootorile liiga teha? =Tagumine pumba rihm.
Pihustus aja keeramisega juhuslikuks (ei keera nukkvõlle)esimene mootori rihm.

Nukkvõlle keerates saab kaasneda kõikide klappide segi laskmine (peksab klapid lühikeseks ja hüdrokad segi) ja kõik muu jääb ellu.
Foto tõestus
http://album.ee/node/28506901/50316523
Olen teistele remontinud selliseid juhtumeid elus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.13 20:31 Tsiteeri

Ma saan aru, et üle ei maksa midagi keerata, Ja seda ma pole teinudki. Eelsüüte tuli vilgutas ennast ka siis juba, kui süüde oli tehase märkidest hilisem. Tulede kohta peaks käima ikkagi kollane tuluke vast mitte punane. Vb eksin. Aga see selleks. Nüüdseks asi nii kaugel et külmast peast läheb auto käima, küll pika käiamisega, aga läheb.
Ja kui midagi olekski ma väga paigast keerand siis arvatavasti auto ei liiguks ka hästi, ja mootori töös esineks ka tõrkeid. Aga sõidu aeg ei ühtegi probleemi, ei ühtegi kakkumist, ei ühtegi vahele jätmist pole. Olenemata sõidustiilist.
Ainukesed probleemid on käivitamine, nii soojalt kui külmalt, ja sooja mootori tühikäik.

Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q

postitati 27.12.13 11:04 Tsiteeri

Kas vag-comi kaablit pole lähiümbruses kellelgi? Siis kohe selge pilt süütenurgast.
Enne kogu seda janti auto käis? Soovitan soojalt otsakäbi üle vaadata, võib-olla sealt on keeranud end hiliseks vms.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
GWallace
huviline

Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro

postitati 27.12.13 11:43 Tsiteeri

Mõned C4 2.5 TDI omanikud on endale külge pookinud sellise lahenduse, et armatuuri all on nupp, millest saad külmkäivitusel eelsüüteküünalt "anda" ja sel juhul peaks küll auto paremini käima minema. Kui ma suve alguses auto ostsin, siis oli ka süüde natuke liiga hiline ja ei käivitunud normaalselt. Kuna mul oli see nupp olemas, siis sellega läks koheselt käima. Kuna mulle meeldib kohe võtmest masinat käivitada, siis panime koos sõbraga süüte paika ja hetkel käivitub küll väga hästi.

Kui sul nurk jääb ikkagi VAG-COMi järgi ka hiline, siis on võimalus pumbarihma sättida, et saaksid kütusepumpa paremini reguleerida. Minu omal pidi seda tegema..

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 27.12.13 12:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
Seleta mulle uskumatule kuidas saab ülivale pihustamis aeg teha R5 103 kw diisel mootorile haiget ??? isegi kui õnnestuks halli aken (füüsiline väntvõlli küljes) kaasa arvatud valeks panna nii et mootor pauguks tagurpidi. Aga diisel pole lõhkeaine seega puudub lõhkav detonatsioon.

Diisel läheb väga eduliselt laiali. Kütusekogus on savi, aga kui süüde keerata nii varajaseks, et max. surve silindris saavutatakse oluliselt enne, kui kolb üles jõudnud on, siis läheb väga kiiresti laiali täpselt samamoodi nagu bensukas.
Parimal juhul läheb lihtsalt kaanetihend ära, halvemal juhul on auk plokis.

Põhimõte on nii ottomootori kui ka diiselmootori sel puhul sama. Triviaalne, watson.

Tsitaat:
Algselt postitas: GWallace
Mõned C4 2.5 TDI omanikud on endale külge pookinud sellise lahenduse, et armatuuri all on nupp, millest saad külmkäivitusel eelsüüteküünalt "anda" ja sel juhul peaks küll auto paremini käima minema. Kui ma suve alguses auto ostsin, siis oli ka süüde natuke liiga hiline ja ei käivitunud normaalselt. Kuna mul oli see nupp olemas, siis sellega läks koheselt käima. Kuna mulle meeldib kohe võtmest masinat käivitada, siis panime koos sõbraga süüte paika ja hetkel käivitub küll väga hästi.

Palju lihtsam on aju softis eelsüüteküünlaid natuke peale keerata, et kõrgema temperatuuriga järel hoiaks, muud midagi. Ma olen seda kõigil teinud, kellel aju kallal käinud olen.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.13 12:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Sparkle
Kas vag-comi kaablit pole lähiümbruses kellelgi? Siis kohe selge pilt süütenurgast.
Enne kogu seda janti auto käis? Soovitan soojalt otsakäbi üle vaadata, võib-olla sealt on keeranud end hiliseks vms.

Ostes oli käivitus juba selline kahtle. Aga omaniku sõnul oli kuskil remondi töökojas asi paigast aetud rihmade vahetusega. Ning kuskil tln lastud uuesti paika panna. Aga ei olevat millegipärast seda korrektselt tehtud. Seega kohapeal auto pm kogu aeg käis, sai raha makstud, lepingud ja testi sõidud tehtud. Algas koju sõit. Alles jrgm päeva hommikul sai uuesti käivitatud ja käivitus oli ikka suht hull. Kui auto käib siis käib korralikult. Ainult käivtamise endaga probleemid. Sama päeva õhtul sai kohe diagnosti mindud. Seal kõik üle kontrollitud. Segu sai ainult rikkamaks keeratud. Ülejäänud oli arvuti järgi normi piirides. Ja peale seda kodus sai süüdet varasemaks keeratud. Aga see aitas ainult minimaalselt.

Ja eelsüüte vilkumise kohta nii palju veel, et pidurit vajutates kustub ära.

medical
klubiliige

Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: AAN

postitati 30.12.13 12:13 Tsiteeri

Mis kütusekoguse juurde on jäänud AAT omanikud kes on AEL pihustiotsad paigaldanud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.13 15:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: medical
Mis kütusekoguse juurde on jäänud AAT omanikud kes on AEL pihustiotsad paigaldanud?

Kuna minu AAT näitab ainult group 00 numbreid , siis kütusekoguse väärtus on mul 10 lähedal. Seda Group 004 mg/r ekvivalenti ei oska öelda.

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.13 20:21 Tsiteeri

Käivitus probleemi, ja tühikäigu probleemi lahendas ikkagist pumpa otsa vahetus. Nüüd käivitus oluliselt lühem, ja tühikäik sooja mootoriga ei kõigu enam. Paari päeva pärast saab arvuti taha uuesti ja siis pihustushetked paika.

Funks
huviline

Registreerunud 16.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: b6 2.5 tdi quattro, v8

postitati 31.12.13 10:55 Tsiteeri

Tekkis küsimus, et kuidas ma saan vcds abil kütusekogust muuta, et kuhu ma sisse login ja mis koodiga, et ehk oleks võimalik see kuidagi lahti seletada?

Edit: mootoriks AEL 103 kw

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jyrisoo
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 1,9TDI

postitati 31.12.13 11:46 Tsiteeri

Engine-login-22158 (AEL), teiste mootorite puhul üldjuhul toimib 12233
Siis adaption ja kukud häälestama ;)
Kirjuta algsed numbrid igaksjuhuks ikka üles. Kui VCDS häälestus soovitud kütusekogust ei võimalda, tuleb haamriga pumbakaane kallal natuke toimetada.

[Adaptation - 10]
Enter the "channel number" below to select each channel.
Put in the suggested value(s) in "new value".
[Test]
Observe the "test value" field to make sure the adaptation setting is acceptable.
[Save]

Channel 1: injected quantity

Check the injected quantity at idle, engine warm and all power consuming devices turned off.
Specification is 2.5 to 9 mg/h.
To change the amount of injected fuel perceived by the ECU, go to adaptation channel 1.
If you have driveability problems, you may want to increase it to 3-4 mg/h.
For slightly improved throttle response, you may try to decrease the value.

Channel 2: idle speed

No login required
The stock adaptation value should be 32768 (corresponds to 903 rpm).
Increase or decrease this to change idle speed.

Channel 3: EGR

To decrease the EGR rate, increase the number to the highest possible value (typically 33768).
This will prevent/slow down the intake manifold clogging problem and reduce smoke.
Though the MAF at idle is still within specifications (370 mg/h) do not use this adaptation on the road
Again, this EGR setting is for off-road use only !!!

Channel 4:

Don’t mess with it!

Channel 5: starting conditions

Though undocumented, this channel effects the injected quantity the ECU allows when starting.
You may want to experiment with it as a temporary fix for bad-start problems

Channel 18:

On some EDC-15 ECUs, this channel has a non-zero value in it like 190.
Yes, that's the "speed limiter". Don't mess with it!
It can only be adjusted downward, and it's one-way! You cannot increase the value, and if you decrease it, you're stuck with it.
So unless you want to permanently decrease your car's top speed, Don't mess with it!
If you do mess with it and your car ends up with a lower top speed than it had before, don't call us, don't e-mail us, and don't complain that we didn't warn you!

HEAD VANAAASTA LÕPPU!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Funks
huviline

Registreerunud 16.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: b6 2.5 tdi quattro, v8

postitati 03.01.14 08:35 Tsiteeri

Tänud lähen katsetama. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 12:38 Tsiteeri

Tüütaks teid jälle enda probleemiga. Nimelt AEL, asi hetkel seal maal, et külmkäivitus on viimase peal. Käivitub poolest pöördest(kui eelsüüdet sunniviisiliselt kauem anda.) Aga töösoojalt ei luba ka mitte, poolsoojalt kuidagi vägistab käima. Pumba peas ka viga ei tohiks olla, sest pumbapea mahajahutamine ei muuda midagi.
Selle peale küsiks, et kui oluline on selle mootoril aku ja starteri töö? Et sooja mootorit ilmselgelt raskem käima vedada starteril kui külma.
Kompressioonides ka kahtlen sügavalt, kuna siis oleks asi just vastupidine. Et soe mootor käivitub ilusti aga külm mitte.
Ja siis puuduks mootoril ka minek. Aga liigub paremini kui oleks oodanud sellelt mootorilt.
Ja kui pihustid kuseks siis ka ju ei käivituks külmalt hästi?
Et siis ootaks veel vihjed mehaanilistele vigadele, mis mõjutavad selle mootori käima minekut. Mida ma peaks üle kontrollima, ennem kui kuskil arvuti taha saan jälle.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 17:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Tüütaks teid jälle enda probleemiga. Nimelt AEL, asi hetkel seal maal, et külmkäivitus on viimase peal. Käivitub poolest pöördest(kui eelsüüdet sunniviisiliselt kauem anda.) Aga töösoojalt ei luba ka mitte, poolsoojalt kuidagi vägistab käima. Pumba peas ka viga ei tohiks olla, sest pumbapea mahajahutamine ei muuda midagi.
Selle peale küsiks, et kui oluline on selle mootoril aku ja starteri töö? Et sooja mootorit ilmselgelt raskem käima vedada starteril kui külma.
Kompressioonides ka kahtlen sügavalt, kuna siis oleks asi just vastupidine. Et soe mootor käivitub ilusti aga külm mitte.
Ja siis puuduks mootoril ka minek. Aga liigub paremini kui oleks oodanud sellelt mootorilt.
Et siis ootaks veel vihjed mehaanilistele vigadele, mis mõjutavad selle mootori käima minekut. Mida ma peaks üle kontrollima, ennem kui kuskil arvuti taha saan jälle.

Pump ikka kulunud. Soojalt on kütus vedel lihtsalt.

spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 17:22 Tsiteeri

Miks starteril sooja mootoriga raskem vedada on?

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 18:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Pump ikka kulunud. Soojalt on kütus vedel lihtsalt.

Pumba need osad said vahetatud. Mis tavaliselt kuluvad, ehk siis pumba ots. Ju siis tuleb ikkagi investeering teha ja otsida korralik pump..

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 18:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spool

Tundub loogiline ju, et soojas mootoris kolvid "paisunud" ja tihedam see asi. Muidugi see vast ei ole nii oluline näitaja. Pealegi minu autol selgelt aru saada kuidas käiab mootorit aeglasemalt. Seepärast tundubki et äkki v6ib viga olla ka starteris...

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 18:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Tundub loogiline ju, et soojas mootoris kolvid "paisunud" ja tihedam see asi. Muidugi see vast ei ole nii oluline näitaja. Pealegi minu autol selgelt aru saada kuidas käiab mootorit aeglasemalt. Seepärast tundubki et äkki v6ib viga olla ka starteris...

Vot võibolla ongi starteri voolu viga. Soe motor käib kindlasti kergemalt ringi kui külm.

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.14 05:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Vot võibolla ongi starteri voolu viga. Soe motor käib kindlasti kergemalt ringi kui külm.

Okei. Eks esimesel voimalusel vaatan starteri yle. Veidi OT aga. Kas iga r5 starter sobib sinna. Mul kaks tykki olemas muidu.

Lehekülgi:  1  ..  7  8  9  10  11  ..  15
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 23]
[PHP: 20.5% - SQL: 79.5%]