Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 15 |
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 08.10.13 06:06
|
|
|
Kui pumbarihm oleks hambavõrra vale, siis on süüde ikka vähe rohkem varane/hiline. Enda autol sai ka sinna 22 kraadi peale varaseks keeratud mõni aeg
ja tekkis ka ikka päris suur lagin. Täppisreguleerimiseks läheb sul vaja arvutit ja pead nuka otsas olevat koonusega ratast nihutama millimeetrikese
(nipiks on see, et sõber hoiab pumba rihmaratast võtmega kinni ja ise keerad vaikselt nuka otsas oleva ratta lahti, märgid ära algse asendi ja siis
vajadusel keerad ratast kas vasakule või paremale). See on suhteliselt katsetamise asi, endal läks ikka päris palju aega, et õige vahemik üles leida.
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro
|
postitati 08.10.13 11:00
|
|
|
Proovi jah pumbarihma sättida. Suve lõpus sai ka koos sõbraga rihm lahti võetud ja siis oli vaja uuesti paika sättida. Lõpuks sai päris hea. Näitajad
postitasin juba eelmises postituses. Eks ta tõesti ole katse-eksitus meetod ja vaja leida see õige koht. Kindlasti tee märgid peale, et oleks lihtsam
vaadata kuhu poole pead nihutama. 
Edit: Kui sul süüde praegu nii varajane, siis peaks päris korralik pilv ka käivitades taga olema? Kui endal süüde 22,9 peale läks rihma sättides, siis
oli ikka jube diislihais üleval ja pilv taga. 
|
|
|
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: MC x 2, AEL
|
postitati 08.10.13 13:46
|
|
|
Tundub, et midagi mäletasin ikkagi valesti. Tehtud pilt näitab hoopis selliseid andmeid:

Mälu järgi oli süüde veidi varajasem ja jahutusvedeliku temperatuur ka ikka oluliselt kõrgem. Samuti sai omast arust kütusekogus 3,1 mg/str pandud,
mitte 4,1. Väga imelik. Olen neid pumba rihma hambaid juba eiteamitu korda igale poole tõstnud. Lõpuks jätsingi sellise variandi just sellepärast, et
auto käivitus poolest pöördest nagu bensukas. Muidu vahepealsed variandid olid ka vist veidi hilisemad, aga kord ei tahtnud siis hästi käima minna ja
osade variantidega lõi selle duty cycle oluliselt üle 4,7%. Oli seal vist midagi 60-80% juures. Eks mõni päev võin veel kruttiga, aga niimoodi
poolhuupi ei ole just väga lihtne õiget seadistust leida. Nukaratta keeramisest kuulsin küll atsee käest esimest korda. Varem ikka räägitud pumbarihma
hamba võrra tõstmisest ja siis pumba enda liigutamisest edasi või tagasi.
Tühikäigul suitseb auto ikka üksjagu. Sõites ei oska öelda, sest pärast kruttimist pole päeval sõitnud. Kuna mootoris väga rõve kõrin sees, siis ei
taha/julge kohe üldse sõita. Ei hakka üldse mainimagi, et elu piinlik on ka! 
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 08.10.13 14:25
|
|
|
Süüde TÄIESTI paigast ju.
Kütust 3.1 peale ka mõttetu keerata, tuleb keerata tehase normi ja normaalselt ära chippida ning muud pole midagi vaja teha.
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.13 14:33
|
|
|
Nuka ratast ei soovita lahti keerata ja sel moel pumpa timmida. Pigem keerake pumba enda poldid lahti (4tk) ja keerake pumbast, sealt saab piisavalt
liigutada teda, juhul kui ei ole ühte äärde lükatud.
Kas mul on õigus, et kui N108 duty cycle on madal, siis ajul on pumpa võimalik veel varasemaks keerata? St kui duty cycle suureneb, siis toimub
ajastamine varasemaks?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.13 15:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: spool
Kas mul on õigus, et kui N108 duty cycle on madal, siis ajul on pumpa võimalik veel varasemaks keerata? St kui duty cycle suureneb, siis toimub
ajastamine varasemaks? |
Just... õigemini öeldes, paned sa paika hiliseima võimaliku süütehetke, millest aju saab süüdet varasemaks keerata N108 abil.
|
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 08.10.13 16:04
|
|
|
Minu auto juhuse korral pumba enda nihutamine enam alla 10 BTDC kätte ei andnud, sellepärast sai ka nuka ratas lahti keeratud ja seda reguleeritud
(saan aru, et GWallace-l on ka juhus, et kõige hilisem süüde pumpa keerates on 14,4 BTDC). Seega, ei saa ma aru miks nuka ratta nihutamist ei saa
soovitada? Muud varianti ju ei ole süüte täppisreguleerimiseks, kui pumba polte lahti keerates õiget süütevahemikku kätte ei saa ?
Tsitaat: | Algselt postitas: spool
Nuka ratast ei soovita lahti keerata ja sel moel pumpa timmida. Pigem keerake pumba enda poldid lahti (4tk) ja keerake pumbast, sealt saab piisavalt
liigutada teda, juhul kui ei ole ühte äärde lükatud.
ajastamine varasemaks? |
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q
|
postitati 08.10.13 16:07
|
|
|
Sai täna mässatud oma AEL-ga, kuna vahetatud said pihusti otsad. Kütuse koguse koputasin 5.0 pealt 4.3 peale. Kerge vine on taga kui täisgaasil
kiirendad. Pikkalt jamasin aga sobiva süütenurgaga. Eelnevalt olen suvi otsa sõitnud umbes 3 kraadise süütega, mõtlesin aga vastu talve keeraks sinna
6-7 kanti, läheb paremini käima. Proovisõidul aga ilmnes, et turbo ärkab hiljem. 0,5 bar saavutas umbes 1800rpm-i juures ja max rõhk(0,9-1bar) saabub
alles 2200. Varem savutasin max rõhu juba 1800-1900 rpm-i juures ja palju parem oli sõita. Korra proovisin ka nii, kus tegelik ja mõõtetud süütenurk
kattus ja Duty cycle oli 10% juures, siis oli ka madalalt nagu jõuline. Pragu jätsin 5 kraadi peale, eks näis mis saab.
|
|
|
GWallace
huviline
Registreerunud 26.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 2.7 140kW Quattro
|
postitati 08.10.13 17:21
|
|
|
Minu isendil oli nii, et pump oligi juba pea kõige varajasemaks keeratud ja seepärast sai pumba rihm lahti võetud ja hamba võrra nihutatud. Jamamist
oli tegelikult päris pikalt, aga lõpuks sai kõik täpselt sinna kus ma ise soovisin ja nüüd masin käib kenasti. 
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.13 18:38
|
|
|
Kuidas on lugu grupp 3 all oleva õhukulu näitudega, kas need peavad ka ühtima?
|
|
|
must1.9tdb4audi
huviline
Registreerunud 25.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 2.5tdi Q
|
postitati 18.10.13 13:59
|
|
|
Mida sellistest parameetritest arvata AEL mootori kohta ennem oli küte 5.8 nüüd sain selliseks.

|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.13 14:05
|
|
|
Kui sellise pritsenurgaga käivitub külmalt normaalselt siis jätagi nii. Mina sõitsin terve suve sellise numbriga ringi aga nüüd sügise poole ei
tahtnud enam käima minna ja viskas ka sinist, kuigi otsad said vahetatud. 4.1 kütusekogusega tossama ei hakkanud?
|
|
|
must1.9tdb4audi
huviline
Registreerunud 25.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.13 15:16
|
|
|
Tuleb tunnistada,et tossab vähem ja madalate pööretega on jõudu rohkem, aga peab vist natike kogust vähendama kuna selline naljakas klõbin tekkis
juurde ei tea kas pihustitest või pole nuka nurk õige. Eks kontrollin maantee kulu ja hommikust käivitust ,siis näha kas keeran süüte 5 peale
tagasi.
Edit: Maantee kulu endise 7 sajale oli hetkel 30 km läbimisel 100ga 5.9l Kompul polnud ealeski selliseid numbreid näinud.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.13 00:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: must1.9tdb4audi
Edit: Maantee kulu endise 7 sajale oli hetkel 30 km läbimisel 100ga 5.9l Kompul polnud ealeski selliseid numbreid näinud. |
Kompust ainult numbreid näebki, kui asi paigast ära on - reaalsusega paraku on neil vähe ühist. See "keeramine" on kalibratsiooni seade. Kui sa nüüd
ajule sealt kütust juurde keerad, siis hakkab kompu näit valetama kohe väiksemaks, sest aju arvab, et paneb vähem kütust, kui tegelikult.
Pigem vastupidi kütusekulu suureneb, sest süütenurk läheb liiga hiliseks sellest - vaja on lihtsalt tehase normi kõik keerata ning kui võimsust vähe,
siis normaalselt ära chippida ning ongi kogu muusika.
|
|
|
|
must1.9tdb4audi
huviline
Registreerunud 25.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.13 05:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Tsitaat: | Algselt postitas: must1.9tdb4audi
Edit: Maantee kulu endise 7 sajale oli hetkel 30 km läbimisel 100ga 5.9l Kompul polnud ealeski selliseid numbreid näinud. |
Kompust ainult numbreid näebki, kui asi paigast ära on - reaalsusega paraku on neil vähe ühist. See "keeramine" on kalibratsiooni seade. Kui sa nüüd
ajule sealt kütust juurde keerad, siis hakkab kompu näit valetama kohe väiksemaks, sest aju arvab, et paneb vähem kütust, kui tegelikult.
Pigem vastupidi kütusekulu suureneb, sest süütenurk läheb liiga hiliseks sellest - vaja on lihtsalt tehase normi kõik keerata ning kui võimsust vähe,
siis normaalselt ära chippida ning ongi kogu muusika. |
Kui leian sobiva hooratta siis panen jah chipi peale, hetkel sellist poolikut asja ei hakka tegema, et viskan chipi peale ja ootan millal tükid
kukuvad.
Pigem hakkas mind see häirima, et tehas näeb 4.4-4.7 ette siis mul oli täitsa maas 5.8 kütuse kogus.
Ja tõusudel oli jõu puudus ei jõudnud õieti oma kiirustki hoida.
Eks vaatan kuidas praegu nulliga käivitub ja ehk sätin kütuse koguse sinna 4.4 peale.
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.13 08:20
|
|
|
4.4- 4.7 ei tohiks olla tehase norm, see on pigem väljakujunenud parim väärtus AEL omanike seas. Võimatu on aga see, et tehase pritsenurgaga auto
talvel käima läheb . Võib-olla uue mootori ja pumbaga läheb.
|
|
|
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.13 20:56
|
|
|
Nii, pärast tänast on siis selline seadistus autol:

Nagu ka arvasin, siis oligi pumba keeramise võimalus juba ühes äärmuses. Arupos keerati veidi nukaratast ja saadi süüde siis vähe tavapärasemaks. Ise
keerasin täna veidi kütust maha. Kui nüüd mõned pisiasjad veel tehtud saan, siis peaks ka ikka mingi chipinduse ära proovima, originaaliga ei kannata
mina enam sõita ja tohutu sportlik huvi on ka, et palju see 0,...bari diisli dünaamikat ka muudab.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 02.11.13 21:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: timberman
Nii, pärast tänast on siis selline seadistus autol:
Nagu ka arvasin, siis oligi pumba keeramise võimalus juba ühes äärmuses. Arupos keerati veidi nukaratast ja saadi süüde siis vähe tavapärasemaks. Ise
keerasin täna veidi kütust maha. Kui nüüd mõned pisiasjad veel tehtud saan, siis peaks ka ikka mingi chipinduse ära proovima, originaaliga ei kannata
mina enam sõita ja tohutu sportlik huvi on ka, et palju see 0,...bari diisli dünaamikat ka muudab. |
Kütet keera pigem peale auto kohe erksam ja kütusekulu väiksem. Süüde on norm kui ei kannata hilisemaks panna.
|
|
|
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.13 21:54
|
|
|
Kuna plaanis ikkagi chippida, siis pigem panen tehaseseadetele võimalikult lähedale. Õnneks või kahjuks pole mul õrna aimugi, mis see tehaseseade
vahemik täpselt olema peaks. Hetkel hüppab põhimõtteliselt 4,4-5,0 ringis. Olen täiesti kursis et suurema kütusekogusega on asi erksam. Tahtsin
meelega näha, palju ja mis täpselt muutub. Saaks nüüd aasta taguse kütusekulu ka kuidagi tagasi, hetkel ei saa just öelda, et see 2,5 tdi väga öko
oleks. Siin teemas ka väga palju erinevatest kuludest juttu olnud, aga keegi pole kunagi viitsinud välja tuua, kas jutt käib esivedusest või
quattrost. Kulu poolest need ikka väga erinevad asjad. Räägitakse ainult 85 vs 103 kw ja paar tüüpi ka automaadiga sekka sattunud ja see on tavaliselt
kõik!
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.11.13 09:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Kütet keera pigem peale auto kohe erksam ja kütusekulu väiksem. Süüde on norm kui ei kannata hilisemaks panna. |
Nagu ütlesin, reaalne kütusekulu ei ole väiksem, kompust nähtav näit on väiksem. Kui VAG-COMiga põhja keerata, siis hakkab kompuuter isegi 3.x
näitama, aga paraku on reaalsusega sel vähe ühist.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 03.11.13 15:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Kütet keera pigem peale auto kohe erksam ja kütusekulu väiksem. Süüde on norm kui ei kannata hilisemaks panna. |
Nagu ütlesin, reaalne kütusekulu ei ole väiksem, kompust nähtav näit on väiksem. Kui VAG-COMiga põhja keerata, siis hakkab kompuuter isegi 3.x
näitama, aga paraku on reaalsusega sel vähe ühist. |
Mul ei ole kompuutrit ja mõõdetud on paak täis meetodil. Minu automaatkastiga auto käis kõigeparemini 2,0-2,3 kütusekogusega nii võttis alla 7 sajale
suvel. Kompuutri kohapealt ei julge vaielda kuna pole olnud võimalust testida. Aju ju näeb palju kütet läheb miks ta peaks valetama ja veel vähem
näitema?
|
|
|
uaintfckme
huviline
Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: AEL Q
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.12.13 08:31
|
|
|
Mul ei ole kompuutrit ja mõõdetud on paak täis meetodil. Minu automaatkastiga auto käis kõigeparemini 2,0-2,3 kütusekogusega nii võttis alla 7 sajale
suvel. Kompuutri kohapealt ei julge vaielda kuna pole olnud võimalust testida. Aju ju näeb palju kütet läheb miks ta peaks valetama ja veel vähem
näitema? |
Aju ei näe reaalset kütusekogust...
See on samamoodi, nagu terve pumba pinge mingi kordajaga läbi korrutamine. Seepärast ta näitabki kütusekogust tühikäigul 2-2.3. Või tuuningboksi aju
ja pumba vahele paigutamine.
Ehk siis aju näeb tühikäigul 2x väiksemat kütusekogust, kui peaks olema. Reaalselt on aga kütusekogus 5mg. Tegelikult on see elementaarne, kui diisli
mootorijuhtimisest mingidki teadmised on - see kordaja seal VCDS-is on pumba pinge kordaja, sisse ehitatud "tuuningboks".
Samuti näitab nii loogika, kui ka praktika, et pumba kaardi juurde keeramisega kütusekulu suureneb. Ju siis tegid oma mõõtmised erinevates oludes.
Kõige rohkem mõjutab ökonoomsest hoopis süütenurk. Kui see on pumbast varasemaks keeratud (näiteks 4 kraadi peale), siis kütusekulu langeb. See ei ole
muidugi kõige parem lahendus, sest tühikäigul lööb vibra sisse. Parem on keerata nurk paika ning ajus keerata kruiisil (madalal koormusel) 3-4 kraadi
süütenurka juurde. Originaalis on seal vaid 0.9 kraadi, kütusekulu on oluliselt madalam 4 kraadi ringis.
Tsitaat: | Algselt postitas: uaintfckme
Saan aru et küttekogust saab pumpa peaga regullida. Ette poole koputades suuremaks, ja salongi poole väiksemaks. |
Seda ära kohe kindlasti tee! VCDSi abil saab kogust muuta, tegelikult tuleb see teha mootoriajust normaalselt.
|
|
|
|
uaintfckme
huviline
Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: AEL Q
|
postitati 24.12.13 09:19
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: uaintfckme
Saan aru et küttekogust saab pumpa peaga regullida. Ette poole koputades suuremaks, ja salongi poole väiksemaks. |
Seda ära kohe kindlasti tee! VCDSi abil saab kogust muuta, tegelikult tuleb see teha mootoriajust normaalselt. |
Aga asi selles et autot ei saa külma mootoriga muud moodi käima kui ainult tõmmates. Seega mul oleks vaja ajutist lahendust, kuni ma ükskord tartu
jõuan.
Milleks vedada mittevedavaid rattaid kaasas!? 
|
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.12.13 12:02
|
|
|
Kütusekogus ei oma niipalju mõju kui süütenurk, seega lase pump ja torud lahti ja keera max varaseks, vaata kas siis käivitub.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 15 |