Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.09 13:06
|
|
|
Natuke jälle juttu lisaks sellistest probleemidest, mis ilmnevad alles peale mitmete detailide vahetust ja mida vag kaabliga välja ei raali ning ka
diagnostika ja toredad spetsialistid ei suuda kindlasti leida pahatihti .
Just vahetasin bensiinipumpa ühel oma avandil (tänud Kaakule, see siiani toimib ) ja nädal töötas nagu juhuste kiuste kõik ideaalselt. Vanal pumbal olid sümptomid, et undas kergelt ja survet enam väga polnud. Peale
vahetust oli tol hetkel kõik ok ja asi toimis. Nüüd siis hakkas jälle kamm pihta. Mingil hetkel soojast peast asi jälle hakkas vimkasid sisse viskama,
käib mingi 30sek ja siis sureb vaikselt ja turtsudes välja. Veamälu puhas, andurid/pistikud ok jnejne. Endal hakkas vaikselt katus juba pealt sõitma,
et WTF!
Peale pikka kaevamist jõudsin ma lõpuks välja signalisatsioonini. Kui lõpuks selleni välja jõudsin oli juba Teema lihtne, signa on masinal peal olnud
~10 aastat. Samuti oli signast ka pumbablokeering, mille relee oli lihtsalt "särisema" hakanud signa juhtplokis ja põhjustas pumba ebakaootilist
tööd - õnneks uue pumbaga oli juba lihtne kuulda vagcom ja output testil pumpa käiates, et asi saab kohati vähem voolu kui vaja oleks. Kui juba kindla
teadmisega signavendade juurde läksin, oli natuke ajakulu ja asi korras, kaasa arvatud masin ise. Jälle üks selline viga, mida diagnostika ja
geeniused kapoti all oleks kaevanud vääääga kaua, sest mul endalgi läks sümptomite kokku lappimisega ikka mitu kuud, et selle kuramuse veani lõpuks
jõuda. Enamus ajast asi toimis kenasti ja signas pumbarelee "näitas ennast" väga harva . Endal jälle üks hea õppetund lisaks, et viga võib tulla KUST IGANES .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 27.10.09 21:37
|
|
|
Cramost suurem puhur rentida ( pisut üle 100 eeku päev) ja garagesse ööpäevaks. Endal vähemalt plaan C3 nii kuivaks saada. Tiba tülikam on vast, kuna
peab juures ikka olema ja aeg ajalt puhurit ringi tõstma uste vahel. Väga ei usu neisse niiskuse imuritesse Aga mine tea
Kivitare
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 27.10.09 22:49
|
|
|

Tundub, et töötabgi.
Palju selle töötava käkerdise eest kasseeriti?
Peaks ka soetama, kasvöi igaksjuhuks.
Kuhu selle asetasid auto salongis?
Hoia olukorraga kursis, et kuidas hommikul autosse "sukelduda" on.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 27.10.09 23:01
|
|
|
Einoh, igasugu vett siduvat keemiat on olemas ja seda kasutatakse päris laialdaselt. Vanasti pandi näiteks akende vahele tops soolaga, samuti kõik
need "do not eat" sildiga pakid jne. Aga terve autojagu niiskust ühe ööga ära siduda... tundub uskumatuna, kuid mine sa tea.
Kui asi tõesti toimib, siis äkki avalikustad selle konkreetse toote nime?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.09 23:23
|
|
|
No mina vaatasin lihtsalt käsna reklaami ja tekkis välkidee . Netist leidsin lausa väikse videolõigu sama asja kohta. Aga jah, eks näha ole,
mis hommikul masinas toimub. Plekkis mingi ~160 eegu kanti. Lisatablette ostsin kah komplekti 2tk ~140 eeku.
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 27.10.09 23:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wookie
Einoh, igasugu vett siduvat keemiat on olemas ja seda kasutatakse päris laialdaselt. Vanasti pandi näiteks akende vahele tops soolaga, samuti kõik
need "do not eat" sildiga pakid jne. Aga terve autojagu niiskust ühe ööga ära siduda... tundub uskumatuna, kuid mine sa tea.
Kui asi tõesti toimib, siis äkki avalikustad selle konkreetse toote nime? |
Stop Humidity ilmselt, aga sama tööd teeb ka Torrbollen.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 28.10.09 06:09
|
|
|
Njaa. Vaatasin ka seda videot. Seal mainiti, et pluss 10 kraadi oleks norm temperatuur sellele. Talvel siis, kui suurem niiskus tekibki just, siis
pole sellega midagi teha?. Või kasutada sõites Vesi ei pedavat välja
valguma, kui ümber läheb.
Kivitare
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
Evil9
huviline
Registreerunud 09.01.09
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.09 13:52
|
|
|
Niih, minult siis nii palju infot, et hommikul oli kogujas mingi teelusikatäis "kraami" ainult. Enamuse, mis õhus ringles, imes tablett eile õhtul
järelikult ära. Päeval pole samuti midagi peale mõne tilga tabletist rohkem välja valgunud, aga klaasid on küll seest täiesti puhtad ja ei mingit udu,
mis sellel autol tundus juba paratamatus olema. Külmaga ma seda kindlasti sisse ei jäta, sest pointi pole, lihtsalt need sügisesed läpped ilmad võib
see käkk kuskil autos vedeleda, kui ta nii hästi klaase niiskusest kuivana hoiab. Seda ma ei loodagi, et see asi imet teeks ja mu auto seest ära
kuivataks . Ootan põnevusega vihmaseid ilmasid, kus niiskust jälle õhus
rohkem.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.11.09 07:50
|
|
|
Jaanipäeval siis kohtume lõkke tegemisel, jäta natuke bensiini paaki alles, siis ei pea ise seda kuskilt vedama hakkama, tikud saab. 
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.09 14:57
|
|
|
Täna just sai siis ka viimased nässus vidinad jälle kirsisaanil kapoti alt vahetatud, lisaks sai põhja alt läbi käidud, mõni puks ja kogu väljalaske
osa korda tehtud. Kohati tundus, et moto või käimari padjad on vist saba andnud, aga võta näpust - ikka kestavad, samuti ei leidnud me mitte ühtegi
viga sillas või liigendites, tipptopp saan. Põhja all tegi lärmi täislaksul vastu toetuskronsat käiv summar, mitte kardaan. Lisaks sai põhja alt üks
surnud kässaritross jälle leitud ja nagu aamen kirikus polnud mul varuks just seda trossi (olin just teisele isendile selle poole ära kasutanud ja
polnud jõudnud varuks riiulisse osta) ning forss ja autoekspert olid kah juba sindrid kinni nii et lõbu jätkub järgmise nädala alguses .
Aga ära pabista Kivipallur, küll see masin mind enne jaanipäeva jälle närvi ajab, nii et siis sul uus võimalus äkki "Tarmo" tikust ja minu statoili
stardikomplektist üks saast päästa   .
Edit: ja selle Kivipalluri jutu peale kirjutas Elar mulle msn'i 
Elar says (15:58):
ära n*ssi. ma olen järjekorras eespool 
Edit2: Lisaks kõigele muule jutule, natuke lisainfot selle niiskusekoguja osas. Panin masinasse väiksed ~80x80 vendid õhku päris mitmeks ööks
keerutama ja masin on niiskusest peaaegu vaba. Väga abiks asjake ehituskauplusest! Ilma õhu liigutamata, erilist efekti rohkem polnud.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.11.09 13:40
|
|
|
Ei hakanud avalikus teemas seda infot postitama (2,3 mootori puterdamise teemas). Minul kargas hing täis oma 2,3 kirsisaani peale ja välistasin hetkel
üldse surnud lambda moto tööst, ehk siis ühendasin selle vigase lahti ja uut andurit ei pannud ning küttesegu "kokku kruvimise" jätsin default
sätete ja tempanduri otsustada. Nimelt mõlemad olid siis korraga enam vähem ühel ja samal ajal saba andnud mõni nädal tagasi. Temp andur sai jälle
uus.
Ilma lambdata on siis tulemused sellised:
Masin sõidab nagu peab, kütust ei võta kuidagimoodi vähem ega rohkem kui korras mõlema anduriga, lont saba alla visatud ülevaatuspunktis ja heitgaasid
mõõdetud. Vastavalt siis madalatel ja kõrgematel pööretel 0.350 ja 0.157 CO sisaldus (ülevaatusel probleeme pole). Lisaks on mul metall-kat, millega
tulevad tulemused kehvemad kui keraamilise kärjega, aga ikkagi normipiires. Enne uut lambdat ei pane, kui olen targematelt infot saanud kui palju see
junn 2,3'se ja vana mootori puhul enam üldse mõjutab - see pritsesüsteem on niikuinii selline "nagu ta on". Käivitamise momendil ei kuulata
niikuinii lambdat ja see sekkub küttesegu kokku keeramisse alles mõninga aja jooksul (10-15sec) peale käivitumist. Peale kahte paagitäit kütust olen
täheldanud kütusekulu stabiliseerumise sellesse punkti, kus see oli enne andurite surma. Vahepealne andurite suremise aeg rüüpas see jõuetu raibe
13-15L 100km peale ja sülitas tagasõitjatele kah veel vedelat kütust esiklaasile .
Võrdluseks nendele tulemustele lisan scannitud juraka oma c4 2,8Q koos originaalkattidega tulemusest: pildilink (2.3 mõõtmine toimus samas asutuses, aga lehte ma ei küsinud ja
päris ametlikult ma seda isikutelt ka ei palunud).
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 R5 2.5TDI
|
postitati 18.11.09 13:49
|
|
|
Ka mina ühendasin umbes kuu aega tagasi lambda lahti samadel põhjustel oma ng mootoril. Alguses oli lihtsalt kütusekulu suur, kuid siis hakkasid
puterdamisega jamad. Peale lahti ühendamist langes kütusekulu märgatavalt ja minek tundub ka sama, mis ta enne lambda surma oli. Ise ei kavatsegi uut
lambdat üldse osta sellisele kiviaegse toitega mootorikärakale, kuna ilma töötab ka väga hästi.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
äss
klubiliige ac aasta auto 2011 võitja
Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x 1,8t ja masuudipress
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.12.09 22:26
|
|
|
Ma sain quattrolaksu kui jõudsin täna maakodusse. Lumi oli tee täis tuisanud ja pehmest lumest oli asi ikka väga kaugel. Esimesed vallid 70m ja mäest
üles rammisin läbi esimesega ja differ sinder lülitas ennast pooles vallis välja. Kohati tundus, et siia ma jään, aga põhjakaas vedas välja. Teise
100m lõiku lendasin juba teisega sisse ja üritasin need vähesed korrad, mis rattad toekamat pinda puutusid, veidi ka liikumissuunda korrigeerida. Kui
pere olin maha pannud siis läksin ja mõnulesin selle tee kenasti lumevabamaks. Rool kui selline oli suhtkoht mõttetu asi, kuna esimesed tiirud edasi
tagasi olid kergema autoga pmst põhja peal kelgutamine. Eks nüüd homme näha ole kas siit minema kah saan . Ei tea keda ma tänama pean, et valisin maale tulekuks ikka vanakooli difriga ja kõrgema liikuri . A6'tega oleks kindlasti istunud ja papusid siputanud .
Edit: Niih, nüüd ka maalt uuesti välja saadud. Jube lahe kooslus on tuisk ja hilisem vihmasadu tuisuvaaludele kõrgusega 30-40cm. Labidas oli autos,
aga vanakooli saan vedas ka sellest jamast vaevaliselt, aga kenasti läbi .
Lisaks üks lõhkine rehv jne. funni kui palju . Sai pistetud kibekiiresti
täna teine jooks talvekaid alla, mis on laiemad ja parema mustriga ning sõit võis jälle jätkuda täisväärtuslikult.
Avalikult ei taha öelda ja pigem ainult klubiliikmete silmadele, aga need esiveoliste kärude kiidulaulu lauljad, kes foorumis alatasa oma ruunadega
"hakkama saavad" ja neliveolistele "ära teevad", käigu minu poolt ametlikult pikalt PIIIIIKS ja nii sügavale, et nende ninaots
kah välja ei paistaks!!! 
Mõni pildike mõnulemisest:

Kas keegi kuskil permanentsemat "talvekilpi" ei paku plekile 

|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.10 23:07
|
|
|
Eelnevast lumes lõbutsemisest ka väike mobiilimuuvi LINK
Selle Q hooaja jooksul siis polegi kahjud just erilised . Ainult üks
põhjakate ja udutuli, ning natuke väljalaske korrastust . Thänks
priitpoisile, kellelt sai eelmise 2008 Q hooaja ajal lammutatud tule asemele udutulekomplekt saanile soetatud - nüüd lähebki see teine loosi, kuna
suutsin sel korral ära lammutada juhipoolse . Aga mis on positiivne - see
Q hooaeg pole veel kaugeltki mitte läbi .
Tundub, et ei tahagi rohkem muud kui korralikke kõvasid saane, millega liiklemine ongi ainult üks suur FUN, kui lumi maas. Igasugu nipsasjadega
kaunistatud uuemad vidinad võivad siinkohal küll pikale lainele minu poolt minna , millel iga kriim ja mõlgike tekitab eelarvesse musta augu ja närvikava on paigast . Mul närv ainult puhkab, kui midagi kukubki küljest, siis paneme uue külge ja Fun võib jätkuda .
Ja kui ühte saani lammutan, siis teine sai hoopis KM autohoolduse poolt säravama läike
ja tagumise ringi tumeda peegeltooni . Alguses kartsin, et lillakal
tumesinisel on peegeltoon läbi audi rohelise klaasi kuidagi kööbakas, aga polegi nii hull . Tõrvapapp on pandud kirsipunasele ja see kuidagi ei istunud nii hästi.

Ja põhimõtteliselt ega ikka läbi nii naljalt ei näe küll 

Kunagi oli kindel plaan see sinine s*tt ka kõrgemaks tõsta, aga kuna see masin pole sel talvel ühtegi quattro aktsiooni läbinud ja ilmselt ka ei
hakka, siis ei viitsi sellega ka tegeleda. Esmalt tulgu difriga tagasild, siis on ka tõstel mõtet, muidu on ta üks kuradi puss lumehanges kirsipunase
saaniga võrreldes .
|
|
|
|
Hegol
klubiliige
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q & Audi 80 B3q 16v & Audi A4 Avant B9q & Audi Q4 e-tron q
|
postitati 08.01.10 07:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Esmalt tulgu difriga tagasild, siis on ka tõstel mõtet, muidu on ta üks kuradi puss lumehanges kirsipunase saaniga võrreldes . |
Hmm, poleks arvanudki, et su mõnel autol sild taga kaasa lohiseb ilma diffrita (v.a. kuubik, mis on ka niisama ilus )
|
|
|
Darkdog
huviline
Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 08.01.10 10:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Hegol
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Esmalt tulgu difriga tagasild, siis on ka tõstel mõtet, muidu on ta üks kuradi puss lumehanges kirsipunase saaniga võrreldes . |
Hmm, poleks arvanudki, et su mõnel autol sild taga kaasa lohiseb ilma diffrita (v.a. kuubik, mis on ka niisama ilus )
|
Antud pill on ka quattro, lihtsalt C4 A6 puudub lülitatav diffrilukk. Neil on see aretatud elektrooniliseks, mis on teadupärast...............
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 26 |