Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  4  5  6  7  8  ..  12
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti saavutab 2.5 tdi R5 90 kraadi. (Vastuseid: 283 | Vaatamisi: 55049)
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 01.02.10 13:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kylaline90
Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Novott mul tuleb 40 kraadiga ka sooja juba. Sul lihtsalt kiima tegutseb omasoodu. Õige on ikka mootori temperatuuri seierit jälgida kuna paljudle on see jama, et kliima läheb isegi süüde sees asendis 90 neni. Mis sul 49c alt näiteab. Uuematel autodel on sel hoopis mootori temperatuur.

Mismõttes õige on mootori temp. seierit jälgida? Mis sa tast jälgid, kui ta sul käredama pakasega eriti üle 60 kraadi ei liigu. Ning see pole mingi jama, kui kliima temperatuuri 90-ni kerib. See on puhas boonus neile, kellel see lisa olemas on. Kliimaploki temperatuuri jälgides on näha, et peale 50 kraadi hakkab kliima automaatselt ka salongiventika pöördeid tõstma. Järelikult on ka juba sooja, mida puhuda. 70 kraadiga on pöörded maksimumi peal. Ei tähenda see seda, et ta tulist õhku peaks puhuma. Lihtsalt võimaldab kiiremini ennast inimesena tunda külmunud autos.

Õige selles mõttes, et to näitab jahutusvedeliku temperatuuri õigesti. Mismõttes see boonus on kui kliima peal numbrid iseenesest 90 kerivad? Mis lisast sa räägid? Loe teema paar viimast lehte läbi enne kui vaidlema hakkad. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 tdi 103 kw

postitati 01.02.10 16:20 Tsiteeri

ei tahaks seda teemat veel lõpetatuks kuulutada.....:D

täna hommikul enne kui auto käima panin vaatasin et kliimaplokis näitab mootori tempi -8 ja samas oli ka välistemp-8 mis andis uuesti usku kliimaploki nr näitu:D
nagu tavaliselt ootasin 90 ära- sõitsin umbes kilomeetri jagu remondi töökojani(esipamperi värvitööd)selle aja peale tõusis kelladeplokis seier minimaalselt
kuna oodata oli veel ca 20 min töökoja avamiseni siis lasin mootoril kohapeal tiksuda niikaua
selle ajaga tiksus ka seieri 90 peale :P
kusjuures kliimaplokis oli temp HI peal ja vent töötas poole võimsuse peal
siiani olen kindel et põhitöö teeb ära see elektri radikas:P
mis hakkab tööle teatud temperatuuril
sest sügisel kui ilmad olid veel samapalju plussis kui kui täna hommikul miinuses ei mäleta et seier oleks kohapeal niimoodi üles tõusnud EGA TÄPSELT EI MÄLETA KA VAEVALT MA LASIN AUTOL SIIS NIIPALJU KOHAPEAL TIKSUDA:D:P:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 01.02.10 17:25 Tsiteeri

Ei usu, et elektriradikas selle töö ära teeb. Veidi OT: aga kui kellelgi on vähegi infot selle el.radika kohta - millal töötab, kui kaua töötab, kas töötab ainult kui kliimaplokis vajutada klaaside soojendust (nii öelda "esiklaasisoojendus"), kus asub kaitse jne. oleks tore teada. Igasugune info teretulnud. Teemasse: Hr. wincky võiks siia kirja panna, mis siis juhtub kui ta hommikul lülitab välja kõik liigsed tarbijd(raadio, tuled, istme soojendused jms.) ning keerab sisse süüte, mootori käivitamiseta ja vaatab kui kaugele see kliima displeyl 51c jookseb. Kui jookseb 90-ni välja on midagi mäda.:cool:

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 01.02.10 19:11 Tsiteeri

No endal, linna vahel preaguse ilmaga (-8 kraadi) läheb auto 10-15 minutiga seieri järgi 90 kraadi.. :) Kliima näitab 87.

Soojaks läheb auto seest~ 3 minutiga. ;) Ahjus sees on ka elektritenn.

Ja kohapeal tiksudes nii 20 minutit, kliima järgi üle 50 veetemp. ei lähe.
EDIT: Endal läheb el.tenn järgi kohe kui süüde sisse panna.. (Kliima kood 51 järgi hakkab temp. tõusma.)
Talvel on näha kui esituled põlevad ja paned esiklaasile täisvõimsusega puhuma, tõmbab korra esituled ähmaseks.

A6 2,5 Tdi atm. 103KW

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 19:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wincky
miks sa arvad et ainult siis läheb see radikas tööle kui panna puhuma esiklaasile????

kasutaja starr auto soendusradikat vahetades ühendasime elektriradika otse aku pealt et näha kas kuumeneb! minutiga suht tuliseks läks;)

tegin seda ilma käivituseta testi ndlv mootor polnud küll päris maha jahtunud 35 näitas kliimas (mida siin teie jutu järgi ei tasu uskuda )!
hakkas ülespoole tiksuma küll

Miks sa arvad, et ainult siis läheb see radikas tööle kui panna puhuma esiklaasile?

Kasutaja starr auto soendusradikat vahetades ühendasime elektriradika otse aku pealt, et näha kas kuumeneb! Minutiga suht tuliseks läks. ;)

Tegin seda ilma käivituseta testi nädalavahetusel, mootor polnud küll päris maha jahtunud 35 näitas kliimas (mida siin teie jutu järgi ei tasu uskuda)!
Hakkas ülespoole tiksuma küll.

Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 19:28 Tsiteeri

Põhimõtteliselt kui autot käivitamata lasta temp kliimaplokis 90 ja panna vent järgi peaks hakkama sooja õhku tulema-
või on väga rumal mõte ????
Lisaakut igaksjuhuks vaja :D

Elektriradika kohta oskan veel öelda seda et massi juhe tuleb tal
suht viletsasse kohta käigukangi kõrvale ja radikas on kolme sektsiooniga :P

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 19:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Põhimõtteliselt kui autot käivitamata lasta temp kliimaplokis 90 ja panna vent järgi peaks hakkama sooja õhku tulema-
või on väga rumal mõte ????
Lisaakut igaksjuhuks vaja :D

Elektriradika kohta oskan veel öelda seda et massi juhe tuleb tal
suht viletsasse kohta käigukangi kõrvale ja radikas on kolme sektsiooniga :P

Oskad öelda kuda selle radika olemasolus kõige lihtsam veenduda on? Ilema, et midagi lammutama väga peaks. Mul vist seda peal ei ole on valitud webasto ja istmesoojendused. Kuda se el radikas saab vee temperatuuri mõjutada? Või ongi ta salongi radika sees?

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 20:37 Tsiteeri

Mul on üks ventagregaat veel kus peaks ka see radikas sees olema.
Täpseltei mäleta kust kohast tal see juhe sinna külge läks:(
Uurin järele!
Asub ta ventika ja tosooliradika vahel.
Kui elektriradikas soe, hakkab ta sooja edasi andma ka tosooliradikale[niiöelda ahjule] sellest ka kiirem mootori soojenemine.
Uurin asja ndlv täpsemalt ,kuna pole linnas kaasas seda kobakat.
Selline on minu arusaam asjast kiida heaks või laida maha see su enda teha:P

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 21:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Uurin järele!
Kui elektriradikas soe, hakkab ta sooja edasi andma ka tosooliradikale[niiöelda ahjule] sellest ka kiirem mootori soojenemine.

Selge, et tegu on huvitava asjaga. Vanadel mersudel on ka need peal niikui käima paned kakkab klaasi sulatama. Kuna rasikasse puhub soojendadtud õhk siis mootor soojeneb ka sellejagu kiiremini. Huvitav kuda seda valiti tehasest, et mis masinatele pandi ja mis mitte. Või oli lisavarustusena.

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 01.02.10 22:00 Tsiteeri

Mul ka see sama elektriradikas, aga ilma kliimata varjant tavaline pliidinuppudega! Kus sis see radikas voolu saab??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 01.02.10 22:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Selge, et tegu on huvitava asjaga. Vanadel mersudel on ka need peal niikui käima paned kakkab klaasi sulatama. Kuna rasikasse puhub soojendadtud õhk siis mootor soojeneb ka sellejagu kiiremini. Huvitav kuda seda valiti tehasest, et mis masinatele pandi ja mis mitte. Või oli lisavarustusena.

Väga huvitav asjaga on tõesti tegu:) Muidu pakutakse igal pool igasugusi webastosi aga sellist lahendus ei paku keegi.See peaks ju olema palju odavam paigaldada kui webasto? Ja huvitav,kuda seda asja täpselt kutsutakse või ongi lihtsalt el. radikas. Äkki võimalik seda kuskilt osta või isegi lammutusest saada aga ootaks veel targemate kommentaare,et kuidas on selle täpne töö põhimõte. Sest ei taha hästi uskuda,et see kogu aeg taga,see oleks hirmus aku koormaja ju muidu?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
equilibrium
huviline

Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 22:08 Tsiteeri

Seda olete lugenud:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=74734

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 01.02.10 22:41 Tsiteeri

Mind huvitab ka see elektriradikas väga. Tahaks ka teada, kuidas on võimalik kindlaks teha, kas minu autol on selline asi ja millal see siis töötab. Täna katsetasin kliimasüsteemi. Keerasin süüte sisse ja valisin funktsiooni nr 51. Numbrid jooksid miinusest kuni 50ni. 50 peal jäi tõus pidama. Panin siis auto käima ja tõstsin veidi puhuri võimsust. Käe järgi küll aru ei saanud, et oleks soojemat õhku puhuma hakanud. Kas sellist varianti ei ole olemas, et elektriradikas on kõigil selle mootoriga audidel?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 04:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Oskad öelda kuda selle radika olemasolus kõige lihtsam veenduda on? Ilema, et midagi lammutama väga peaks. Mul vist seda peal ei ole on valitud webasto ja istmesoojendused. Kuda se el radikas saab vee temperatuuri mõjutada? Või ongi ta salongi radika sees?

Lisaradiaator asub soojendusradiaatori ees. Vahet neil võib-olla mingine 1-2 cm.

Lisa el. radika juhtmed jooksevad keskonsoolis tuhatoosi taha. +12V pistik (roosa kui mälu ei peta) on tunneli peal plast klambrite vahel ilusasti kinni. -12V (mass) on ühendatud airbagi mooduli kinnituse alla 6mm poldiga. Suht jäme juhe on. Nii, et kui eemaldada tuhatoos ja vajadusel ka kliimaplokk, peaks näha olema.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 05:34 Tsiteeri

Veits OT, aga kuidas on kõige lihtsam tuhatoosi ja kliimaplokki eemaldada? Mul vahel kliimaploki nupud ei tööta, tuleb niikuinii lähiajal välja kiskuda. Seda oleks palju lihtsam teha, kui teaksin kohe kus kruvid ja muud kinnitused on :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C4

postitati 02.02.10 07:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Uurin järele!

Nüüd vast saad aru, mis lisast või boonusest ma rääkisin.
Minu arvates on Audil see el. radikas mõeldud ikkagi eelkõige selleks, et jäätunud esiklaas kiiremini puhtaks ning salong kergelt soojemaks saada. Omal toimib asi samamoodi nagu wincky-l. Järjest kerib 90-ni temperatuuri ning vastavalt sellele kergitab siis ka kliimaventika pöördeid.

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 09:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Veits OT, aga kuidas on kõige lihtsam tuhatoosi ja kliimaplokki eemaldada? Mul vahel kliimaploki nupud ei tööta, tuleb niikuinii lähiajal välja kiskuda. Seda oleks palju lihtsam teha, kui teaksin kohe kus kruvid ja muud kinnitused on :)

Kliima ümbert ettevaatlikult tõmbad ümbritseva plastiku ära. Seal all kõik kruvid näha.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 22:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raika
Tsitaat:
Algselt postitas: martin471

Kliima ümbert ettevaatlikult tõmbad ümbritseva plastiku ära. Seal all kõik kruvid näha.

Tänud vastuse eest! Kui aega leian, kisun välja. Tahaks kohe teada, kas sealt mingid elektriradika juhtmed siis paistavad või mitte. On muidu selline variant olemas, et elektriradikas lülitub sisse siis, kui sinna esiklaasi nupule vajutada?

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 03.02.10 10:44 Tsiteeri

Mul autol pole kliimat mis nuppu mina vajutama pean et elektriradikas tööle läheks??? Kas tagaklaasi soojenduse alt ve?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 03.02.10 11:02 Tsiteeri

Kohe kindlasti mitte. Radika olemasolul lülitub see automaatselt sisse teatud kraadi juures( kusagil eespool teemas mainitud).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C4

postitati 03.02.10 11:04 Tsiteeri

Tundub, et asi on ikka väga keeruliseks ära aetud. See lisasoojendus EI OLE sisse ega välja lülitatav. Ta lihtsalt on olemas neil, kellel see olemas on. Nagu käigukast- kas manuaal või automaat. Nii nagu esimene omanik auto tellis.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.10 13:23 Tsiteeri

Ausalt öeldes ma ei usugi, et minu autol see tegelikult olemas on. Auto pärineb otse saksast, seal soojem kliima ja kui radikat ja üldse mingit talvepaketti lisavarustusena tellida sai, siis usun, et minu autol midagi sellist ei ole. Mis seal ikka, ootame soojemaid ilmasid. Autot ka sellepärast vahetama ei hakka, et esimeste kilomeetritega soojaks ei saa :)

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.10 15:50 Tsiteeri

Kisun omal selle teise ventagregaadi ndlv lahti teen pildid ......
Aga kohe kevad tulekul pole külma pole probleemi;)

jarta77
huviline

Registreerunud 02.02.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.4 D

postitati 05.02.10 08:55 Tsiteeri

Minu 2.4 D 94 a. täpselt sama jama, kui temperatuur väljas üle -15 ega siis see soe ikka tulla ei taha.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 05.02.10 16:52 Tsiteeri

Seoses kliimaga tekkis probleem. Kui ma võtan pistiku lahti sellelt andurilt mis on vastu tulemüüri lõdvikute vahelt siis hakkab minu kliima ka 51 koodi alt temperatuuri kraade näitama, kliima hakkab ilusti temperatuuri numbreid tõstes kiiremini puhuma ja temperatuuri numbreid langetades kiirust langetama. Aga kui panen pistiku tagasi siis ei reguleeri ise vurri kiirust vaid peab käsitsi tõstma. Kliimas näitab ka 51 koodi alt 50 kraadi jahutusvedeliku temperatuuri. Kas on andur läbi või on mingi muu kala ? Kuigi tundub, et kui pistik lahti ühendada hakkab kliima sedasi käituma nagu peab. Ots lahti siis kerib temp 90 kraadi peale ja sinna jääb. Ots kinni siis näitab 50 ja kliima ei tõsta ise vendi kiirust vastavalt seadistatud sisetemperatuuri kraadidele.

06.1 (G110) Engine Coolant Temperature (ECT), A/C static open << -- pistik tagant ära.
06.3 Engine Coolant Temperature (ECT), A/C sporadic open <<-- pistik taga. (Kas andur saba andnud?)
08.7 Temperature Regulator Flap, sporadic block. <<<-- arvutiga kustutades tuleb tagasi.
15.1 (G113) Air Flow Flap Motor Potentiometer, static open <<-- Kus asub G113 ?

*06.1 Engine Coolant Temperature is calculated is sensor should fail or is not installed; diagnosis occurs only above 0 degrees Celsius

*15.1 Digital value is internally programmed for limp-home mode

Sellist juttu ajab see kliima mulle.

Iseenesest kliima töötab ilusti, kõik klapid liiguvad, teeb sooja ja külma nii kuis peab.

Täitsa nõutus seisus olen nüüd :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  ..  4  5  6  7  8  ..  12
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.2% - SQL: 71.8%]