Lehekülgi: 1 .. 21 22 23 24 25 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 20.08.13 17:24
|
|
|
Tänane püha võib märkida kordaläinuks!
Kuubik2 tegi häält, mille ajasin ka sinutorusse .
Esimese raksuga sai kõik elementaarne üle käidud üllatusi otsides.
Esimeseks "piduriks" oli starter, mille pendiksi klemme enam põhimõtteliselt polnud, millest vool võiks starterini jõuda. Kuna starteri mootor ise
käis korralikult ja sai ka pisikese puhastuse ja pendiks ise samuti toimetas, siis ei hakanud muud mõtlemagi kui sai lõigatud, painutatud ja
keevitatud kokku uus klemmühendus, mis starterisse natuke voolu kah viiks ja laual asi toimis.
Teine müsteerium oli võõras signalisatsiooni ja immo kooslus koos tühjade puldipatareide ja muu huvitavaga. Starter sai peale tagasi ja sel korral
koos lisavooluga ajas isegi mootorit kenasti ringi. Mida ei olnud oli süütevõtme keeramisel starter ja ka säde. Sellega oli pisut pusimist, aga laiali
lammutamise välistamiseks sai tehtud üks kõne ja asi oli selge, kust hakata kalasid signas edasi otsima. Peale mõningast kaevamist juhtuski see, et
käis turtsatus . Peale seda toimuv on juba filmilõigus ja mina pakkisin
rahulolevalt asjad garaazhis kokku tänaseks .
Lisaks sai väga tõsiselt võetud põhjaalune ette. Peale mastiksi kahtlasena tundunud kohtadest eemaldamist tulid ka kaks kohta välja, mida on vaja
kindlasti korrastada ja mida oli ka väga veidral moel varasemalt korra nokitsetud. Ilmselt saab tehtud kogu põhja korrastus, nii on lihtsam.
Aga jah, mina endiselt rahul .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 20.08.13 17:50
|
|
|
Kõlas kui V8 mitte 1.9 karpa. 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Evil9
huviline
Registreerunud 09.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.08.13 05:38
|
|
|
R5, ilus! Tuli kohe endal maal olnud vana sigar meelde. Samad soundid.
Sumps oli alt ära ja väga vinge oli ringi sõita. Olid ajad 
|
|
|
Hegol
klubiliige
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q & Audi 80 B3q 16v & Audi A4 Avant B9q & Audi Q4 e-tron q
|
postitati 21.08.13 08:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Täna juhtus nii, et metsa alt ja "varuosahaide" käest sai ära tassitud oma autoparki täiendust. |
Nii pikalt siis seda kuubikuvabadust jaguski 
Või sai abikaasal lihtsalt sinu kodusolemisest villand ja saatis su kuubikut tooma, et sa rohkem garaa˛is oleksid 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.08.13 05:05
|
|
|
Kuubik sai esimese "prooviringi". Täpsemalt oli küll soov üks pisike ring külavahel teha, et veidi ka käigukasti seisukorrast aimdust saada. Lõppes
see ring täpselt 20m kaugusel, ehk siis masin garaazhist välja ja uuesti need 20m masin garaazhi sisse tagasi ilma piduriteta . Pealtnäha ja käega kangutades pragudeta ja visuaalselt korras
pidurivoolikutest lahkus peale esimest tugevamat pidurdust mitte üks vaid lausa kaks pidurivoolikut . See annab pisut aimdust, mida teeb ~5 aastat seismine kummist osadele. Vähemalt veendusin, et kasti sünkrod
töötavad ideaalselt ja käigukast koos hoovastikuga on samuti üllatavalt värske masina liikumisega.
Wishlist Typ81'le:
* Kui kellelegi jääb silma coupe typ81 tagumist kitsast stanget (originaalhelkuritega versioon) võib mulle julgelt vihjeid anda, kuna see tundub
olevat vist ainus hädavajalik detail, mida siiani leidnud pole. Kui keegi soovib läbimädanenud kerega doonoriga koos pakkuda, siis tassin kogu masina
minema .
* Esimest armatuurlauda just typ81 coupe'le, sedaani oma ei soovi. Olemasolev on kenasti taastatav, aga eelnevalt vaatan veel pisut ringi.
Ülejäänud pudinaid on juba omajagu tellitud ja masina poole liikumas. Samuti piisas vaid piiksatusest ja uus esiklaas on samuti tulemas.
Võin mainida, et minu jaoks on lausa üllatus, mida kõike tänapäeval veel uuena saab sellele masinale soetada ja millest polnud poelettidel enam
eelmise coupe'ga tegelemisel lõhnagi. Lausa doonor sai koju tassitud, et mõnda vidinat endale töötavana masinale peale saada. Eks näis - kui kohale
jõuavad siis annan teada kas kannatab üldse miski kriitikat või mitte .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.13 08:13
|
|
|
Et see teema rooste vahepeal ei läheks lisan pisut infokilde oma masinapargi reeturist nelikveolise kohta, mis võib kellelegi äkki kasulik olla oma
masina ja eriti mootori valikul.
3B5 universaal 4motion soetamine ise oli puhtalt hetkeemotsioon stiilis "miks mitte" ja pereliikmed tahtsid juba pikemat aega tungivalt saada
väiksema mootoriga isendit, aga sama praktilist kui C4 avant quattro. Ise olen ma suhteliselt vähe sellele masinale kätt külge pannud, kuna lihtsalt
ei viitsi veel ühe dailydriveriga jännata ja pigem toetan head töökoda nagu MT Autohooldust ja Tartsi.
Mis nüüd aga huvitavamalt poolelt - nagu teada, siis kompotiks on 4motion 1.8 tavaimev paljuklapiline nuhtlus 92kw. Masinal on peal kellad, jullad,
kliima jnejne. Sõltumata sellest, mida ma selle masinaga ka teinud poleks ei suuda ma selle masinaga mingil moel mingit ligilähedast kütusekulu
saavutada 2.3 r5 ja mõlema 2.8 v6'ga . Edasi ei liigu see masin praktiliselt
üldse ja sõites tuleb täielik masendus peale (ei masinal pole midagi viga, ma tean kui palju sellisel mootoril on teistel keredel "kasutegurit").
Hea, et vähemalt püsikiiruse hoidja peale toppisin, maanteel kannatab sellega ennast teiste masinate hulka isegi sulandada ja siis venida. Parim asi
mulle endale on see, et ma liigun selle masinaga ainult selleks, et kolinaid, loginaid ja anomaaliaid kuulata ja vajadusel eemaldada lasta. Aga see
"huvitav" - selle masina kütusekulu keskmine on 60 maantee/40 linn ümar 11L/100km ja seda ka peale suure kuhja kütusekulu otseselt mõjutavate
vidinate vahetust. ~99% maanteekulu 90km/h juures on koos kliimaga 9L/100km ja rohkem ning kiiremini sõites ma enam üldse ei taha seda kulu teada.
Irooniline on asja juures see, et 2.8 v6 AT ja Quattro kütusekulu on ~90% linnasõidul ja suhteliselt kerge jalaga tütarlapse käes 10,5 keskmine
paagist paaki. Enamjaolt väiksed otsad ja mootor ei jõua õieti soojakski minna.
Täiesti lahe võistlus käib, kas tõesti väikse mootori soov oli 100% põhjendamatu . Minu jaoks oli see juba alguses teada, aga nüüd alles hakkavad ka teised pereliikmed selles vaikselt veenduma. Ühele esivanematest
meeldivad suured mootorid ja vajadusel vahetan masinaid, kui ta tahab samuti natuke "mõnuleda".
Loo moraal - enda järgmine isend on ilmselgelt 4,2 kui vähegi bensiinimootoriga isendi otsa vaatan. Mul võttis täislastis a8 koorem peal ja
kliimad/viled sees maanteel vähem kütust samade kiiruste juures kui see neetud võrr, mis vähemalt "sisetunde" järgi ulme hää on pasatski kapoti all
. Kui suurte mootoritega pole erilist vahet kütusekulul esiveo ja
nelikveo puhul, siis selle isendi puhul võib küll öelda, et +2L julgelt nelikveo veeretakistusele kütusekulu lisaks teades kui palju identne
esiveoline samast aastast masin kütust närib .
|
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 08.10.13 09:45
|
|
|
Ja sellegipooles jääb paljudel arusaamatuks vähe tavalisest suurem pensiini mootor. Mul omal on hetke igapäeva isend mono 2,0 97a passat universaal ja ega see suurt palju vähem võta
Adolf Hitler!
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 08.10.13 11:03
|
|
|
Sul tunduvad muidugi need V6 mootorid kuidagi ekstra head isendid ka olevat nii töökindluse kui kütusekulu kohalt. Aga ilmselge on muidugi see, et see
1.8 vabalthingav pole kellegi mootor. Mu chipitud 1.8TQ võtab liiter-poolteist vähem kütust, kuigi jalg on raskevõitu.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.13 11:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kristoff
Sul tunduvad muidugi need V6 mootorid kuidagi ekstra head isendid ka olevat nii töökindluse kui kütusekulu kohalt. |
Ei saa üldse toriseda, need kaks V6't on minu ja pereliikmete istumise all läbinud ~250tkm +-5000km. Ja ma tõesti ei saa aru, miks nende mootoritega
torisetakse. See mind ei häiri üldse, et olen pidanud mõlemal enda isendil ühel korral plokikaasi korrastama ja vaikselt lekkima hakanud tihendeid
vahetama. Mul on pigem probleeme kere vastupidavuse ja välise esteetilisuse kui tehniliste muredega . Roheline avant hetkel ootab oma saatust, mis sellest üldse edasi saab ehk siis pole põhikasutuses, kuna Kirsisaan
sinder muudkui sõidab ja sõidab - tapa kuradit või retsi, ikka sõidab (peale kogu suuremat moosi mingi 52tkm juba kui ma oma hooldustabeleid nüüd
õigesti vaatasin) . Idee kohaselt tahtsin rohelisest järgmise tanki teha,
oleks Kirsist rohkem mootorit ja kohati on automaadist palju kasu vaiksel ukerdamisel. Ja seni kuni midagi otsustanud pole, saab garaazhis rahulikult
kuubikuga toimetada .
PS Kristoff! Ma olen viimase viie aasta jooksul oma paremat jalga samuti palju paremini kontrollima õppinud, ehk siis iga jalavajutus ei ava enam
teist segusiibrit eriti kui selleks mingit vajadust pole, kokkuvõttes annab see ikka VÄGA märkimisväärse küttekulu kokkuhoiu. Kui vahel parem jalg
ikkagi ära ununeb ja kõik segusiibrid ikka korralikult lahti on, siis on paaril korral ka sinivalgetes masinates kollase helkurvestiga tublid
ametnikud meeldivas mõnusas õhkkonnas ilusat värvi aktsiaid investeerimiseks pihku ulatanud .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.01.14 17:03
|
|
|
Tänane ekstreemsport kirsiga metsas raielangil lõppes vist sedasi, et saab homme tagavararatta alla keerata. Tavaline tänavasõidu rehv ei kõlba ikka
maastikule rahulikuks ronimiseks vahet pole, et masin on kõrgem. Läheb 16C talvekas alla tagasi kuni on ukerdamist kehvades oludes, sest need pidasid
samades tingimustes igasugu ukerdamise kenasti vastu ilma kõrvalnähtudeta .
Hääl, mida teeb kuumatõkke plekk vastu kardaani käies on samuti täitsa huvitav . Garaa˛ ja kanal on selle auto täielik sõber .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.14 17:15
|
|
|
Tundub, et ühe liikuri elulugu on minu jaoks nüüdseks läbi saamas - nimelt võiks öelda naljaga pooleks, et kõrgemaks tehtud kirsipunane 100 avant
quattro on soo poolest pirtsakas EIT (vabandage väga vastaspoole esindajad vahetult enne naistepäeva ). Täna näitas see saan välja oma viimast pirtsakust, otsustades tööl maja taga lihtsalt õhku väheke eritada ilma
igasugu teadliku põhjuseta (selle rehvijooksuga ma metsas ei käinud).

Hea kokkusattumus oli see, et tööle maja taha ilmus uuem dailydriver - ilmselt kirsisaan solvus .
Mis seda uuemat asja puudutab, siis tegemist on endiselt alla 10.a. vana VAG grupi isendiga ja loomulikult 4x4 veoskeemiga, aga rüüpab pisut teist
vedelikku kui minu teised liikurid . Rääkimata sellest, et lõpuks ometi on
minu masinapargis asi, mille kapoti all on ka vile olemas . Elu lõpuni
jääb meelde, kuidas Hr. Risto ja Mati kirsisaanis jäid mõtlikuks peale pedaali põhja vajutust - omavaheline arutelu käis teemal, et siin jäi nüüd
millestki puudu... BOOSTIST KURAT .
Reetur ise.
Miks selline otsus sai tehtud: ülejäänud liikurid jäävad kõik niikuinii alles, seega puudust vallatlemise liikuritest pole. Lisaks ei pakuta kahjuks
neljarõngalisi sellises "kompotis". VW välistasin puhtalt selle tõttu, et 4x4 veoskeemiga liikurid on kõik olnud paugulised ja reaalselt suure, aga
müügiplatsil keritud läbisõiduga lakutud räimed sõltumata nende vanusest. Salongid on olnud puru ja see pole normaalne 7-9 aasta vanusel masinal.
Mainin ära, et olen sellisel kooslusel üle kolme aasta juba silma peal hoidnud ja pärapõrgutest pettununa koju tagasi sõitnud. Esiveolisi on
prillikivina võtta, aga nelikveoga on valik olematu. Antud isend peaks teenima kaua ja tore on, kui saab esteetiliselt vastuvõetavasse salongi istuda
rääkimata üllatavalt heast tehnilisest seisukorrast .
Mis nüüd kirsipunast talveks loodud kõrget 100 avant quattrot puudutab, siis sellega on hetkel väga vastandlikud mõtted .
Esimene variant: tegemist tahab sidur (libiseb kui ajulagedalt pähe anda), pidurid korrastada, roolivõimu ringlus kuskilt lekib (pole süvenenudki),
mõned sillaosad ees ilmselt vahetada (mingi kolks pöördel), pisut pinnaroostet, mahlad kastis ja tagareduktoris pluss ehk nipetnäpet, mis ennast ei
häiri stiilis kompu pisike ekraan kelladeplokis paneb segast ja mõni plastik tahaks kinnitamist.
Teine variant: masin puhtaks külge keeratud heast ja paremast ja läheb maale põllurallikaks või kärutraktoriks.
Vastandlikke mõtteid on just sellepärast, et mul on juba päris mitu masinat ja nüüd on kindel, et nende kõigega lihtsalt ei sõideta. Samas ei nõua
antud tegemised mingeid ulmesummasid ja masinat oleks jälle pikaks sest puudub läbiv rooste ja kõik elutähtsad sõlmed on tehtud ja korras - lihtsalt
endal on isu otsas tänu viimasele olematule "talvele".
Kui kellelgi on tõsine huvi selle saani vastu, siis võtke ühendust - ehk aitab otsustamisele kaasa .
PS! Minu igasugused mõtted 4,2 mootoriga C5 või C6 kere a6 avantist või allroadist nullis ära nende saadavus ja hinnaskaala, rääkimata sellest, et
tegemist on JÄLLE sõiduautoga, mida ei saa praktiliselt enne ostu oma käega katsuda ja millega oleksin olnud suvel puhkuse ajal ikkagi hädas, et asjad
ära ei mahu . Masuudipressi ei tahtnud sellele kerele ja nii ta jäigi.
Lisaks VIHKAN, et C6 kerel universaalkere jälle ära rikuti poole pagasiruumi ära lõikamisega nagu C4 kerel.
Mis edasi - eks elu näitab .
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 06.03.14 18:23
|
|
|
Oeh mõtlesin juba, et sa ei saagi kunagi vile omanikuks. 
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.14 12:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rst
Oeh mõtlesin juba, et sa ei saagi kunagi vile omanikuks.
|
Mul oli vilega autosid enne ka, aga vile oli nii universaalne, et sobis kõigisse masinatesse .
Selle teema kaudu sai kunagi hangitud .
PS! Olgu mis on, aga pole see vilega masuudipress mingist otsast hingelähedasemaks saanud. Liigub punktist a punkti b kuidagi ära ja natuke rohkem
mahutab - see on ka kõik. Peab hakkama kiiremas korras helitehnikat sisse keerama, et seda värdjat lõginat enam ei kuuleks kapoti alt .
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.03.14 18:09
|
|
|
Kui praegune lõgin juba närvi ajab, siis -20 juures selle VAGi rida4 dislaga võid traktoristi lube tegema minna.
Aga head tahmamist.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.03.14 08:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jürgen
Aga head tahmamist. |
Tore on tõdeda, et sellest tahmakollist on 11 aastat vanemasse masinasse mõnus istuda ja sõita. Masin on vaikne, mootorit ei kuule jne. (räägin siis
v6 c4'ljast).
Kirsipunane kõrgendatud talvetank leidis siis põhimõtteliselt minu jaoks oma viisaka ja auväärse lõpu! Asi läks ära kanalile ja hakkame vaikselt head
ja paremat küljest teistele avantidele ringi tõstma. Masin jääb küll sõitvana alles, aga kõigi tõenäosuste kohaselt maale robustseks tööloomaks ja
tavakõrgusel. Kui peaks mingi muu mõte selles osas veel tekkima, et ei raatsi kuradit peale heast ja paremast puhtaks tehtult ka põllul enam lõhkuda,
siis kingin kellelegi sümboolse summa eest ära .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.03.14 12:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rst
... Subarud on toredad, aga puhurit ei taha ... |
Kardad, et äkki nakkab? Kui sa veel puhuri nakatuse ka saaks, siis ei ole just eriti palju audisid, mille vahel enam valida. 
Jõudu ja jaksu uue autoga, eks peab kunagi tulema ning ülekaema selle uhke pilli. |
Mul selline loll põhimõte, et viled jäägu projektikatele ja pühapäevaautodele. Daily'l olgu pigem suurem litraazh, aga vilet pole vaja . |
Kurat, ma pean oma kunagisi sõnu sööma (ehk siis tsitaat 6 aasta tagusest ajast) . Nii palju ehk vabanduseks, et siis ma ei teadnud üldse, missasi see nafta hais on .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.14 10:33
|
|
|
Kolm kuud läks mööda, kus oli täielik vaikus ja äraootav hetk kõrgendatud 100 avant quattro lõpliku saatusega. Ma jõudsin selle tanki oma masinate
nimekirjas isegi juba ära R.I.P'ida. Nüüd lõhnab selle järgi, et pereliikmed ei tahagi vist sellest TANKi mõttest vabaneda . Vaagimisel on, kas TANK ärkab jälle ellu ja tõuseb veel kõrgemaks või
muteerub üks 2,8 v6 Q ikkagi kõigele vaatamata uueks TANKiks, mis on samuti hetkel garaazhi ootejärjekorras, ja 100 Q jätkab oma elu madalama
abiliikurina pereliikmete käes. Mõlemad masinad ootavad hetkel tegelikult pereliikmete viimast sõna ja seejärel poeb härra kps jälle kanalisse . Kuidagi huvitavaks on elu muutunud - ka teised on hakanud peres praktilist
vajadust hindama kõrgema, aga samas tavalist ja ikkagi vägagi odavate ekspluatatsioonikuludega tugevat sõiduautot silmas pidades . Mingeid linnamaasturite soetamisi ma selles valguses küll teostama ei hakka
- käidud, käpitud, proovitud, oh issand neid plekkplönne. Lisaks käisin vaatamas tutikat 4x4 dusterit - mul on lausa kahju nende omanikest.
Kuubik ootab vaikselt oma aega. Väga palju vajalikku on juba riiulis ootamas. Lisaks tuleb vaatamata kõigele hakata TRSHOPi teenust kasutama
pisividinate hankimiseks. Ebay on kuiv, või küsitakse vana jupi eest koos transpordiga rohkem kui TRSHOPist uus ja koos transpordiga kohale tuleb . Lisaks pole mõnel detailil ka vanana mingit pointi taastamise üldkvaliteedi
mõttes. Vot ei taha minna seda teed, et soetangi sõitva ja taastatud masina - tegemise rõõm on see, mis autole lõpuks väärtuse annab. Detailide
ladustamiseks pulkadeks võtmisel on samuti kõik vajalik teostatud, et oleks füüsilist ruumi, ruumid oleks kuivad ja soojad jne.
Mis nüüd puudutab endiseid kuubikuid, siis olen lausa rõõmus, et neid ei saanud ladustatud maakodusse seniks/kuniks ja puhas juhus neid Zoigi kätte
viis. Nimelt käisid nendes hoonetes detsembris ja jaanuaris lausa kahel korral "külas" pikanäpumehed, kes tegid vägagi korraliku puhastuse
kõikvõimalikust, mida kaasa võtta ja mitmekesi tassida jõuti. Lahkus küll sadades liitrites põllumajanduslikku kütust koos vaatidega ja kõikvõimalikku
uut ja vana, mis vähegi oli metallist või metalli töötlemiseks (tööriistu jnejne.). Ehk siis ei aita lukud, muud abivahendid ja organid selle eest kui
ikka võtjatel on kodus nälg majas ja võtmise vajadus on tekitatud otseselt perede edasise ellujäämise eesmärgil. Lisaks pole ka võimalik ilma selgete
tõenditeta kellelegi ametlikult kallale minna, vahet pole, et vaatan oma enda asjale kahtlustatavate aianurgas otsa (nime pole ju asjale peale
trükitud). Mitteametlikust osast ei hakka kirjutama, piisab sellest, et jutt levib teatud piirkonnas ja ringkonnas.
Kes teab, mis oleks võinud nende kandilistega kõik juhtuda - nii et lõpp hea kõik hea .
PS! Häid pühi!
Edit: Üks asi meenus veel. Kui keegi tunneb mõnda tuttavat isikut, kes a6 c4 kelladeplokis suudaks Tartu kandis või selle lähiümbruses läbisõidu
korrigeerida õigeks, oleks väga tänulik! Kindlasti soovitakse teada MIKS. Põhjus on lihtne, mul on lihtsalt villand sellest, et peale kelladeploki
surma ja vahetust peab igasugu hooldustega alati ümber arvestama ja "uut elu elama". Kelladeploki vahetusest on ka siin teemas eelnevalt juttu
masinal 908THH. Lisaks kel huvi, siis vot SIIN kajastub see samuti, mis oleks
vähemalt järgmiseks ülevaatuseks viisakas jälle "balanssi saada".
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.14 13:53
|
|
|
Kirjutaks siia teemasse hoopis teises vormis.
Läbi aegade olen pidevalt ringi vaadanud, et kuidas võiks oma paksenevat tagumenti mööda küla ringi lohistada ja nendest otsirännakutest ma nüüd ehk
kirjutaksingi. Nagu elus ikka juhtub pahatihti, siis mingil hetkel hakkab ratsionaalne vajadus reaalset soovi vaikselt üle kaaluma (eks ta vanus ole,
mis muud).
Millest kõik tegelikult alguse sai, et Audi valituks lõpuks sai ja mis kõik edasi juhtus:
* Aasta siis oli 2001, kui sai tehtud oma esimene otsus sõprade ajendusel, et võiks midagi huvitavamat tagumiku alla pista peale jaapani roosteusside
ja muid Hitleri kättemakse. Välja valituks saigi 93.a. V6 mootoriga audi coupe. Oli küll jube kuradi uhke masin - säras ja läikis, liikus isegi
kuidagimoodi edasi tänu pisut suuremale mootorile, sõi ühe suve jooksul kolm jooksu tutikaid esirehve ära jne. 
* Aastal 2002 nakatati mind igavesti nelikveoliste pisikusse ja loomulikult ei kõlvanud see neetud vigane esiveoline l*tsilõks enam kuhugi. Sai asi
kenasti hooldatult ja remonditult maha müüdud (järgmine omanik ei liigutanud 4.a. lille kah, ainult sõitis, isegi helitehnikat polnud autos vahetatud
edasi müües). Asemele tuli esimene C4 - VAU effektiga tol ajal. Tagantjärgi öeldes, usaldusväärseim sõiduriist minu autopargis.
* Esimene suurem dilemma sai alguse juba 2006-2007 aastal, kui ~10.a. vanast C4'jast sai pisike üleküllus ja tekkis tungiv vajadus vaheldust saada
oma igapäevaliikuri mõttes. Käisin vaatamas igasugu veidrusi tutikatest masinatest kuni vanade rariteetideni välja. Kaalukausil polnud juba tol hetkel
enam neljarõngalised või isegi mitte VAG grupi liikmed. Lõpuks lõi miski nagu haluga pähe, et "inimene tule mõistusele, sul on ju midagi head üldse
proovimata". Selle haluga saamise peale saabus autoparki põhimõtteliselt päevapealt v8 mootor koos mõistliku vihmavarjuga . Nagu ikka, sai uus ja huvitav jälle puhtaks lakutud ja aastateks korda tehtud.
Nautimine võis alata - kuigi enamjaolt liikusin tööautoga ja v8 nurrus pigem naise käes. Audi v8 mootorist tervikuna jäi väga positiivne mälestus
arvestades igasugu hoolduse ja remondi kulusid versus sõidumõnu.
* Kuna v8 oli küll tore ja ka vana v6 liikus endiselt minu käsutuses ringi tekkis üks haiglane soov - vaja on ühte masinat, millest pole üldse kahju!
2008 aasta alguses ja kogu selle teema esimese postitusega tekkis garaazhi ukse taha uus naeruväärne leiutis nimeks Audi 100 Quattro. See jääb vist
elu lõpuni üheks lõbusaimaks auto ostmiseks läbi aegade - no pole lihtsalt võimalik, kui palju on võimalik pulli saada lihtsa sõiduga Haapsalust
Tartusse . Nii saigi üheks põhiliseks liikuriks minu igapäevaliikumistes
VANA ilma kliimata ja igatepidi puterdav ja sama jonnakas isend maakeral nagu ma isegi . Kui teised masinad kõrval lihtsalt sõitsid, siis see masin hoolitses selle eest, et mul igav ei hakkaks ei teel, põllul ja metsas. Mis
kõige huvitavam - see kuradi asi ei jätnud mind iial kuhugi teele vaid imes ennast puterdades alati koduni tagasi . Kuna minu jonnakusel ja rahakotil piire ette ei tulnud, sain ma sellest
jonnipunnist võitu. Masin SAI KORDA. Lisaks sai ähmase peaga sõlmitud väike kihlvedu stiilis, et "ma sõidan selle masinaga sinu kärust varsti üle!".
Nii sündiski ilmale 100 TANK, mis oli oma algses faasis ikka ajulagedalt kõrge võrreldes teiste samalaadsetega ja nii nagu lubatud, siis sõitsingi
mitte just päris üle sellest kihlveoga mainitud "kärust" vaid tiirutasin rahulikult ümber selle masina oma tankiga kui too teine isend kõhu peal
lumes kinni istus :cool. See tank rikkus ära igasugused mõtted liikurite vahetusele või värskendamisele lausa aastateks.
* 2008 lõpus juhtus kahetsusväärne äpardus v8'ga, ehk siis üks kodanik otsustas seda nina nina vastu rünnata, millest sai ka lõpp kuni siiani minu v8
ajastule. Nii algas uus peavalu, et mis v8 asemele osta. Mõtted olid tol hetkel vastandlikud, kuna maadlesin ja jonnisin just 100 avantiga ja ühte
liikurit oli reaalselt ikkagi vaja sõltumata juba olemasolevatest. Juhtus lõpuks nii, et olin kogu autoturud/-poed kogu banaanivabariigi pinnal
2008.a. lõpus pahupidi pööranud ja müüdavatest vabandage väga kallitest rontidest oli totaalne üledoos! Sai juba ajutiselt käega löödud kui mul hea
perekonnatuttav soovis omale ühte masinat soetada ja et ma asja üle vaataks. Minu üllatuseks oli masinaks a6 C4 avant quattro 2,8, nahktuba jnejne. No
mis seal siis ikka, sai käidud, kangutatud, vead ette loetud ja masina juurest ostmata lahkutud. Nädalake hiljem helistas tuttav, et ta ostis endale
teisest kohast samasuguse masina. Ma ei mäleta, kas ma mõtlesin umbes minut või kaks peale telefonikõnet ja järgmisel hetkel kui pilt ette tagasi tuli
oli see sama tuttava jaoks kangutatud a6 2,8 quattro mul hoovil, registreeritud, pisivead kõrvaldatud, hooldused tehtud ja sõiduks valmis . Teenib mind siiani ja on üks põhiliikuritest, millega ka talvel suunurgad
üldjuhul suhteliselt kõrvade lähedale lähevad .
* 2011-2012 oli väga veider periood. Endal oli liikumisvahendeid küllaga, aga minu autopargis hetkel leiduvaid masinaid ei peetud piisavaks, et hea
oleks. Küll ei meeldinud minu autode kütusekulu ja pisihädad jnejne. Sai alguse Audi nime kandvate masinate soetamise viimane etapp, mis ei leidnudki
lahendust. Küll sai otsitud masinat, mis rahuldaks ennast, küll masinat, mis rahuldaks teisi - kompromissi ei saabunudki. Endale vaatasin AINULT c5
viimase kerega allroadi, aga see jäigi unistuseks, sest mul oli üks KIIKS - selleks kiiksuks oli v8 mootor allroadi kapoti all. Rohkem ma ei maini -
kes on autode turuga kursis teab, milline rariteet selline masin on. Ise jätkasin sõitu rahulikult oma c4'jadega ja võtsin lisaks hoopis nelikveolise
võrrimootoriga "pasatski", mis oli oma seisukorralt ja välismuselt ajulagedalt hästi säilinud oma ~12.a. vanuse kohta. Pisiremondid tehtud sai ka
ise sellega mingi aeg ringi sõidetud ja noh käis küll ~mööndustega .
* 2013 ja 2014 algus keeras mind täiesti teisele lainele. Jätkuvalt otsisin küsimusele lahendust, mis kurat siis nüüd edasi. Üks C4 oli jäänud
garaazhi juurde vedelema tänu pasatski ostule ja ka teise c4'ja "võlud" nullis ära täiesti lumevaba talv. Nii nad siis seisavad siiani ja ootavad
edasist otsust ja erinevate mõtete realiseerimist. Lisaks sai veel korra vaadatud üle kogu Audi tootenomenklatuur ja reaalne vajadus midagi mahukamat
omada. Langes välja C6 kerega allroad, sest ka see oli seest ikkagi ajulagedalt pisike, eriti pagasiruum. Q7'st olen alati mööda vaadanud, sest asja
hind, suutlikkus ja teadmine minus enesess panid asja paika, et selle hinna eest ma seda metsa lõhkuma küll ei julgeks minna, nagu oma jonnakat 100
TANK'i! Ja siis juhtus see, mida ma arvasin, et ei juhtu mul veel niipea - turbodiisel ja mahtuniversaal. Algselt oli see mõte valdkonda "F*CK ME
PLEASE!" . Aga pidin tõdema reaalsust, et liikumist on palju ja ruumi on
masinas alati vähe! Lisaks veel teadmine, et mul on neid audisid sõitmiseks ja lõhkumiseks küll ja rohkem ning üks on niikuinii veel põhiliikurina
kasutusel.
* 2014 märtsiks olin aru saanud, et kui tahad midagi praktilist ja kasutatult, siis on see peaaegu et võimatu. Selliseid liikureid lihtsalt pole,
millest oleks ka midagi järel. Keerasin pea jälle Audi juurde tagasi, et olgu kuidas on. Üks asi oli selleks ajaks kindlalt selge - VAG grupist ma ei
loobu iial, olgu need muud asjad maamunal olemata! Umbes poolteist kuud sai tegeletud intensiivselt igasugu C5/C6 avantide leidmisega, enamjaolt küll
eemalt, aga ka banaanivabariigist. Tulemuseks oli tühjus, eriti v8 mootoritega - st. valikut oli, aga räime tomatis võin ma toidupoest osta ja palju
soodsama hinnaga (AC foorumis müüdud isendid kuulusid kahjuks samasse tomatiga räime gruppi). Saatuslik hetk juhtus täiesti lambist. Läksin töökoha
lähedale autovaruosade poodi c4'jale korralikumat õhufiltrit ostma. Varuosade poe ukse ees olles sõitis kõrvale autopoe ukse ette mingi isend. Juht
astus autost välja, paigaldas klaasi vahele müügilipiku ja astus autosalongi. Ma ei tea miks, aga ma otsustasin, et lähen korra lihtsalt vaatan, mis
kuradi asjaga tegemist on - põhimõtteliselt masendusest. Mille otsa ma komistasin oli VAG grupi 4motion ja turbo diisel kõige vajalikuga, mis oli
alhambra nimelisse vihmavarju pakitud. Ma tegelikult sügasin päris mitu korda oma silmi masina juures, et mis kuradi moodi peale 20-30
banaanivabariigis resideeruva isendi üle vaatamist on nüüd siis äkki üks isend, mille üldine seisukord on umbes 4x parem kõigist teistest. Lõppes asi
nii, et masina keerasin enne ostu kohapeal ainult ühel korral käima ~15 sekundiks meetritki liikumata ja peale seda järgmise käivituse tegin juba ARK
poole sõites.
Mis mind aga uuematest Audidest on üldjuhul eemale peletanud - emotsioonitud kuluallikad. Ja seda räägin hetkel selle tõttu, et olen läbi aegade hobi
korras aidanud väga paljusid Audi omanikke küll klubist ja mujalt erinevate juhtimise/sildade, elektri- kui ka mootorimuredega. Mingi ajani tundus
kõik olevat ületatav, aga lõpuks tappis see minu enda entusiasmi igapäevaliikureid valides. Punktist A punkti B viib hetkel lärisev, maanteel
mürarikas , aga kõrge ja suhteliselt mahukas nelikveoline isend, mille remont on ainult õlle koguse küsimus . Iga kord kui C4'ja hetkel istun saan sõitu nautida, mitte mõelda kuidas võimalikult kiiresti sellest punktist A
punkti B jõuda .
Kuubikud ja mina:
* See on nüüd eraldi teema, mis on elanud ja elab siiani edasi. Vahepeal tekkis küll moment, kus loovutasin kaks kuubikut klubisse, aga see viga sai
peale pooleteise aastast "kuival olekut" ja foorumist oma endiste masinatega seonduva lugemist parandatud ja elu jätkub! Kuubikuliste vanakestega
tegelemine on mingi haige kirg, mis ei kustu. Ei ole seda kuidagi võimalik seletada ja seda kirge kustutada. Ainuüksi teadmine teeb meele heaks, et
garaazhis midagi sellist seisab ja pole kahtlustki, et varsti ka tänavapildis pühapäeviti liigub .
Eks elu jälle näitab, mis edasi ja mis sellesse teemasse huvitavat on kirjutada . Neid veidraid momente on elus olnud, kus on põhjust olnud seda teemat täiendada. Fakt on see, et masinate hooldusajalugu ma siia ei
viitsi siin teemas kajastada nagu paljud teised õnneks või kahjuks (ärge näkku lööge) .
|
|
|
Evil9
huviline
Registreerunud 09.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.05.14 07:09
|
|
|
Päris hea romaan kokku saanud ja oli põnev vaatenurgast lähtuvalt teise inimese tegemistest lugeda 
|
|
|
rkrimm
huviline
Registreerunud 09.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: V8 4.2TT man projekt; S6 2,2t man.
|
postitati 26.05.14 14:13
|
|
|
Nüüd aga küsimus selline, tsiteerides siin kodaniku kps autopargi kirjeldust "Auto: c4 c6 avant quattro+passat 4motion+alhambra 4motion" siis kas on
seal näpukas või miskit millest meile ei räägita siin C6 näol? 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.05.14 18:19
|
|
|
Kurja, see on mingi spelleri näpukas . C6 pole tänu oma ebapraktilisele
pagasimahule kunagi väga meeldinud. C4'dega lihtsalt samasugune "ämber", mille tõttu sai ka vihaga mingi hetk kõrgendatud äärte ja kõva kattega
kerghaagis ostetud .
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 21 22 23 24 25 26 |
|