Lehekülgi: 1 2 3 |
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 27.11.09 16:11
|
|
|
Siin on sel teemal veel pisut juttu.
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 27.11.09 16:15
|
|
|
Nii, kuskil tund tagasi sain siis auto kätte ja 650 kroonise arve, kus 350 rehvivahetus ja 300 pidi olema "sõbra hind" selle vargapoldi kättesaamise
eest.
Sain kaasa selle padruni, millel "sisu tühjaks keerati" ja kolm vargapolti anti ka kaasa, mis terved olid.
Julgen väita,et tegemist on kvaliteetse tootega, mitte nende pehmest materjalist "vargapoltidega".
Augud jäeti tühjaks. Lahenduseks pakuti seda, et mine osta ise uued. Ju siis polnud minu päev...
Samas ei saa jätta mainimata, et seoses poldi keevitamisega katsetati keevitusaparaadi valmisolekut pidurikettal. Kes keevitusega tegelenud siis see
teab, mis sinna jääb. Nende vastus oli sellele arupärimisele lühike:"Me teame jah, kuid ega see kulub ära sõites..."
Nuta või naera.
|
|
|
badevil
huviline
Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3 1.8S 1991 PM
|
postitati 27.11.09 16:20
|
|
|
Äkki mainid ära, kus käisid. Siis teaks eemale hoida.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 27.11.09 16:24
|
|
|
Vabandan, et siia veidikene vahele segan.
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Reeglina on lõppmomendiks rattapoldi pingutamisel 110NM. |
* Nimelt kui suur on reeglina turvapoltide suurim (või ka soovitatav) Nm arv? Kas see suurus erineb nö odaval turvapoldil ja kvaliteetsel? Kas
number oleneb ka polti pea kujust? Kui õigesti arvutada oskan, siis viimati ise sai kinni keeratud talvepapud ~70 Nm (vene võti, 7.5 näitas. See ju
korrutatakse 9.8N, et saada Nm? Või ma eksin). Siiani all küll püsinud.
Minu meelest kunagi rehvivahetuses pandi plekkvelje puhul tavapoldid 180Nm kinni. Väga suurt probleemi hiljem eriti küll lahtikeeramisel käsitsi ei
olnud-ainult kehamassiga võtme peal hüppamine. Läks aega natukene rohkem kui muidu, aga sain ikka poldid lahti.
Ise rehvivahetuses olen käinud, siis alati küsitakse, et kas kinni turvapoltidega ning kus turvapoltide võti on. Kõrval olles alustatakse küll
turvapoltidest ning kinni pannes turvapolt esimesena ligi, kuid keeratakse esimesena ka Nm võtmega kinni (kahjuks tookord ei taibanud küsida, et
paljuga peab vargapolte kinni keerama).
|
|
|
Darkdog
huviline
Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 27.11.09 16:26
|
|
|
Üldiselt peaks olema lõppmomendiks valuvelje rattapoldi pingutamisel selline reegel:
12 veljepolt = 120 NM
14 veljepolt = 140 NM
Kuid on ka erandeid, kus keeratakse kõvemini. Plekkvelgede puhul ei ole see nüüd nii oluline.
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
postitati 27.11.09 17:00
|
|
|
Ainuke asi mis ehk valesti tehti oli kliendi mitte informeerimine. Reeglina kui polti lahti ei õnnestu saada siis kinnitatakse veljed uuesti ning
saadetakse omal jõul/mõnes muus töökojas asja likvideerima või pakuvad kohapeal variandi välja.
Imelik et kohe keevitama hakati. Kliendil ei pruugi selleks toiminguks antud hetkel ehk ei rahalist ega ajalist resurssi olla.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 27.11.09 17:36
|
|
|
Mul kunagi olnud juhus, et keerati minu nähes turvapoldi padrun katki, õigemini üle. Ei jõudnud veel asjast rääkimaga hakata, kui tuli meister ja
küsis, et kas mul on kood alles, et nemad tellivad uue vabrikust, oma kulu ja kirjadega. Nädala pärast oli uus olemas ja probleem lahendatud,
senikauaks pandi 1 rattale asendus.
|
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.09 17:45
|
|
|
Vaat selles asi ongi,et nemad apelleerisid sellele, et nad keerasid selle padruni katki, kuna see polt ei tulnud lahti. Olid kasutanud suurt jõuõlga.
Ma ka ei tea, kas tariti naaberkrundilt mõni vana aiapost?
Huvi pärast küsiksin spetside käest, et millised on need nipid, kui polt ei taha lahti tulla?
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 27.11.09 17:50
|
|
|
No mul siin mees kõrval, kes 10a. olnud rehvi alal tööl ja räägib, et kui klienti pole lähedal, siis helistatakse, et kuidas edasi käituda, mida,
kuidas edasi teha.......eks see iga firma sisepoliitika vist...
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
postitati 27.11.09 18:02
|
|
|
Nagu siin paljud maininud siis ainuke viga seisneski selles, et klienti ei teavitatud.
Tegemist oli McGuardi poltidega ja need olid siis umbes 3 aastat vanad,juhul kui JanariA4 pole neid vahepeal välja vahetanud
|
|
|
|
quattro90
huviline
Registreerunud 13.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 , golf II
|
postitati 27.11.09 18:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: JanariA4
Vaat selles asi ongi,et nemad apelleerisid sellele, et nad keerasid selle padruni katki, kuna see polt ei tulnud lahti. Olid kasutanud suurt jõuõlga.
Ma ka ei tea, kas tariti naaberkrundilt mõni vana aiapost?
Huvi pärast küsiksin spetside käest, et millised on need nipid, kui polt ei taha lahti tulla? |
Siiani olen hakkama saanud nii, et ülejäänud poldid jõuliselt kinni tagasi keeranud. Sellele poldile, mis lahti pole tulnud, olen pannud padruni
peale ja haamriga kõvasti koputanud. Siiani olen selle variandiga poldid lahti saanud.
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.09 18:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Dan
Nagu siin paljud maininud siis ainuke viga seisneski selles, et klienti ei teavitatud.
Tegemist oli McGuardi poltidega ja need olid siis umbes 3 aastat vanad,juhul kui JanariA4 pole neid vahepeal välja vahetanud |
Just, samad poldid.
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.09 19:01
|
|
|
Tegelikult ei ole mõtet klienti kohe teavitada kuna kliendi esimene küsimus on kuidas ja kaua lahti saab ja ilma proovimata seda teada ei saa.
Natuke oleks pidanud ikka jändama ja siis edasised otsused kliendiga kooskõlastama kui poleks avanemislootust olnud.
Aga see, et keevitust prooviti ketta peal, see tähendaks koheselt ketta vahetust ja kuna kettaid vahetatakse paari kaupa ja koos klotsidega siis
peaksid saama kogu komplekti.
Ma muidugi ei te mis kujul ja ulatuses need jäljed seal on...
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 27.11.09 19:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: quattro90
Siiani olen hakkama saanud nii, et ülejäänud poldid jõuliselt kinni tagasi keeranud. Sellele poldile, mis lahti pole tulnud, olen pannud padruni
peale ja haamriga kõvasti koputanud. Siiani olen selle variandiga poldid lahti saanud. |
McGard'i polte ei tasu kohe kindlasti ei haamriga võtit tagudes (kõvasulam on habras!) ega pikendusena toru kasutades üritada lahti vägistada. See
PEAB tulema ristvõtmega keerates lahti. Tuleks jälgida, et võti koos turvapadruniga oleks poldi suhtes alati otse.
Kui keegi oinas ketta peal keevitusega säristas, siis mina läheks ka sinna pigem kahjusid sisse nõudma kui arvet tasuma... See ei ole ju normaalne.
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.09 19:08
|
|
|
No nagu mina oma "maamehe" mõistusega aru saan,siis ta on tsekkinud,kas masin on juba "särina valmis" ja nö. tüükad peale lasknud kettale. Näpuga
katsudes on visuaalselt punn ja selle ümber (põlenud?!) kraater vms. Suhtumisest järeldan, et see ongi neil tavaline "aparaadi seadistus".
Näha on,et tegu on noorte meeste suht toore ettevõtmisega.
EDIT: Klienditeenindusest ma ei hakka parem rääkimagi... OK, fakt on see,et polt jäi kinni ja aega läheb kauem, kuid pärast "unustatakse" helistada,
et auto on valmis, kui minul oli juba iga minut arvel. Helistasin ise sinna, küsisin ,et kaua veel läheb, vastati - ai jah, auto on valmis. Lubasin
kohe kohal olla. Minek võttis mul aega max. 10 minutit ja kohapeal sain passida 30 minutit, kuna härra oli kadunud.
|
|
|
ralf
klubiliige
Registreerunud 08.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6c6q,2*c4tdi,b4,a5,SQ5
|
postitati 27.11.09 19:14
|
|
|
Kas need spetsialistid enne keevitamist akuklemmi ka lahti ühendasid?Teadupärast tänapäeva autode elektroonika ei kannata sellist asja.
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 27.11.09 19:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ralf
Kas need spetsialistid enne keevitamist akuklemmi ka lahti ühendasid?Teadupärast tänapäeva autode elektroonika ei kannata sellist asja.
|
BS jutt.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 27.11.09 19:35
|
|
|
|
BS jutt. |
Vöibolla töesti, kuid köik vast jälle oleneb.
Kui ikka näiteks "juhuslikult" unustad süüte sisse ja kukud keevitama - kipuks arvama, et midagi vöib, kuid ei pruugi, juhtuda.
Vöi olen ekslikul arusaamal?
Umbes sama teema nagu täkuga.
Täku kasutusega vöib ju samuti elektroonika kannatada saada vöi on ka see BS .
Näinud, kuidas täku kasutusel on täkku andev auto ära koolend ja hiljem tuli välja, et kutu olevat olnud aju.
Aga see selleks...on jutt ju siiski rattapoldist jne.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 27.11.09 19:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
|
BS jutt. |
Vöibolla töesti, kuid köik vast jälle oleneb.
Kui ikka näiteks "juhuslikult" unustad süüte sisse ja kukud keevitama - kipuks arvama, et midagi vöib, kuid ei pruugi, juhtuda.
Vöi olen ekslikul arusaamal?
Umbes sama teema nagu täkuga.
Täku kasutusega vöib ju samuti elektroonika kannatada saada vöi on ka see BS .
Näinud, kuidas täku kasutusel on täkku andev auto ära koolend ja hiljem tuli välja, et kutu olevat olnud aju.
Aga see selleks...on jutt ju siiski rattapoldist jne. |
Igat tegevust saab vussi keerata, kui seda teha mitte oskuslikult. Soovitatav on akujuhtmed maha kruttida, kuid ei pea. Lammas, kui süte sisse jätab,
ei muud
Edasi vargapoldi teemal.
McGuardi poltidega on üks igavene viletsus, kuna poldipeas olev süvistus ja poldiotsakus olev välja ulatuv "muukimiskindel ja kordumatu kujund", on
nii krdi madalad, et pisemgi võtme kõrvalekalle, jõu rakendamisel, poldikeskmest, viib poldipea ja otsaku kasutuskõlbmatuks muutumiseni.
Kui õigesti paigaldada otsak poldile ning pisike surve teljesuunas ja telje mitte kõrvale kaldumine, on tulemuseks terve ja lahti tulnud polt.
Jube täpne peab olema selle kaubamärgi turvapoltidega, ilmselt ka teiste kaubamärgi poltidega.
Kui otsad on rikutud, siis ca 10min, kui sedagi ja polt on käes, ühestükis enamasti. Midagi muud lõhkumata/rikkumata.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 27.11.09 19:58
|
|
|
Mäletan, et kui oli vaja keevitada siis sai velg ikka metsikult kinni kaetud. Läks veel nii "hästi", et tegemist oli veljega kus polt istus sügaval
augus. Seal võtsime kasutusele märjad kaltsud ja asjad, et velge ei kahjustaks.
Üldiselt nagu Juks ütles, siis enne ei tea, et kinni kui juba pole jõuga keeranud.
Korralikes töökodades on püstolid häälestatud juba õigete nm peale, pärast ainult kontrollitakse nm võtmega üle. Kindlasti ei tea paljud, et see võti
tuleb iga kord peale kasutust pingest lahti keerata, et võtme "omadused" säiliks, seetõttu on kallimad nendest ka taadeldud.
Antud hetkel pääses Janar suht mõistliku hinnaga kui keevitusest puudutatud kettad välja jätta. Ma läheks küsiks, et miks velge enne keevitamist kinni
ei kaetud. Muid pretensioone arvatavasti poleks kuna tõestada ei saa.
Edit. Muidu on McGuard väga hea polt, täpne peab nende kõigiga olema. Kui konveiermeetodil natukenegi lohakalt lasta, on "tulemus" kerge tulema.
Nendega konkreetselt meenub, et kui kliendil oli padrun kadunud siis 1 nipp oli enam-vähem klappiv padrun konkreetselt otsa lüüa ja lahti sai alati
(eeldusel, et oli õige nm kinnikeeratud).
Lisaks veel huvitavat infot, kes ei tea:
kuidas testitakse turvapolte, et kas nad on head või halvad?
Nimelt müra järgi, mis nende avamiseks tuleb tekitada! Sest lahti saab IGA poldi aga küsimus on selles, mis meetmeid peab selleks kasutama.
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 27.11.09 20:05
|
|
|
Ma arvan, et peale minu on ka teisi klubilisi, kes sooviks nüüd teada mis on selle teeninduse nimi kuhu MITTE minna.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 27.11.09 20:08
|
|
|
Kui see on kogu teema, et mingit teenindust vältida, olete väga valesti aru saanud. Kui seal ka suhtumisprobleemid olid (eeldades, et Janaril endal
pea selge oli) siis on teine asi.
Üldiselt kogemused on näidanud, et piisab ühest pisikesest asjast a la töömehe sitt päev (naine jättis maha jne) ning asjad võivad koheselt valesti
minna. Aga tervet töökoda pole mõtet kohe maha kanda, sest KÕIGIL juhtub. Täpselt nagu siin kirutakse liikluspolitseid aga ma julgen väita, et
normaalsema suhtumisega politseid mina ettekujutada ei oskaks.
Väiksed asjad, väiksed asjad (suured tagajärjed) ...
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 27.11.09 21:05
|
|
|
Ei jäänud otseselt silma asjaolu, et osad veljed omavad võimet ise polte kinni "keevitada" . Eriti seda juhtudel kus velje poldipesa ja poldipea
koonus ei sobi omavahel kokku. Kinnikeeramisel 120Nm keerab juba oluliselt vale polt ennast alumiiniumi sisse.
Ja kas teenindusse jõudes oleks klient suutnud tõestada, et turvapolt+ võti on ideaalses ehk tootja poolt ettenähtud seisukorras.
Kui oled ise teatud firma turvapoldid installeerinud, keera ka ise lahti enne teenindust või kasuta samat ettevõttet kes need kinnitas- nii on
lihtsam vältida segaseid olukordi.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 27.11.09 21:21
|
|
|
Teemo poolt väga tore tähelepanek, juba tükk aega ootasin kas keegi viskab selle "kasvamise" teemasse.
Lisaks veel juurde,et eriline omadus polte kinni hammustada on ühel A4 originaal veljel, nendest aftermarketi lusikaalumiiniumitest ma parem ei
räägigi.
Samuti ei kasutaks mina vasemääret, vaid keraamilist määret või siis polditõrva.
Erinevalt vasest, ei tule need maha ei pesu ega soolaga.
Viga mida veel tehakse, ei pöörata tähelepanu poldi koonusele. Määrdega tehakse kokku vaid keerme ots ja poldi koonus, ehk tähtsaim osa ratta
kinnituse juures üldse jääb täiesti kuivaks. Nüüd lisame siia juurde alumiiniumi kasvamise ja saamegi teemaalgataja olukorra tunnistajateks.
Need paikakeeratud suruõhu võtmekeerajad jne on üks suur BS. Suruõhu võtme kinnikeeramis võimet muudavad paljud tegurid(millal hooldati ja määriti,
kas õhusüsteemis on niiskus, kompressori käivitushetk, kasutatava padruni tüüp ja pikkus + veel poldi ja velje materjal- koonus nurk jne.)
Plekkvelje puhul kannatab jah kasutada neid pikki läbipainduvaid suruõhu võtmeid, valuvelje puhul on see aga täiesti välistatud.
Olen sunnitud ka ise taoliste juhtumistega tegelema, keevitust pole veel vaja läinud, samuti pole ka velge veel pidanud kellelgi rikkuma. Aga see
juhus võib ka minul veel tulla.
|
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.09 21:33
|
|
|
Ma ükskord just mõtlesin, et huvitav kas poldi koonusele võib määret panna (plekkvelgede puhul tavalised poldid, aga vahet vist pole). Arvasin, et ei
või, et äkki tuleb siis liiga kergelt ise lahti vms. Aga peaks siis ikka panema?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |