Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kas bensiin 95 või 98 (Vastuseid: 26 | Vaatamisi: 5363)
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 23.04.06 10:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Mina sõidan kuus läbi 4000 km ja olen proovinud nii 95eurot 95 ultimat ja 98 statoilist ja vahet ei ole. vahest siis kui tahan "Temakesele" head meelt teha siis annan talle 98 ja vahet mina ei näe.

No selge on see, et parem on sõita ühe ja sama bensiiniga, mitte tankida erinevaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 23.04.06 11:31 Tsiteeri

Ei saa muidugi välistada, aga ei ole mina veel kohanud seda, et 98-t rohkem võtaks kui 95-t. Ja kulu vahe on alati ikka nii suur olnud, et rahaline äratasumine vaatamata 98 kallimale hinnale 95 mitte paaki toppima ei sunni. Seda enam, et 98-ga on vahe sees ka mootori töös (esimest korda tegin need bensiinide 76/91/95/98 kuluarvutused 90ndate algul Vaz 2101 puhul, millega pidevalt Tln-Tartu otsa uhasin, ja peale arvutamist tankisin vaid 98-t, millega sai lisaks rahalisele säästule ka oluliselt parema dünaamika). Audi mootorid on õnneks üsnagi "kõigesööjad", kuid veidi tundlikumate mootoritega on bensiinide vahe ikka väga hästi tunda. Näiteks oma Saabil oli Soomes 98-ga sõites kõik ok, 95-ga suurenes vaid veidi kulu ja kehvem minek. Eesti 98-ga on heitgaasid paigast ära, kulu kohe palju suurem ning Eesti 95-ga autoga sisuliselt sõita pole võimalik (sureb välja ja teeb muid lollusi, kulu muidugi üüratu). Täpselt sama tendentsi tähendasin oma Quattroga, kui tal veel 2.3E mootor aiste vahel oli, ja sama esineb ka peres teiste Quattrotega, 2.0i sedaani ja 2.3E Avandiga, millega samuti aegajalt ka ise ringi sõidan. Bensiinidest veel niipalju, et igasugune Eestis ametlikult müüdav kütus on piiritagusega võrreldes solk (Eestist VÕIB saada korralikku kütust vaid mitteametlikult rekkameeste käest, kes seda Venemaalt auto paakides toovad, aga ka seal olevat juba mõnikord solki müügis), ning puhtalt kogemustest lähtudes on kogu tutvusringkond hakanud kolima Statoilist Dio-sse, mille kütus juba aastaid üsna stabiilselt rahuldav on olnud. Mina saan pea igal autol selle liitrise kuluvahe juba Dio/Statoili vahel, ja üksainus suurem paaritunnine liiklusummik ajab kah paagitäie kohta arvutatava keskmise kulu nii üles, et igaks juhuks pimesi ei usuks neid netis avaldatud arvutusi...

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 19.7% - SQL: 80.3%]