bullstar
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 10:34
|
|
|
Palun abi kindlustusega avariilise auto hinna selgitamisel!
Paluksin abi targematelt järgmise situatsiooni lahendamisel. Nimelt sõideti jõulude ajal esiots sisse minu Audi Coupe Quattrol (2,6 kW, 1995 a). Sama
juhtus ka eelmine talv, mil Ergo kindlustus kattis 30 tuh. remondiraha. Praeguse remondi hind oleks ca. 40 tuh. Nüüd on aga situatsioon selline, et
esiteks pakuti 20 tuh. sulas ja auto neile "kiirmenetlust" ja kui ma sellega nõus ei olnud, siis 25 tuh. ja auto mulle menetlust. Kui ka sellega ma
ei nõustunud on viimane pakkumine olnud praegu 34 tuh ja auto neile. Ma ei ole asjaga nõus, kuna nad võtavad turuhinnaks tavalise coupe hinna või siis
vanema quattro hinna. Eesti turul ei ole praegu ühtegi identset autot müügis. Proovisin otsida saksa lehtedelt, kuid leidsin sealt vaid ühe muidu
sama, kuid 2,8 kW auto, mille hind oli üle 100 tuh. Siinkohal palungi abi, et kust lehtedelt võiksin samasuguse auto müügikuulutust leida, et kokku
panna uus kiri sooviga ikkagi mu auto remontida või asendada identsega.
Ette tänades,
Ave
|
|
|
lkallas
|
postitati 09.02.11 10:37
|
|
|
http://motors24.ee/vehicles/319139-Audi-Coupe-1995.aspx?pg=0&sort=paid
Siin on suhteliselt identne masin, selle vahega, et mootor on 2.6 asemel 2.8.
3100 euri.
Ja ei ole mitte 2.6 kw või 2.8kw vaid on 2.6l(110kw) ja on 2.8l(128kw)
Saksas on need masinad veel väga hinnas, eestlastele seevastu juba vanad sarad. Peaks vastupidi olema.
|
|
|
bullstar
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 10:44
|
|
|
Jah, vabandan eksituse pärast Auto on 2,6 l ja 110 kW
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 09.02.11 10:48
|
|
|
Teadmata Su auto seisukorda on 34k täitsa arvestatav pakkumine.
2.6-l ei tohiks ka nii head varustust olla, nagu tollel Motors24 pakutaval masinal.
Lisaks, kui auto ära annad võid ju muusika jms eemaldada.
Teine variant on see, et leiad kellegi, kes 25k eest su auto korda teeb või siis 25k ja varuosadeks ta müüa, kui ruumi on.
Teadmata, kui suur pauk oli, ei saa täpsemalt eriti kommenteerida.
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 09.02.11 10:55
|
|
|
Jah, 34tuhat ja auto neile on suht hea pakkumine. Kui praegusel hetkel müüksid seda sama korda tehtud autot siis raha, mis tõenäoliselt müügist
reaalselt kätte saaksid jääbki sinna 30-35 tuhande vahele. Lihtsalt sul on sebimist, ootamist ja jooksmist rohkem.
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 11:00
|
|
|
Sellise murega on siin teisigi olnud. Eriti raske on S2 meestel, kui kindlustus hakkab neid võrdlema tavalise 2.0 esiveolisega.
Klubiliikmete autode all sattusin kunagi lugema ühte teemat, kus oli just sama probleem - S2 eest taheti alustuseks pakkuda kuskil umbes 20 tuhat
krooni. Peale poolt aastat vailemisi ja lõpuks ka auto hinnatalaskmine sõltumatu eksperdi poolt, sai asi korda. Asjad hakkasid oluliselt kiiremini ja
soodsamas suunas liikuma, kui ekspert hindas auto avariieelseks väärtuseks umbkaudu 130 tuhat.
Hetkel ei oska öelda, kelle autoga tegu oli ja mis kindlustusfirmaga see jant käis.
Kuidagi tuleb kindlustusele selgeks teha:
1. Tegemist ei ole esiveolise autoga.
2. Tegemist ei ole 88-91 toodetud Coupe-ga.
3. Quattro väärtus talvel (avariihetkel) on oluliselt kõrgem kui suvel (selleks neid polegi hetkel eriti müügis - kõik on ära ostetud).
4. Heas korras V6 quattro Coupe saab osta kuskil alates 40-50 tuhat (€2500-3200), alla selle (enamasti) korralikku ei saa. +talvel veel mingi
koefitsent otsa.
Lihtsalt märkuseks juurde, et oma Coupe-st ma sellise hinnaga ei loobuks. Juba hoolduste alla on läinud rohkem.
Teades seda jama, mis Coupe ära lõhkumisele järgneb, üritan oma autot iga hinnaga avariidest eemale hoida.
Igaljuhul edu ja loodame, et saad kindlustusele mõistuse pähe pandud lõpuks.
|
|
|
bullstar
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 11:01
|
|
|
Õnnetuse pilti on siin:
Enne õnnetust (vist mitte nii asjasse puutuvad pildid):
Auto oli väga heas korras. Teema on emotsionaalne minu jaoks, mulle väga meeldib see auto ja teise kindustusfirma töötajaga vesteldes sain aru, et mul
vähemalt on õigus nõuda identse auto asendamist, kui nad maskata ei taha.
Mind ei huvitagi raha vaid tahan, et auto korda tehtaks või sama auto vastu vahetataks-mitte iga hinna eest sellest lahti saada.
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 11:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lkallas
Jah, 34tuhat ja auto neile on suht hea pakkumine. Kui praegusel hetkel müüksid seda sama korda tehtud autot siis raha, mis tõenäoliselt müügist
reaalselt kätte saaksid jääbki sinna 30-35 tuhande vahele. Lihtsalt sul on sebimist, ootamist ja jooksmist rohkem. |
Kui tallinnas/harjumaal täna 30k eest v6 coupe quattro müüki lükata, on see tõenäoliselt vähem kui nädalaga läinud. Järgi proovitud ja suht kehvas
korras masinaga.
|
|
|
Carla
klubiliige
Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 11:16
|
|
|
Enda kogemustest IF-i kaskoga võin öelda, et nendel oli küll sügavalt savi, mida mina tahtsin või mis turhind oli. Nemad ütlesid oma summa ning
vastuseks minu järelpärimisele teatati rõõmsalt, et kui ei meeldi mine kohtusse. Nice Lisaks mainiti minu soovi peale samasugune masina asemele saada, et nemad kindlustavad ning ei tegele autode ostu-müügiga jne.
Kui sul on nö kohustusliku kindlustuse juhtum - st, et süüdlane on olemas, siis tasub kindlasti kindlustuse vaidluskomisjoni see asi anda kui seltsiga
kokkuleppele ei jõua. Siin rohkem infot selle kohta - http://lkf.ee/index.php?03526230131983684
Edu.
Tsitaat: | Algselt postitas: bullstar
Auto oli väga heas korras. Teema on emotsionaalne minu jaoks, mulle väga meeldib see auto ja teise kindustusfirma töötajaga vesteldes sain aru, et mul
vähemalt on õigus nõuda identse auto asendamist, kui nad maskata ei taha.
Mind ei huvitagi raha vaid tahan, et auto korda tehtaks või sama auto vastu vahetataks-mitte iga hinna eest sellest lahti saada. |
If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 09.02.11 12:03
|
|
|
Mina ei ole quattrot müünud, seega ei tea. Lihtsalt avaldan arvamust kõrvalseisjana ja teiste inimeste müügikogemustele põhinedes.
Aga piltidelt saab nii mõnegi detaili hinna ära öelda.
*Stange(S2 oma rariteetne kaup, uus): u. 700 euri + stange võred ca. 74 euri (uued)
*Parem esituli(uus): 194 euri (ilma pirnide H1+H4+W5W ja tulekõrgus mootorita - saab vanalt tulelt tõenäoliselt)
*Parem udutuli: 87 euri (ilma H3 pirnita)/B-varuosana 26 euri
*Parem suunatuli: 26 euri (originaal, valge ilma pirnita)/B-varuosana saadaval ka 8-10 euriga
*Kapott: lammutusest u. 80-100 euri, uus u. 150 euri (B osa, uus)
*Esipaneel(täies ulatuses) u. 40 euri (B osa, uus)
*Parem esitiib(kui sirgeks lüüa ei saa) max 40 euri lammutusest
*Kliima radikas(kui üldse sai viga või kui on kliimaga masin): u. 100 euri
*Jahutusradikas uus(kui sai viga): u. 255-330 euri
*värvi-/keretöö u. 300 euri
+lukksepa töötunnid ja kulumaterjalid
Varuosad rasvaselt kokku lüüa siis 2000 euri. (ei sisalda lukksepa tööd)
Kui mootor(rihmad, rullikud, voolikud) viga sai siis lisandub veel. Täpselt pildilt ei näe ju.
Selline subjektiivne arvutus minu poolt. Äkki on abiks. Kõike saab muidugi odavamalt ka varuosa kvaliteedi kui ka tutvuste/soodukate arvelt.
|
|
|
audiQ
huviline
Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: V8 4.2 93a
|
postitati 09.02.11 12:20
|
|
|
Uute juppide hindasid on küll tore kokku lüüa aga külge pannakse siiski lammari jupid. Ja nende juppide kvaliteet jääb seinast seina. Vähemalt If
kindlustuse kaudu käib see nii.
|
|
|
huraa
huviline
Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 12:23
|
|
|
Kindlustustega hetkel kõigiga suur jama! Kasumid olid väiksed, ka kindlustusmakseid suuremaks ajada ei lubata, seega tuleb hakkata rahvast koorima.
Üritavad maksta nii palju vähem kui võimalik. Toovad sulle sada põhjust, miks mitte maksta nii palju kui väärtus on. Ja asemele tuua nad kah eriti ei
taha. Põhjusi mitte maksmiseks leiab ju kui palju. Ka kõige väiksem kriim kahandab kõvasti hinda.
Taastamisse tasub anda ainult siis kui selleks on kindel ja korralik koht, muidu vaidled pärast veel rohkem. Sul on õigus ka valida kohta, kus
taastada.
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 12:23
|
|
|
Kahjuks ei ole kindlustus nõus nii vanale autole ühtegi originaalosa ostma. Hea kui uue B osa saab. Enamus võetakse ikka romulast.
Ainus variant saada uus originaalosa, on ära tõestada, et sul oli seal auto küljes suhteliselt uus originaaldetail ja sa ei nõustu seda asendama odava
B osa või 20 aastat vana osaga.
Väga nõme olukord igal juhul. Väga raske on saada Coupe puhul kindlustuse käest saada avariieelset väärtust. See nõuab väga palju kannatust, vastavate
õigusaktide tundmist ja asjaajamisoskust.
See võiks vist olla nüüd see koht, kus oleks palju abi õigusabi kindlustusest, saaksid palgata omale esindaja, kes aitaks kindlustuselt raha kätte
saada. Olen pikalt mõelnud, et peaks omale selle järsku tegema. Kui tõesti midagi juhtub, võiks sellest palju abi olla.
|
|
|
bullstar
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 12:41
|
|
|
Tänud kõigile vastamast!
Nagu eelpool mainisin, siis eelmine talv oli sama teema, kus kõrvalteelt üks noormees esiossa sõitis. Siis hüvitas Ergo 30 tuh väärtuses remondi,
mille eest siis telliti tehasest uus stange, veel üht-teist (pean täpsustama, mis need olid) ning värviti.
Olen juba saanud remondile pakkumise ning selle koguväärtus oli ca 40 tuh. Kuid seekord ei olda nõus remonti hüvitama.
|
|
|
huraa
huviline
Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 12:43
|
|
|
Kui sa mõtled DAS-i siis minul on see küll olemas aga vaja pole veel läinud. Aga tean siin IF-iga eelmine suvi ühte vaidlust, kus DAS oli osaline ja
see küll lahenes, aga läbi raskuste. Eks see asi tahab siin konnatiigis veel sisse elamist saada natuke, tegutsenud ju eestis alles paar aastat.
Täpsustan vaidluse tagamaid. Mees kellele sõideti sisse ei olnud nõus IF-i pakutava tegijaga. Pakkus välja oma aga If ei olnud sellega nõus. Lõpuks
sai küll pika vaidlemise peale kõik korda.
|
|
|
alfons
huviline
Registreerunud 04.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: s2
|
postitati 09.02.11 13:41
|
|
|
Juhul kui autol on enda jaoks suur emotsionaalne väärtus, siis mina isiklikult võtaks raha vastu ja auto jätaks endale. Ostaks näiteks selle auto doonoriks, võtaks ära
vajaminevad jupid ja jäänuki müüks tervikuna maha. Allesjäävast rahast peaks piisama auto taastamiseks kui normaalne koht leida. Sarnasel moel on nii
mõnigi audi coupe siin maarjamaal korda tehtud.
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 13:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: huraa
Kui sa mõtled DAS-i siis minul on see küll olemas aga vaja pole veel läinud. Aga tean siin IF-iga eelmine suvi ühte vaidlust, kus DAS oli osaline ja
see küll lahenes, aga läbi raskuste. Eks see asi tahab siin konnatiigis veel sisse elamist saada natuke, tegutsenud ju eestis alles paar aastat.
Täpsustan vaidluse tagamaid. Mees kellele sõideti sisse ei olnud nõus IF-i pakutava tegijaga. Pakkus välja oma aga If ei olnud sellega nõus. Lõpuks
sai küll pika vaidlemise peale kõik korda. |
Seoses D.A.S kindlustusega , siis minul on see kindlustus tehtud ja on ka abi asjast olnud. Maksan ca. 16 euri kuus , st et õigusabi on kindlustatud
8360 euri eest .Igasugu lepingute allakirjutamise eel ole lasknud need üle vaadata et hiljem mul jama poleks.
|
|
|
kopsik
huviline
Registreerunud 06.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4q
|
postitati 09.02.11 15:08
|
|
|
Alati võid pöörduda kindlustuse vaidluskomisjoni poole -> LKF. Sa pead muidugi ära tõestama, et
sinu kuni 3000 eurot maksev auto( ja see hind on juba lahkelt pakutud) on sinu silmis väärt vähemalt 5000 eurot, mida ta loomulikult pole.
Emotsionaalne väärtus ei huvita kahjuks mitte kedagi.
DAS õigusabi puhul oleks kasu siis, kui sul oleks nendega juba kehtiv leping. Tagantjärgi nad vaevalt, et aitama hakkavad.
|
|
|
bullstar
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.11 16:46
|
|
|
Kas kindustus ei peaks lähtuma hetkelisest turuhinnast? Kui peab, siis pole neil siiani olnud ette näidata mulle mitte ühtegi identset autot, mis
oleks turul müügis ja mille järgi nad hinna võtsid. On viidatud tavalistele coupedele ja vanematele quattrotele. Auto hind oli ca 4 a tagasi ostes
4090 euri. Saan suurepäraselt aru, et emotsionaalne väärtus ei huvita kedagi. Olen nendest vastustest palju targemaks saanud ja koostan veel vähemalt
ühe kirja kindlustajale.
|
|
|
zack
|
postitati 11.02.11 10:49
|
|
|
Vaatsin, et just on tulnud auto24 müüki '92 coupe 2.8 quattro, link
Hind 37k, 2.8 quattro kohta kuidagi vähe lisasid.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 11.02.11 10:57
|
|
|
Aga klubilised aidake välja siis teemaalgataja, pange kõik oma couped hingehinnaga müüki, peaks keskmist päris kenasti tõstma
|
|
|
wilba
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
postitati 11.02.11 14:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Aga klubilised aidake välja siis teemaalgataja, pange kõik oma couped hingehinnaga müüki, peaks keskmist päris kenasti tõstma |
Minu mõte ühtib sinu omaga.
|
|
|
huraa
huviline
Registreerunud 15.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.12 13:43
|
|
|
Kuna vahepeal on aasta möödunud viimasest postist siis kuidas asi lahenes??? Kas hästi või halvasti???
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 11.04.12 17:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: huraa
Kuna vahepeal on aasta möödunud viimasest postist siis kuidas asi lahenes??? Kas hästi või halvasti??? |
See coupe on minu avataril Nagu ma aru sain maksis kindlustus ikkagi
masina välja, sest kindlustusregistris on sissekanne, et ei kuulu taastamisele.
Taastamisest nii palju, et stange pandi replica, õnneks suht tugev klaasplast, neid on ka väga vedelaid. Tuli on romulast, olen ise juba kinnitused
üle käinud, udukas on uus vist, tiiva ots löödi sirgeks (või vähemalt seestpoolne osa, väline vist käib eraldi?), kliimaradikas on natuke kõver, aga
viga pole midagi, kapott ilmselt uus/romula. Sealt kandist vigu pole tuvastanud, lihtsalt huvitav, et see esimene postitaja mainis, et masin väga heas
korras, aga tegelikult sain ikka omajagu avariiga mitteseotud juppe vahetada ja ikka pole väga heas korras, aga see selleks Hea, et otsustati kellegi poolt korda teha, polnud ju eriliselt katki.
|
|
|