Lehekülgi: 1 2 3 |
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 27.01.09 11:51
|
|
|
Pilte kadunud linnast.
Kuna ei oskand seda kuhugi mujale postitada siis tegin uue teema . Sellel lehel on külaltki palju vaatamist meie lähedal asuvast naaber riigist.
http://englishrussia.com/?p=293
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 27.01.09 12:20
|
|
|
Mõelda vaid, kui suur oli see linn ja kui palju elas seal inimesi - kohutav!
|
|
|
Reimo
huviline
Registreerunud 18.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Peugeot 508SW, A4 B5
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 27.01.09 12:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Kuna ei oskand seda kuhugi mujale postitada siis tegin uue teema . Sellel lehel on külaltki palju vaatamist meie lähedal asuvast naaber riigist.
http://englishrussia.com/?p=293 |
kuna siin tõesti midagi uudist pole siis küsiks mind vaevama jäänud küsimuse. milline naaberriik meist kaugel asub?
|
|
|
|
pprz
klubiliige
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.09 13:02
|
|
|
... kui Ukraina üldse naaberriikide hulka kuulub. Kui me Pripjatist räägime, muidugi.
|
|
|
|
AudiMihkel
huviline
Registreerunud 12.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Mitte audi
|
postitati 27.01.09 13:09
|
|
|
Soovitan ka soojalt lugeda raamatuid selle kohta,väga huvitav. Ennast juba ammusest ajast huvitab see teema
Loogika & Taktika.
|
|
|
|
zack
|
postitati 27.01.09 14:25
|
|
|
Ennast huvitab ka see teema, äkki oskad mingeid kindlaid raamatu pealkirju öelda, mis nagu huvitavamad vms
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 27.01.09 15:00
|
|
|
Endale on see pildigalerii väga meeldinud, mis idanaabreid puudutab. LINK.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.09 15:12
|
|
|
Jah väljendasin ennast valesti ei ole tõesti naaber, kui väga häirib siis saab alati teema lukku panna.
Tsitaat: | Algselt postitas: mth
http://englishrussia.com/?p=293 |
kuna siin tõesti midagi uudist pole siis küsiks mind vaevama jäänud küsimuse. milline naaberriik meist kaugel asub? |
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.09 15:32
|
|
|
Mul vanamees käis peale katastroofi seda jama seal likvideerimas ja on ikka vahel muljetanud. Teda õnneks päris koldesse ei aetud vaid tegutses vähem
saastatud piirkonnas. Meelde on jäänud see, et ta rääkis kuidas üldse inimesed sinna koristustöödele saadeti üle liidu-kolhoosi kontorist tuli teade
et sõjaväe kordusõppused ja sellel päeval ja sellel kellajal koguneda kolhoosi kontori ette. Sealt pandi bussi ja lähimale lennuväljale.Siis
lennukisse ja kui kodumaa juba kaugel siis öeldi et vot, poisid, ei ole kordusõppused vaid saadetakse teid ülimalt saastatud piirkonda kust paljud
teist tagasi ei tule.Mitu venda oleks hea meelega lennukist alla hüpanud aga relvatoru suutis nad ümber veenda...Et selline "lõbus" lugu tuli meelde
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 27.01.09 16:11
|
|
|
Tegelikult leiab mitte küll mastaapsuselt võrreldavat, kuid analoogset pilti ka eestist küllaga. St "elu pärast tuumasõda" filmi tegemiseks ei pea
üleüldse naaberriiki sõitma.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
AudiMihkel
huviline
Registreerunud 12.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Mitte audi
|
postitati 27.01.09 16:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: eroz
Mul vanamees käis peale katastroofi seda jama seal likvideerimas ja on ikka vahel muljetanud. Teda õnneks päris koldesse ei aetud vaid tegutses vähem
saastatud piirkonnas. Meelde on jäänud see, et ta rääkis kuidas üldse inimesed sinna koristustöödele saadeti üle liidu-kolhoosi kontorist tuli teade
et sõjaväe kordusõppused ja sellel päeval ja sellel kellajal koguneda kolhoosi kontori ette. Sealt pandi bussi ja lähimale lennuväljale.Siis
lennukisse ja kui kodumaa juba kaugel siis öeldi et vot, poisid, ei ole kordusõppused vaid saadetakse teid ülimalt saastatud piirkonda kust paljud
teist tagasi ei tule.Mitu venda oleks hea meelega lennukist alla hüpanud aga relvatoru suutis nad ümber veenda...Et selline "lõbus" lugu tuli meelde
|
Mul maal naaber käis ka koristustöödel,täpsemalt oli veoautojuht. Päris kurb on vaadata,mis kiiritus on teinud. Naabril näiteks sahtel tühi ja "kõht
ees" Ja arstidelt sai eluaegse keelu lapsi saada,väga kurb teema tegelikult. Aga minujaoks peitub nendes piltides varjatud "ilu",ma ise ka ei oska
seda täpsemalt sõnastada. Selline "puutumatus"...
Loogika & Taktika.
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.09 17:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: zack
Ennast huvitab ka see teema, äkki oskad mingeid kindlaid raamatu pealkirju öelda, mis nagu huvitavamad vms |
Noh siin nad on: LINK
Tiit Tarlapi "Tšernobõl 1986" on päris pull raamat , kus nalja ja
napsuvend oma juhtumistest kenasti pajatab.
Siis kui lugeda väga ei viitsi, vaid pilte aint vaadata tahad, siis soovitaks Igor Kostini "Reporteri pihtimused", see on mul omal ka kodus
olemas.
Grigori Medvedev "Tšernobõli vihik", need siis ühe asjaosalise enda mälestused, väga hea faktidest kubisev kirjutis, soovitan.
Üldiselt ma olen need kõik läbi lugenud, pärast seda kui pmst kõik netist kättesaadav otsa sai .
Üldiselt tuumaeneriga kui sellise, poolt olen ma kahe käega ja inimesed kes ainult arvavad, et see koguaeg plahvatab, on lihtsalt täiesti rumalad
selles küsimuses.
Enne tehku omale asjad selgeks kui arvamust avaldavad@mõtlen eelkõige Eestimaa Rohelised, Greenpeace jms.
edu.
|
|
|
|
zack
|
postitati 27.01.09 22:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
Tsitaat: | Algselt postitas: zack
Ennast huvitab ka see teema, äkki oskad mingeid kindlaid raamatu pealkirju öelda, mis nagu huvitavamad vms |
Noh siin nad on: LINK
Tiit Tarlapi "Tšernobõl 1986" on päris pull raamat , kus nalja ja
napsuvend oma juhtumistest kenasti pajatab.
Siis kui lugeda väga ei viitsi, vaid pilte aint vaadata tahad, siis soovitaks Igor Kostini "Reporteri pihtimused", see on mul omal ka kodus
olemas.
Grigori Medvedev "Tšernobõli vihik", need siis ühe asjaosalise enda mälestused, väga hea faktidest kubisev kirjutis, soovitan.
Üldiselt ma olen need kõik läbi lugenud, pärast seda kui pmst kõik netist kättesaadav otsa sai .
Üldiselt tuumaeneriga kui sellise, poolt olen ma kahe käega ja inimesed kes ainult arvavad, et see koguaeg plahvatab, on lihtsalt täiesti rumalad
selles küsimuses.
Enne tehku omale asjad selgeks kui arvamust avaldavad@mõtlen eelkõige Eestimaa Rohelised, Greenpeace jms.
edu. |
Ok, tnx, uurin mida kätte saab
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.09 14:37
|
|
|
Ahjaa, LINGIL toodud otsingusse sisestada võti - Tšernobõl
(praegu alles märkasin, et LINK on puudulik, my bad)
|
|
|
|
RD
huviline
Registreerunud 09.12.06
Kasutaja on eemal
|
|
rulamees
huviline
Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT
|
postitati 28.01.09 19:02
|
|
|
Mul ka isa saadeti koristustöödele..... 8 aasta pärast surnud. Sellest 4 aastat voodis - terve keha halvatud, ainult pea liikus aga mõistus täielikult
korras. Kui väike poiss olin siis kui lasteaeda järgi tuli, lonkas ühte jalga , varsti juba teist ja nii see läks. Suht karm.
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.09 22:46
|
|
|
Noh lugesin su jutu antud lingilt läbi ja ütlen kommentaariks, et ma pettusin selles!
Tüüpiline turisti kirjeldus, isegi pilte pmst pole.
Kuna sa polnud asja kohta enne piisavalt kodutööd teinud, siis ei saanudki sa rääkida lugu õiges valguses, veel vähem rabada millegi
seniteadmatuga.
Ei midagi isiklikku aga oleks sealkäinult midagi muud oodanud, ise veel mainisid, et energeetikas tegev......
|
|
|
|
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.09 09:21
|
|
|
Kui ise tahate "koristustöödel" osaleda, siis seda saate teha S.T.A.L.K.E.R'i
abil
|
|
|
RD
huviline
Registreerunud 09.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.09 14:36
|
|
|
Noh lugesin su jutu antud lingilt läbi ja ütlen kommentaariks, et ma pettusin selles!
Kuna sa polnud asja kohta enne piisavalt kodutööd teinud, siis ei saanudki sa rääkida lugu õiges valguses, veel vähem rabada millegi
seniteadmatuga.
Ei midagi isiklikku aga oleks sealkäinult midagi muud oodanud, ise veel mainisid, et energeetikas tegev...... |
Olingi seal turistina, st tavalise turisti paketiga. Vastasel juhul oleksin seal ära eksinud ja poleks üldse väravast sissegi saanud. Giid vedas meid
ringi jne. See, et me mõlemad töötame energeetika valdkonnas, andis reisiks aluse ainult niipalju, et keegi ei saaks meile tööl öelda, et õppige
Tšernobõli vigadest.
Eeltöö sinna minekul oli põhjalik, kuid ennekõike radioaktiivsuse jm tervishoiu alane. Samuti teadsin, mida oodata ja ütlesin enamasti giidile ise,
mida näha tahan. Mis see enneolematu ja õiges valguses asi on, millega oleks pidanud rabama?
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.09 16:16
|
|
|
Kuule Pierre ole nüüd hea mees ja räägi teistele lollidele ka midagi asjaliku mitte ära mölise siin ilma asjata.
Tahad niisama kobiseda tee seda parem siin http://www.rate.ee/
seniteadmatuga.
Ei midagi isiklikku aga oleks sealkäinult midagi muud oodanud, ise veel mainisid, et energeetikas tegev...... |
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.09 20:25
|
|
|
Kuule Pierre ole nüüd hea mees ja räägi teistele lollidele ka midagi asjaliku mitte ära mölise siin ilma asjata.
Tahad niisama kobiseda tee seda parem siin http://www.rate.ee/ |
No kust otsast ma pihta peaks hakkama?, mis siin ikka, seltskond rumalaid inimesi põhjustas teadmatusest ja lollusest (ilmselt joogise peaga, kuna
idiootne eksperiment tehti päev pärast avansipäeva) maailma kõigi aegade ulatuslikuma katastroofi ja asi ongi korras.
See, et keegi pildistab end neljanda ploki taustal lipuga "roheline energia" on väär agitatsioon ega ole õiglane lähenemine!
Seda, et inimesed evakueeriti ja kõik külad tanki T-34/76 baasil ehitatud buldooseritega koos kogu saba ja sarvedega auku lükati oli sel puhul
loomulik....
See, et ükski Saksa ega Jaapani raadioteel juhitav robot kolmanda ploki katusel puhastustööga hakkama ei saanud, oli ka loomulik ja seega oli
vältimatu lahendus kasutada sel puhul inimesi.....
Need antennid, millest antud streetrace.org lingil ka juttu oli, nägid välja nagu kolossaalsed raudkärgseinad mis keset metsa ehitatuna, üks 150m
kõrge ja teine 90m oli, tekkinud kiirgus rikkus nende juhtimissüsteemid ja sellest ajast need pole enam töötanud.....
See, et tol õhtul 4. ploki operaatorsaali vastutav "insener" Dyatlov, kes oma idiootsusest ka varem Kasasthanis grupi ajateenijad ära "kiiritas",
saades ka ise tookord 3kordse elu normi röntgeneid, saadeti Tšernobõli aatomireaktorit juhtima oli viga, mis maksis sadade tuhandete inimeste elu või
tervise....
See, et ta pärast plahvatust väitis, et reaktori tuum on terve, kuigi reaktorisaali mitmekümnetonnine raketikindel raudbetoonlagi oli pealt ära
tõusnud ja viltu reaktorisaali kukkunud, oli tema inimlik vabandus uskumaks, et: "ei ole hullu, plahvatus toimus turbiinisaalis", mille tagajärjel
aga paarkümmend inimest lagunesid sealsamas elusast peast ära, kuna nad ei teadnud, et nad usuvad valet, täites oma kohust edasi....
Ja seda, et tänaseks on ligi 1/3 Valgevene territooriumist tegelikult elamiskõlbmatu (mida nad ise nimetavad
"radioökoloogiliseks-looduskaitsealaks", tänu lollist riigijuhile), kuna reaktorist, milles valmistati tuumarelva jaoks plutooniumi jms, oli
plahvatuse hetkel praktiliselt "full", mis tähendas, et vabanes mitukümmend tonni radioaktiivseid jääke sealhulgas eriti suure poolestusajaga
tseesium-137 ja strontsium jms, on ilmne fakt nagu ka see, et siin on Audiklubi foorum, mistõttu ei ole siin selle teema lahkamine pikalt ja laialt
kohane, niiet kellel huvi lugegu ja uurigu ise edasi.
Loodan, et äkki saite siit väikse tõukegi asja endale selgeks tegemiseks, et mitte kohvipaksupealt ennustada ja niisama lipuga vehkida.
Edu sulle pampkuri, asja edasiseks uurimiseks.
Tsitaat: | Algselt postitas: RD
Olingi seal turistina, st tavalise turisti paketiga. Vastasel juhul oleksin seal ära eksinud ja poleks üldse väravast sissegi saanud. Giid vedas meid
ringi jne. See, et me mõlemad töötame energeetika valdkonnas, andis reisiks aluse ainult niipalju, et keegi ei saaks meile tööl öelda, et õppige
Tšernobõli vigadest.
Eeltöö sinna minekul oli põhjalik, kuid ennekõike radioaktiivsuse jm tervishoiu alane. Samuti teadsin, mida oodata ja ütlesin enamasti giidile ise,
mida näha tahan. Mis see enneolematu ja õiges valguses asi on, millega oleks pidanud rabama? |
Kuna ma kohe sinu käesolevat postitust ei märganud, siis vastan sellele tagantjärgi.
Miks peaks teile keegi tööl ütlema, et "õppige Tšernobõli vigadest", hm, vb töötad mõnes Soome tuumajaamas valvurina?
See "põhjalik ettevalmistus" oli ebaõnnestunud, kuna vastasel juhul oleks sa suutnud rääkida asjadest palju kõnekamalt kui sa seda tegid.
Sinu räägitud jutus oli väga vähe asjalikku informatsiooni ja ausaltöeldes ma mõtlesin, et sa polegi seal käinud kuna kõik pildid, mis antud lingil
olid, olid tehtud teada tuntud kohtades, isegi sama nurga alt, mida ma olin juba enne näinud, ainult see lipuga pilt pani asja paika.
Iga tõsiselt asja uurinud huviline näeb su stoori varjuküljed läbi ja neid on päris mitu (kui tahad teada siis edasi priva).
Edu ikkagi sulle RD
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 30.01.09 07:35
|
|
|
Ma ei saa aru, pierre, mis Sind niiväga siin ärritab?
Et ei saanud ise, 22a tagasi, "põmaka" hetkel selses tondilossis viibida?
Mis on Sinu probleem, kritiseerimaks inimesi, kes on seal aastakümneid hiljem käinud turistina?
Ei suuda ise sinna minna?
Mu meelest respekt tüübile, et läks sinna ennast lagundama ,saades kiiritusdoosi kohe kindlasti.
Iseenesest on seal käinud inimesed samuti väikestviisi "kiirgavadkehad" siiani ning "puhastele" inimestele kujutavad enadas väikestviisi ohtu.
Isiklik arvamus on see, et kogu sealne kiiritatud tsoon tuleks täielikult isoleerida muust maailmast, mitte ühtegi tsiviilinimest sinna laskmata.
Küll vastavad organisatsioonid ülemaailma, seisavad hea selle eest, et see krdi tondiloss koos reaktoritega ja nendes sisalduva saastaga, saab
likvideeritud igaveseks.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|