Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A6 C4 välistemperatuuri näidiku valgustus (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 2412)
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 24.11.09 15:39 Tsiteeri
A6 C4 välistemperatuuri näidiku valgustus

Jama selles, et näidiku valgustus ei põle, nii juba mõnda aega. Kunagi keegi vahetas sealt seest mingi valgusdioodi või asja ära, aga nüüd jälle läbi.

Küsimus ongi siis selline, et kes ja kus selle valgustuse uuesti ära remondiks? Kindlasti on kaasfoorumlased sellist tööd juba teha lasknud ja teavad ka hindadest midagi, oleksin samuti sellisest infost huvitatud :)

Näidiku või selle väikese ekraani võin ise ka välja kangutada, ei tohiks probleem olla... kui see muidugi omal käel ja spetsiaalsete abivahenditeta võimalik on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 24.11.09 15:57 Tsiteeri

Sul siis endal jootekolbi pole? Pirn maksab alla 10 eegu. Kui juba ise välja kangutad näidiku siis pole seal ju midagi enam niipalju teha, et selle eest tööraha küsida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 24.11.09 16:01 Tsiteeri

Seda tööd võib teha igaüks, kel jootekolb käes püsib.

Kõige raskem kogu asja juures on kelladeploki eemaldamine. Kuidas, loe nt siit:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=61124

Ülejäänu on selline, mille eest raha küsida oleks imelik :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.09 16:07 Tsiteeri

Kolb püsib mul käes küll, ennegi jootmist ette tulnud :)

Nüüd küsiksin siis hoopis uue küsimuse, kust sellist pirni leida võiks?
Kui selle saaks, siis saaksin tõenäoliseltöö ise tehtud küll :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.09 16:14 Tsiteeri

Selline näiteks. Kindlasti on neil ka paremat pakkuda.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.09 21:46 Tsiteeri

Iga vihje on kasulik ja oodatud :) Kusjuures kellade plokki olen juba armatuurivalgustuse pirnide vahetamise eesmärgil eemaldanud ja see küll nüüd eriti problemaatiline töö ei olnud. Praegu on suurimaks takistuseks pirni hankimine, kui see olemas, siis töö sama hästi kui tehtud ka :D

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 24.11.09 21:54 Tsiteeri

Mina olen peamiselt selliseid pirne kasutanud, nii lülitite kui ka temp näidiku valgustuseks. Vähemalt B4 peal olevasse pesasse mahtus see kenasti ära. Suuruse poolest oli küll veidi suurem kui originaal, tavalisest LEDist ehk veidi pisem.

LEDi ausaltöelda ei soovitaks sinna panna, esiteks on takisti ära mahutamine veidi vaevanõudev, ning teiseks ei pruugi valgus väga ühtlaselt laiali hajuda. Kui väga kindel pole, siis jooda see pirn lahti ning mine ELFAsse, suht kindlasti peaks nad sinna õige pirni leidma, kui toitepinge ja algse pirni neile ära näitad.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.6 V6 110kw 1995

postitati 24.11.09 21:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Iga vihje on kasulik ja oodatud :) Kusjuures kellade plokki olen juba armatuurivalgustuse pirnide vahetamise eesmärgil eemaldanud ja see küll nüüd eriti problemaatiline töö ei olnud. Praegu on suurimaks takistuseks pirni hankimine, kui see olemas, siis töö sama hästi kui tehtud ka :D

Ise leidsin Elfa elektroonikast ja YE Internationalist
Kui valget pirni ei ole siis võid panna ka kollase - erilist vahet märgata ei ole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.09 22:24 Tsiteeri

Millest on tingitud selline röögatu hinnavahe Elfa ja Oomipoe vahel? 2,23.- ja 8.- tk. Pirnide võimsus ja mõõdud ju samad.......erinev tootja? Sry for OT.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 25.11.09 03:22 Tsiteeri

:O huvitav hinnavahe jah. Olen seni taolisi vidinaid ka Oomipoest ostnud, omaarust soodsalt. :D
Aga need pirnid on küll täiesti sobivad, lähevad ka näiteks tulede regulaatorile.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.09 20:43 Tsiteeri

Nonii, käisin nii elfas kui ka oomipoes, õiget pirni ei olnud kummaski. Elfast sain 14V pirni, mis pidi töötama ilusti, aga on siiski natuke suurem ja pikem, ei usu, et sinna ära mahub. Oomipoes polnud jällegi 12V pirni, oli ainult 3V. Võtsin siis igaks juhuks selle 3V pirni ja pisikese takisti, siis saab 12 voldiga tööle panna. Jama on aga selles, et see takisti tuleb ka ju kuskile ära mahutada, võib jällegi tekkida probleem, et kogu see värk ei mahu ära. Eks ma pean vist asja enne laiali võtma ja vaatama palju seal üldse ruumi on.

Või oskate veel mõne variandi välja tuua, kust võiks selle päris õige pirni saada?

kulufield
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007

postitati 27.11.09 06:07 Tsiteeri

Ma omal vahetasin ka selle pirni ära, ning ei leidnud samuti õige suurusega pirni. Lahendus oli see, et pidi seda auku kuhu pirni pea sisse istub, natuke süvendama. Seda saab siis teha avast natuke suurema puuriga või peeenikese taskunoaga. Sisuliselt näidiku töös midagi ei muutu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
argos
huviline

Registreerunud 31.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2.5TDI 96'

postitati 27.11.09 21:30 Tsiteeri

Üldjuhul on mõtekas sinna panna 14V pirn, kuna 12V lähevad suhteliselt tihti läbi. Pingetaluvus suurem.

Endale ostsin oomipoest 14V 40mA pirni. Võiks tsips suurema voolutarbega olla, 60mA oleks väga hea juba, ent sellist kahjuks polnud.

Siit veel üks küsimus, et milline pirn seal originaalis on? Olen näinud piltidelt seal nii punast kui valget pirni. Endal oli valge ja asemele läks sama.

"never crash on understeer, it makes you look like an amateur.."
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 28.11.09 09:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: argos
Siit veel üks küsimus, et milline pirn seal originaalis on? Olen näinud piltidelt seal nii punast kui valget pirni. Endal oli valge ja asemele läks sama.

Orig on valge. 100-l läbi oranzi, A6-l punase filtri.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.09 19:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: argos
Üldjuhul on mõtekas sinna panna 14V pirn, kuna 12V lähevad suhteliselt tihti läbi. Pingetaluvus suurem.

Endale ostsin oomipoest 14V 40mA pirni. Võiks tsips suurema voolutarbega olla, 60mA oleks väga hea juba, ent sellist kahjuks polnud.

Täpselt sama pirni ma Elfast saingi. Pildilt tundus, et seal käib jupp maad väiksem pirn, aga kui sellist pirni sinna juba paigaldatud on, siis ju saab ikka asja ka :)

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.09 13:59 Tsiteeri

Nonii, sain pirni vahetatud. Nagu kartsin, siis vana oligi tunduvalt pisem kui see, mille poest sain. Tegingi nii, et uuristasin selle pesa, kuhu sisse pirn mahtuma pidi, veidi suuremaks. Uus pirn peaks olema 14 voldine ja seega usun, et see pirn ei tohiks nii kergelt läbi põleda. Asi hakkas ilusti toimima, nii et ma ei näegi põhjust, miks peaks sellist tööd laskma kellelgi teha. Polnud midagi keerulist, igaüks, kes tehnikast vähegi midagi jagab, saab sellise tööga probleemideta hakkama :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.12.09 14:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
...nii et ma ei näegi põhjust, miks peaks sellist tööd laskma kellelgi teha. Polnud midagi keerulist, igaüks, kes tehnikast vähegi midagi jagab, saab sellise tööga probleemideta hakkama :)

Mina näen põhjust selles, et on siiski palju neid, kes ei jaga tehnikast mitte kui midagi ja jootekolb lihtsalt ei püsi näppude vahel. :) Rääkimata kelladeploki eemaldamisest ja uuesti komplekteerimisest...

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.09 17:13 Tsiteeri

Jah, selles suhtes on sul õigus küll :) Kui ise hakkama ei saa, siis jäta asi professionaalide hooleks ;)

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 14.12.09 18:57 Tsiteeri

Naljakas. Kiskusin kellaplokki laiali ning jootsin vana pirni trükiplaadi küljest lahti. Seejärel läksin sama murega kohalikku elektroonika parandusse - vend viskas hetkeks pilgu peale. kõmpis tagatuppa ja tuli tagasi intentse pirniga, jootsin külge - siiamaani toimib - ütleme nii, et kes otsib, see leiab :) Muidugi hiljem kui 3-st kellaplokist 1 kokku ehitasin ja neid omavahel katsetasin siis olid üle jäänud kahel samamoodi need valgustid läbi. Seega vanemate autode nö tüüpviga aga auto ongi ju 10 aastase elueaga - sealt edasi hakkab teine elu. Aga tõesti ... veidi sebimist ja kui jootekolb peos püsib siis poole tunnikese töö ... kõige lahti kiskumiseja kokku panekuga ...

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 14.12.09 19:10 Tsiteeri
Automaatkäigukasti displei

Et kas sel sees on sama pirn mis temp näidikul? Ja mitu sel neid on? Kunagi võtsin lahti kuid ei mäleta. Endal üks mitte töötav temp näidik selt saaks pirni näidiseks võtta kui ostma minna.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 36.5% - SQL: 63.5%]