lankora
huviline
Registreerunud 11.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 & Golf IV
|
postitati 17.07.05 21:31
|
|
|
A6 esituled
Küsimus siis selline ,et kas keegi on teinud A6 esituledega midagi, parema nähtavuse saavutamiseks? Pimedas sõites pole originaaltuledega küll midagi
näha (55w), need küll rohkem udutulede eest? Plaan panna 55w asemele 80w kuid kas pesad/juhtmed/lüliti maha ei põle ? Relee tuleks vist kindlasti
vahele panna ...
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
ryblik
huviline
Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel autotu
|
postitati 18.07.05 06:46
|
|
|
Osta Osrami Coolblued (või Philipsid või kuidas soovi on) sisse ja VÄGA ilusti terve tee valgustatud. Nii suvel kui talvel. Ise juba mitu aastat neid
sinakaid pirne kasutan ja väga rahul. Ainuke miinus see, et aastas kord (vahel paar korda) vahetust tahavad saada.
See talv läks pirn ja panin asenduseks tavalise H1 kuna Coolblued polnud kohe võtta. Ja siuke tunne oli nagu sõidaks kott peas 
C.R.E.A.M.
|
|
|
|
Dixi
huviline
Registreerunud 13.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 18.07.05 06:55
|
|
|
Soovitan panna pooltuledesse ksenoonid. Omale panin, ja nüüd täistulesid praktiliselt ei kasuta. Muundurid õnnestus niisama saada ja pirnid Piiterist
650EEK tükk.
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
postitati 18.07.05 15:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ryblik
Osta Osrami Coolblued (või Philipsid või kuidas soovi on) sisse ja VÄGA ilusti terve tee valgustatud. |
Muöl ühes tules Osram bilix ja teises Osram Coolblue. Paremusmomenti ei taba. enne seda oli sees mingi hoopis lilla klaasiga...ei-mäletagi-mis. Ka
sellega võrreldes ei saa aru et asi parem oleks. Tavaline ühesõnaga.
Pilt:
http://www.wiseman.ee/kaaku/images/Audi%20pildid/Osramid.jpg
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 18.07.05 16:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ryblik
Osta Osrami Coolblued (või Philipsid või kuidas soovi on) sisse ja VÄGA ilusti terve tee valgustatud. Nii suvel kui talvel. Ise juba mitu aastat neid
sinakaid pirne kasutan ja väga rahul. Ainuke miinus see, et aastas kord (vahel paar korda) vahetust tahavad saada.
|
See on õige jutt jah, et pirnist sõltub päris palju.
A6-e luuptuled pole nii viletsad midagi, kui korralikud pirnid sisse osta. Ma ise olen võrrelnud Osram Coolblue, Philips Premium, Philips VisionPlus
50 ja Philips BlueVision Ultra pirne ning veel üht-teist ja proovitutest on kõige vingemad Philips BlueVision Ultra pirnid. Mitte ainult silma järgi
vaadates, vaid ka luksmeetriga auto ees 25, 50 ja 75 meetri kaugusel paremas teeservas valgustatust mõõtes.
Kunagi leidsin internertis ühe vinge testi, kus oli erinevaid H1 pirne võrreldud ja paremad pirnid valgustasid sama teed 4-5 korda tugevamalt, kuigi
võimsus oli kõigil ligikaudu 55 W. Need pirnid, mis teed halvasti valgustasid, pimestasid vastusõitvaid juhte jälle oluliselt rohkem. Seega küsimus
on lihtsalt valguse õiges suunamises. 
Nii et proovi korralikku 55 W pirni kasutada, äkki aitab. 80 W pirn võib A6-e väikese luuptule ära kärsatada ja ksenooniga võib jälle ülevaatusel
probleeme tekkida.
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 18.07.05 20:15
|
|
|
see leht oli ilmselt see:
http://www.eol.ee/~margus/new/lamptest.htm
aga ma soovitaks kasutada hoopis osrami silver star'e(+50%) kuigi ma ka pikka aega kasutanud cool blue'd. parim lahendus jah xenon.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 19.07.05 09:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: spcvnd
see leht oli ilmselt see:
http://www.eol.ee/~margus/new/lamptest.htm
aga ma soovitaks kasutada hoopis osrami silver star'e(+50%) kuigi ma ka pikka aega kasutanud cool blue'd. parim lahendus jah xenon.
|
Ei olnud see leht, mingi välismaise autoajakirja test oli, mida praegu kahjuks ei leia.
Lisaks ei ütle sellel lehel mõõdetud pirnide valgusviljakus suurt midagi. Pirn võib ju kõvasti valgust näidata küll, aga kui see valgus suundub tee
asemel vastutuleva auto juhile silma, siis pole see just parim variant.
Mõõta tuleks ikkagi teatud kauguste peal tee paremas servas olevat valgust.
Osrami Silver Star pirne pole proovinud, aga Cool Blue kohta niipalju, et see valgustas A6-e lähitule sisse panduna teed 75 meetri kaugusel ligi kaks
korda halvemini kui Philips BlueVision Ultra.
Silmaga saab vahest eriti hästi aru pimedal maanteel mõni hetk enne vastutuleva autoga kohtumist. BlueVisioniga naljalt sellist vastikut hetke ei
teki, et mitte midagi ei näe.
|
|
|
ryblik
huviline
Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel autotu
|
postitati 19.07.05 11:03
|
|
|
On BlueVision kõvasti kallim ka kui CoolBlue? Ma viimast just hinnapärast olen siiani eelistanud.
C.R.E.A.M.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.07.05 12:05
|
|
|
BlueVision Ultra on kallim jah kui Cool Blue. Aasta algul, kui ostsin, maksid 220 kr/tk. Aga proovitutest on see parim pirn mu meelest. Enne neid olid
mul Vision Plus 50 pirnid sees ja kui ühel õhtul ära vahetasin, oli erinevus suur. Lume pealt ilmselt paistis sinakam valgus eriti hästi silma ka.

Vast on praeguseks BlueVision Ultra veidi odavamaks läinud.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.07.05 10:05
|
|
|
BlueVision Ultrad 100 ees:

|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 20.07.05 10:45
|
|
|
Ostsin hiljuti omale sellised :
http://www.sumex.com/English/articulos1.asp?art=123&idmod=&cat=12&b=&n=&vent=PLASMH1&port=
Pimedas s6idu kogemus veel puudub, kuid päevavalguses on vahe kahe erineva tule värvust vaadates väga suur, yks kollane ja teine on kirgas valge.
Soomes on millegipärast nende pirnide kasutamine tänavaliikluses keelatud, kuidas on lood eestiga, ei tea.
On kellelgi veel kogemusi konkreetsete pirnidega?
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.07.05 10:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mulk
On kellelgi veel kogemusi konkreetsete pirnidega? |
ICE vist tõi kunagi partii sellelaadseid maale, kuid kahjuks põlesid need paari kuuga maha. Ilusad ja heledad olevat muidu küll olnud.
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 17.08.05 07:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mulk
Ostsin hiljuti omale sellised :
http://www.sumex.com/English/articulos1.asp?art=123&idmod=&cat=12&b=&n=&vent=PLASMH1&port=
Pimedas s6idu kogemus veel puudub, kuid päevavalguses on vahe kahe erineva tule värvust vaadates väga suur, yks kollane ja teine on kirgas valge.
Soomes on millegipärast nende pirnide kasutamine tänavaliikluses keelatud, kuidas on lood eestiga, ei tea.
On kellelgi veel kogemusi konkreetsete pirnidega? |
Tänaseks on selgunud et tegemist on täieliku rämpsuga, isegi mitte p6lev pirn valgustab rohkem
Seega sai tellitud BlueVision Ultrad philipsilt, 8 pirni komplekt (ka parktuled on samast seeriast ) esituledele maksis ca. 75.- € 
Loodetavasti valgustavad hinna vääriliselt.
|
|
|
|