j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5, B5, Zafira A
|
postitati 14.02.13 23:47
|
|
|
A6 C4 1,9 TDI 66kw Geneka vabajooksu sidur (kas on või mitte ) ?
Niih, küsimus siis suuremale ringile ! Kas Audi A6 C4 1,9TDI 66kw AHU mootori generaatorile käib vabajooksusiduriga rihmarullik või mitte. Kataloogid
väidavad, et ei käi siduriga rihmarullikut sellele generaatorile.
Generaatoriks on (BOSCH 120amprit ja tootekood 028 903 028 A) (jäiga rulliga)
Tecdoc ei paku ka sellele genekale siduriga rullikut vaid pakub jäika ainult.
2 võimalust, kas on minu autol keegi geneka kunagi välja vahetanud või ei käi selle genekale konkreetsele diiselmootorile vabajooksusiduriga rullikut.
Probleem on nimelt selles et rihm loobib kohutavalt peal, 1-2 cm tühikäigul ülesse ja alla (pööret tõstes rahuneb).
Järgmiseks vahetan ära pingutusmehhanismi koos pukside, rulli ja rihmaga. Kui sellest ka abi pole siis on minul mõistus otsas.
Ilmselt tuleb otsima siis hakata 1,9 tdi 66kw originaalgenekat, kuhu sobiks otsa 6 sooneline vabajooksusidur.
|
|
|
Rain573
klubiliige
Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake
|
postitati 15.02.13 07:58
|
|
|
See genekas on pandud Sinu autole juba tehasest külge ja sellel ei olegi vabajooksusidurit. Pole mõtet jalgratast leiutada ja sinna midagi muud
otsida. Viga on kuskil teises kohas. Kas väntvõlliratas on korras, see ka suht minev kaup.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.13 08:00
|
|
|
Vända ratas on täiesti korras ja igatepidi sirge (Kontrollitud). Huvitav on see, et rihm on umbes 5 sekundit selline rahulikum ja siis uuesti 4-5
sekundit täiega vibreeriv, selliste suvaliste intervallidega, samas mootori pööre püsib arvuti järgi täiesti paigal.
Rocket ma lugesin ka ise seda teemat. Peaks siiski proovima ennem sidurit kui pingutit vahetama hakkan.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 15.02.13 08:14
|
|
|
FYI:
Manuaalkastiga autol sõltub geneka koormus äsja käivitatud külma diiselmootori puhul väga suures ulatuses jahutusvedelikus paiknevate hõõgküünalde
töötamisest.
Neid juhib mootoriaju, kuid täpselt missuguse algoritmi või loogikaga, ei oska hetkel öelda.
|
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.13 08:27
|
|
|
Vibreerib nii sooja kui külma mootoriga.
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.06.13 21:34
|
|
|
Niih, A6 C4 1,9TDI 66kw AHU mootoriga Audit omavad diselistid. Kas keegi on paigaldanud oma motole vabajooksusiduriga geneka rihmarullikut ? Minu
autol soonrihm loobib ikka meeletult juba üles alla. Mis teha ? Kas vahetada uuesti rihmapinguti ja rihmapingutusrullik ? Või hakata otsima
kataloogist sobivat sidurit generaatori otsa ?
Ära tüütab juba see laperdav plärin kapoti all.
|
|
|
Chat
huviline
Registreerunud 11.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.13 19:31
|
|
|
Panin 66 kw. mootori generaatorile ,,jäiga,, rulliku asemele ,,pehme,, rulliku. Maksab rullik kolmkorda rohkem,kuid säästab pingutit ja
rihma. Oma kogemusest ca. 10 a. ,,NU...,, iga 40 tuh. km. tagant,kuid nüüd---- ootame. Generaator on 120 A.
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.13 20:04
|
|
|
Okei, pehme rullik, maakeeli siis siduriga. Ega pole alles rulliku tootekoodi ja tootja nime ? Mingi 40 euri ringi maksab see rullik ?
|
|
|
Chat
huviline
Registreerunud 11.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.13 22:24
|
|
|
Siit vastus,küsi julgesti antud (120 A) generaatorile ,,pendiksiga,, rihma seibi (ratast). Kui kunagi pandi 66kw-istele. jäik rihmaratas siis
81 kw.-istele. juba ,,vägisi,, tehase poolt. Mõttetu on foorumis küsida mingeid koode,mine poodi ja paiska oma teadmist, st. saad selle
rihmaseibi generaatorilt pendiksiga varjant igaljuhul. j2mis. Parandus--lausele ,,vägisi,, tehase poolt tuleb liita--pandi ,,pehme,, rihmaratas.
|
|
|
Tehnic
huviline
Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU
|
postitati 11.06.13 19:35
|
|
|
Küsid 1.9tdi mootoriga autole geneka vabajooksusidurit, ega neid palju variante ei ole.
http://pood.automaailm.ee/est/varuosad/?wh1,m5,md3485,v5606,g102239,gs,stbyGroup
Tallinnas saaks sellest hinnast -30%
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.13 15:38
|
|
|
Kõik ilus ja tore, siduriga rullikut on minu genekale saada, aga ainult 5 soonelist. Minu autol on geneka rullik 6 sooneline. Kas võiksin paigaldada
ehk 5 soonelise rihma, kuna 6 soonelist siduriga rullikut on võimatu leida.
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 14.08.13 20:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: j2mis
Kõik ilus ja tore, siduriga rullikut on minu genekale saada, aga ainult 5 soonelist. Minu autol on geneka rullik 6 sooneline. Kas võiksin paigaldada
ehk 5 soonelise rihma, kuna 6 soonelist siduriga rullikut on võimatu leida. | Kui oleksid Geenius siis leiaks ka 6 soonelise .
teine võimalus võta A4 -del ja teistel kasutatav 5 sooneline ja lase relakaga või trei pingis esimene serva kõrgendus maha ja saadki 6 soonelisele
rihmale sobiva aluse ja õige distantsiga.
Minu diisel S6-l ka vabajooksu rattaga geneka kuuene seib ja ülevaatusel vana kukkus kaameks, kui stend viskas mootori põõreteks disla-le 8300
rahustasin vana, sest kõrvaga pole ju nii palju, sul andur geneka peal.
Sest moto jooksis jube teravlt põõrdesse ja genekas lajatas inertsiga edasi. kuni 8000 + põõret.
|
|
|
|