Lehekülgi: 1 2 3 .. 5 |
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 07.11.13 13:08
|
|
|
2009 ja uuemate autode arvelevõtt alates tänasest läbi maksuameti kontrolli.
Selline uudis siis alates tänasest. Vahet pole, kas oled firma, eraisik, kas mängus on käibemaks või mitte. Eesti numbrid ja tehnilise passi saad
alles peale kolme (töö)päevast ootamist (kui saad ).
Minul lõi see uudis igatahes plaanid segi, kuna homme lõpeb minu nimele välja antud läti transiit tehnilise passi kehtivus, samuti kindlustus. See
tähendab, et A6 jääb seisma ja "luba ootama". Kas sellist asja poleks pidanud vähemalt kolm tööpäeva ette ütlema, et inimestel oleks aega
reageerida?
Ei näinud ka erilist põhjust varem arvele võtta, kuna siiski olen maksnud nende asjade eest ning auto on minu nimel teh. passis, mis kehtis kuu aega.
Keegi targem äkki selgitab olukorda.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:15
|
|
|
Alates tänasest see siis või juba varem, kuidagi järsku tundub?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:19
|
|
|
Jah, alates tänasest, ilma igasuguse etteteatamiseta. Eile õhtul oli piir 01.01.10.
Täna hommikul muudeti 01.01.09 peale. Ei tea mis homme.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:21
|
|
|
Selge. Mõtlesin jah, et kuu-kaks tagasi seda janti veel ei olnud.
Mingi reaalne põhjendus öeldi ka?
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 07.11.13 13:23
|
|
|
Tegelikult oli sellest juba eelmine nädal vist lehes jutt, küll-aga töökord öeldi, et see sõltub ikka auto hinnast ka, mitte ainult aastaarvust. Või
pigem just hinnast, kui aastaarvust.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:24
|
|
|
Ei, tundub, et nad ei tea ise ka veel täpselt, mis toimub. Helistasin Tallinna, seal kokutati toru otsas, öeldi, et auto peb vist jah nüüd seisma
jääma mõneks ajaks. Mõned seadused tehakse päevaga .
to rass: hind polnud teemaks, 01.01.09. on piir ja kogu lugu.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:32
|
|
|
Proovi nritega ei saa ka sõita?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Proovi nritega ei saa ka sõita? |
Pole kahjuks ühtegi kapinurgas...
Tegelt on mul veel üks küsimus. Mismoodi ma näiteks järgmine neljapäev ARK-i sõidan, kui mul pole kehtivat auto dokumenti, kindlustust...
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:47
|
|
|
Jala lähed ja siis dokumentidega koju, see ilmselt "seaduslik" variant.
Mul oli sarnane olukord Saksamaal ühekorra, kui käisin uusi transiitnumbreid võtmas, kuna vanad ei kehtinud enam. Kui tädid küsisid, et kus auto
praegu on, siis ütlesin, et maja ees. Siis sain kõvasti noomida, et nii ei tohi jne, aga õnneks vormistasid ikka uued ära
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:49
|
|
|
Njah, siis pole probleemi, mõtlesin, et autot ka ikka vaja sinna.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.13 13:51
|
|
|
Samas jah, kui see esmane ülevaatus on, siis peab auto ka ju sinna saama kuidagi.
Seega peab olema neil selle jaoks lahendus mõeldud, et kuidas lahendada seda, kui treilaga autot sinna viia ei saa.
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 07.11.13 15:32
|
|
|
Ahhh, lollus. Mis nüüd saab siis? Politseiametnikkegi pole, kes seda koheselt jälgida jõuaksid. Sõidad rahulikult ARK juurde ja ongi. Ega auto siis
katki ei ole ju. Ülevaatusega ju sama asi, et kohale võid sõita siis ka, kui sul ei ole 100 aastat ülevaatust olnud, ja kui sa seda sealt ei saa, siis
võid koju tagasi ikka sõita.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 07.11.13 21:59
|
|
|
Väga taibukad. Hakkavad igal aastal seda siis muutma või, et auto vanuse asemel aastaarvu määravad? Või plaanivad veel 10a pärast ka ~14a vanade
pannide soetamist kontrollida? Mingi aeg tuleb vist sellisest riigist lihtsalt jalga lasta, kaua sa ikka seda kõike allaneelavat sipelgat mängida
jõuad. Ühel hetkel hakkad muidu ise ka arvama, et nii ongi okei.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
TiitR2
huviline
Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.
|
postitati 07.11.13 22:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Tegelt on mul veel üks küsimus. Mismoodi ma näiteks järgmine neljapäev ARK-i sõidan, kui mul pole kehtivat auto dokumenti, kindlustust...
|
Pollaritel on ilmselt väga hea soovitus (klapib ka kindlasti nende koostööpartneritega), et ega muud kui autole treila järele kutsuda.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.13 04:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Väga taibukad. Hakkavad igal aastal seda siis muutma või, et auto vanuse asemel aastaarvu määravad? Või plaanivad veel 10a pärast ka ~14a vanade
pannide soetamist kontrollida? Mingi aeg tuleb vist sellisest riigist lihtsalt jalga lasta, kaua sa ikka seda kõike allaneelavat sipelgat mängida
jõuad. Ühel hetkel hakkad muidu ise ka arvama, et nii ongi okei. |
Mul täpselt sama tunne, minema tuleb siit minna. Kopp on ees sellest, kogu aeg tõmmatakse nööri rohkem pingule, mida mööda käima peab. Käigu ise...
|
|
|
|
Rumsa
huviline
Registreerunud 21.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 Avant 3,0 Tdi q
|
postitati 08.11.13 07:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
jõuad. Ühel hetkel hakkad muidu ise ka arvama, et nii ongi okei. |
Mul täpselt sama tunne, minema tuleb siit minna. Kopp on ees sellest, kogu aeg tõmmatakse nööri rohkem pingule, mida mööda käima peab. Käigu ise...
|
Mina seda tegingi 3 aastat tagasi, et võtsin kogu pere kaasa ja läksin lihtsalt minema. Kaua võib.
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.13 07:28
|
|
|
Siin ju räägib, et võetakse ainult käibemaksu pettuse kahtlusega liistule.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.13 07:32
|
|
|
Ja neil ongi kahtlus, amteli spets vaatab auto24-st ja ütleb, et hind on kahtlaselt odav. Ja ootadki kuni kuu aega
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 08.11.13 07:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Siin ju räägib, et võetakse ainult käibemaksu pettuse kahtlusega liistule. |
Oeh saan ilmselt jälle vastu päid ja jalgu, aga nagu enamasti, on siis seegi kord kära klubi teemas rohkem, kui asi väärt on!
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
postitati 08.11.13 07:57
|
|
|
Olen ka seda meelt, et see ainult parandab seda olukorda mis turul automüüjate seas viimases uuringus ilmnes. Kui ajad musta äri, siis on see oma
viga. Ainus asi mis võib juhtuda, et 2009+ autode hinnad tõusevad natuke, nii käibemaksu võrra
Aga see on minu arvamus asjast.
Kui on vajadus, leia lahendus!
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.13 08:46
|
|
|
No aga mina ostsin auto Lätist eraisikuna, Läti riik (ARK) tegi mulle ametlikult vajalikud dokumendid jne. Mida siin nagu uurida on? Eriti veel
eestlastel?
Ma ei tulnud Eestisse ostu-müügi leping näpus ja mingi Vanja nimele tehtud auto dokumendid teises näpus.
Minu arust jäetakse siin midagi rääkimata, nagu ikka kombeks meil.
Kahtlused, nagu eespool mainiti, ei ole teemaks, kuna kõik alates 2009a. saavad ühe puuga sõltumata asjaoludest. Täna sai ARK-is hommikul vajalikud
paberid täidetud, eks näis, millal vastus tuleb. Nädalavahetus ka vahel veel. Kõige lahedam on see, et ei oska kuskilt küsida ka, kuna uurivaid
ameteid on mitu. Lahe, peaks vist mingi nõude esitama, sest ma ei saa oma vara kasutada riigiametite süül.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
|
ash
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 CQ '87
|
postitati 08.11.13 20:37
|
|
|
Antud muudatus on täiesti loogiline, et hakata välja sõeluma maksupettureid või "uusrikkaid" kellel sissetulekut justkui poleks, aga uue või
uuelähedase luksusauto jaksavad osta. Kuna sellised kunded ei osta neid autosid poest vaid toovadki Saksast ja mujalt ja nn sularaha hunniku eest,
siis lihtsalt muudmoodi ilmselt ei suudeta asja ohjata. Samas ei puuduta see üldse inimesi, kellel on ausal teel teenitud raha ja piisavad ametlikud
sissetulekud, seega läbivad nad kontrollid vabalt. Pealegi, see väike lisa ootamine ei tohiks küll nüüd nii katastroofiline olla. Iga nädal ju autot
ei vaheta?
Eestis elamise kohta - pole siin Eestis häda midagi. Kõigile tundub, et mujal elu parem ja palgad suuremad, aga eks minge ja vaadake järgi (naised
saunas rääkisid jutt ei kõlba siinkohal kusagile). Raha võite ju summaarselt rohkem teenida aga reaalsus on see, et ainult tippkohtadel (nagu
Eestiski) suudad vaid vabalt ära elada (maksud, kindlustused ja elukallidus). Eestis suudab aga keskmise palgaga kodanik vägagi arvestatava auto omale
istumise alla osta, mida näiteks Soomlane ainult unistada võiks.
Muide, UK's ilma kindlustuseta sõidu eest või üldse autot ilma kindlustuseta tänaval hoides tähendaks see sundlikvideerimist (konfiskeerimine). Kui
ei usu, siis viimane ilus uudis oli Lamborghini
konfiskeerimisest. Ka seal ei suuda tavapalga kodanik (ca min 2.5k EUR palka) reeglina üle väikeauto ülal pidada, mille kindlustusmakse aastas ületab
kordades auto enda väärtust.
Soome - ostad auto ja maksad ligi poole juurde - maksudeks. Minge vaadake mis maksab kõige odavam kasutatud suure läbisõiduga Q7 ja mõelge uuesti, kui
halb on Eestis ikkagi elada? Kõige odavam 2006 Q7 mis nettiauto praegu andis ja mille läbisõit on kirjutatud 365 000 km, maksab 25,800 Eur ja järgmine
juba 28k. Ja kui oled rahaboss, siis sellega auto ülalpidamine Soomes veel ei lõppe. Rääkimata kinnisvara ja üürihindadest ja lõpetades astmelise
tulumaksuga. See aeg on ammu möödas, kus Soomlane oli rikas ja sai lubada kõike. Võibolla Soome pensionärid veel naudivad jah, sest nemad saavad
lihtsalt pensioni.
Sveits, Genf - automaksud, hiigelmaksud kindlustuses (iga pereliikme kindlustus), elamine, söök ja meelelahutus. alla 10,000 frangi (ca 8k Eur) raha
eest saad ülal pidada ainult ise-ennast, kõige odavama korteri leiad üle piiri Prantsusmaalt ca 1000 eur eest, Genfis alla 2k Eur naljalt ei saa.
Kätte ei jäägi erilist midagi. Auto saad maximaalselt Mini, suuremat ei jaksa pidada.
Eestis ON hea elada - hulga väiksema raha eest saab keskmine eestlane lubada omale maja, korralikku autot ja üsna madalaid makse, mida ülejäänud
keskmised eurooplased tegelikult ei saa. Kui Sa oled alla keskmise Eestlase, on Sul elu nagunii raske ja kogu maailm näib olevat Sinu vastu ja ilmselt
heaoluriikide toetustega me tõesti võistelda ei jaksa, näiteks Soomega.
Vabandust offtopicuks kiskunud jutu pärast, kuid samas sobib ka teemasse teatud põhjustel, eriti kui Moded ise selle teema üles kiskusid.
Jõudu kõigile!
Terv,
ash
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|