Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Teeme selgeks liikluskindlustuse summa arvutamise põhimõtte koefitsendi osas uue (ka kasutatud) auto ostmisel. (Vastuseid: 53 | Vaatamisi: 17670)
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 29.06.11 15:42 Tsiteeri
Teeme selgeks liikluskindlustuse summa arvutamise põhimõtte koefitsendi osas uue (ka kasutatud) auto ostmisel.

Miks ma selle teema postitasin? Põhjus järgmine. Tegelikult juba aasta aega vana aga hing ei anna rahu. Nimelt ostsin 2005a endale Opel Vectra mille müüsin maha aasta pärast. Kuna see oli mu esimene liiklusvahend ja oma järgmisel liiklusvahendil Audi 100-l mis ma ostsin, jätkus sama koefitsent, siis arvestasin sellega et mu maks kindlustusfirmale on kõrge. Selle Audi 100-ga sõidan siiani ja koefitsent on 0,4. Eelmise aasta suvel soetasin endale veel A6-e ning suur oli mu imestus kui anyway mis kindlustusfirmast siin eestimaal pakkumist küsides teatati mulle, et mu koefitsent on 0,96 ja nii ongi. Pärimise peale miks asi selline on ja eelmise masinaga on mul ju 0,4, vastati et teil oli siin aastaid tagasi selline masin nagu opel Vectra. Umbes nii et sõitsite sellega liiga vähe, müüsite maha ja nüüd kandub toonane pooleli jäänud kindlustus koefitsendi suurus uuele soetatud autole. See tuli suht üllatusena ja küsisin siis et mis ma sellest siis peaksin kasu saama. Vastus oli järgmine. Panete uue masinaga pauku ja kui süüdi jääte siis teie vanal autol mis teil alles on, on siis ikka 0,4 koefitsendiks. Nii et leidke midagi positiivset kah selles ja kui tõesti peaks midagi juhtuma sõidate oma vana autoga odavalt edasi. Ka see aasta tuleb mul järgmine kuu maksta ca 50 eurone laks A6- eest kui A100 maks on 27 euri. Siinkohal veel mainin et maksan poole aasta kaupa. Aga ehk veidi räägiks miks selline ajuvabadus üldse kindustusfirmadel on. Samas võin rääkida sama analoogse situatsiooni sõbrast kes samamoodi läks autot enda nimele vormistama olles teadlik et tema kindlustuskoefitsent peab raudselt vähem olema kui talle kindlustusfirmas mainiti. Temale räägiti sellist juttu, et kuna olete uue masina omanik, siis te ei tunne veel seda ja peate sellega kohanema ja olete selles suhtes kõvasti ohtlikum liikleja. Siinkohal tuli mul mõte et kui ma ntz müün A6 maha ja ostan samasuguse A6 kas siis räägiks keegi sama juttu. Nb! Googeldasin hetkel kõik kindlustuse pakkujad läbi ja siiani on kõige soodsam pakkumine Poliis.ee-st, nii et tuleb seda teed minna. Aga eks avaldage ise ka arvamust selle kindlustus süsteemi osas. Ahjaa ja veel üks asi. Oskab keegi öelda mis enam ei näe autokasutaja oma liikluskindlustuse koefitsenti. Seda pole poliisidel juba mõnda aega kuigi juhile oleks see suht asjalik teave. Ja küsiks siis veel seda kah, miks pendeldavad kindlustuspakkujate hinnad üles-alla. Kui vaatad ntz IIZI-st pakkumist, siis 6 kuu möödudes võib mõne kindlustusfirma pakkumine muutuda pöördvõrdeliseks mistõttu on suht sürr teha endale "JAH"leping. Isegi ERGO nimelise kindlustusfirmaga lõpetasin seepärast "JAH" lepingu vana auto suhtes, kuna nende pakkumine oli 35 eur aga IIZI-s "oli "Gjensidige" kindlustusfirma pakkumise hind 27 eur. Paljud mu tuttavad on "EI" lepingu teed läinud seetõttu, et see süsteem pendeldab nii ootamatult üles/alla.

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.11 16:04 Tsiteeri

Mulle öeldi ERGO-st, et koefitsendi süsteemi enam ei ole, nüüd on uus süsteem. Mingi "riskigrupi" süsteem, kui küsisin, et mis see endast kujutab, hakati mulli ajama pensioni kohta, seega loobusin edasisest pärimisest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
LastResort
huviline

Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro

postitati 29.06.11 17:15 Tsiteeri

Mina oman Audi 80 millel 66 kw mootor. konf. on 1.2 , Küsisin miks maksumus on kõrge. Kuna inimene kellel on konfitend sama, tuli kindlustus makse umbes 30% odavam. Käisin uurimas siis öeldi, et vanuses 18 - 24 on riskigrupp kõrgem ( selles vanuses on liiklus õnnetusse sattumine suurem ) ning oman teist masinat ( esimene auto seisis suurema aja, kuid oli kindlustatud ). Alguses öeldi et aasta maksumus tuleb ligi 300 eurot. Aga nüüd imeläbi tuleb 150. Süsteem :)

Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 29.06.11 18:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Pärimise peale miks asi selline on ja eelmise masinaga on mul ju 0,4, vastati et teil oli siin aastaid tagasi selline masin nagu opel Vectra. Umbes nii et sõitsite sellega liiga vähe, müüsite maha ja nüüd kandub toonane pooleli jäänud kindlustus koefitsendi suurus uuele soetatud autole.

Ilmselt regasid enne uue enda nimele kui vana sinu nimelt maha läks. Alati tasub jälgida, et nii ei juhtuks. Sa pole esimene, kes seda kirunud on...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 29.06.11 18:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Pärimise peale miks asi selline on ja eelmise masinaga on mul ju 0,4, vastati et teil oli siin aastaid tagasi selline masin nagu opel Vectra. Umbes nii et sõitsite sellega liiga vähe, müüsite maha ja nüüd kandub toonane pooleli jäänud kindlustus koefitsendi suurus uuele soetatud autole.

Ilmselt regasid enne uue enda nimele kui vana sinu nimelt maha läks. Alati tasub jälgida, et nii ei juhtuks. Sa pole esimene, kes seda kirunud on...

Midagi maniti et 6 aastat oleks pidanud ootama ... tiba absurdne tegelikult ... selles mõttes, et mis see nagu kindlustuse hinda puututab ... ja samas oli mul ju juba järgmine auto millel maksin oma kindlustuse 0,4-ni ja esimene auto mis 2005 a sai ostetud ju minu nimel enam polnud 2006 aasta juulist alates :( Seega oleksin pidanud uue auto soetamisega ootama järgmise aasta juulikuuni, et normaalset makset saavutada. Mis selle point on jääb ikkagi selgusetuks.

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Wolf123
huviline

Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Coupe

postitati 29.06.11 19:01 Tsiteeri

Minul oli Esimene auto Mitsubishi Galant 1988a. Autot omasin aasta ja 3 kuud, ning koefitsent langes selle ajaga 1,2 pealt 0,96 peale. Auto oli aasta aega minu nimel ja kõik aeg kindlustatud ( see siis langemise põhjuseks, nagu mina aru olen saanud )
Samal ajal oli mul Audi 100 c4 2,3E ( Viimased 2 kuud Galandiga samal ajal ), kuid autot polnud ma enda nimele kirjutanud, sest vajas pisiremonti ja eelmise omanikuga sai nii kokku lepitud. Peale Galandi müüki siis seaduslikult enam ühtegi autot minu nimel ei olnud, kuna Galant sai kohapeal ilusti ümber kirjutatud uue omaniku nimele. Vahepeal siis ca kuu aega kulgesin muretult Audi c4 ringi, sest polnud plaanis seda autot siiski endale jätta. Terve see aeg oli Audi müügis ja lõpuks ta uue omaniku ka endale leidis.

Kolmandaks autoks sai siis soetatud Audi b4 2,0E ja ka paari päeva pärast enda nimele kirjutatud, kuna see on auto mis mulle meelepärasem on kui c4. Eelmisel omanikul oli b4 kindlustatud Salvas ja see kindlustusperiood kandus mulle automaatselt üle. Uue kindlustuse pean tegema alles siis, kui eelmise omaniku tehtud kindlustus aegub ( Salva eripära ja suur pluss minujaoks ). Ei pea hakkama kontonumbritega jamama ja selle jäägi tagasikandmisega, vaid sõidad niikaua, kui poliis aegub. Kuna minu riskikrupp on siiski veel üsna algaja oma ( 0,96 ), siis mängib kõvasti rolli kindlustusselts. Enamjaolt jääb see 200-230eur kanti aastas, kuid Salva tegi pakkumise 173eur peale, mida ma imestasin ning kohe-kohe lähiajal aastast kindlustust tegema :)

Minu jutu eesmärk oli selgitada algajatele natuke minu koefitsendi langusest ja samas tasub alati tähele panna, et ei kirjuta enne uut autot oma nimele, kui vana on uue omaniku nimel. Kuna võib juhtuda, et teisele autole määratakse kõrgem koefitsent ja see on mõnes teiseski foorumist läbi käinud teema.

Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 29.06.11 19:11 Tsiteeri

Huvitav, viimased kümme aastat on minu koefitsent olnud 0,4 ja kunagi pole olnud probleemi kuipalju minu nimel hetkel masinaid oli/on.
Võibolla lihtsalt olen suutnud seni kõik õigesti teha.
Coupel saab kohe esmane ARK-s tehtud kindlustus läbi ja kolin sinna kus viimased 5+ aastat kõik minu asjad olnud(ERGO).

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Best ET 12.08 :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 29.06.11 19:17 Tsiteeri

Selline asi nagu riskikoefitsent ei loe tõesti enam kindlustuspakkumuse arvutamisel midagi. Pärisin ka ise just sama küsimust oma ülemustelt ning täpsemat vastust nad hetkel ei osanud öelda ja tagatipuks on nad puhkusel ka veel. Niipalju tean, et tavaliikluskindlustuse hinnad tulevad otse LKF-st ning üldiselt need väga erineda ei saaks. Kuigi nii see on. Ning kes veel ei tea, siis piirkond valitakse ka sarnaselt sissekirjutuse (rahvastikuregistri) järgi.
Samuti loobusin ka mina Jah-lepingust. Autot ostes oli 200 alguses kindlustatud QBE-s (Austraalia kapitalil) ja maksin südamerahuga toonast omaarust soodsamat hinda 2 aastat. Kusjuures vahepeal oli imepisikene avarii enne kui just järgmine periood oleks pidanud koef. langema. 3 kuud oli mul ca 800 krooni. Millalgi sattusid ühe maakleri lehele ja avastasin, et olen tühja maksnud. Vähemalt viimase perioodi. Soodsam pakkumine tuli kusjuures If kindlustuselt. Nüüdseks 3kuud 40€ kopikatega.
Olles nüüdseks töötanud veidi aega kindlustuses, võin öelda, et päris mitmel juhul on pakkumised sõna otseses mõttes ajukad. Liikluse ja kaskode hinnad tulevad programmide arvutamiste teel, mis reaalselt peaks olema ca 1 A4 matemaatikat. Vaevalt, et keegi viitsiks neid tuhandeid kuus ise arvutada.
Ning tõesti Seltside arvates on noor alla 26 potensiaalne enesetapu terrorist ja võiks ilmselt sõita Sebe bussiga, kus neile on teatavad allahindlused. :P

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
rain290
huviline

Registreerunud 26.01.08
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.11 19:21 Tsiteeri

Nüüd sihukest jama enam ei ole, et ostad ühe auto ühe konfitsendiga ja teise teisega.
Viimati kui kindlustuse tegin (juuni alguses) siis küsisin, miks see nii oli siis ei osanud isegi kindlustuse müüja mulle seda selgeks teha (vb olen loll ja ei saanud lihtsalt aru) aga igatahes seda jama enam ei ole.
Nüüd võid omada ka 3 autot korraga, kõigil neil on üks kindlustus konfitsent va juhul kui teed neist mõnega avarii. Siis tõuseb ainult sellel ühel autol kindlustus konf.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.11 19:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rain290
Nüüd sihukest jama enam ei ole, et ostad ühe auto ühe konfitsendiga ja teise teisega.
Viimati kui kindlustuse tegin (juuni alguses) siis küsisin, miks see nii oli siis ei osanud isegi kindlustuse müüja mulle seda selgeks teha (vb olen loll ja ei saanud lihtsalt aru) aga igatahes seda jama enam ei ole.
Nüüd võid omada ka 3 autot korraga, kõigil neil on üks kindlustus konfitsent va juhul kui teed neist mõnega avarii. Siis tõuseb ainult sellel ühel autol kindlustus konf.

Siis võiks ju minu A6-l olla samuti koefitsent 0,4 aga halligi ... IF... kindlustustega liitudes ei lepinguga Poliis.ee lehel sain parima pakkumise 40.39 eurot (631.97 krooni) Masin on 110 Kw ja registreeritud Viljandi Maakonda ... aga mujal olid hinnad ca 50 ja peale ...

XZN M16
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 29.06.11 19:41 Tsiteeri

Riskikoefitsendi järgi veel arvutab vist ainult swedbank varakindlustus. Nüüd vist uue nimega. Vähemalt kalkulaator neil seal kodulehel olemas ja õnneks kunagi sai meilitsi ka koefitsendi teada. Kuigi jah mainiti uue auto ostul tõstavad koefitsendi, lubasid nad erandi teha auto ostul ja vana koefitsendi baasil tehtud rehkendus läheks arvesse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 29.06.11 19:57 Tsiteeri

Lõppkokkuvõttes me seda siiski selgeks ei tee, nagu näha siis üks vastanutest lausa töötab kindlustuses ja ikka ei tea mis toimub....

Omal ka läbi elatud see kahe auto jama ja erinevad riskigrupid. Momendil, eelmise aasta lõpus kui kindlustada jälle tahtsin seal kus odavam oli lausa nii, et ühes seltsis annab 0.4 teistes annab samale autole ca x2 kõrgema koefitsendi ja keegi ei suuda õelda miks see nii, poetakse vastustega ainult mingi "arvuti süsteemi" taha, seega mul muidugi lihtne teen seal kus odavam ja sobb 0,4 väga hästi. Kindlustanud muidugi üle 10a ütlesin ka seda teistes seltsides aga normaalset vastust pole tänini saanud.:o

Eks näis mis see aastalõpp toob

:P

Samas vend käis mingi aeg tagasi LKF (vist oli) lärmamas ja koefitsent langes ca poole võrra, seega nagu näha kõik on võimalik, ilmselt "mopitakse põske" igaljuhul nii kui arvet oled nõus maksma.

InTz
huviline

Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V

postitati 29.06.11 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Wolf123

Minu jutu eesmärk oli selgitada algajatele natuke minu koefitsendi langusest ja samas tasub alati tähele panna, et ei kirjuta enne uut autot oma nimele, kui vana on uue omaniku nimel. Kuna võib juhtuda, et teisele autole määratakse kõrgem koefitsent ja see on mõnes teiseski foorumist läbi käinud teema.

Siin on siiski üks oluline konks ning päris nii ei saa väita, et kindlasti enne vana enda nimelt maha ja siis uus arvele. Kunagi see sõltus siiski hetke riskigrupist.
Näiteks ostad esimese auto ning selle riskigrupp seega 1.2. Seejärel ostad näiteks 6 kuu pärast ka teise auto, millel siis samuti riskigrupp 1.2, mille ka näiteks 8 kuu pärast maha müüd. Esimese auto riskigrupp langeb aastatega 0,4 peale ning selle aja jooksul ei ole teist autot oma nimele ostnud. Nüüd aastaid hiljem tekib vajadus uuesti teise auto järgi ning saad kindlustuse poolt uuele auto laheda jagatise kahest üleval olevast riskigrupist ehk 0,8. Põhjendusega, et on andmebaasis "üleval" vaba alustatud 1,2 koefitsent.
Kui teise, kolmanda, jne võtad arvele ja müüd siis, kui sinu ainukesena arvel oleva sõiduki riskigrupp on juba madalaim ehk 0,4, siis on automaatselt ka järgenevatel 0,4.
Vähemalt kunagi oli sellega nii. Nüüdseks ju enam riskigruppi ei näe ning seega veelgi segasemaks aetud, mille alusel makse arvutamine käib.

Audi - Home Of Quattro
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.11 20:05 Tsiteeri

NB! Üks võimalus oma hetkelist riskikoefitsenti teada saada on ntz siis kui teete IIZI maakleri juures kindlustust (Alexela Tanklas) ntz. Vähemalt sealne müüja ütles, et koefitsenti näeb vahetult peale andmete sisestamist ja enne poliisi välja trükkimist. Ma muidugi ei tea ... aga ma eeldan, et kui ARK lehe kaudu oma isiklike sõidulkite infole ligi logida, siis peaks kah nii mõndagi nägema ...

XZN M16
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.11 20:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raemees
Lõppkokkuvõttes me seda siiski selgeks ei tee, nagu näha siis üks vastanutest lausa töötab kindlustuses ja ikka ei tea mis toimub....

Omal ka läbi elatud see kahe auto jama ja erinevad riskigrupid. Momendil on lausa nii, et ühes seltsis annab 0.4 teistes annab samale autole ca x2 kõrgema koefitsendi ja keegi ei suuda õelda miks see nii, poetakse vastustega ainult mingi "arvuti süsteemi" taha, seega mul muidugi lihtne teen seal kus odavam ja sobb 0,4 väga hästi. Kindlustanud muidugi üle 10a ütlesin ka seda teistes seltsides aga normaalset vastust pole tänini saanud.:o

Samas vend käis mingi aeg tagasi LKF (vist oli) lärmamas ja koefitsent langes ca poole võrra, seega nagu näha kõik on võimalik, ilmselt "mopitakse põske" igaljuhul nii kui arvet oled nõus maksma.

Siinkohal tuleks vahemärkusena silmas pidada, et töötan maaklerfirmas. St vahendame kliente kõigile 9.le seltsile. Hinnad dikteerivad ikka Seltsid ja nendele LKF, vähemalt tavaliikluskindlustuse puhul. Lisaks ei pea ma end veel nii kogenuks, et kõikest kindlameelsusega räägiks. Seega ei hakanud ka põhjalikumalt seletama, kuna ei soovi eksida faktides. Meie oma programm, mis töötab kõigi teiste seltside programmidega näitab näiteks minu koefitsendiks 0.4 (if) ja ülejäänud 8 1.2.
Fakt on see, et kindlustusmaastikul on rebimine klientide pärast. Mõeldakse erinevaid nippe välja, kuidas kliente tagasi saada või üle tuua. Samas on palju selliseid inimesi, kes ongi selle hinnaga rahul, mis saavad. Teisalt ei ole vahest võimalik enam odavamalt teha. Pole see kindlustus nii lihtne midagi, et paari aastaga kõik selgeks saab. ;)

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kulufield
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007

postitati 29.06.11 20:13 Tsiteeri

Tundub et kõik kes üritavad natukenegi aru saada kuidas arvutatakse kindlus tariife, põrkuvad vastu seina. Liikluskindlustuse seaduses selle kohta ka ainult paar rida, mis lõppeb sõnadega "ning muid tegureid".
MIngi aeg tagasi sai veel koefitsenti isegi teada.
Olen ka aru saanud et kindlustus on nii auto kui ka isiku põhine, põhjustades avarii siis tõusis selle auto kindlustus millega avarii tehti, aga teine auto jäi samaks, mis on iseenesest hea. Kuid kui ostad uue auto siis selle kindlustus arvestatakse keskmine või midagi taolist, jälle üks segane mull.
Ja loomulikult ei tasu unustada piirkonda kuhu auto on registreeritud, mis tähendab siis auto registreerimise hetkel olev ametlik elukoht. Minul sellega tekkis segadus peale uue auto ostu et miks nii kõrge uuel autol.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 -95 92kw

postitati 19.07.11 16:47 Tsiteeri

LKF

Tsitaat:

Riskikoefitsiendiks on liikluskindlustuse puhul harjutud nimetama ühte kindlustusmakse suurust mõjutavat tegurit, mis lähtub kindlustatava riskiga seotud kindlustus- ja kahjuajaloost. Kindlustuspraktikas ei ole välja kujunenud ühtset arusaama või reeglit, kuidas kliendi isiklikku kahjuajalugu arvestada ja hinnata ning kui palju see mõjutab lõplikku makset. Seega ei ole olemas ühtset ja ületurulist riskikoefitsiendi arvutamise metoodikat. Igal kindlustusandjal on õigus arvutada riskikoefitsienti oma metoodika järgi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.09.11 18:39 Tsiteeri

Selline lihte ja konkreetne küsimus, et kui mul on olnud load üle 4 aasta ja koefitsent on sujuvalt 1.2 pealt alla tiksunud (ilma ühegi avariita) ja minu nimel (ARK ja kidlustus) oli algul B4 siis peale seda C4 ja kui ma nüüd C4 maha müüd ja midagi muud ostan kas siis kindlustusmakse suureneb (arvestame, et üle 142kw ei ole) ?

Kindlustuse silmis midagi kurja teinud pole aga kuulun sellesst "hot listi" ehk 18-26 aastased mehepojad:D, teisi autosid mina pole kindlustanud ega omanud, minu autosid teised pole kindlustanud.

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.09.11 13:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kella4
Selline lihte ja konkreetne küsimus, et kui mul on olnud load üle 4 aasta ja koefitsent on sujuvalt 1.2 pealt alla tiksunud (ilma ühegi avariita) ja minu nimel (ARK ja kidlustus) oli algul B4 siis peale seda C4 ja kui ma nüüd C4 maha müüd ja midagi muud ostan kas siis kindlustusmakse suureneb (arvestame, et üle 142kw ei ole) ?

Kindlustuse silmis midagi kurja teinud pole aga kuulun sellesst "hot listi" ehk 18-26 aastased mehepojad:D, teisi autosid mina pole kindlustanud ega omanud, minu autosid teised pole kindlustanud.

Tükk aega mõtlesin, et mida sa täpselt silmas pead. Aga tegelikult on kõige lihtsam sulle soovitada seda, et võta mitmest kohast kindlustuspakkumised. Kui enne ostu tead auto nr-t, siis saad mingi kodulehe kalkulaatorilt ju enam-vähem hinna teada. Peale ostu võtad uuesti pakkumised ka. Seda enam, et Eesti kindlustusmaastik just väga selge pole. :S Kahjuks.

VIP
huviline

Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V

postitati 04.09.11 14:11 Tsiteeri

Inges kindlustuse kodulehel olev kalkulaator näitab ära "isiku ja sõiduki riskikoefitsendi".

Inges'e kalkulaator

siLc
huviline

Registreerunud 05.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: 2011 VW Passat EcoFuel

postitati 04.09.11 15:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: VIP
Inges kindlustuse kodulehel olev kalkulaator näitab ära "isiku ja sõiduki riskikoefitsendi".

Inges'e kalkulaator

Huvitav kalkar ikka. Auto on olnud kindlustatud üle aasta mu nimel If-is aga koef on ikka algne 1.2. Mis värk on?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.09.11 18:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: VIP

Inges'e kalkulaator

Oled sa ingeses varem kindlustanud? Rohkem kui 2 aastat? Siia LKF-st lingitud lause ütleb ju kõik ära. Igal seltsi toimib nende koefitsentidega oma äranägemise järgi. Kui ma ise endale hindasid uurin siseprogrammist), siis näitab mul Ifis madalaimat koefitsenti, kõikjal mujal 1.2 Siiani koguaeg Ifis kindlustanud ja ainult 1 aasta olin QBE-s. See ei ole enam oluline. Siinkohal on mul siiralt kahju, et ma ei oska põhjendada, MIKS see nii on.

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.09.11 18:18 Tsiteeri

Ma ilmselt sinna ei läheks, kuna Ifis on minul odavam. Ifis maksan praegu 3 kuu eest ca 40€ ja Ingeses tuleks see üle poole kallim. Kuna ma Ingeses kunagi kindlustanud pole, siis nende jaoks olen ma uus klient. Seega see näitab väga hästi ära, kui oluline on kindlustusajalugu. Minu puhul on seegi hea näide, et enam ei saagi seda nn. "koefitsenti", millega veel eelmisel aastal samal ajal kindlustussummasid arvutati, alla. Või võrdluseks veel, et kindlustusajalugu ongi see koefitsent nüüd. Ei oska paremini seletada. Püüan veel homme maakleritelt pärida, kui nad ehk teavad sellest midagi uut. Aga ei panustaks sellele.

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.12 05:04 Tsiteeri
Kust kohast on võimalik tänapäeval näha isiklikku liikluskindlustuse koefitsendi numbrit?

Aastaid tagasi jooksis koefitsendi number kenasti poliisile trükitud andmete sekka. Mingist hetkest kaotati see aga ka poliisidelt ning siis jäi võimalus näha seda vahetult enne seda kui näiteks kohalikus tanklas IIZI kindlustusmaakleri süsteemis omale uue kindlustuse ostsid. Väidetavalt tankla müüja sõnade kohaselt nägi ta koefitsendi numbrit vahetult peale poliisi vormistamise lõpetamist ja enne printimist aga nüüd ei pidavat ka tema seda enam nägema. Mõtlesin et uurin veidi "Paberivaba ARK" lehelt aga ka sealt ei saanud targemaks. Kui mõni nüüd juhtub küsima, et milleks sulle see number, siis tänu vägevale liikluskindlustuse seadusele, tänu millele jäi mul esimese auto (Opel Vectra) millega sõitsin umbes aasta - peale maha müümist 0,96 koefitsendiks, teiese auto ostmisel jooksis see 0,4-ni välja ja kolmanda auto soetamisel tuletati mulle meelde seda esimest aastaid tagasi maha müüdud "Vectrat" ja see 0,96 lendas kolmandale autole kenasti selga, mis tähendab seda et kuna oman hetkel 2-hte autot siis ühe eest maksan 0,4-se koefitsendi järgi ja teist maksan mulle teadmatu koefitsendi alusel. Äkki oskab keegi öelda kust seda nagu näha saab ja oskab ehk ka öelda, miks selline isikut nii lähedalt puudutav info lambist poliisi pealt ära koristati. Lisaks lõpetuseks veel ühe iroonilise vastuse ühe kindlustusmaakleri poolt kui küsisin, et mis ma sellest haigest seadusest kasu peaksin saama. Vastus oli selline: "Kui te oma uue autoga liiklusõnnetuse sooritate, siis teie vanale autole jääb ikkagi 0,4 koefitsendiks alles ja te võidate sellega" Mis kuradi võit see veel peaks olema. Liiklusõnnetus on viimane asi mille üle peaks inimene õnnelik olema ja võidumaitset suus tundma.

XZN M16
eestimaa
klubiliige

Registreerunud 06.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: E-tron 55

postitati 31.01.12 06:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Aastaid tagasi jooksis koefitsendi number kenasti poliisile trükitud andmete sekka. Mingist hetkest kaotati see aga ka poliisidelt ning siis jäi võimalus näha seda vahetult enne seda kui näiteks kohalikus tanklas IIZI kindlustusmaakleri süsteemis omale uue kindlustuse ostsid. Väidetavalt tankla müüja sõnade kohaselt nägi ta koefitsendi numbrit vahetult peale poliisi vormistamise lõpetamist ja enne printimist aga nüüd ei pidavat ka tema seda enam nägema. Mõtlesin et uurin veidi "Paberivaba ARK" lehelt aga ka sealt ei saanud targemaks. Kui mõni nüüd juhtub küsima, et milleks sulle see number, siis tänu vägevale liikluskindlustuse seadusele, tänu millele jäi mul esimese auto (Opel Vectra) millega sõitsin umbes aasta - peale maha müümist 0,96 koefitsendiks, teiese auto ostmisel jooksis see 0,4-ni välja ja kolmanda auto soetamisel tuletati mulle meelde seda esimest aastaid tagasi maha müüdud "Vectrat" ja see 0,96 lendas kolmandale autole kenasti selga, mis tähendab seda et kuna oman hetkel 2-hte autot siis ühe eest maksan 0,4-se koefitsendi järgi ja teist maksan mulle teadmatu koefitsendi alusel. Äkki oskab keegi öelda kust seda nagu näha saab ja oskab ehk ka öelda, miks selline isikut nii lähedalt puudutav info lambist poliisi pealt ära koristati. Lisaks lõpetuseks veel ühe iroonilise vastuse ühe kindlustusmaakleri poolt kui küsisin, et mis ma sellest haigest seadusest kasu peaksin saama. Vastus oli selline: "Kui te oma uue autoga liiklusõnnetuse sooritate, siis teie vanale autole jääb ikkagi 0,4 koefitsendiks alles ja te võidate sellega" Mis kuradi võit see veel peaks olema. Liiklusõnnetus on viimane asi mille üle peaks inimene õnnelik olema ja võidumaitset suus tundma.

Hetkel olen ise näinud oma sõiduki riskikoefitsient kui olen Inges lehel kasutanud Liikluskindlustuse kalkulaatorit

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 58.0% - SQL: 42.0%]