Audi 80 B4 2.0Q 85kw - 1992 - Taiv0
Tere kõigile audiklubilistele ja huvilistele. Olen siin foorumis juba tükk aega olnud ja ka teiste teemasid ka aeg-ajalt lugenud. Nüüd mõtlesin, et
teeks ka omast audist teema, et oleks teinekord lihtsam mõnele auto juures tekinud probleemile lahendust leida. Siimaani pole veel audidest ära
tüdinenud ning minu jaoks on see järjekorras juba neljas.
Auto esmane registeermine passis on 31.03.1992 ning eestis registris on see alates 30.05.2007. Auto on saksast toodud. Eestis olnud üks omanik, teine
omanik mina ise hetkel. Kui mina seda autot ostma läksin polnud sellel ei ülevaatust ega kindlustust. Eelmine omanik käis sellega viimati
ülevaatusel august 2008 ja viimane kindlustus lõpes september 2009, seega oli see auto peaaegu kaks aastat seisnud. Kohe peale ostu tekkis ka probleem
õlisurvega, mis kadus sooja mootoriga ning kui pöörded olid üle 2000. Probleem lahenes kui lasin ära vahetada saaled ning õlipumba, sest vanad saaled
olid vist juba päris punaseks kulunud. Veermikus vahetatud ees üks kont ning tagumine rattalaager, mis jubedalt undama hakkas, tagasillas oleks ka
vaja mõned puksid vaja vahetada. Veel sai pandud uued küünad, õhu-ja bensiinifilter, uus pp esimene udutuli ja sai soetatud ka s4 rool, mis on ikka
palju mugavam kui see tavaline. Helitehnika poole pealt oli ka kõik originaal vahetasin välja makki ning armatuuri ja tagaukse kõlarid, mis üldse
häält ei teinud vaid ainult korisesid, tagaaknalauda lõhkuma ei hakkanud, kuna praegusest lahendusest mulle täiesti piisab. Lisaks sai lastud ka
kasutajal KeveN korda teha ka minu auto
pidurid, kuna ees jäid peale ning tagumised võtsid nõrgalt. Selle käigus sain teada, et oleks vaja vahetada esimesed klotsid ja rooliots ning taga
parempoolsed pidurivoolikud.
Lisad / varustus: 2x el.peeglid, ABS (väljalülitatav), katuseluuk (elektriline), püsikiirusehoidja, autocheck, lisakellad, roolivõim, kesklukustus,
tulede korrektor, tagaklaasi soojendus, tagaspoiler, udutuled ees ja taga, tagumine diferentsiaali lukusti, teisaltatav kärukonks, originaal veljed
(speedline) ning hiljuti lisatud sportrool.
Mõni pilt ka.
Milleks on vajalikud pildil märgitud lisa voolikud? Teistel audidel küll seda pole ma näinud.
Ilmselt on selle süsteemi tõttu ära vahelt visatud püsikiirusehoidja vaakumelement mis reguleerib gaasitrossi, kuna püsikiirusehoidja ei tööta.
Minul on seis selline:
Aga vist peaks olema hoopis:
|
|