Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kõrvalistuja turvapadi vs turvatool (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 3907)
roosikrantsi
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 25.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: a6 97a

postitati 04.03.11 09:48 Tsiteeri
Kõrvalistuja turvapadi vs turvatool

Selline küsimus et, kui kõrvalistuja turvapatja ei saa välja lülitada , Kas siis tohib last turvatoolis näoga sõidusuunas sõidutada.Ette tänades.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 04.03.11 09:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: roosikrantsi
Selline küsimus et, kui kõrvalistuja turvapatja ei saa välja lülitada , Kas siis tohib last turvatoolis näoga sõidusuunas sõidutada.Ette tänades.

Üldse ei tohi, kui lapse elu armas. Tegelikult, kui ei saa välja lülitada, siis laps taha istuma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 04.03.11 10:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vedru
Tsitaat:

Üldse ei tohi, kui lapse elu armas. Tegelikult, kui ei saa välja lülitada, siis laps taha istuma.
Kas see mitte niipidi ei olnud et seljaga sõidusuunas ei tohi.. Näoga sõidusuunas toimib turvavarustus ju tehniliselt korrektselt, nagu täiskasvanutegi puhul?
Eks neid muidugi jah enamjaolt on targem vist ikka taga vedada, vähemalt pisemaid...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 04.03.11 10:10 Tsiteeri

Ei tohi.
See padi lööb isegi täiskasvanutel teinekord ninaluid ja asju puruks.
Laps istub lisaks sellele veel padja suhtes hoopis teises kohas kui täiskasvanu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 10:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rat_013
Tsitaat:
Tsitaat:

Kas see mitte niipidi ei olnud et seljaga sõidusuunas ei tohi.. Näoga sõidusuunas toimib turvavarustus ju tehniliselt korrektselt, nagu täiskasvanutegi puhul?
Eks neid muidugi jah enamjaolt on targem vist ikka taga vedada, vähemalt pisemaid...

Jah, aga mida see aastane laps selle peale kostab, kui padi näos ära käib, aga kui vaadata, kuidas lapsevanemad oma võsukesi trantspordivad, siis tundub küll, et kõigil savi.....vaadates ka oma tutvusringkonda jne. See selline teema, et ega ennem ei usu, kui pauk ära käinud.

rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 10:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Jah, aga mida see aastane laps selle peale kostab, kui padi näos ära käib, aga kui vaadata, kuidas lapsevanemad oma võsukesi trantspordivad, siis tundub küll, et kõigil savi.....vaadates ka oma tutvusringkonda jne. See selline teema, et ega ennem ei usu, kui pauk ära käinud.

No ma ju täpsustasin ka et pisemaid väga ei tasu.. 5-6-7aastaseid juba vast võib..
Loogiline on see et targem on ikka taga vedada, mu omad ka ikka istuvad taga, aga vanemad vahel harva saavad mõne pisema otsa ees ka istuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 10:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rat_013
Tsitaat:

No ma ju täpsustasin ka et pisemaid väga ei tasu.. 5-6-7aastaseid juba vast võib..
Loogiline on see et targem on ikka taga vedada, mu omad ka ikka istuvad taga, aga vanemad vahel harva saavad mõne pisema otsa ees ka istuda.

Ma olen näinud, mida tegi turvapadi 8 aastase lapsega ja usu, sa ei taha seda traumat oma lapsele. Et vaidluseks ära ei läheks, siis iga lapsevanem otsustab ise, mis lapsele hea, mis mitte.

...see laps keeldub siiamaani istuma autosse, kuna sai foobia sellest paugust.

roosikrantsi
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 25.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: a6 97a

postitati 04.03.11 10:26 Tsiteeri

Ma tänan teid info eest , Edaspidi hoian last tagaistmel turvatoolis.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 04.03.11 10:38 Tsiteeri

Tsitaat:
... aga kui vaadata, kuidas lapsevanemad oma võsukesi trantspordivad, siis tundub küll, et kõigil savi.....vaadates ka oma tutvusringkonda jne. See selline teema, et ega ennem ei usu, kui pauk ära käinud.

Et siin paljudele väga must pilt ei jääks tänapäeva Eesti lastevanematest, siis mainiksin ära, et minu tutvusringkonnas kasutatakse turvavarustust väga hoolsasti, mina ise kaasa arvatud. Ei meenu ühtegi korda, ka lühikesi sõite mitte, mil poleks kasutatud turvatooli või -hälli.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 10:51 Tsiteeri

Täpsustan ka siis igaks juhuks et ega need üksikud korrad mis nad on kõrval sõitnud/sõidavad tõstan ka ikka muu varustuse ka esiistmele, mitte niisama :)

kulufield
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007

postitati 04.03.11 10:52 Tsiteeri

Vat inimesed ei saa tõesti aru kui ohtlikud need on. Põhi argumendid on, et "talle ei meeldi kinni olla", "ma ju ei saa temega suhelda kui ta taga istub". Kas pärast keegi hakkab ütlema "talle meeldis surma saada"?

Olen näinud ise õnnetust kus laps seisis esi- ja tagaistme vahel ja see auto sõitis teisele tagant sisse. Oli madalam kiirus kui 50km/h ja laps lendas mõnuga esiklaasi.

Ja vahel ikka näen linnapeal samamoodi vanemaid lapsi sõidutamas.

You tube aitab ka selgitada: http://www.youtube.com/watch?v=m4WQA6hCEWE

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 04.03.11 11:14 Tsiteeri

Liiklusturvalisust puudutavad teemad lähevad kiiresti offtopic'uks.

Küsimus oli ESITURVAPADJA ja TURVATOOLI kokkusobivusest , mis sai eitava vastuse.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 11:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Küsimus oli ESITURVAPADJA ja TURVATOOLI kokkusobivusest , mis sai eitava vastuse.

Küsimus oli täpsemalt NÄOGA SÕIDUSUUNAS turvatooli kohta, mille puhul kehtivad pigem auto- ja toolitootjate poolsed soovitused, esiistme võimalikult tagumine asend ja TUNGIVALT SOOVITATAV selle tegevuse vältimine, SELJAGA sõidusuunas olevate toolide puhul on vastus loomulikult et KEELATUD. Peace :D

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 04.03.11 14:04 Tsiteeri

Tohib küll. Siin teemas ka üsna üheselt põhjendatud. Lisaargumendiks on minu meelest ka külgmised turvapadjad mis paljudes autodes tagaistujate jaoks puuduvad.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 21.03.11 09:02 Tsiteeri

Kes oskab võõrkeelt, saab ennast natuke põhjalikumalt kurssi viia:

http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-car-seats-20110321,0,2624954.story

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 21.03.11 10:52 Tsiteeri

Ma ei ole teemaga päris hästi kursis, tean vaid, et tuttav otsis oma lapsele seljaga sõidusuunas turvatooli ja kuuldavasti ei leidnudki sobivat. Kas neid eestis üldse müüakse? Kui üldse, siis ilmselt ainult mingi väga kalli kaubamärgi tootevalikus?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
maido123
huviline

Registreerunud 23.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3,7 2002a quattro

postitati 21.03.11 13:25 Tsiteeri

http://www.beebimaailm.ee/product/multiteh/lang/et/

Selline link siis. Lapse turvalisuse arvelt pole vaja kokku hoida, minu arvamus selline.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
corbe
huviline

Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Q | A6 C8 Q

postitati 21.03.11 14:11 Tsiteeri

Käisin koos naise õe ja õemehega Õismäel beebipoes kuna neil ka väike laps tulekul. Seal oli müügil nii eelmisel lingil toodud seeria toole kui ka Recaro turvatoole samasuguse ülesehitusega. Lisaks olid Recaro toolid -100.- € kuna lõpumüük. Väga muljetavaldav asi kuna võimalikult turvaline asi väikelapsele tehtud ja lisaks saab seda kasutada päris mitmeid aastaid kuna istumisealus eemaldatav ja küljekaitsed liigutatavad.
Kuna endal küll veel lapsi pole, siis ühtin ikka eelneva arvamusega, et lapse turvalisus ei ole see koht kust kokku hoida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 21.03.11 14:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: corbe
Käisin koos naise õe ja õemehega Õismäel beebipoes kuna neil ka väike laps tulekul. Seal oli müügil nii eelmisel lingil toodud seeria toole kui ka Recaro turvatoole samasuguse ülesehitusega. Lisaks olid Recaro toolid -100.- € kuna lõpumüük. Väga muljetavaldav asi kuna võimalikult turvaline asi väikelapsele tehtud ja lisaks saab seda kasutada päris mitmeid aastaid kuna istumisealus eemaldatav ja küljekaitsed liigutatavad.
Kuna endal küll veel lapsi pole, siis ühtin ikka eelneva arvamusega, et lapse turvalisus ei ole see koht kust kokku hoida.

Kas siis kui sul lapsed tulevad vahetad a4-ja turvalisema, no näiteks a8, vastu välja? Lapsed ei ole ju koht, kust kokku hoida:P Minu jutu point on selles, et absoluutselt kõik siin elus on kompromiss!
NB! Paluks enne minu postitusele vastamist (kui üldse keegi peaks vastama) oma tekst läbi lugeda ja veenduda, et minu sõnu ei ole väänatud ega teise järjekorda pandud:cool:

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 21.03.11 14:27 Tsiteeri

Abiks info jah, tore muidugi, et beebpoodides ei räägita sellest midagi, et turvatooli eesistmel hoides tuleks kõrvalistuja turvapadi välja lülitada. Räägitakse ainult turvahälli puhul, mis on muidugi loogiline. Igatähes, ega ma täpselt ei tea kuhu see turvapadi seal kõrval avaneb, tundub, et tuleks pigem üsna hea litakaga pikki jalgu lapsele. Ühel autol polegi kõrvalistujal patja aga teisel olen nüüd alati välja lülitanud kui poisi sinna istuma panen.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Germo
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8

postitati 21.03.11 14:49 Tsiteeri

Tsitaat:
.... ja lisaks saab seda kasutada päris mitmeid aastaid kuna istumisealus eemaldatav ja küljekaitsed liigutatavad.....

See kõik on müügijutuna ilus tore, et saad kuni lõpuni kasutada jne. Kui meie lapse turvahäälist turvatooli panime oli põhjuseks see, et lapse jalad ei mahtunud enam ära. Kehakaalu ja pikkuse poolest oleks võinud veel hällis sõita seljaga sõidu suunas. Aga vaatasime, et lapsel on väga ebamugav niimoodi V-kujuliselt istuda, et jalad on autoistme seljatoel. Ja avarii puhul oleks sellises asendis istudes enda jalgadega vastu pead saanud.

corbe
huviline

Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Q | A6 C8 Q

postitati 21.03.11 15:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Germo
Tsitaat:
.... ja lisaks saab seda kasutada päris mitmeid aastaid kuna istumisealus eemaldatav ja küljekaitsed liigutatavad.....

See kõik on müügijutuna ilus tore, et saad kuni lõpuni kasutada jne. Kui meie lapse turvahäälist turvatooli panime oli põhjuseks see, et lapse jalad ei mahtunud enam ära. Kehakaalu ja pikkuse poolest oleks võinud veel hällis sõita seljaga sõidu suunas. Aga vaatasime, et lapsel on väga ebamugav niimoodi V-kujuliselt istuda, et jalad on autoistme seljatoel. Ja avarii puhul oleks sellises asendis istudes enda jalgadega vastu pead saanud.

Oled midagi mu jutust midagi vivalesti välja lugenud, ma nimelt rääkisin turvatoolist mitte turvahällist. Häll on olemuselt nii pisike, et sinna see laps vaevalt just nimelt mugavalt ja turvaliselt mahub pikemaks ajaks. Hällis on ta jah V-kujuliselt, kuid toolis istub asendis nagu tavaliikleja.

Mina mõtlesin sellise kuju ja ehitusega tooli: LINK

maido123
huviline

Registreerunud 23.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3,7 2002a quattro

postitati 21.03.11 17:57 Tsiteeri

Meil peres on tulemas teine laps ja selleks ajaks kui ta hällist välja kasvab on üheks valikutest ka just recaro turvatool. Väike kogemus sellega olemas, kuna tuttava laps istub recaros ja on kolmene, on ka minu praegune laps selles istunud ja on viiene. No tõsiselt lihtne mugandada ja igati korralik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
crazy
huviline

Registreerunud 26.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6 , A6 C5 1,9tdi

postitati 21.08.13 17:54 Tsiteeri

Aga siit veel üks küsimus.
Oman Audi A8 D2 2000a.
Taga on olemas turva kardin ja istme küljepeal on turvapadi, siit küsimus kuhu tohib turvatooli paigutada? Kas istme keskele?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 21.08.13 18:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: crazy
Aga siit veel üks küsimus.
Oman Audi A8 D2 2000a.
Taga on olemas turva kardin ja istme küljepeal on turvapadi, siit küsimus kuhu tohib turvatooli paigutada? Kas istme keskele?

See külgmine turvapadi (ja ka turvakardin muide) ei ole nii mahukad, et tooli ei tohiks panna. Minu masinal on ka tagumise istme turvapadjad lisaks kardinatele ja seal on ISOFIX kinnitused kahele toolile, tõsi, nende vahele kolmandat ei paneks, võibolla on siis natuke keskele poole mõlemat nihutatud.

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 50.5% - SQL: 49.5%]