Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 220v. eelsoojenduse paigaldamine 2,5 tdile 2000a (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 5309)
elts1987
huviline

Registreerunud 08.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0tdi Quattro ja B4 2.0 Quattro

postitati 25.11.10 04:50 Tsiteeri
220v. eelsoojenduse paigaldamine 2,5 tdile 2000a

Tere , probleem siis järgmine kuna ise olen Soomes ja siin suht moes see 220v eelsoojendus, siis sooviks teada kas keegi on sellele mudelile seda paigaldanud ja teab täpselt mis marki vidin see peaks olema. helistasin ühele remondimehele ja see väitis et sel käib kuhugi lõdviku vahele aga pidi suht keeruliselt paigaldatav olema ja tema saaks sellega tegeleda alles detsembri teisel poolel. Kui keegi on sellega tegelenud siis äkki saaks juhtnööre, et millisele lõdvikule ja milline see küttekeha välja peaks nägema? Aitähh

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Muhemees
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Quattro 2.5 Tdi Tiptronic

postitati 25.11.10 18:03 Tsiteeri

Olen oma masinale paigaldanud, mitte kyll lõdvikuvahelise(see pidi jama olema) vaid sellelel mudelile on õlivanni soendus olemas. Kui mu mälu ei peta mind siis oli see calix. Muidugi on võimalus ahi (webasto) panna peale, kuid ei näinud võimalust sellist raha tol hetkel välja anda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
elts1987
huviline

Registreerunud 08.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.10 18:14 Tsiteeri

Webasto muidugi väga hea asi :P Aga mul nii lühikesed otsad sõita , et arvan et ei jõua laadida (3 kilti hommikul ja kolm õhtul) ja egas see 15 kilo ka lampi sinna alla ei tahaks panna;). Ja see 220 voldi asi akut ju ei koormaks. Aga kust kohast ostsid selle soojenduse ja palju maksis?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 25.11.10 18:53 Tsiteeri

Siit lehelt leiad defa poolt pakutava lahenduse.
Ehk siis on saada nii kiirgussoojendi karteripõhja külge mootoriõli soojendama kui ka jahutusvedeliku soojendi voolikuvahele paigaldamiseks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TheRRsr
huviline

Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km

postitati 25.11.10 22:07 Tsiteeri

Sinule kõige lähemal olev Motonet asub aadressil, mille leiad siit.
Mine sinna poodi ja küsi järgmiseid varaosi.
45-4915 - Defa-johtosarja mini 915+920 - hind: 44.-€
45-8820 - DEFA-vaihtovastus VW-2,5TDi - hind: 94.90€
45-4945 - DEFA haaroitussarja 1,0+1,5m - hind: 72.50€

Esimene on juhe, mis käib vooluvõrgu ja sinu auto vahel.
Teine on element, mis pannakse mootoriploki külge külmakorgi asemele.
Kolmas on vargapesa koos juhtmetega salongi paigaldatava puhuri jaoks. See ei ole kohustuslik.
Kui aga tahad istuda kohe sooja autosse siis osta ka vargapesa ja lisaks veel spetsiaalne puhur. Puhur maksab neist toodetest kõige vähem.
Aastal 2003 paigaldasin oma Omegale kõik need tooted. Seadistasin selliselt, et kaks tundi enne sõitma minemist hakkas soojendama. Selle ajaga oli mootori temp -20*C-lt tõusnud +60*C-ni. Ja puhur oli salongi soojendanud väga palavaks. Kõik aknad, katus ja kapott sulasid lumest/jääst puhtaks.
Element lase paigaldada, muuga saad ise hakkama.
Soovitan.

EDIT: Võimalus veel osta pisike akulaadija, mis ühendatakse sama sarja külge. See maksab kuskil 150.-€
EDIT2: Audil vist ei käigi külmakorgi asemele nagu Omegal. Eks uuri ise edasi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.10 04:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TheRRsr
Sinule kõige lähemal olev Motonet asub aadressil, mille leiad siit.
Mine sinna poodi ja küsi järgmiseid varaosi.
45-4915 - Defa-johtosarja mini 915+920 - hind: 44.-€
45-8820 - DEFA-vaihtovastus VW-2,5TDi - hind: 94.90€
45-4945 - DEFA haaroitussarja 1,0+1,5m - hind: 72.50€

Defa.com´i le tuginedes ei ole ükski nendest tootenumbritest korrektne.

Tsitaat:
Esimene on juhe, mis käib vooluvõrgu ja sinu auto vahel.
Teine on element, mis pannakse mootoriploki külge külmakorgi asemele.
Kolmas on vargapesa koos juhtmetega salongi paigaldatava puhuri jaoks. See ei ole kohustuslik.
Kui aga tahad istuda kohe sooja autosse siis osta ka vargapesa ja lisaks veel spetsiaalne puhur. Puhur maksab neist toodetest kõige vähem.
Aastal 2003 paigaldasin oma Omegale kõik need tooted. Seadistasin selliselt, et kaks tundi enne sõitma minemist hakkas soojendama. Selle ajaga oli mootori temp -20*C-lt tõusnud +60*C-ni. Ja puhur oli salongi soojendanud väga palavaks. Kõik aknad, katus ja kapott sulasid lumest/jääst puhtaks.
Element lase paigaldada, muuga saad ise hakkama.
Soovitan.

Kõik õige, kuid pisut liialdatud, -20C´ välisõhu juures saavutab mootori jahutusvedelik heal juhul ca. +30C´ temperatuuri.
Salong soojeneb ca 1kw´se soojendiga ca.+10C´temperatuurini.

Tsitaat:
EDIT: Võimalus veel osta pisike akulaadija, mis ühendatakse sama sarja külge. See maksab kuskil 150.-€
EDIT2: Audil vist ei käigi külmakorgi asemele nagu Omegal. Eks uuri ise edasi.

Ja akulaadijana soovitaks kasutada Ctek nimelist laadijat Defa laadija asemel (3x odavam ja kindlasti parem akule)
Ja ka Audidel käib jahutussärgi element, millisele mudelile käib kiirgussoojendi karteripõhja alla, või spiraal mootoriploki jahutussärkki, saab vastuse minu eelmises postituses olevat otsingumootorit kasutades.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TheRRsr
huviline

Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km

postitati 26.11.10 09:52 Tsiteeri

Minu poolt antud varaosanumbrid on minu poolt mainitud poe varaosanumbrid.
Proovi motonet.fi -st nende numbritega osasid otsida.

Mina räägin oma kogemusest 1992 aasta Opel Omega-st millel oli 2.0 mootor.
Hommikul autosse istudes näitas mootori temperatuuri näidik just sellist näitu, mida enne mainisin.
Sinu poolt mainitud salongi +10 on küll jama. Salongis oli vähemalt +25*C.

Ahjaa... kui nüüd meenutada, siis tegelikult võib sul +10-ne osas õigus olla. Mul ei olnud Defa puhur, vaid päris pirakas toa soojapuhur. Vist oli 2000w.

mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.10 10:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Minu poolt antud varaosanumbrid on minu poolt mainitud poe varaosanumbrid.
Proovi motonet.fi -st nende numbritega osasid otsida.

Mina räägin oma kogemusest 1992 aasta Opel Omega-st millel oli 2.0 mootor.
Hommikul autosse istudes näitas mootori temperatuuri näidik just sellist näitu, mida enne mainisin.
Sinu poolt mainitud salongi +10 on küll jama. Salongis oli vähemalt +25*C.

Ahjaa... kui nüüd meenutada, siis tegelikult võib sul +10-ne osas õigus olla. Mul ei olnud Defa puhur, vaid päris pirakas toa soojapuhur. Vist oli 2000w.

+60C´on v6imalik saavutada, kuid mitte miinuskraadidega, olenemata soojendusajast.
Keda huvitab reaalne saavutatav mootori temperatuur, see v6ïb siit vaadata lk. 8

elts1987
huviline

Registreerunud 08.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.10 16:10 Tsiteeri

Tänud teile

a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 26.11.10 19:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Muhemees
Olen oma masinale paigaldanud, mitte kyll lõdvikuvahelise(see pidi jama olema) vaid sellelel mudelile on õlivanni soendus olemas. Kui mu mälu ei peta mind siis oli see calix. Muidugi on võimalus ahi (webasto) panna peale, kuid ei näinud võimalust sellist raha tol hetkel välja anda.

Ma ka vaikselt neid 220v töötavaid soojendeid vaadanud aga miks sa arvad, et lõdviku vahele jama on? Minu loogika ütleb, et see on isegi parem. Ajab juba jahutusvedeliku soojaks ja pole enam suurt vajadust panna eraldi salongi radikas,kuna sooja hakkab hulga kiiremini puhuma. See õlivanni paigaltatav võib olla küll mootorile endale tervislikum aga kui jahutus vedelik soe siis see ju soojendab ikka mootorit ka mingi määral.Või arvab keegi teisiti. Minu masinale ainult soojendust lõdvikule pakutaksegi-õnneks või kahjuks;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
margus
huviline

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.10 19:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Tsitaat:

Ma ka vaikselt neid 220v töötavaid soojendeid vaadanud aga miks sa arvad, et lõdviku vahele jama on? Minu loogika ütleb, et see on isegi parem. Ajab juba jahutusvedeliku soojaks ja pole enam suurt vajadust panna eraldi salongi radikas,kuna sooja hakkab hulga kiiremini puhuma. See õlivanni paigaltatav võib olla küll mootorile endale tervislikum aga kui jahutus vedelik soe siis see ju soojendab ikka mootorit ka mingi määral.Või arvab keegi teisiti. Minu masinale ainult soojendust lõdvikule pakutaksegi-õnneks või kahjuks;)

Oled sa ikka kindel, et ei pakuda ka plokki käivaid jahutusvedeliku soojendussüsteeme?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 27.11.10 00:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: margus
Tsitaat:
Tsitaat:

Oled sa ikka kindel, et ei pakuda ka plokki käivaid jahutusvedeliku soojendussüsteeme?

Nii Autoeksperdist õeldi:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 23.02.11 07:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Autoeksperdis pakutakse sellele mootorile(2.5tdi) ka plokisoojenduse elementi, midagi peale 50 euro maksab.
margus - milline on plokki käiv jahutusvedeliku soojendus? :O

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
dub1
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 23.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: AV6

postitati 02.02.12 12:48 Tsiteeri

ei hakka uut teemat tegema... aga mul autol peal see 220v käiv eelsoendus (2.6 v6 bensiin)...
aga probleem selles,et ei toimi see!!!! väljas natuke liiga külmad ilmad,et minna uurima miks ei toimi!
kajuks ei oska ka seda öelda, mis variant on, kas lõdviku vaheline või see õlivanni soendus...
aga mis võivad põhjustada seda,et see asi ei toimi?

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 02.02.12 13:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: dub1
ei hakka uut teemat tegema... aga mul autol peal see 220v käiv eelsoendus (2.6 v6 bensiin)...
aga probleem selles,et ei toimi see!!!! väljas natuke liiga külmad ilmad,et minna uurima miks ei toimi!
kajuks ei oska ka seda öelda, mis variant on, kas lõdviku vaheline või see õlivanni soendus...
aga mis võivad põhjustada seda,et see asi ei toimi?

Millest sa siis järeldad, et eelsoojendus ei tööta?

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
dub1
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 23.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: AV6

postitati 02.02.12 14:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Järeldasin sellest, et ükski näidik ei näitand märki,et mootoris oleks soe õhk sees vms.... nüüd siis võtsin kätte ja käisin vaatamas neid juhtmeid ja selgus,et on õlivanni küljes see soendus,et ehk soendab siis õli... uurisin natuke veel juhtmeid ja avastasin,et üks juhe oli massist lahti ja selle uuesti ilusti ühendamisel ja 30 minutit hiljem oli õli temeratuur käima pannes kohe umbes 65C.
ehk siis asi timib nüüd ilusti ;)

Järeldasin sellest, et ükski näidik ei näidanud märki, et mootoris oleks soe õhk sees vms. Nüüd siis võtsin kätte ja käisin vaatamas neid juhtmeid ja selgus, et on õlivanni küljes see soojendus, et ehk soojendab siis õli... Uurisin natuke veel juhtmeid ja avastasin, et üks juhe oli massist lahti ja selle uuesti ilusti ühendamisel ja 30 minutit hiljem oli õli temeratuur käima pannes kohe umbes 65C.
Ehk siis asi toimib nüüd ilusti. ;)

Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Kolmandal korral peatatakse sinu postitusõigus! Nõuded postituse keelelisele osale leiad siit."

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 02.02.12 17:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Olen oma masinale paigaldanud, mitte kyll lõdvikuvahelise(see pidi jama olema) vaid sellelel mudelile on õlivanni soendus olemas.

Inimene, kes väidab et lõdvikute vaheline on "jama" võiks tutvuda DEFA testrapordiga ja võrrelda Block ja Hose heater mootorite soojenemistulemusi. Muidugi erinevate autotootjate mootorid, veesärgid on erinevad ja testitulemusi otseselt võrrelda pole korrektne, julgen liigitada selle "jama" väite saunajutuks.

http://files.defa.com/wup/bilder/DEFATestReportDEFAEnginepre-heaters.pdf

Kes dokumenti lugeda ei viitsi, siis "Hose Heateriga" mootorid edestavad enamikes temperatuuri mõõtepunktides "Block heateriga" mootoreid. Tehnikainimesed tõenäoliselt teavad ja saavad aru miks see nii on.

Kuna enamikele mootoritele kõike kolme (Block, Hose, Contact heater) ei pakuta, siis tuleb kasutada soojendit, mis on tootja poolt ette nähtud. Valesti paigaldatud ja oma aretatud kompunn ei pruugi parimat tulemust anda.

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 02.02.12 19:15 Tsiteeri

Pole küll 2,5tdi mootor kuid enda autol (Defa 220V) ja element jah.lõdvikute vaheline. Komplektis oli kaasas paigaldusjuhend kus täpselt näidatud kuhu paigaldada. Väljas -28C ja auto käivitub kohe, nagu suvel, kütan ca 1h.

kapsel
huviline

Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.12 21:22 Tsiteeri

Ma ka kevadel ostsin Fixusest A6 2,5 TDI C4 96a. jaoks Galixi plokisoojenduse küttekeha ja kui paigaldama otsustasin hakata siis selgus et selle ploki punni asemele mis joonisel näidatud ei saagi panna seda kuna selle punni küljes on tosooli toru mis tuleb õlifiltri korpuse külge ja jahutab õli. Jääbki siis üle ainult kummilõdviku vaheline kütte element aga millise lõdviku vahele see käib kas keegi oskab öelda

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 03.02.12 20:36 Tsiteeri

Mul paigaldas mõni aasta tagasi Autoekspert Defa 220V tenni otse plokki. Kas Calix ja Defa siis tõesti erinevatesse punnidesse? Kas mõnda teist punni ei anna ära võtta?

Edit: Defa kohta rohkem infot

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.3% - SQL: 60.7%]