Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kuidas laptopi laadijaga akut laadida DIY (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 3691)
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 29.11.09 16:16 Tsiteeri
Kuidas laptopi laadijaga akut laadida DIY

Ma ei tea kas kellelgi selline vajadus on olnud ja mõte üldse pähe tulnud.

Igatahes:

Hommikul ärkan, pohmakas on kõva. Külmkapp tühi, oleks vaja poes käia. Istun mina autosse, keeran süüdet. Vaikselt näen hõõgumas aku tuld.
Kogemused õpetanud, et lükates see audi käima ei lähe. Mõtteid on erinevaid. Prooviks kohe akule 230V anda (kuna oli üks ülemäärane testiks aku). Mõeldud tehtud, ei midagi, ainult lühis ja korgid väljas.
No mis sa kuramus teed, pood 19km, naabreid ei ole kuna järve ääres suvilas. Nii mul tuli meelde, et mul üks üleliigne läpaka laadija. Sai siis jupp elektrikaablit võetud, otsad ära puhastatud, üks ots ümber laadija otsiku, teine otsiku august sisse, ja siis vastavalt +- aku peale.
Esimene positiivne märk, kohe kui auto uks elahti tegin hakkas odomeeter näitama, ja süüdet keerates hakkas ka engine check'i tegema. Sai siis tal ca h seista lastud. Ja mis ime, istun autosse, keeran võtit ja voilaa :D
Nii, et kui kellegil peaks tulevikus olema probleem, kus ei ole teist autot, täkujuhtmeid või auto akulaadijat käe pärast, siis see aitab. Tavaline 18.5V 3.5A laptopi laadija :)

Ma ei tea, peale väikest naeru võib selle teema DIY alla tõsta :P Ja ärge otsige netist lahendusi, kus õpetatakse et valage punast veini, siis läheb tööle :D

T: Kalev

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 29.11.09 16:19 Tsiteeri

230V on äärmiselt loll tegevus. Sellega võid surma saada selliseid idiootsusi tehes. 18.5V pole ka teab mis tark tegevus aga hädaga ehk parem kui mitte midagi. See arvatavasti lihtsalt ajab aku keema.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 29.11.09 16:25 Tsiteeri

Vahelduvvool pole tõesti otse akule söötmiseks hea mõte. :D

Kuna läpaka laadija amperiaas on lahja, siis keemamineku ohtu pole.

Häda ajab härja kaevu, nii et leidlikkuse eest 5 punkti. :) Ja riskivalmiduse eest, kuna oleks võinud ka selle laadija üle koormata ja läbi põletada. Aga noh, nagu teada, siis pohmakaga on kõigest pohhui. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 16:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Taavi
230V on äärmiselt loll tegevus. Sellega võid surma saada selliseid idiootsusi tehes. 18.5V pole ka teab mis tark tegevus aga hädaga ehk parem kui mitte midagi. See arvatavasti lihtsalt ajab aku keema.

Egas siis mõistusega tuleb teha, mitte et kõigebealt kontakt seina ja siis juhtmeid ühendama

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 17:46 Tsiteeri

230V vahelduvvooluga laadimisel pole mõistusega tõsiselt midagi pistmist. Ühendades seda kuidas tahes ja mis järjekorras tahes.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 17:48 Tsiteeri

meeleheitel inimene proovib kõike :D hea et ma seda autol olevale akule ei pannud :P

Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 29.11.09 17:58 Tsiteeri

Nädalavahetusel lasin ka õues tööd tehes oma autol aku tühjaks. Auto tulede valgel oli vaja teist masinat remontida.
Hiljem lükkasin käima, polnud mingit probleemi. Üllatavalt hästi läks käima isegi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 18:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KalevK
Tsitaat:
Algselt postitas: Imres
Nädalavahetusel lasin ka õues tööd tehes oma autol aku tühjaks. Auto tulede valgel oli vaja teist masinat remontida.
Hiljem lükkasin käima, polnud mingit probleemi. Üllatavalt hästi läks käima isegi.

kui tühi oli, motochecki tegi? ma siin kuid tagasi lasin tõmmata ja mitte midagi.

Kui tühi oli, motochecki tegi? Ma siin kuid tagasi lasin tõmmata ja mitte midagi.

Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 18:03 Tsiteeri

Oleks pannud autol olevale akule ja juhtmed oleks kah peal olnud, siis vaevalt, et autol enam ühtegi töötavad elektriseadet oleks olnud.

12.301@181km/h
Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 29.11.09 18:12 Tsiteeri

Salongis veel tuled põlesid aga see oli ka kõik. Siiani pole veel ühtegi autot täitsa pildituks saanud.

Ja jääknähtudega sõita ei tohigi :P

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 29.11.09 18:19 Tsiteeri

Ma loen tegelikult tekstist välja, et lükates oleks ka auto käima läinud, pohmakas segas seda. Et minu loogika ütleb nii, et kui ei lähe lükates, siis ei lähe käima ka purjus akuga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 19:01 Tsiteeri

Märkus moderaatorilt: "Postitus kustutatud, kuna kasutaja ei ole vaatamata varasemale märkusele asunud täitma foorumi reeglite 3. punkti! Järgmine samm on kasutaja postitusõiguse tühistamine!"

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 29.11.09 19:46 Tsiteeri

Hea on see, et tund aega jäi veel kainenemiseks. Ma ei saa aru inimestest, kes avalikult kiitlevad, kuidas nad pohmas peaga sõidavad. Ja roolist tõmbaks sellise kahe käega ja kaugele. Ja jalaga ka takka.

jyri172
huviline

Registreerunud 15.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 1,8t man c5

postitati 29.11.09 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real1
Hea on see, et tund aega jäi veel kainenemiseks. Ma ei saa aru inimestest, kes avalikult kiitlevad, kuidas nad pohmas peaga sõidavad. Ja roolist tõmbaks sellise kahe käega ja kaugele. Ja jalaga ka takka.

Ütleme nii , et enamus inimesi on pohmas peaga rooli istunud aga et just sellega siin kiidelda pole jah tark mõte/tegu!

audi on auto :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 29.11.09 19:58 Tsiteeri

No oleneb ju mida keegi siin pohmakaks peab. Minul läheb alkohol kuidagi kiirelt verest välja, alkomeeter on mul alati käepärast. Sitt on ikka olla ja süüa saab alles kell 6 õhtul. Kui mul alkomeeter 0 näitab ja enamvähem ikka olla on siis ma olen sõitma ka läinud.

Aga noh see 230V akule on suht tase jah :D Ma tahtsin 10 aastaselt niimodi patareid laadida...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 20:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laur
No oleneb ju mida keegi siin pohmakaks peab. Minul läheb alkohol kuidagi kiirelt verest välja, alkomeeter on mul alati käepärast. Sitt on ikka olla ja süüa saab alles kell 6 õhtul. Kui mul alkomeeter 0 näitab ja enamvähem ikka olla on siis ma olen sõitma ka läinud.

Aga noh see 230V akule on suht tase jah :D Ma tahtsin 10 aastaselt niimodi patareid laadida...

No nüüd pohmakast rääkides.. kõik kalduvad peateemast kõrvale, siis nii ta tõesti on, et see võib kogu päev kesta ja krt inimesed saage aru. On vahe jääknähtudel ja pohmellil. Kui on veel nähud siis pole üldjuhul pohmelli.
Nii et välja võite autost kiskuda neid jääknähtudega vendi.
Ja mis krdi kiitlemine. keegi ei ole kiidelnud et oo, ma istusin pohmakaga rooli või muud sellist. See, et ma mainisin seda, ei tee seda uhkustamiseks. Komoon, kas enamus on kadedad, et pole kunagi ise sellise asja peale tulnud või mis on inimeste probleem :S

Eestlaslik kadedus.

See 230V oli jah selline rumalus :D

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 29.11.09 20:29 Tsiteeri

Ja mina just mõtlesin, et kelle krdi jaoks neid alkoholikampaaniaid on vaja korraldada.:D:o
A vähemalt põhikooliharidus peaks ikka kõigile eesti elanikele kohustuslik olema, kolme ja viite peaks ikka oskama iga kodanik kokku liita, samuti peaks olema mingid elementaarseimadki teadmised keemiast ja füüsikast.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.09 20:42 Tsiteeri

Minu viga et teemat huumri alla ei kirjutanud, liigutage ümber.
Algne mõte siiski oli asja läbi huumoriprisma võtta, mitte mingi tribunali ette astuda, millest mul küll jube ükskõik. Kuid siiski teeb nukraks inimeste soov igatpidi õpetajat ja sõnade pealelugejat mängida. Ning tekitada probleemi seal kus seda ei ole, nagu see pohmakaga sõitmise jutt jne. Hetkel kui kirjutan, tunnen ikka veel kerget pohmakat, puhuda võin kõik maailma A.meetrid läbi ja ikka ei näitaks nad midagi. Nii, et take it easy!

PS. Peab olema ikka tahtmine igat koma üle vaadata kus on tühik ees ja kus taga, ma vaatasin teemat ja siin oli teistelgi sama juhus. Model on mingi probleem mu tekstidega?

Teine asi, rääkides elementaarsest füüsikast ja keemiast, mu sõbral IQ testi järgi 147 punkti ja ta oli mu kõrval.
Nagu whatever.

Teema võib lukku panna.

Asjalikke vastuseid võib leida/saada kui on tehnilised vead, aga huumorisoon on suht nullilähedane siin :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 30.11.09 11:10 Tsiteeri

Tsitaat:
PS. Peab olema ikka tahtmine igat koma üle vaadata kus on tühik ees ja kus taga, ma vaatasin teemat ja siin oli teistelgi sama juhus. Model on mingi probleem mu tekstidega?

Soovitaks lugeda esimeses märkuses viidatud teemat. Usun, et leiad vastused. Tungivalt soovitaks, et poleks varsti häda, et ei saa enam postitada. Kui arvad, et sul on sellel teemal veel midagi lisada, kirjuta sellest palun sinna teema lõppu.

Tsitaat:
Teema võib lukku panna.

Asjalikke vastuseid võib leida/saada kui on tehnilised vead, aga huumorisoon on suht nullilähedane siin :D

Ei pane lukku. Kuigi siin sellest pohmakast silmakirjalikult kinni haarati (kui paljud meist, kes aegajalt alkoholi tarbivad ja igapäevaselt autoga sõidavad, pole tegelikult kunagi pohmaka või isegi jääknähtudega sõitnud?), on teemal juhendina, kuidas häda korral leidlik olla, point täiesti olemas.

h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 30.11.09 12:27 Tsiteeri

See jutt on ju vastuoluline. Mingi väljamõeldud eellugu (220v)? Milleks? Et rohkem tähelepanu saada?
Loo tagumine pool ju täielikult välistab esimese.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 30.11.09 13:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
See jutt on ju vastuoluline. Mingi väljamõeldud eellugu (220v)? Milleks? Et rohkem tähelepanu saada?
Loo tagumine pool ju täielikult välistab esimese.
2 akut, 2 laadimismeetodit ja üks neist toimis. See, et esimese eksperimendi peale korgid välja lõi pole ju mingi välistaja, enamasti saab korgid tagasi sisse lülitada.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 30.11.09 14:50 Tsiteeri

Ühel suvisel päeval ärkasin narkouimas Harku karjääris. 20m eemal, liiva sees, seisis mu auto. Juhiuks avatud, võti ees, süüte asendis. Tuigerdasin autosse... proovisin käima panna, aga relee ainult plõksis. Teadsin kohe - aku on tühi. Vaatasin siis kurvalt ringi ja ennäe - plutooniumivarras! Asetasin ta uhkelt aku klemmidele - PAHHH...kui suitsuseen hajus, nägin eemal vedelevat vana ATX arvutit. Rebisin kastist toiteka välja. Ühendasin klemmid 15 ja 16. Siis päästsin igaks juhuks lahti aku miinus klemmi auto kere külest. ATX-i must juhe aku miinusele, kollane juhe plussile. Lasin 15 minutit laadida. Proovisin käivitada ja käima ta läkski! Ahjaa...vahepeal läks vanake Hotabõtsh mööda ja vedas väikest 220v genekat kaasas. Ta oli lahkesti nõus jagama seda :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 30.11.09 14:59 Tsiteeri

http://www.upload.ee/image/280619/gname--nintendo_fanboy_internets_misunderstand_sonys_kaz_hirai---50226711--picard-no-facepalm_1_.jpg

Et oleks raskem!
kaharm
huviline

Registreerunud 11.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: S2 3B & S2 ABH & Coupe V6 & 1x V8 PT & 1x V8 ABH & S4 AAN & 90Q & Roheline NIVA 1.7 & Punane..

postitati 01.01.10 20:45 Tsiteeri

Vana arvuti ups laeb ka auto akut, proovitud toimib.
Ei propageeri sellist tegevust, aga häda ajas härja kaevu.

K Kogu autopark müügis! http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=130974&page=1&highlight=%26%2365533%3B#pid673043
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.10 07:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaharm
Vana arvuti ups laeb ka auto akut, proovitud toimib.
Ei propageeri sellist tegevust, aga häda ajas härja kaevu.

Selliste asjadega ongi selline asi, et kui oleks a) teine auto ja krokod, b) akulaadija c) uus aku käepärast võtta, ega siis keegi midagi sellist ju ei teekski. Aga elus juhtub, et ei ole ja peame improviseerima.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 37.0% - SQL: 63.0%]