| Lehekülgi: 1 2 |
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8 quattro 4,2 '99 / Chrysler Grand Voyager Ltd CRD
|
|
postitati 22.06.07 21:26
|
|
|
palun abi: v8'92 4,2 mootor ei käi ühtlaselt
V8 aastast 92, mootor 4,2 automaat
mootoriks ABH, eest kahe toruga (ja katiga)
palun abi kõigilt kes oskavad nõu anda, sest tegijadki vennad juba katse-eksitus meetodiga asjale lähenevad. ei ole lahe enam. ja juhe koos. ehk
foorumis kellelgi "plahvatab"
sümptomid:
1. mootor käitub sarnaselt külmalt ja soojalt.
kuigi suvel justkui rohkem, või siis viga süveneb. probleem alates detsember 2006!!!
2. minek suhteliselt tuim.
3. kiirendades on tunne, nagu keegi mängiks gaasiga sujuvalt. nagu merelainetena kiirendab.
4. ühtlasel sõidul tunne, nagu keegi paneks vahepeal käe ette. küütekulu suureneb 1-3 liitri võrra 100km kohta kompu järgi.
5. küttekulu ise on SUUR, mõõtnud ei ole, sest sõita ei saa.
6. kui kaua seisab ja korraks käivitad, viskab vahest tagant sinakashalli suitsu ja plastmassi haisu. ja suitseb pikalt.
NB! sumpa roostetand, niiet natsa löriseb.
tehtud:
1. revali diagnostika viga ei näita. (sõbra oma ka ei näidand)
2. sisselaske kolde tihend vahetatud, asjata.
3. tühikäigu mootor ja kogu see kaadervärk kolde eest üle puhastatud. muffigi ei muutunud.
4. küünlad uued, õlid uued. (siis selgus siuke "viga" alles)
5. teipisin pulli pärast õhufiltri ava kinni, et äkki saab õhku kuskilt rämedalt peale. vot siis ei läind käima 
6. edit: õhukululugejalt juhe tagant ära, siis jääb kossdi seisma. st tühikäiku hoida ei suuda. mingi avariireziimi ei ole.
kuidas see viga tuvastada ja lahendada?
ettetänades kõigi nõuannete eest.
|
mig
eturunduse töövahendid: mail, twitter, facebook marketing; CRM; eCommerce, web
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 23.06.07 06:30
|
|
|
Esmalt proovi vahetada õhulugeja mõne teise vastu. Ma vahetasin enda autol kunagi õhulugeja teise vastu, millele järgnes mootori ebühtlane töötamine,
küttekulu tõus u. 3l ja hakkas suitsema. Vigast õhulugejat ei pruugi diagnost näidata.
Vigane võib olla ka lamda, kuid seda peaks näitama diagnostikas.
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.06.07 07:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Esmalt proovi vahetada õhulugeja mõne teise vastu. |
on kellelgi äkki võimalust natuke mu peale aega kulutada ja vahetust testida? oleks jube tänulik.
|
mig
|
|
|
|
|
888
huviline
Registreerunud 24.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro
|
|
postitati 23.06.07 11:41
|
|
|
kui tagant sinakas halli tossu tuleb võib asi olla ka plokikaane tihendites aga ei tea nüüd kuidas see minekut ja muud mõjutab
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.06.07 13:14
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: mig
kuidas see viga tuvastada ja lahendada?
|
Olen Veiksi nõuannetega päri. Kõige lihtsam on teine samasugune auto kõrvale võtta ja juppe ükshaaval ringi lööma hakata.
|
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.06.07 16:08
|
|
|
Riio !
Niipalju see rihm kindlasti ei veni, et süütenurk ära nihkub ja raudselt on selliste asjade peale mõeldud juba mootorit ehitades ning mootori töös, ei
tohiks rihma mõningase kulumise tagajärjel tekkiv väikene järeleandmine, mõju avaldada.
|
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: V8tt
|
|
postitati 23.06.07 19:15
|
|
|
Njah oma V8 S4-jaga maadlesin sarnase probleemiga. Kah diagnost ei näidanud ja kõik laiutasid käsi. Probleem oli lambdas, kuna see töötas täpselt nii
nagu jumal juhatas, vahepeal andis mootorile märku lahjast segust ja vahepeal rikkast segust...sellest tuli ka see nn "lainetus". Vahetasin lambdasi
mingi 3tk, natuke toimis siis jälle sama kala, lõpuks ragistasin natuke ajusid ja kuna lambdad üksteise järgi mingi ajajooksul läbi läksid siis
hakkasin probleemi otsima moto poolt. Lambda kardab õli ja vett, kuna tosooli ei kadunud, siis jäi ainult õli.Õlirõngad? - minu motol surved ideaalsed
ja ls ka veel suht väike, nii et see kukkus ära. Järgmine variant klapisääre tihendid (peale pikemat seismist külmalt viskab sinist, kuna klapisääre
tihend pole enam pehme ja ära plastmassistunud). Pärast nende vahetust liigub auto nagu loom, õli ei kulu ja kütust tahab ka palju vähem
sorry tuli küll liiga pikk jutt, kuid mina pakuks et viga peitub lambdas/klapisääretihendites....kui lahendust Oma probleemile leiad kirjuta siia ka
kindlasti 
|
|
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.06.07 21:54
|
|
|
to: altz1
mis see klapisääretihendi vahetus sul maksma ka läks? vähemalt suurusjärk?
ja kas lambda kallale alles siis pointi minna? või testiks kohe ära proovida? ja kui mõikab, siis kiirelt klapisääretihendid???
|
mig
|
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.06.07 22:14
|
|
|
enne lambdade vahetamist kontrolli neid näiteks testriga sõidu ajal. juhtmed külge, otsapidi tuppa, tester külge ja vaatlema.
lambda kontrollimisest on foorumis juttu tehtud küll.
näiteks: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=38426
|
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 06:57
|
|
|
ja kas lambda kallale alles siis pointi minna? või testiks kohe ära proovida? ja kui mõikab, siis kiirelt klapisääretihendid??? |
Kui hakkad vahetama klapisääretihendeid, siis kindlasti kontrolli kas juhtpuksidel pole lõtku, sest kui juhtpuksid on kulunud jõuavad gaasid ka
tihendini ja kärsatavad selle uuesti ära.
Mul olid just kaaned remondis - juhtpukside vahetus, klapikate vahetus,klappide freesimine, kaante lihvimine, läks umbkaudselt maksma 6000-.
Sellest juhtpuksid maksid 23 kr/tk ja kl.s.tihendid 12kr/tk.
Kui aga lased seda kusagil töökojas teha, siis arvatavasti võid selle summa kahekordistada.
|
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: V8tt
|
|
postitati 24.06.07 07:25
|
|
|
ja kas lambda kallale alles siis pointi minna? või testiks kohe ära proovida? ja kui mõikab, siis kiirelt klapisääretihendid??? |
Raske öelda, ses suhtes et kui suur on su motol õli kulu ? tasuks proovida kindlasti, kasvõi mingi lühike aeg näiteks 1 testsõit vms ja siis ära võtta
küljest. Fakt on see, et seda odavat 1k maksvat universaal lambdat kindlasti ära osta. Ise sai ka ostetud 3 odavat kuid lõpuks pidi ikka ostma ühe
hea @ bosch-i lambda. Maksis mingi 2k.
EDIT: Klapisäärekad ja juht puksid ei maksa suurt midagi nagu veiks juba kirjutas, ning ka klappide lihvimine kasuks kindlasti ära teha. Töö maksumus
oleneb väga palju sellest palju ise ära teed ja mis juppe veel vahetad...ise vahetasin igast tihendeid ja rihma ja rullid jne ning summa oli veidi
suurem..
|
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 07:55
|
|
|
| Tsitaat: |
EDIT: Klapisäärekad ja juht puksid ei maksa suurt midagi nagu veiks juba kirjutas, ning ka klappide lihvimine kasuks kindlasti ära teha. Töö maksumus
oleneb väga palju sellest palju ise ära teed ja mis juppe veel vahetad...ise vahetasin igast tihendeid ja rihma ja rullid jne ning summa oli veidi
suurem.. |
Viskan mõned numbrid lisaks su jutule, mis õige kõik 
rihmad, rullid ja veepump, (olenevalt kust ostad) u. 5000 eeki, plokikaane tihendid kusagil 2000 eeki ringi, sisselaske kolle tihendid 1500 -,
slimmerid ei maksa eriti midagi nende hindade kõrval, klapikambri kaane
tihendid, kui ei eksi, olid 1000- ringis.
Panin siis umbkaudsed hinnad, sest ei viitiind otsima hakata täpselt.
Ühesõnaga pl. kaante remont, rihmade rullide vahetus, hunnik tihendeid + õlivahtus umbes 15000 - muidugi jälle oleneb varuosast ja kus lased teha
seda.
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 09:19
|
|
|
ja seda kõike eeldusel, et on lambda häda nimi ja on vajadust ka klapisäretihendid ära vahetada, sest peale seismist viskab vahest sinist /
plastmassihaisu.
Chryslery bussil mul oli ostujärgselt häda, et viskas sinist. panin microX-i sisse. sinisest tossust sain lahti ja mootor käib ühtlasemalt.
aga õlikulu on ntx madalam, kui remondi hind masina tarbimisjärgse aja jaoks. st elementaar-matemaatika. mootori käimises erroreid ei ole. küttekulu
on minu arvates siukse looma kohta ok.
siit küsimus: kui chrysler mul kindlsti õli võtab (1L 1500-2500km kohta) ja see õli ilmselt ka lambdani kuidagi jõuab, siis miks audi lambda peeti
läheb ja chrysleri oma mitte?
muidugi variant, et ongi peetis ja end ära fikseerinud ja ei tekita jamasid. sest pika otsa küttekulu 6inimest + maast laeni alkoholi + suur katusebox
vastu katust surutuna ja küttekulu 2000km peale 15,7. aga pidasin normaalseks, sest 2,6atm ees ja 3atm tagakummides ei ole ka päris normaalne ja trajektoor oli Norra ja Rootsi läbi mägede.
samas kerge autoga on pikka maad võimalik tasandikel sõita ka 90-100km/h kuluga ~10-11. mis on awd ja suure tuuletakistuse kohta mu meelst igati ok.
ja Tal-linnas on kulu 16,1.
või on lihtsalt õnnetu juhus ja elu läheb edasi...?
|
mig
|
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 09:24
|
|
|
| Tsitaat: |
lõpuks pidi ikka ostma ühe hea @ bosch-i lambda. Maksis mingi 2k.
|
ok, kas ma olen suuteline lambdat oma isiklike siidikinnastega vahetama või on kavalam minna remonditöökotta selle murega?
ise päris lammas ei ole, aga keegi ei salli, kui mingi isehakand mees algatuseks kõik ära lõhub ja siis tahab, et keegi ära fixiks.
|
mig
|
|
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 10:20
|
|
|
Osta Lada lambda. Tootja BOSCH. Müüja Bakt Kaubamduse AS. Hind 625 eek (vähemalt aasta tagasi oli selline). Pistiku vahetad ise ära Audi oma vastu
(ülimalt lihtne kuna lambdaga kaasas on kiirühenduse otsikud).
Lisaks lambda vahetusele võiks tõesti proovida õhukulumõõtja vahetust. Aga samas ei teeks paha ka see kui keerad korra küünlad välja ja vaatad mis
seal siis täpsemalt toimub - kas kõik küünlad näevad sarnased välja, kas segu on rikas või lahja?
PS! see et Revali diagnost viga ei leia on täiesti normaalne - nad ei oskagi seda viga leida. Kui ikka korda ei saa siis vii see auto Aava Raini
juurde - ta suudab ka veakoodidest tiba kaugemale mõelda...
|
BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
|
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 10:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Silwer
Kui ikka korda ei saa siis vii see auto Aava Raini juurde - ta suudab ka veakoodidest tiba kaugemale mõelda... |
Eks see Raini üks nie olegi. Samas tuleb meeles pidada, et häid asju odavalt ei saa.
|
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 13:27
|
|
|
Nii palju siis ütleks veel vahele, et auto oli raini kättes pikkalt ja jagu ei saadud. Mis lambdadesse puutub siis ise kasutan just univ. lambdat ja
töötav ideaalselt ja minekus ei saa kurta. See, et keegi räägib, et temal ei toiminud oli lihtsalt kokkusattumus. Mis süütesse puutub siis võin nii
palju mainida, et kui pole jagaja kaant maha kiskunud siis ei saa keegi 100 % keegi vajelda, et süüde ideaalne (kuigi isegi ei usus sellesse), sest
kui endal tühikäik probleeme tegi ja jagaja kaane maha kiskusin oli seal sees kurb pilt. Ilmselt keegi üritas neid vahetada kuid ei teadnud, et need
on eluaegsed ja otsa karmi liimiga liimitud, rootor nimelt siis, ja sellega seoses oli rebitud looma jõuga rootor pooleks ja nii jäetudki. Rootoril
puudus balanseeriv tagumine pool. Ja sellest piisas, et asi mängiks natuke ja ei andnud perfektset süüdet. Mis lambdat puudutab. Siis mõõta ju võib
takistusi jne, kuid kõige lihtsam ennem igasugu aretust oleks lihtsalt lambda pistikust lahti ühendada siis läheb auto avarii reziimi ja lükkab end
väga rikka segu peale üle. Sellest tingituna tuleb autol mega suur jõud taha ja samuti ka küttekulu suureneb. Kuid siis ei tõhiks mingit nõksutamist
ega lollitamist olla lambda poolt 100%. Ise olen seda katsetanud kordades oma V8 peal kui orig lambda sammuti ühel hetkel läks lühisesse korpusega kui
masin soojenes teatud tasemeni. Sammuti algselt diagnostist seda välja ei tulnud.
Õhu lugejasse puutub siis seda saab vaid testida vahetades teise masinaga, sest osta seda pole katsetamiseks mõttet. Maksab asi ju 8500 krooni.
Vähemalt siis maksis kui mul vaja oli.
Olen vägagi huvitatud selle masina jooksu saamisest, oleme koos juba palju asi arutanud ja proovinud läbi, et endalgi hakkab juhe kokku jooksma.
Müstika Reval ei saanud jagu, Rain sammuti....tegelikult usun, et seal pole midagi keerulist vaid vaja see ülesse leida. V8 puhul diagnost ei näitagi
vahel kõiki vigu.
Pole ju ilmselt võtta teist heas kooras 4.2 v8 kõrvale, et tükke ringi tõsta. Sammuti ei tea mina autom. kasti kohta midagi kuid see sammuti ei
takistaks sellel masinal liikumis probleeme.
Kuidas kütte pumbaga on...keegi peale minu veel kahtlustab, et tootlikus ära mõõta? Filter on masinal juba vahetatud ja selles probleem ei ole.
Mis rõngaste ja tihendite vahetusse puutub, eritit see jutt, et lööb sinist tagant ja kohe tihendid süüdi siis alati see nii ei ole. Rikka seguga
lööbki korraliku sinist külmalt käivitades. Kui nüüd õli otseselt ei voola suurtes kogustes silindrisse siis see küll ei mõjuta nii kardinaalselt
minekut. Ja kül aava ja reval oleks selle isegi ära tabanud?!
Viga pigem elektroonikas (andur, lugeja muu selline lollitab)...
Üritan aidata nõuga nii kui saan, sest endal mootoril, ostes auto, tuli ikka selliseid koomilisi vigu mida sammuti alati proffid ja teenindused,
diagnostid ei saanud kätte. Kuid ei kaotanud lootust hakkasin ise ja sõprade abiga pulkade üle käima, sammuti tükki vahetamis meetodiga. Ja nüüdseks
on mootoril elu vaim korralikult see .
|
|
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 18:39
|
|
|
nii, esmaspa koidab.
kas on mõni V8'92 mees, kel 4,2 kone ja kes on nõus, et ma krutin korraks õhukululugeja ümber.
ma seda juba mitu x teind, mõistan ka riistad kaasa võtta. ajakulu kokku ca 30-60min.
omalt poolt pakun vastutasuks hinnasoodustusi ses osas, mida mina oskan: kliendihalduslahendused, dokumendihaldused, spämmimootorid, kodulehed.
asukoht TLN, sõidan sinna, kus vaja.
ja alates 18:00 siis, tööaeg on liiga kallis 
|
mig
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.06.07 20:11
|
|
|
nii, esmaspa koidab.
kas on mõni V8'92 mees, kel 4,2 kone ja kes on nõus, et ma krutin korraks õhukululugeja ümber.
ma seda juba mitu x teind, mõistan ka riistad kaasa võtta. ajakulu kokku ca 30-60min.
omalt poolt pakun vastutasuks hinnasoodustusi ses osas, mida mina oskan: kliendihalduslahendused, dokumendihaldused, spämmimootorid, kodulehed.
asukoht TLN, sõidan sinna, kus vaja.
ja alates 18:00 siis, tööaeg on liiga kallis |
Mul täiesti olemas õhulugeja, aga vähe usutav, et sa viitsid sõita 200 km selle pärast , loodan et mõni klubiline laenab sulle seda ligemalt.
Tervitustega Veiko
|
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.06.07 06:30
|
|
|
njah. eelistaks jah talinas proovida.
kas 3.6 ja 4,2 õhukululugeja on sama?
kui täna ei saa, võib ka homme. terve hulk on v8 omanikke, äkki mõnel läheb süda härdaks? :S
juba praegu tunnen endal moraalset kohustust tulevasi probleemiomanikke igati aidata. ja eks neid tasuta endale mittevajalike juppide ära-andmisi
tuleb ilmselt veel.
|
mig
|
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.06.07 10:07
|
|
|
Kui nüüd netti kaudu asju uurida siis tundub, et vahet eriti polegi. Juhul kui keegi kindlalt teab siis ei näe ma probleemi...saaksin sulle enda oma
anda.
|
|
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.06.07 10:13
|
|
|
nii PT kui ABH õhulugeja kood on 077133471C
ehk siis samad
|
|
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.06.07 10:25
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
nii PT kui ABH õhulugeja kood on 077133471C
ehk siis samad |
Isegi leidsin sellist infot ehk siis 3.6 ja 4.2 on elektri osa on peaaegu identne.
Mig võib proovi teha lähi ajal.
|
|
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.06.07 19:19
|
|
|
Sah ka juba kodus....teen väheke kodu tööd, et mis võiks probleemne koht olla, sest õhulugeja töötab perfektselt. Selles viga polnud.
No mehed pange pead tööle ja pakkuke midagi...kust veel viga otsida .
Ahjaaa meelde tuli veel see, et kui minu masinal õhulugeja pistik´ ära kiskuda läheb ta avariireziimi ja keerab õhu (lollitab ära aju) avariize ja
töötab ühtlaselt edasi. Mul siis PT mootor aga Migi 4.2 ABH jääb seisma (sureb välja) kui lugaja tagant ära kiskuda, seda nii mõlema lugeja nii minu
kui tema (migi masinal) Kas see nüüd on 4.2 eripära või peitub mingi müstika just sellega seoses?
Tuleb pea tööle panna.
|
|
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |
|