Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Uus liikluskindlustuse seadus (jõustunud oktoobrist 2014) (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2981)
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 09.10.14 14:57 Tsiteeri
Uus liikluskindlustuse seadus (jõustunud oktoobrist 2014)

JÄLLE on tehtud muudatusi, mis meile, liikluses osalejaile, olulised teada on. Üks kunagine tööandja on pannud päris hea kokkuvõtte kõigist muudatustest teinud.

Tsitaat:

Uus liikluskindlustuse seadus tõi endaga kaasa rea muudatusi, mis on paljudes sõiduki omanikes ning sõiduki kasutajates küsimusi tekitanud. Peamised asjaolud, millele tähelepanu pöörata oleksid järgmised:

- Liikluskindlustuse leping ei ole enam tähtajatu. Leping on tähtajaline, mida saab sõlmida ühest päevast kuni ühe aastani (12 kuud)
- Ilma liikluskindlustuseta ei tohi sõiduk olla rohkem kui 12 kuud, vastasel juhul rakendatakse Liikluskindlustuse Fondi poolt automaatne kindlustus ehk sundkindlustus, mis on kallim
- Sõiduki müümisel läheb kindlustuspoliis automaatselt üle uuele omanikule

Täpsemalt nimetatud punktide ning mõningate näidete kohta probleemide vältimiseks saate lugeda SIIT!

Tooksin isiklikult siit välja ka asjaolu, et kehtiva kindlustuslepingu ja/või poliisiga sõidukit pole mõtet edasi müüa. Kokkuleppel ostjaga lõpetada see esimesel võimalusel, et pärast mitte käia ametkondi läbi ja selgitada, et auto oli juba enne avarii tektiamist müüdud jne. Pole põhjust ilmaasjata kellelegi kingitusi teha. Oma inimene, siis on see veel mõistetav. Aga palju kordi olen kuulnud sama väidet, et autol on aastaks tehtud kindlustus ja noh, eelmine omanik maksis. Kuigi ühe telefonikõne või e-maili saatmise abil saaks ju poliisi lõpetada (tuues põhjuseks, et auto on müüdud) ja ettemakstud perioodi eest kantakse raha poliisi sõlminud isiku kontole tagasi. :) Olgugi, et teinekord on poliisi lõpuni jäänud vaid paar päeva, siis teeksin mina selle lükke ja lõpetaksin poliisi. Kusjuures, kui mina veel paar-kolm aastat tagasi kindlustuses töötasin kehtis reegel, et kui ostsin auto, millel vana omaniku nimel kindlustus näiteks kolmeks kuuks, aga mulle see selts ei meeldinud, kus auto kindlustatud oli või oli minu "koefitsiendi" järgi mujal (kuumakse) odavam, oli minul võimalus mingi aja möödudes see leping ise üles öelda, kusjuures raha kanti minu kontole ja sain selle võrra siis ise sõlmida sobivas kohas uue poliisi selle raha eest.

Aga on ka positiivset:
Tsitaat:

Järgmise aasta jaanuarist aga jõustub muudatus, mille järgi saab liiklusõnnetuse korral kannatanu pöörduda liikluskindlustuse kahju hüvitamiseks oma kindlustuseandja poole ning hiljem arveldavad kindlustusandjad omavahel. Enne uut seadust soetatud lepingud kehtivad vana seaduse alusel ning neid pole vaja muuta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kiil
klubiliige

Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad TDI manuaal

postitati 09.10.14 15:19 Tsiteeri

Mulle öeldi kunagi, et poliisi ei saa lõpetada peale müümist. Enne müümist kästi lõpetada järgmine kord.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rauno_N
huviline

Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro

postitati 09.10.14 16:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kivitare
Kusjuures, kui mina veel paar-kolm aastat tagasi kindlustuses töötasin kehtis reegel, et kui ostsin auto, millel vana omaniku nimel kindlustus näiteks kolmeks kuuks, aga mulle see selts ei meeldinud, kus auto kindlustatud oli või oli minu "koefitsiendi" järgi mujal (kuumakse) odavam, oli minul võimalus mingi aja möödudes see leping ise üles öelda, kusjuures raha kanti minu kontole ja sain selle võrra siis ise sõlmida sobivas kohas uue poliisi selle raha eest.

Täpselt sama süsteem töötab ka praegu.

Ma ei saa sellest kindlustuspoliisi automaatsest ülekandumisest uuele omanikule aru, leping tuleb ikkagi ringi teha ju uue omaniku nimele. Eile just tegin selle protseduuri läbi. Vanal omanikul oli Seesamis kehtiv poliis, mul kui uuel omanikul kästi see ära lõpetada (raha kantakse minu kontole tagasi) ja siis uus poliis sõlmida. Kuna otsustasin enda poliisi samuti Seesamis teha, tehti kohe tasaarveldus (ehk sain oma poliisi vana omaniku makse jäägi jagu soodsamalt) ja jäi see raha edasi-tagasi kandmine ära.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 09.10.14 17:30 Tsiteeri

Mul on üks auto, millega ma sõidan nii umbes korra 5 aasta jooksul. Nüüd ma ei teagi mis siis lahendus oleks - muudkui kindlustada teda, et äkki sõidab 5 aasta jooksul 100km on ka imelik. Vaatasin, paberivabast ARKist, et kadunud on selle auto kanne - ju siis peatati, kuna tal pole palju aastaid kindlustust-ülevaatust tehtud. Aga kui nüüd kindlustus teha, siis on nagu kuradile näpu andmine - siis jäägi kindlustama, muidu saad kuni 1800 euri trahvi ja sundkindlustuse ja mis kõik veel. Kange kiusatus on sellises olukorras ju see 1 hädine sõiduke nö mustalt teha. Aga see ei ole ka päris normaalne. Selliseid uunikutepidajaid on ju kümneid või sadu. Ma ei mõista mis selle asja iva on, et auto ei tohi üle aasta kindlustuseta olla. Pangu 5 või 10 aastat, see on märk, et asi on mullaks saanud, 1 aasta pole hobiauto mõistes mingi aeg.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 09.10.14 17:47 Tsiteeri

Uunikumide meestel tuleb nüüd auto ajutiselt arvelt maha võtta, kui ei plaani kasutada. Ise tegin ka nii. Kui peaks tahtmine tulema sõitu minna, siis netiteel saab kohe arvele tagasi.

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 09.10.14 17:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ülks
Uunikumide meestel tuleb nüüd auto ajutiselt arvelt maha võtta, kui ei plaani kasutada. Ise tegin ka nii. Kui peaks tahtmine tulema sõitu minna, siis netiteel saab kohe arvele tagasi.

Tuleb käia kaks korda aastas oma uunikumi linna peal näitamas käia. Teed mõlemal korral üheks päevaks kindlustuse ja ongi kõik. :)

Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 09.10.14 17:54 Tsiteeri

Natuke OT, aga siin mainiti paberivaba ARKi, julgeks seda soovitada, tõesti mugav, odavam kah näiteks omaniku vahetusel, autopassi saadavad postkasti:)

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Wolf123
huviline

Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Coupe

postitati 09.10.14 19:30 Tsiteeri

Mind aga ajab maru vihaseks uue seadusega see, et kindlustuse hinnad, mis Iizi.ee andmetel langesid 7,5 % vms. tõusid minul konkreetselt ca 40%
Autol 114kw, eelmised 6 kuud maksin Gjensis 37eur, nüüd tahab sama selts järsku aga 59eur ja üldse hetke odavaimaks tuli RSA :o
Võrreldes sellega, et ca aasta tagasi maksin 220kw A8 eest aasta kindlustust 110eur on see ju laus röövimine :mad:

Pabarivaba ARK on tore, hoiab kokku, mugavam jne.
Kindlustuse olen alati autot müües uuele omanikule kaasa andnud ja sellest ka teda teavitanud, ühekorra sõitsin ise südamerahuga 7 päeva ilma kindlustuseta värskelt soetatud autoga, sest eelmine omanik lubas kindlustuse alles jätta ja seehetk võis 10 päeva eelmise omaniku kindlustusega ringi vurada.
Piidreid on igasuguseid ja minu kogemused on näidanud, et ei tasu võõraid üldse usaldada, kuigi ise olen alati aus olnud ja ca 50eur väärtuses kindlustusjääki autot müües kaasa andnud.

Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
Typhome
huviline

Registreerunud 12.12.13
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant quattro 2.0TDI 125kW '10

postitati 09.10.14 19:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Wolf123
Mind aga ajab maru vihaseks uue seadusega see, et kindlustuse hinnad, mis Iizi.ee andmetel langesid 7,5 % vms. tõusid minul konkreetselt ca 40%
Autol 114kw, eelmised 6 kuud maksin Gjensis 37eur, nüüd tahab sama selts järsku aga 59eur ja üldse hetke odavaimaks tuli RSA :o
Võrreldes sellega, et ca aasta tagasi maksin 220kw A8 eest aasta kindlustust 110eur on see ju laus röövimine :mad:

Mul sama lugu.. 4 kuud 98.XX€ asemel on 116.56€, ~18.5 eur tõus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 09.10.14 19:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Mul on üks auto, millega ma sõidan nii umbes korra 5 aasta jooksul. Nüüd ma ei teagi mis siis lahendus oleks - muudkui kindlustada teda, et äkki sõidab 5 aasta jooksul 100km on ka imelik. Vaatasin, paberivabast ARKist, et kadunud on selle auto kanne - ju siis peatati, kuna tal pole palju aastaid kindlustust-ülevaatust tehtud. Aga kui nüüd kindlustus teha, siis on nagu kuradile näpu andmine - siis jäägi kindlustama, muidu saad kuni 1800 euri trahvi ja sundkindlustuse ja mis kõik veel. Kange kiusatus on sellises olukorras ju see 1 hädine sõiduke nö mustalt teha. Aga see ei ole ka päris normaalne. Selliseid uunikutepidajaid on ju kümneid või sadu. Ma ei mõista mis selle asja iva on, et auto ei tohi üle aasta kindlustuseta olla. Pangu 5 või 10 aastat, see on märk, et asi on mullaks saanud, 1 aasta pole hobiauto mõistes mingi aeg.

Finants ettevõte ehk kindlustus röövib täiega ja teeb mis tahab
*Polnud kindlustust ? kustus registrist ? ei saa ka sõita ülevaatusele ? ja seal ei võeta jutule seda vin koodi pole ekraanil???
Minuga tülitsetakse veel rohkem mul ühel autol roheline tehpss millel pole vin koodi (vana nõuka ja euro pass)

AGA MINA TAHAKSIN SÕITA VAID ILMA KINDLUSTUSETA JA MITTE MINGIL JUHUL MAKSTA .
*sest olen 27a + pidev ralliv roolija ja avariivaba
*Finants ettevõte (röövelpank) tunnistab maksujõuliseks ja saadab aeg-ajalt laenupakkumisi?
*seega peaks sobima minu oma vastutus. JA MITTE MAKSMINE

MIKS EI VÕIMALDA FINANTS ETTEVÕTE KINDLUSTUS SEDA VARJANTI ???

Aga lubab turule tankist kindlustus neti seltsid ja SINUGA TEGELEVAD KOHALIKUD ! KES KA ON SAATNUD LOOJAKARJA LUGEMATU HULK PIDEVALT MUUTUVAID SELTSI NIMESID JA FIRMA REG NUMBREID.

Järelikult tulevad turule E-neti offsor tankist kindlustus lepingud ja massiliselt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
end3l
klubiliige

Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm

postitati 10.10.14 00:20 Tsiteeri

Kui siin jutt juba kindlustusele läks, siis kes oskab öelda, miks mul 1987a Audi b3'l (100kw) on kindlustuse hinnad nii kosmilised? (krooni ajal oli sõbral 96kw audi A4 B6 ema nimel 0.4 koefiga ning makse oli ca 400 eek ehk 25 eur/aasta ehk siis mingi 30 midagi EEKi kuus / 2 eur)

http://www.upload.ee/thumb/4300848/kindlustus.jpg
[klikkides pildil avaneb suuremalt]

Ei ole ju tegelikult normaalne, et pakutakse 20-45 euri kuus kindlustust nii vanale autole, kusjuures:
*kehtivad liikluskaristused puuduvad
*avariisid pole tekitanud
*vanus aastad üle 25+
*viimati oli enda nimel 5a tagasi Audi V8 koefiga 0.96 või üks aste alla selle veel. (1200 eek per 3 kuud ehk siis 25 euri kuu 184kw kohta).

Ainus mis võib seostuda, on kaks kasko laksu teise autoga(kes ikka b3'le tavakaskot pakuks), kuid need ei tohiks ju kohustusliku liikluskindlustusega olla seotud, eelkõige kui nende kaskolaksude autod pole veel enda nimel? Või siiski?
Kivitare, sa ei tea midagi?

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 10.10.14 01:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Vaatasin, paberivabast ARKist, et kadunud on selle auto kanne - ju siis peatati, kuna tal pole palju aastaid kindlustust-ülevaatust tehtud.

Vaata siia https://eteenindus.mnt.ee/.
PS! Mul endalgi kaks liikurit samasugusest puust.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
altzz
klubiliige

Registreerunud 18.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 c6 2,0TFSI | Audi A6 c6 Avant 2,8FSI Q

postitati 10.10.14 05:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Typhome
Tsitaat:

Mul sama lugu.. 4 kuud 98.XX€ asemel on 116.56€, ~18.5 eur tõus.

Sama siin. Kui varem oli vanakese (A4 '95 1,8 92kW) kindlustus ca 50€, siis nüüd (oktoober 2014) pakutakse veidi alla 80€, need siis 12 kuu hinnad.

praegused http://images.spritmonitor.de/723331_5.png ja http://images.spritmonitor.de/680430_5.png ning endine http://images.spritmonitor.de/480080.png
lOOOOl
huviline

Registreerunud 18.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, SUV

postitati 10.10.14 06:01 Tsiteeri

Olen tulnud järeldusele, et maaklerite kaudu ei saa odavaimat pakkumist. Küsige/arvutage eraldi kindlustusseltside kaudu. Kui eraldi küsides tuli kindlustus 77 eur, siis maaklerite kaudu oli minimaalne 95 eur.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 10.10.14 07:44 Tsiteeri

Endel, juba siis kui mina kindlustuses töötasin hakkasid seltsid üle minema uuele süsteemile, mis kaotas pmst ära selle koefitsiendi. Uueks makse arvutamiseks võeti aluseks pelgalt isikukood. Kuna kasko lepingud ja poliisid saad sa sõlmida ainult ise ja kui vastutav kasutaja, siis ainus, mis ma siit välja oskan lugeda on see, et nüüdsest läheb arvesse kogu sõidukipargi, mis sinu isikukoodiga seotud on olnud ja nendega toimunud juhtumid.
Keegi praegu kindlustuses töötav foorumlane võiks seda kinnitada või ümber lükata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 10.10.14 08:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin

*Finants ettevõte (röövelpank) tunnistab maksujõuliseks ja saadab aeg-ajalt laenupakkumisi?

Aga lubab turule tankist kindlustus neti seltsid ja SINUGA TEGELEVAD KOHALIKUD ! KES KA ON SAATNUD LOOJAKARJA LUGEMATU HULK PIDEVALT MUUTUVAID SELTSI NIMESID JA FIRMA REG NUMBREID.

Järelikult tulevad turule E-neti offsor tankist kindlustus lepingud ja massiliselt.

Sellepärast, et kui Sa oma rallimisega lõpuks kedagi tabad, siis maksab kahjud kinni kindlustusselts ja Sa ei pea välja kuulutama eraisiku pankrotti, kuna Sinult nõutakse teise mehe uue S-klassi raha(olgugi, et talle maksab alugses selle kinni lkf)

Ja sellest, et Sa nii kõva mees oled ja õnnetusi ei tee, siis tea, et teised teevad vigu(ilmselt teed Sina ka, aga oled liiga kõva mees, et seda tunnistada):
https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk

Vabanda, video on inglise keeles, aga vast saad aru.

Autod ja mootorrattad välismaalt, autode komisjonimüük, autode ost http://www.m24.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 10.10.14 09:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KuldarA
Tsitaat:
Algselt postitas: forsin

Sellepärast, et kui Sa oma rallimisega lõpuks kedagi tabad, siis maksab kahjud kinni kindlustusselts ja Sa ei pea välja kuulutama eraisiku pankrotti, kuna Sinult nõutakse teise mehe uue S-klassi raha(olgugi, et talle maksab alugses selle kinni lkf)

Ja sellest, et Sa nii kõva mees oled ja õnnetusi ei tee, siis tea, et teised teevad vigu(ilmselt teed Sina ka, aga oled liiga kõva mees, et seda tunnistada):
https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk

Vabanda, video on inglise keeles, aga vast saad aru.

Arvestades seda, mis rehvid forsini masinal all olid (vt tema teemat), ma ei lubaks teda üldse liiklusesse, ka kindlustusega mitte:P

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 10.10.14 10:53 Tsiteeri

Tsitaat:

Huvitavad muutused tõesti toimunud, mul jällegi hetke pakkumisi vaadates langes 18%. Kohustusliku liikluskindlustuse hinnad võiks olla tõesti kuidagi läbipaistvamad ja konkreetsemad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 34.9% - SQL: 65.1%]