Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Probleem 1.9tdi käivitamisega (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 2139)
Stych
huviline

Registreerunud 19.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.14 15:15 Tsiteeri
Probleem 1.9tdi käivitamisega

Tere!

Olen väga hädas enda autoga. Kuna ta sai just ostetud siis väga ei tea selle mootori kohapealt ja paluks nüüd kiirelt abi. Nimelt siis tegu 1.9tdi 81kw mootoriga ja külmaga lihtsalt ei lähe see masin käima. Kui on üle -12C väljas siis ilma plokisoojenduseta pole lootust ka. Kuna ma olen ühikas, siis selle kasutamiseks mul siin võimalusi pole. Ja nüüd kohe esimesel nädalapäeval keeldus see auto koostööd tegemast. Kõigepealt lasin 3 korda eelsüüteküünlaid nagu kord ja kohus. Proovisin siis käivitada, ajas ringi ilusti aga auto käima ei lähe. Lasin umbes ~10 sekundit ringi. Siis lasin seista natuke aega, lasin uuesti 3 korda eelsüüteküünlaid ja proovisin veel. Seekord aga aku 10 sekundit vastu ei pidanud ja oligi kõik. Kutsusin sõbra krokodillidega kohale ja proovisime veel. Ei midagi, korra lubas ja see oli kõik. Niipalju võin öelda, et ostes oli küttepumba ajastus natuke paigast, selle saime kaabliga ilusti paika aetud. Soojast peast on ka nagu paugupill. Kodus sai veel pühapäeval eelsüüteküünlaid ka kontrollitud. Lasin 12V otse akupealt otsapeale ja kõik küünlad sädelesid. Nüüd kui veel õhtul krokodillidega proovisime siis tegi väga kahtlast häält kui süüdet panna. Ma arvan, et see on seotud eelsüüteküünaldega. Tegin sellest video ka. Taga käib sõbra auto, ärge sellest ennast häirida laske. Selline tunne nagu säriseks midagi kui eelsüüteküünlad taha lasta. Võibolla nad ei saagi voolu peale?
http://www.youtube.com/watch?v=RjrmqO5iLnk

Palun aidake kiiresti hädast välja, reedel on vaja koju saada kuidagi:)

Aa, üks asi veel, veakoode näitas ainult niipalju, et jahutusvedeliku temperatuuri andur on vaga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
oudeis
huviline

Registreerunud 26.06.09
Kasutaja on eemal

Auto: a4, a6

postitati 21.01.14 15:47 Tsiteeri

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=74812

Siin sellest ka pikalt juttu, aga kui sa oled kindel, et eelsüüteküünlad on korras. Siis vaadates seda probleemi julgeks mina pakkuda, et kütusefilter võib kinni olla. Tavaliselt soovitatakse ideaalis alati enne talve uus korralik kütusefilter peale panna.

Niisamuti kui aku on liiga nõrk, et suuda mootorile piisavalt pöördeid anda, ei pruugi auto käivituda.
Rohkem paraku 81kw hingeelust ei tea.

Antud olukorras ma prooviks auto teise masina järel käima vedada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
alts20
huviline

Registreerunud 28.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 22.01.14 19:59 Tsiteeri

3x järjest küünlaid soojendada pole just eriti otstarbekas ja mingit tulu sellest ei teki.
Kui on temp. andur vigane siis ei saagi ta sul normaalselt käivituda kuna küttekoguseid ei seata õigesti vastavalt hetke tempile.
Kui on selline aku ja starteri kooslus nagu videos siis samuti ei saa see auto normaalselt käivutuda, sest paarist vaevu vaevu ringist külmaga käivitamisest kindlasti ei piisa, diisel tahab ikka teatud kiireid pöördeid saada, et kütus plahvataks.
Pane uus temp. andur.
Laadi või osta uus aku.
Kui starter on oma aja ära elanud siis osta ka uus starter.
3x küünalde andmine ei mõju kuidagi hästi ei küünaldele ega ka sellele surnud akule mis sel autol on

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
meelis11
huviline

Registreerunud 09.10.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1.9TDI, 81kW

postitati 23.01.14 09:23 Tsiteeri

Praegu sa ei tea kas küünlad soojaks lähevad. Kui sädeles 12v otse akult andmisel, siis ilmselt küünlad on korras ise.

Aga igaks juhuks testi küünlad ka testriga üle - kas on takistus olemas? Kui testril on piiksu reziim, siis sellega peaks saama testida, muul juhul takistuse mõõtmisele (must kere külge, punane küünla otsa peale) - näit peaks olema suht sama kui testri otsad kokku pannes - 1 oom vms.

Siis mõõda testriga (voltide reziimis), kas see 12V ka küünaldeni jõuab. Võimalik et eelsüüteküünalde releed tõrguvad või on mõni muu põhjus, miks 12V küünaldeni ei jõua. Ehk siis testri must juhe kere või aku - klemmi külge ja punane juhe pane küünla otsa. Kui sõber keerab võtit ja küünalde soojendamise märk on armatuuris, siis see aeg peaks olema testril 12V kandis pinget võimalik lugeda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
oudeis
huviline

Registreerunud 26.06.09
Kasutaja on eemal

Auto: a4, a6

postitati 23.01.14 09:45 Tsiteeri

Kasutaja alts20 jutt täiesti õige.
Vaatasin huvi pärast välismaafoorumites ringi, ning seal tuli niisamuti jutuks, et rikkis temperatuurianduriga masin käima ei lähe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.2% - SQL: 63.8%]