Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 27.10.12 09:15
|
|
|
Vajan abi autotõstukile elektrimootori leidmisel/tuvastamisel/remontimisel
Küsimus läheb eelkõige lootusega leida siit foorumist inimesi, kes on kokku puutunud suuremate elektrimootorite või nende mähkimisega.
Nelja postiga autotõstukil on korpuses kolme kinnituspoldiga 4kW mootor, millel põles mähis maha ja otsin sellele asendust.
Miski TAMEL tootja, kuid seerianumbrit ei loe välja.
Igasugused Kuldsed Börsid ja Soovid on läbi kammitud ning sarnast ei paku keegi. Kuna oluline on just see, et mootoril on 3 kinnitusava
tõstuki aluse küljes. Avade vahe on ca 18-18,5. Polnud suurt suplerit ja mõõdulinti pildistades ei saanud õiget nurka pildile.
Mähis on siis mõlemalt poolt läbipõlenud.
Kui võimalik, siis palun infot, kas privaatteate kaudu, siia või profiilis olevale meilile, miks mitte ka telefonitsi.
Mähkimise hinnad on enam-vähem teada. Aga otsiks muud lahendust. Asjaga on pisut kiire ka.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 27.10.12 10:18
|
|
|
Fabryka Silników Elektrycznych Tamel S.A.
http://www.tamel.pl
Mootor on seeriast SKF112M, ainult lõpu number ja tähed jäävad selgusetuks.
Siin ka pilt mootorist koos laagriflantsiga, millel 3 polti korpusesse.
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Villany_motro_elado_5347490.htm
Siiski oleks (Kuldse ja Soovi asemel) mõtekas elektrimootoritega tegelevasse firmasse pöörduda, et miskitki võimalikku asendust küsida.
Muidugi ka vabandan teema risustamise pärast .
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 27.10.12 10:24
|
|
|
Pärnus mähitakse mootoreid firmas nimega EKTO
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.12 10:34
|
|
|
Sain ka juba uuritud ja googeldatud. Leidsin küll lehekülgi, mis seda mootorit pakuvad, kuid on hinnalt sama kallid, kui Eestis mähkida lasta. Aga
küsimus siis pigem seda laadi, et kus tehakse kvaliteetset tööd? Pole ka mõtet kuni 200+ euri selle tegemise eest maksta ning paari päeva või kuu
pärast uuesti üle teha.
Kellel on kogemusi ettevõtetega või on lasknud suuremaid mootoreid kusagil mähkida, siis andke teada.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 27.10.12 11:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Kellel on kogemusi ettevõtetega või on lasknud suuremaid mootoreid kusagil mähkida, siis andke teada. |
Mina olen lasknud treipingi mootorit mähkida männikul, see mootor töötab probleemivabalt siiamaani. Mähitud sai just seetõttu, et tegemist oli natuke
ebatavalise, mitme mähisega mootoriga.
Hiljuti just uurisin ühe vaakumpumba mootori asendusvõimalusi, mähkimine oli uuest mootorist ainult natuke odavam. Eks mähkimisvajadus sõltubki just
uue mootori saadavusest, tavalisemad mootorid on enamasti ikka saadaval.
Kui sihuke mootor sedaviisi maha põleb siis peaks vist uurima ka selle põhjusi, kas on tõstukikruvid/ketisõlm vigased, pinge madal, ebaühtlane vmt.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 27.10.12 12:58
|
|
|
Tartus sel jõgeva väljasõidul vasakul on mingi elektrimootorite töökoda sai mingi 5-6 aastat tagasi sel 1 samasugune tõstuki mootor tehtud. Töö oli
väga ilus ja selle tõstuki eluea käis mootor ilma ühegi probleemita. Kontakti enam alles ei ole peaks kohapeal küsimas käima.
Leidsin aadessi ka nimi on vist vahetunud aga koht on samas kohas.
http://oggielektrimootorid.eu/kontakt/
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.12 15:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Mina olen lasknud treipingi mootorit mähkida männikul, see mootor töötab probleemivabalt siiamaani. |
Täpsemat asukohta, kontakti?
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Kui sihuke mootor sedaviisi maha põleb siis peaks vist uurima ka selle põhjusi, kas on tõstukikruvid/ketisõlm vigased, pinge madal, ebaühtlane vmt.
|
See põhjus oli juba varem teada, kuid mitme katsetuse käigus sai mootor ikka niipalju koormust, et ei jõudnud ühe posti tõttu liikuda. Kui see lahti
võtta, siis ülejäänud kolme posti liigutas mootor väga kenasti.
Nüüdseks on loodetavasti see mure lahendet, kuid peab leidma korraliku koha, kus see korda teha, et uuesti proovida saaks.
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.12 18:17
|
|
|
Tallinnas legendaarses Voltas mähitakse minu teada siiani. Hinnaklassi osas TTÜ papide ja Männiku jorssidega võrreldes vanasti oli Volta omajagu
kallim, aga kui ettevõtluses kasutada, siis pigem KM maha ja garantiiga töö.
|
|
|