rehepeks
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 08:59
|
|
|
A4 B5 Automaatsed tuled
Kui tulede lüliti on OFF asendis põlevad lähituled, kui lülitan parktulede asendisse siis kustuvad lähituled ära ja põlevad ainult parktuled ning kui
lülitan tuled sisse põlevad kõik. Tahaks automaatsest tulede lülitamisest lahti saada. Kas see võib olla mingi tehasest kaasa tulnud süsteem? Tulede
juurde tulevad ainult need juhtmed, mis on originaal kimbus. Tulede lüliti taga ka ei paistnud mingeid järelpaigaldatud juhtmeid. Kui kaitsmed välja
tõmmata siis automaat tuled sisse ei lülitu, seega lülitus peab toimuma enne kaitsmeid. Kaitsmekarbi taga nende kaitsmete taha minevate juhtmete
küljest (nii kaugele kui nad vähegi nähtavad olid) mingeid lisajuhtmeid ei leidnud.
Kas kellelgi on ideid pakkuda, kust veel kontrollida tasub?
A4 B5 1998 1.9tdi 81kw
|
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
|
postitati 03.06.12 09:33
|
|
|
Päris tehases sellist asja küll peale ei pandud, eriti 1998. aasta A4'le .
|
|
|
|
|
|
rehepeks
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 10:03
|
|
|

Jumperi teen korraliku. Praegu panin prooviks traadijupi. Toimib täpselt nii nagu tahan, automaat tulesid pole ja tuled töötavad nii nagu peavad.
Tundub, et siiski on tehase lahendus. Autodata pakub tuledele kahte elektriskeemi ka. Üks päevatuledega variandile ja teine ilma. Skeemi järgi ei
leidnud seda releed esialgu üles ja arvasin, et võibolla mingi ise paigaldatud lahendus.
Skeemi pealt paistab, et automaat reziimi jaoks ongi lisarelee ning vool antakse läbi takisti ja tuled peaks tänu sellele tuhmimalt põlema. Mul on aga
keegi eelmistest omanikest paigaldanud mingi Xenonite kiti ning nendele selline madalam pinge ei sobi. Juhipoolne töötas nagu peab aga kundepoolne
kippus automaat asendis vilkuma jääma ning blokk muudkui plõgises. Käsitisi lülitades toimis nagu peab. Samamoodi vilgutasid ja plõgistasid mõlemad
siis kui aku tühjaks sai ja neile pingest väheks jäi. Eemaldada tahtsingi selle pärast, et normaalselt see süsteem nagunii mu tuledega ei toiminud.
|
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 10:32
|
|
|
Jälle targem, et selline asi osadel B5'tel olemas ! Huvitav, mis turu jaoks see auto toodetud ka on ?
Huvitaks ka , et kus see takisti veel asub ? Kas relee sees äkki ?
|
|
|
|
|
|
rehepeks
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 11:30
|
|
|
Arvatavasti põhjamaadesse toodetud. Releed lahti ei kakkunud ja autodatat ka hetkel käepärast pole. Kui meeles on siis katsun välja uurida.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 03.06.12 11:45
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: rehepeks
Skeemi pealt paistab, et automaat reziimi jaoks ongi lisarelee ning vool antakse läbi takisti ja tuled peaks tänu sellele tuhmimalt
põlema. |
Paljude uute autode halogeenlähituled põlevad päevatulede reiimis tõesti tuhmimalt kui muidu. Ma olen just mõelnud, et kuidas ja mis eesmärgil see
asi toimib, kui on ju teada, et halogeentsükkel vajab kindlat pinget ja temperatuuri, et volframiosakesed ladestuksid tagasi hõõgniidile, mitte
klaasile. Takisti ei muuda isegi voolutarvet märkimisväärselt pisemaks.
Rocket, see takisti peaks sinna korpusse mahtumiseks liiga jõhkrate mõõtmetega olema. Lisaks ka paremat jahutust vajama.
|
|
|
|
|
|
Raika42
huviline
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
|
postitati 03.06.12 11:59
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Jälle targem, et selline asi osadel B5'tel olemas ! Huvitav, mis turu jaoks see auto toodetud ka on ? |
Mul on näiteks Eestist uuena ostetud 1997 B5 ja on ka olemas tehase poolt päevatulede automaatlülitus.
|
|
|
|
rehepeks
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 12:23
|
|
|
Hõiskasin liiga vara. Parktuled põlevad ikka igas asendis. Nüüd oleks veel vaja need ka kustu saada lüliti OFF asendis nii, et teistes astmetes
põlevad.
|
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 12:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Rocket, see takisti peaks sinna korpusse mahtumiseks liiga jõhkrate mõõtmetega olema. Lisaks ka paremat jahutust vajama. |
Arvuta välja , kui võimas see olema peaks. Ma ise ka eriti relees paiknemist ei usuks ...
Näiteks B6'l võetakse päevatuledel võimsust 8% vähemaks, seda küll teistel meetoditel (PWM otse ajus).
|
|
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
postitati 03.06.12 13:27
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: rehepeks
Hõiskasin liiga vara. Parktuled põlevad ikka igas asendis. Nüüd oleks veel vaja need ka kustu saada lüliti OFF asendis nii, et teistes astmetes
põlevad. |
Päevasõidu tulede releesid on 2 tükki. Kui sul autodata on siis sel skeemil on ilusti näha. Tolle relee pead lihtsalt välja võtma. Aga miks sa
lihtsalt seda takistit vahelt ei võtnud jääksid automaatsed tuled alles? Olen vasakus rattakoopas näinud osadel seda takistit nagu salongiventika
reostaat.
|
|
|
|
rehepeks
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.12 14:03
|
|
|
Vot seda teist releed ei leidnud esialgu üles. Automaat tulesid tahan sellepärast ära võtta, et autol olid ostes küljes miskised LED päevatuled, mis
tol hetkel põlesid kõige muuga koos ja võtsin nad maha. Nüüd tuli idee, et paneks nad põlema nii nagu peavad. Seega tuleb ära kaotada lähitulede
automaatne sisse lülitamine ning kuna pargid ka koos nendega põlema ei pea, võtaks need ka maha. Tulemus peaks olema selline, et süüde sees ja tulede
kang OFF, peaks põlema LED tuled, tuledelüliti keskmises asendis ainult pargid ja viimases asendis lähituled+pargid.
E:
Parktuledest saab lahti kui eemaldada vasakpoolne 214 kirjaga relee. (istub 8. pesas).
Kust võtta LED tuledele toide? Peab olema koht kuhu tuleb vool süüte sisse keeramisel ja kannatab vähemalt 5A (tulede kaitse 5A).
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
|
postitati 14.04.13 12:28
|
|
|
Võtsin ka need kaks releed ära ja panin silla. Automaatsest lülitusest sain lahti, aga endistviisi põlevad pooltuled, kui lülitan täistulede peale.
Pooltuled peaks ära kustuma, vastasel juhul sulavad pistikud ja kõrbevad reflektorid. Kust veel viga otsida, teab keegi?
|
|
|
|
Mr.E
huviline
Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro
|
|
postitati 14.04.13 12:33
|
|
|
Mul endal ka automaatne tulede lülitus ja täpsed samad sümptomid, aga ma sellega nii harjunud juba, et esimese asjana tuled 1 nõks üles, et xenonid
vilkuma ei hakkaks ja kui auto käib juba, siis veel 1 nõks, siis lähevad xenonid ka põlema.
|
Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
|
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
|
postitati 14.04.13 14:24
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: real1
Võtsin ka need kaks releed ära ja panin silla. Automaatsest lülitusest sain lahti, aga endistviisi põlevad pooltuled, kui lülitan täistulede peale.
Pooltuled peaks ära kustuma, vastasel juhul sulavad pistikud ja kõrbevad reflektorid. Kust veel viga otsida, teab keegi? |
Oot-oot ära nüüd hoogu satu. Minu autol on tehasepoolt originaalis H7+H7+H1 tuled ja nende puhul peavadki põlema lähituled koos kaugtuledega, sest
kaugtuled ei valgusta allapoole (aru on saada kui tuled on off asendis ja tõmmata kangi enda poole (nö vilgutada), siis on ninaees on suhtkoht pime.
Sama pidi olema ka FL tulede puhul (luubid ehk lähituled põlevad koguaeg) ja kaugtuled näitavad lihtsalt ülespoole. Ainult kõige vanemate tulede
puhul, millel on H4 pirnid, peaks olema nii, et lähituled kustuvad ära, kui lülitada kaugtuledele.
|
|
|
|
|
|
TDN
huviline
Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: koda Superb 2017
|
|
postitati 14.04.13 14:31
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
Ainult kõige vanemate tulede puhul, millel on H4 pirnid, peaks olema nii, et lähituled kustuvad ära, kui lülitada kaugtuledele. |
Just, Audi 80 B4'l on H4. Kui kaugtuled peale panna, siis lähikad kustuvad ära. Samas kui kang oma poole tõmmata (ehk siis vilgutada kaugtuledega),
siis jäävad ka lähituled peale.
|
|
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
|
postitati 14.04.13 15:22
|
|
|
Mul on auto sama mis teema alguses. A4 '98. Tuled on H4 ehk siis pirn kahe hõõgniidiga, millest üks on lähi-, teine kaugtuli. Näha on, et juba on
tulede pistikud vahetatud ja need uuedki sulanud ja lisaklemmiga remonditud. Oli mul ka üks A80, millel 100w pirnid ees ning tulemuseks olid krõbedad
reflektorid. Ei taha niimoodi jamada. Tahaks nii, et sõidan ainult kaugtuledega, mitte kõik koos.
Kahjuks pole praegu võtta võtit, millega rool eest saada, vaataks, mis lüliti sees huvitavat on. Kas annab seal midagi ümber tõsta või tuleb katsetada
lüliti küljes oleva pistiku juhtmetega?
Kuskil mujal - rooli all, kapoti all, tulede sees - mingit ümberehitust ei ole avastanud.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
|
postitati 14.04.13 19:10
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: real1
Mul on auto sama mis teema alguses. A4 '98. Tuled on H4 ehk siis pirn kahe hõõgniidiga, millest üks on lähi-, teine kaugtuli. Näha on, et juba on
tulede pistikud vahetatud ja need uuedki sulanud ja lisaklemmiga remonditud. Oli mul ka üks A80, millel 100w pirnid ees ning tulemuseks olid krõbedad
reflektorid. Ei taha niimoodi jamada. Tahaks nii, et sõidan ainult kaugtuledega, mitte kõik koos.
Kahjuks pole praegu võtta võtit, millega rool eest saada, vaataks, mis lüliti sees huvitavat on. Kas annab seal midagi ümber tõsta või tuleb katsetada
lüliti küljes oleva pistiku juhtmetega?
Kuskil mujal - rooli all, kapoti all, tulede sees - mingit ümberehitust ei ole avastanud. |
Kahtlane värk, mul on endal ka 98a A4 ja on H7+H7+H1, kas see H4 mitte ei ole algusaastate teema (kuni mingi a la 96a)? Ehk on keegi tark sinu autol
tuled välja vahetanud kunagi vanema tüübi tulede vastu (sellest ka see pistikute aretus).
Mul oli eelmine auto samuti B4 ja sellel olid ka (ostes juba) ees 100/80w H4-d ja reflektoritel polnud küll midagi viga, seega ei saa kindel olla, et
just pirnid oleks reflektorid sul ära kärsatanud.
|
|
|
|
|
|