Lehekülgi: 1 2 |
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 19.03.12 15:00
|
|
|
Audi Concert II A4 B6-te
Tekkis vajadus ja tahtmine autosse paigaldatud Blaupunkti junn välja visata ja selle asemele originaal "tagasi panna".
Esimene mure - raadio taga ainult pruun ja must pistik. Kas nii peabki olema? Kõlarid ainult ustes (4 kõlarit ja 4 tweeterit).
Teine mure - kui raadiol seda rombikujulist raami pole, mis sinna keskkonsooli täpselt istub, siis kas seda saab ka kuskilt osta? Tal see sobitusraam
eraldi - ilma seadmeta? Ehk siis kas see raam käib ümbert ära või peaks ta lihtsalt sinna konsooli istuma? Hetkel seal mingi sobitusraam sees:
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 19.03.12 15:07
|
|
|
Raam ära ja läheb servast servani. Otsi selline, mitte selline. Pruunis pistikus on kõigi kõlarite
juhtmed, mustas toide.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 19.03.12 16:04
|
|
|
Selle pika halli junni võib ka siis vist minema visata, sest orig makk annab antenni kaablisse kohe vajaliku pinge. Kas sul keskkõlarit pole ees
armatuuri peal? Kas mitte tagumised kõlarid passiivid pole, aga makk toetab ainult tagumisi aktiive? Ehk siis vaja taha orig subwoofrit koos võimuga
tagakõlarite jaoks, mul on nimelt coupes selline b6 avanti oma ja võtan ka tagakõlaritele võimenduse sealt.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 16:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Selle pika halli junni võib ka siis vist minema visata, sest orig makk annab antenni kaablisse kohe vajaliku pinge. Kas sul keskkõlarit pole ees
armatuuri peal? Kas mitte tagumised kõlarid passiivid pole, aga makk toetab ainult tagumisi aktiive? Ehk siis vaja taha orig subwoofrit koos võimuga
tagakõlarite jaoks, mul on nimelt coupes selline b6 avanti oma ja võtan ka tagakõlaritele võimenduse sealt. |
Kõlarid on originaalid ja makk oli sellel autol originaalis Concert II CD, ehk siis peaks kõik ainult õige maki tagasi panekuga korras olema, või ma
eksin - mingit subwoofrit pole, keskkõlarit vist ka pole. On ainult uste sees kõlarid + tweeter (4+4).
Ma ei saanud Su mõttest päris hästi aru ... kunagi on need ju niimoodi töödanud - vaevalt nad tummad olid.
See hall junn on jah võimendi, kui makil seda endal pole - sealt tagant originaalantenn otse taha.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 16:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
tagakõlarite jaoks, mul on nimelt coupes selline b6 avanti oma ja võtan ka tagakõlaritele võimenduse sealt. |
Kõlarid on originaalid ja makk oli sellel autol originaalis Concert II CD, ehk siis peaks kõik ainult õige maki tagasi panekuga korras olema, või ma
eksin - mingit subwoofrit pole, keskkõlarit vist ka pole. On ainult uste sees kõlarid + tweeter (4+4).
Ma ei saanud Su mõttest päris hästi aru ... kunagi on need ju niimoodi töödanud - vaevalt nad tummad olid.
See hall junn on jah võimendi, kui makil seda endal pole - sealt tagant originaalantenn otse taha. |
See hall junn ei ole vist võimendi, lihtsalt võimendi toide, aga see selleks. Kui sul on kunagi ilma subwoofrita süsteem kunagi sees olnud ja mängis,
siis vast pole probleemi, aga lihtsalt minu b6-l on ka concert II ja tagakõlarid saavad võimendatud signaali woofri küljes olevast võimendist. Kas sul
armatuuri keskel esiklaasi ääres kõlarikattesugust võret pole lisaks puhumisavadele?
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 18:43
|
|
|
See hall junn on jah võimendi, kui makil seda endal pole - sealt tagant originaalantenn otse taha. |
See hall junn ei ole vist võimendi, lihtsalt võimendi toide, aga see selleks. Kui sul on kunagi ilma subwoofrita süsteem kunagi sees olnud ja mängis,
siis vast pole probleemi, aga lihtsalt minu b6-l on ka concert II ja tagakõlarid saavad võimendatud signaali woofri küljes olevast võimendist. Kas sul
armatuuri keskel esiklaasi ääres kõlarikattesugust võret pole lisaks puhumisavadele? |
Ma ei tea, kuidas ta mängis, sest see juust, mis sees oli, tegi suht kahtlast krabinat. Esiklaasi ääres on mingi võre küll - ei tulnud selle peale, et
seal kõlar võib olla
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 19.03.12 18:51
|
|
|
Avandil peaks olema tagumises paremas tiivakoopas selline subwoofer, mille küljes on tagakõlarite ja ka subwooferi enda võimendi:
Sedaanil on parema tiivakoopa peal ainult võimendi. Subwoofer asub tagaaknalaua sees.
VÕIMU PILT
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 18:53
|
|
|
Mul selle koha peal tühjus - kui kaane lahti teen, siis peaks ju kohe näha olema - mul pole seal midagi.
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 19.03.12 18:54
|
|
|
B6 avandil jah olemas. Bassi sai originaalmaki paneelilt tugevamaks muuta.
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:07
|
|
|
Ei ole seal ühtegi sinist pistikut - ainukesed asjad, mis seal on, on näha bensiinipaagi luugi lukusti, mingi punane plastikust aasaga riba (millegi
avamiseks tõenäoliselt) ja kõik ...
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heihei
B6 avandil jah olemas. Bassi sai originaalmaki paneelilt tugevamaks muuta. |
Subwooferit B6's tegelikult eraldi ei juhita, kuna orig. makkidel puudub eraldi subwooferi väljund. Subwoofer saab signaali tagakõlarite
väljunditest. Võimendi sees on lihtsalt eraldi kanal subwooferi jaoks, mis võimendab ainult signaali bassiosa.
|
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:12
|
|
|
Ei ole seal ühtegi sinist pistikut - ainukesed asjad, mis seal on, on näha bensiinipaagi luugi lukusti, mingi punane plastikust aasaga riba (millegi
avamiseks tõenäoliselt) ja kõik ... |
Kui ma kellegil mõnda pistikut kuskilt "rägastikust" otsida soovitan, siis esimene kõne tuleb mulle alati tagasi, et pole seal sellist ...
Kui sul on tagaustes kõlarid, siis kuskil ju pidi sellel autol tehasest väljudes võimendi olema. Oled veendunud tagakõlarite olemasolus ?!?
PS. See punane aas ongi bensupaagi luugi erakorraliseks manuaalseks avamiseks, kuna tavaolukorras on ta subwooferi taga peidus.
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:14
|
|
|
Eesmärk on sinna autosse mõistlik lahendus leida - selle hõbedase värvi ning sinise tausta- ja nupuvalgusega käki viskasin aknast välja (loodust ei
reosta - akna all oli elektroonikaromu prügikast )
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
avamiseks tõenäoliselt) ja kõik ... |
Kui ma kellegil mõnda pistikut kuskilt "rägastikust" otsida soovitan, siis esimene kõne tuleb mulle alati tagasi, et pole seal sellist ...
Kui sul on tagaustes kõlarid, siis kuskil ju pidi sellel autol tehasest väljudes võimendi olema. Oled veendunud tagakõlarite olemasolus ?!?
PS. See punane aas ongi bensupaagi erakorraliseks manuaalseks avamiseks, kuna tavaolukorras on ta subwooferi taga peidus. |
Vaatasin lambiga ja kobasin ka käega kogu selle ala läbi, ehk siis nii kaugele, kui käsi ulatas - rohkem ei osanud kuskilt otsida - tagumiste uste
kõlarite olemasolus pole väga kindel, kuna heli tuli selle käkiga ikka pigem eest ja tagant ei kostunud midagi. Pole jõudnud katteid maha kiskuda.
E: mingi säästuka stereo seal masinas vist
|
|
|
aigar
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 14.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Jaguar XF SV8 ja Audi 90q B2 20v turbo
|
postitati 19.03.12 19:26
|
|
|
Palju sul seal pruunis pistikus siis kaableid on?
Tundub, et sa eriti ei jaga seda asja. Äkki oleks mõstlikum viia auto kellegi targema juurde, kes sul selle maki ära ühendab ja kõik kõlarid tööle
paneb.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:27
|
|
|
Tehti vist ka ilma lisa võimenduseta süsteeme, aga soovitan minna asjatundja juurde, kes ütleb sulle suht kiiresti, mis sul seal auto sees on.
Pistiku kohta aga niipalju, et kui ongi orig woofer koos võimuga vahelt välja visatud, siis ilmselt lõhuti ka selle pistik laiali, et signaal sealt
kätte saada ja tagakõlaritesse edasi saata, sest ka nende juhtmed tulevad ju sinna võimuni, lihtsalt krutiti kokku ja peideti ära, siis mängivad ka
tavamakid nende kõlaritega, sest tegu lihtsalt passiividega siis.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: aigar
Tundub, et sa eriti ei jaga seda asja. Äkki oleks mõstlikum viia auto kellegi targema juurde, kes sul selle maki ära ühendab ja kõik kõlarid tööle
paneb. |
Pruunis neli ja mustas neli - sai skeemi järgi kontrollitud, et pistikutesse, mis maki taha jooksevad, on kõik juhtmed olemas. Ma jagan seda asja
küll, aga ma olen suht roheline Audi kõlarite süsteemiga, mis ja kus peaks olema.
Mustas pistikus on olemas juhtmed: 1, 2, 3 ja 4
Pruunispistikus on olemas: 3, 4, 5 ja 6
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:35
|
|
|
paneb. |
Pruunis neli ja mustas neli - sai skeemi järgi kontrollitud, et pistikutesse, mis maki taha jooksevad, on kõik juhtmed olemas. Ma jagan seda asja
küll, aga ma olen suht roheline Audi kõlarite süsteemiga, mis ja kus peaks olema.
Mustas pistikus on olemas juhtmed: 1, 2, 3 ja 4
Pruunispistikus on olemas: 3, 4, 5 ja 6
|
Originaalmakki veel soetanud ei ole - hetkel tühi auk ja mõtlen, mida sinna pista
|
|
|
aigar
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 14.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Jaguar XF SV8 ja Audi 90q B2 20v turbo
|
postitati 19.03.12 20:01
|
|
|
Kui pruunis on neli juhet, siis pole ju tagumisi kõlareid seal. Ainult esimesed. Ühele kõlarile läheb ju 2 juhet.
Sul peaks üks pistik seal veel olema.
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 06:05
|
|
|
kui pruunis on neli juhet, siis pole ju tagumisi kõlareid seal. Ainult esimesed. Ühele kõlarile läheb ju 2 juhet.
Sul peaks üks pistik seal veel olema. |
Tõenäoliselt nii ongi, et tagaustes tühjus ... kisun katted maha ja uurin olukorda. Arvan millegipärast, et ka keskkõlari auk on tühi.
Siis tuleb leida midagi, mis sinna sobiks. Sellisel juhul ei ole ka väga oluline, et konsoolis originaalmakk on, kuna kogu süsteem tuleb niikuinii
peaaegu nullist ülesse ehitada. Tagumise rattakoopa peaks ka millekagi ära täitma
Aga tänud kaasa mõtlemast
|
|
|
NOS
huviline
Registreerunud 04.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 06:34
|
|
|
Audi originaalmakkidel annabki makk võimendatud signaali ainult esikõlaritele.
Tagumised võetakse line-out ning suunatakse läbi võimendi, ning sama signaal ka subwooferisse.
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 08:19
|
|
|
Tõenäoliselt nii ongi, et tagaustes tühjus ... kisun katted maha ja uurin olukorda. Arvan millegipärast, et ka keskkõlari auk on tühi.
|
Otseselt kõlarikatteid ei maksa kiskuda. Lahtivõtmiseks eraldatakse kogu ukse polster.
Teine lihtsam võimalus on vaadata rattakoopast , kas pirkal on kõlarisüsteemi option code, variandid siis:
8RE = 4 speakers (passive) ehk ainult esimesed
8RX = 8 speakers (passive) ehk esimesed ja tagumised
9VD = Speaker (active) ehk tagumised võimendatud
8RY = Speakers with BOSE sound
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 09:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
|
Otseselt kõlarikatteid ei maksa kiskuda. Lahtivõtmiseks eraldatakse kogu ukse polster.
Teine lihtsam võimalus on vaadata rattakoopast , kas pirkal on kõlarisüsteemi option code, variandid siis:
8RE = 4 speakers (passive) ehk ainult esimesed
8RX = 8 speakers (passive) ehk esimesed ja tagumised
9VD = Speaker (active) ehk tagumised võimendatud
8RY = Speakers with BOSE sound |
Ei leidnud midagi.
|
|
|
rocket
klubiliige
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 09:42
|
|
|
Kas tagavararattakoopas ei olnud pirkat või ei leidnud vastavat koodi ?!?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |