Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Probleem auto andmetega (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 3216)
charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant

postitati 14.12.11 15:46 Tsiteeri
Probleem auto andmetega

Mure järgmine:

2011 suvel müüsin oma vana auto maha.Täitsime mõlemad ostus-müügilepingus tühjad lahtrid ja kõik andmed olid korrektsed.Suusõnaline leping oli,et uus omanik võtab auto oma nimele 2 nädala pärast,senikaua oli aga auto minu nimel.2 nädala möödudes avastasin,et auto on ikka veel minu nimel.Pöördusin ARKi ja võtsin auto "ajutiselt arvelt maha",et ei tekiks mul mingeid probleeme selle autoga.Sellest on möödas juba 6 kuud ja mulle tuli telefoni kõne juba auto uuelt omanikult.Inimeselt kes oli ostnud selle auto sellelt kellele mina olin selle müünud(omavahel nad ostu-müügilepingut ei teinud,auto anti lihtsalt käest-kätte).Mure selline,et tema ei saa seda autot arvele võtta kuna mina olen selle ajutiselt arvelt maha võtnud ja auto uus omanik ei ole seda autot enda nimele kirjutanud ja jutujärgi on ostu-müügilepingu ära kaotanud.Mida teha?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 16:03 Tsiteeri

Anna sellele ostjale selle inimese telefoninumber, kes sinu käest selle auto ostis, las klaarib ise oma soppa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 16:39 Tsiteeri

Tal on tema telefoni number,jutujärgi on nad naabrid.Kuna inimene kellele mina auto müüsin on ostu-müügilepingu ära kaotanud ja ei võtnud autot arvele on auto siiani minu nimel,kuid arvelt maas.Uus omanik tahab nüüd et minu andmetega teeksime uue ostu-müügilepingu,kus mina oleksin auto müünud kohe talle.Kuid mina olen auto arkis maha kandnud ja esitanud ostu-müügilepingu millel oli teise inimese andmed,saan ma üldse müüa oma autot teisele inimesele?Arkis mingeid probleeme ei tule?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 14.12.11 16:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: charley
Tal on tema telefoni number,jutujärgi on nad naabrid.Kuna inimene kellele mina auto müüsin on ostu-müügilepingu ära kaotanud ja ei võtnud autot arvele on auto siiani minu nimel,kuid arvelt maas.Uus omanik tahab nüüd et minu andmetega teeksime uue ostu-müügilepingu,kus mina oleksin auto müünud kohe talle.Kuid mina olen auto arkis maha kandnud ja esitanud ostu-müügilepingu millel oli teise inimese andmed,saan ma üldse müüa oma autot teisele inimesele?Arkis mingeid probleeme ei tule?

Kuidas saab probleeme tulla kui se on sinu auto. Minge koos arki ja saab asja korda. Nii võid kindel ka olla, et sama jama ei jätku.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 14.12.11 16:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: charley

Nii et ARKil on see kadunud ostu-müügi leping juba sinu poolt olemas, ei tohiks ju probleeme tulla?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 17:09 Tsiteeri

ARKil on olemas minu ostu-müügileping mis on koostatud ühe inimesega, kes andis ilma lepinguta auto juba järgmisele.Vahepeal autot enda arvele ei võtnud.Kas ARKis saan läbi ostu-müügilepinguga mis on sõlmitud juba hoopis uue inimesega,kui arkil on olemas leping,kus on kirjas esimese ostja andmed?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.12.11 17:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Kuidas saab probleeme tulla kui se on sinu auto. Minge koos arki ja saab asja korda. Nii võid kindel ka olla, et sama jama ei jätku.

Tema auto ei ole see enam hetkest, kui ta ostu-müügilepingule alla kirjutas. See on Liiklusregistri kandest alati ülem.

Soovitan kirjutada lepingu duplikaadi - täpselt sellise, nagu algul sai tehtud. Algne ostja paneb siis ka sinna oma allkirja alla ja teeb omakorda ostu-müügilepingu järgmise ostjaga. See pole oluline, et Liiklusregistris vahepeal muudatusi vormistatud pole.

Edit: kui registril on sinu leping olemas, on vajalik vaid leping nende vahel, kes sinult ostis ja kellele ta edasi müüs.

PS. ARK-i meil enam ei eksisteeri. On Maanteeameti Liiklusregister.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 17:41 Tsiteeri

Ühesõnaga nagu ma aru sain,siis ütlen sellele vennale kes helistas,et tehku ostu-müügileping esialgse ostjaga ja mingu siis Liiklusregistrisse ja minul pole sellega asja.See ei ole takistuseks,et mina olen auto ajutiselt arvelt maha võtnud?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 14.12.11 17:51 Tsiteeri

Nagu ma aru saan on ostu-müügi leping kadunud. Seega on ju auto kasutaja charley oma. Ostu-müügi lepingul on mingi tähtaeg ka see on nigunii kehtetu. Võõras inimene sõitis ju lihtsalt autoga vahepel ringi omanik pole ju muutunud. Või saan ma millestki valesti aru?

charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 18:03 Tsiteeri

leping on kadunud sellel, kes minult auto ostis.Minul on leping olemas.E-riigis ma näen, et omanik olen mina, aga olen ju auto ajutiselt arvelt maha võtnud.

charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 18:09 Tsiteeri

kui mina olen auto maha müünud ja arvelt maha võtnud ning uus omanik ei ole autot enda nimele võtnud, vaid edasi müünud järgmisele, kas viimane ostja saab auto siis enda nimele võtta?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 18:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Nagu ma aru saan on ostu-müügi leping kadunud. Seega on ju auto kasutaja charley oma. Ostu-müügi lepingul on mingi tähtaeg ka see on nigunii kehtetu. Võõras inimene sõitis ju lihtsalt autoga vahepel ringi omanik pole ju muutunud. Või saan ma millestki valesti aru?

Omanik muutus hetkel, kui lepingu eksemplarid allkirjastati. Kui mõlemad neist oleksid kaduma läinud, saaks tõesti öelda, et midagi sellist pole olnud. Sõna sõna vastu. Hetkel on aga müüja juba enda poolega registrisse läinud ja selle alusel auto enda nimelt maha võtnud. Seega see lepingupool on hetkel registris või siis on neil vähemalt sellest koopia. Seega ei saa enam öelda, et midagi pole olnud, isegi kui ostja on oma eksemplari ära kaotanud.

Ostu-müügileping ei ole kunagi tähtajaline, ostjal on lihtsalt kohustus mingi aja jooksul (nädal?) ka registris muudatus sisse viia, vastasel korral võib politsei talle vahelejäämise korral sundkorras aktsiamüügi korraldada.

Hetkel on vajalik vaid leping ostja ja järgmise ostja vahel. Eeldusel, et registril on eelmine leping juba olemas ja nad samasugust lisaks ei nõua.

Charley, palun püüa õigekirjas järjepidevam olla!

charley
huviline

Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.11 15:02 Tsiteeri

Tänasest alates ei ole mu vana auto enam minu nimel. Kuidas täpselt nad selle ära klaarisid mina ei tea,aga eesti.ee lehelt nägin et auto ei ole enam minu nimel. Tänan kõiki kes vastasid ja olid oma nõuga abiks, sain asjas palju targemaks. Mina õppisin sellest loost seda, et ma ei müü enam ühtegi autot ilma, et me läheme uue omanikuga kohe Maanteeameti Liiklusregisterisse ja vormistame auto ümber. See on ainus garantii millega vältida hilisemaid sekeldusi.

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 18.12.12 13:21 Tsiteeri

Olles mitmeid ja mitmeid autosid müünud, olen läinud alati ostjaga ARK-i, et auto ümber registreerida. Isegi siis, kui ostja seda ei ole tahtnud.

Kuid probleem on oma esimese müüdud autoga, mis sai siin kõvad aastaid aastaid tagasi müüdud.
Autoks oli vene auto. Siis olin vist 18 ja panin auto müüki, et mis ta ikka jalus seisab. Lõpuks tuli ostja, kes sai minu hilisemaks (1 aastaks) tööandjaks. Kuna tegu oli nö kollektsionääriga, siis saigi auto temale tookord müüdud. Aga tänaseks tundub, et tegin suurima vea. Nimelt see auto on tänaseni minu nimel arvel. Ja käin pidevalt ARKis autot jälle ja jälle ajutiselt maha võtmas. Tundub, et mingit rohtu selle vastu ei ole. Või äkki siiski on? Kirjutan asja igaks juhuks natukene lahti ka järgnevalt:

Tegin pabereid vormistades vea. Nimelt kirjutasin enda, kui müüja andmed ära, andsin allkirja ka alla, kuid ostja pool jäi tühjaks. Vähemalt nii ma tänaseks mäletan. Tema (ostja) sõnul, et kui renoveerimine on lõppenud, võtab arvele. Ja mis kõige hullem, tollel hetkel ma ei saanud (ei osanud ka küsidagi ega tulnud ise ka selle peale) teist poolt või koopiat omale. Ostjale läksid võtmed, pass ja ostu-müügileping. Mina sain tookord raha kätte ja asi oli hea.
Ja nii jäi ostja juurde see auto aastateks ja aastateks garaa˛i muude kollektsioonimasinate juurde seisma. Käisin oma müüdud aparaati vaatamas kui ka teisi kollektsioonis olevaid autosid. Aasta pärast läksid meie teed lahku ja pärast seda tuli esimene teade arkist, et auto arvel ja tahetakse kindlustust. Võtsin siis maha ajutiselt ja asi oli hea. Siis jälle kordus see ja siis ma alles taipasin, et olin teinud suure vea. Ja enam ma ostjaga suheldud ei saanud, kogu aeg käis siis mingi vassimine, et ohh, tal leping kuskil mujal, jälle ta unustas, leping ja võtmed kodus jne jne. Ühesõnaga, ei ole ma tookord soovitud lepingu koopiat tänaseni saanud. Ja vahepeal (läinud aastal) toimus auto edasimüümine. Ja nüüd pole see uus ostja tänaseni ikka veel autot arvele võtnud. Täitsa kreisi.

Sain oma vana, esimese ostja kätte, ütles, et ei tahtnud tegeleda asjadega, kuna hoone müüs maha, siis läksid ka sees olnud autod müüki. Müüdi maha kellegile uuele. Ja nüüd väidab, et ei ole enam uue kontakte, ei tea enam, kes too oli, ja nüüd on võtmed, pass ja minu ostu-müügileping tolle käes ja tema sellest ei taibanud ka koopiaid teha. Lisaks väidab, et ostu-müügileping läks edasi sellisena nagu esimene kord, et ostja osa on tühi. Ja ostumüügilepinguks oli see leping, millele mina tookord alla kirjutasin.
Ja ikka surnud ring-auto 2 korda nö reaalselt omanikku (hoiustajat) vahetanud ja auto ikka veel minu, kui esialgse müüja nimel. Õnneks on see, et see auto ei konditsioonis osalemiseks liikluses. Aga ega seda ma ei tea, võibolla tegi keegi mootori kap. remondi ja auto võibolla vurab juba teedel-tänavatel ringi.

Mida ma tegema peaksin, et autost ometi lahti saada? Hetkel saan näidata ainult tehnilisest passist koopiat ja alles läinud kuul leitud teist võtmete komplekti? Midagi muud minu käes ei ole. Ja tean vaid esimese ostja nime, isikukoodi ja tänaseni kehtivaid tel. numbreid.
Kas mina saaks lõpuks ometi asja kuidagi arkis maha lõplikult võtta et see auto mind enam ei "kummitaks" või võiks teha kuskile politseisse avalduse, et ala auto on varastatud? Sest seaduse silmis olen ma ju veel nö omanik??? Aga kui asi panna politseisse, siis kuidas see asi välja võiks hakata nägema?

Äkki keegi oskab minu muret kommenteerida või anda soovitusi, mida peaks tegema või ette võtma? Võib vastada nii siia, kui ka vajadusel PS vahendusel.

Näiteks täna vaatasin, mnt ameti avalikku päringut tehes, et esmase registreerimise taga on ainult auto ehitusaasta ja kõik. Ning all tekst, et piiranguid ei ole.

Võrdluseks, kui ma löön sinna sisse muid autosid: siis seal tekib registreerimise taha ka kuu ja kuupäev. Lisandub neil rida kehtivad ülevaatused ka. Ja on näha ka tekst, et piiranguid ei ole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.12.12 09:20 Tsiteeri

Mine kirjuta avaldus, et auto ja dokumendid on hävinud ja lase täielikult registrist kustutada. Kuna sinu mõistes nad seda ka on, siis sa isegi ei valetaks seda tehes.

Tegelikult on registril vist õigus ka omal algatusel kustutada sõidukeid, mis pole 2a jooksul ülevaatusel käinud. Pärast kehtivuse lõppu siis muidugi.

Kas tegu oli mõni aasta tagasi ka tqhq-s kirgi kütnud Tamgarage OÜ-ga, mis erinevate inimeste autosid hoiustas, kuid hoone omanikule rendiga võlgu jäi ja autod rendileandjale jättis?

kulufield
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007

postitati 19.12.12 09:34 Tsiteeri

MInu teada seda vist niisama ei saa teha. Peab ka olema mingi lammutustõend või vanaraua müügi tsekk või mis iganes. See seadus võeti vastu, et ei jääks autod kuuse alla mädanema ja reostama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 19.12.12 16:56 Tsiteeri

Mida ARK soovitab?

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.9% - SQL: 60.1%]