RParve
huviline
Registreerunud 08.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3,0 Tdi 2005 Quattro avant
|
postitati 07.09.11 15:44
|
|
|
Talverehvi valik a6 2005.a.
Nimelt kuna siis talv on tulemas oleks vaja abi natuke talverehvi valikul.Endal on plaanis siis alla panna 16 tolli veljed aga mis mõõtu rehvid sinna
talveks kõige paremini sobiksid. Autoks A6 3,0 Tdi 2005 Quattro avant.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 07.09.11 16:31
|
|
|
Lamell vs naast?
Standard tires: 225/55 R 16 V
Sinu valik.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
RParve
huviline
Registreerunud 08.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3,0 Tdi 2005 Quattro avant
|
postitati 07.09.11 16:53
|
|
|
Tänud!
|
|
|
quattrokull
huviline
Registreerunud 18.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.9TDI Quattro+VW Passat Syncro 1.9TDI
|
postitati 07.09.11 18:30
|
|
|
Endal väga head kogemused Good Year Ultragrip Extremega(naast) ja ka Barum Polaris tundub vägagi hea. Väga palju on sõite just raskemates
tingimustes(sügavast lumest kiilasjääni). Õige mõõdu leiad reeglina kütusepaagi luugi siseküljelt.
Eest veab ja tagant lükkab=fun.
|
|
|
|
prestigio
huviline
Registreerunud 29.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.11 18:38
|
|
|
Endal ka kogemus Good Year Ultragrip Extremega (naast) ja eelmine talv tõestas, et rehv sai õige valitud. 2 hooaega sõitnud selliste rehvidega ja
mustrit veel 9 mm alles. Naelu mõned üksikud läinud. Loomulikult olid need nelivedulise all ka
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
|
AudiQuattro
huviline
Registreerunud 17.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Quattro Avant 2,5tdi 132kw -03
|
postitati 08.09.11 06:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Standard tires: 225/55 R 16 V
Sinu valik. |
215/60 R16 oleks talveks vast ülbem ikkagi 1cm kõrgemad.
~~The fellowship of the four silver rings~~
|
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 08.09.11 10:04
|
|
|
Minu isiklik valik oleks kitsamad rehvid. 195 või äärmisel juhul 205 laiusega. Kõrguse peab juba tabelist vaatama, et õige läbimõõt säiluks.
tõenäoliselt 60 või 65.
Barum, GYUG ja ContWinterwiking on head, kuid minu kogemus on see, et head on nad ainult alguses uuena. Nt juba teisel hooajal on Michelin oluliselt
parem, samas uuena ei jää ta kah neile eelnimetatule kuidagi alla. Nokia on ka hea valik, aga kahjuks on ta pea 1/3 kallim Miceliniga samade näitajate
juures. Pidamist jätkub Michelinil ka allpool lubatud 3mm mida GY ja Cont kindlasti ei paku. Barum muutub pikapeale plastiseks. Kui sõidad hooajaga
35-40Kkm siis pole hullu, aga kui plaanid rehve mitmeks hooajaks, siis on siin pisukest mõtlemisainet.
Valikul naast või lamell vaataksin talverehvide teste. Ka parimad lamellid jäävad üldjuhtudel keskpäraste naastude tasemele, seda siis nii vedamise
kui ka pidamise osas. Kindlalt paremad on nad AINULT müra suhtes, märgades oludes ja õige pisut kütuse kokkuhoius. Vast selles kah veel, et ei pea nii
täpselt "peale-maha" kuupäeva jälgima. Seega kuniks lubatakse veel "krõbistada" julgen soovitada ikka naastu.
Rehvi valikul julgustan valima mudeleid millel on servad teravama nurgaga. See parandab pisut külgesuunalist pidamist ja lumest välja saamist.
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
postitati 08.09.11 10:59
|
|
|
Endal kogemusi sellega, et mida kõrgem rehv, seda parem talvel on. Eelmise autoga ei õnnestunud eelmisel talvel kuskile kinni jääda ja sellel oli
rehviks 185/75 r14 kui ei eksi Väga julge oli igalepoole sisse
keerata.
Nüüd tuleb aga sellele talvele 195/55 r15 rehviga vastu minna ning ei kujuta ette, mis sellest välja tuleb.
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
Mikkk
huviline
Registreerunud 22.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 + A6 C7
|
postitati 08.09.11 12:16
|
|
|
Pooleveolise A4 all üleelmine talv kulunud lamellidega ei julenud maanteele ronidagi õieti. Barumid ees ja Bridgestone Blizzakid taga.
Eelmiseks talveks said võetud 185/65 15" GoodYear UG ICe+ lamellid ja sain tunda, mis tähendab UUE rehviga sõitmine. 1 korra õnnestus auto madalduse
tõttu põhjapeale jääda, kuid pidamine oli super igasugustes tingimustes ja sealjuures väga vaiksed rehvid. Kulumisele ei saa samuti mitte midagi ette
heita. Ostes 10mm ja pärast peaaegu 7000km talvel oli esimestel rehvidel alles 9mm ja tagumistel 9,2-9,3mm.
Sel talvel läheb sama jooks siis mu quattro Avandi alla ja ütleme nii, et ma juba ootan suure isuga seda lund
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 13.09.11 08:00
|
|
|
Teemaalgatajale, ülla, ülla OTSINGust leitud pikk teema!
See on see nupp seal vasakult ülevalt foorumilogo juurest hästi natukene diagonaalis alla paremale vaadates reas, kus ka tänased postitused jne
jne jne. You can't miss it!
Foorumi otsingu mõte ongi ju selles, ei tekiks igapäev uut teemat ühe ja sama asja kohta. Enda haritus võiks selleni viia, et ma vaatan enne natuke
ringi, mitte ei mõtle, et ma tulen foorumisse, mis on pikka aega olnud juba olemas ja mõtlen, et minu postitus on niii ainulaadne, et teen teema selle
kohta. See nüüd ei olnud mingi kärkimine vaid fakt enda viitsimatusest enne küsimist otsida. Ma ei tea, kas meil siia foorumisse hakkavad ka sellised
tulema nagu ühte teise saksa auto foorumisse, kellele peab reeglitesse kirja panema, et: Vaata kas keegi on sama juba küsinud või Otsi kas on
sarnaseid teemasid foorumis.
EDIT: Ise sõidan juba ei tea mitmendat hooaega HKPL4 naastudega (kõik on olnud küll kastutatud) nii esiveolise kui ka nelikveolise auto all ja kui
peaks uued ostma, siis ikka sama.
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 13.09.11 09:47
|
|
|
225/55 R 16 Y on tehase poolt soovitatav mõõt. Seda mõõtu rehve ilmselt ka kõige lihtsam leida ja soodsamaid pakkumisi ilmselt ka just seda mõõtu
rehvile kõige enam kuna on laialt kasutatav. Kitsamaid rehve nii suurele/raskele/võimsale autole alla ei keeraks, mingi pidamine peab ka kuival-märjal
asfaldil jääma, olgugi, et Q.
Härrad, kes siin oma oma laia joone rõhutamiseks lausa 21" soovitavad - kes teid keelab esineda (ja pärast salaja nurgataga velgi taastamas käia ja
makarone süües uute rehvide raha koguda)
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.09.11 11:14
|
|
|
Kuna ma mõned aastad sarnase masinaga vurasin nagu teemaalgataja, küll veidi võimsama quattroga (4,2 V8), ja mõlemal sügisel uhiuued talverehvid
muretsesin, siis edastaksin ka enda poolt tagasihoidlikud soovitused. Esiteks sellele autole soovitaks pigem laiemaid kui kitsamaid rehve ja seda just
sõidumugavuse tõttu, sest C6 audi kere on eelkäijatest tunduvalt laiem. Minu erandituks sooviks olid lamellid.
Autol olid all 17'' (vist 8'' laiad) veljed, millel tehasemõõt 245/45 R17 või 225/50 R17. Suverattad olid 245 ja siis sai rebitud talveks 225/50
GoodYear Ice Navid. Ei meeldinud mulle, kuidas auto vedelaks muutus, teede augud tundusid just teravamad, kuna ratas "kippus auku sisse vajuma".
Järgmisel sügisel müüki ning tellisin Cooper Weathermaster Snow'd, mille muster meenutab robustset maasturite rehvi. Ei ole mina parema lamellrehviga
sõitnud, pidasid hästi, vaiksed olid ka. Eks uus omanik võib omalt poolt kommenteerida, kui lugema juhtub
Muidugi lõpliku valiku teeb ikka juht ise.
Edit: Soetatud Cooperid tulid 245/45 R17!
|
|
|