Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 |
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 1984
|
postitati 21.05.15 12:38
|
|
|
Selle lubas mulle tuttav tuua(loe pole hetkel veel minu käes), pidi olema C3?kerega sigarilt,mille vist 2.0l mootor???
|
|
|
SalmA
huviline
Registreerunud 23.09.13
Kasutaja on eemal
Auto: 100 Sedan 2.5 TDI 90
|
postitati 21.05.15 13:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: StS
Selle lubas mulle tuttav tuua(loe pole hetkel veel minu käes), pidi olema C3?kerega sigarilt,mille vist 2.0l mootor??? |
Teoreetiliselt, kui kõik õigesti teha , siis peaksid ka piduri süsteemi muutma, kui tahad roolivõimendit paigaldada.
Hetkel sinul peal olev rooli ja piduri süsteem:
Pidurid:http://www.partsbase.org/audi/audi-100-avant-a100-eu-1984-85-vacuum-hoses-for-brake-servo/
Rool: http://www.partsbase.org/audi/audi-100-avant-a100-eu-1984-72-steering-gear-track-rod/
Ja süsteem, mis oli arvatavasti autol, mille pealt on see pump pärit:
Pidurid:http://www.partsbase.org/audi/audi-100-avant-a100-eu-1984-8510-brake-servo-hydraulic-pressure-accumulator-and-connecting-parts-for-m
odels-with-power-steering/
Rool: http://www.partsbase.org/audi/audi-100-avant-a100-eu-1984-74-power-steering/
Võimendi: http://www.partsbase.org/audi/audi-100-avant-a100-eu-1984-7410-oil-container
Tekib küsimus, kas saab ilma piduri võimendus osa kasutamata, paigaldada sulle see võimendus peale.
SalmA
Some seek forgiveness, others escape...
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.05.15 15:40
|
|
|
Paha lugu, vana latti kasutada ei saa,sest see on niivõrd läbi kulunud. Asendust võtta pole ja nüüd siis võimendiga latt ka ei sobi, ilma,et
pidurisüsteemi ringi ei ehitaks. Jama selles,et selle pidurisüsteemi ringi ehitamine on juba suurem töö ja seda kohe mitte ei tahaks ettevõtta.
Lootus,et leida võimendita latt eestis? Mitte eriti suur,kui just ei taha osta teist autot kõrvale.
Vaadates SalmA pilte,siiski on see olemas olev komplekt veidi erinev mul. Servo jaoks mõeldud auk õlipaagis on pime ja voolikud kinnituvad hoopis
teistmoodi kui sellel joonisel. Järsku on samal mehel ka see pump ,mis tuli selle autopealt,millel roolilatti maha kiskus?
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.05.15 15:52
|
|
|
Latt ise selline enne remonti:
Üks vooliku ots läheb pumpa ja teine paaki ning paagist läheb üks veel võimendisse. Piduri servosse minev osa täiesti pime.
Remonditult alates tänasest näeb selline välja:
|
|
|
remz
huviline
Registreerunud 26.08.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.05.15 18:46
|
|
|
Tsitaat: |
tuleb vist sigarite kokkutulek teha
|
Tuleb vist sigarite kokkutulek teha.
Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna
järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Kolmandal korral peatatakse sinu postitusõigus! Nõuded postituse keelelisele osale leiad siit."
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.05.15 15:36
|
|
|
Jätkaksin teemal roolilatt.
Tekkis küsimus,et kas pumbast piduripommi minevas voolikus miski vedelik ka ringleb ,kui siis mis vedelik? Või piisaks probleemi lahendamisest kui
ühendaks pumba ja paagist servosse mineva voolikuotsa kokku?
Sain nii palju targemaks,et pump,mille pilti lehekülg eespool näha saab pärineb 2,2l mitte 2,0l mootorilt.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 22.05.15 22:31
|
|
|
Kas sul poleks kergem leida pumpa, mis pärineb piduripommita masinalt? See ümberleiutamine võib tekitada rohkem peavalu kui sobivama pumba leidmine.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.15 04:42
|
|
|
Kergem vaevalt, siis peab lootma Kuldsebörsi ja Soov.ee keskkonnale või ka siinse foorumi turuplatsile aga mõlemaga peab aega varuma. Hea oleks,kui
saaks illustreeriva materjali,milline siis see õige pump on!
Ega muud üle ei jää,kui tuleb kuulutama asuda
NB!1 Uurin asja ja ei ole C3 kerega audile,teistmoodi pumpasid v.a 1,8l mootorile,kuid selle pumba kinnitus on hoopisteistsugune ja see ei sobi 1,9
mootorile. Kuid uurides välismaa foorumeid võib olemas oleva pumba rahumeeli peale panna ja üleliigse otsa pimedaks teha
NB!2 Selgus,et 1,9l mootoriga Audi 100 ehk siis Saksamaal tundud,kui tüüp 44 kerega masin. On suures enamuses ilma roolivõimuta(n.ö siis default) ja
ilmselt läks suurem osa neist ka saksamaa, lääne-euroopa turgudele tarbimiseks. Kuid eeldused,et sellele sai edasimüüja paigaldada võimendi olid
loodud. Loe: mootoril on olemas kinntiused ja rihmaseib.
|
|
|
Siim
huviline
Registreerunud 26.04.10
Kasutaja on eemal
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.06.15 09:15
|
|
|
No nii, pump käes ja asi korras ja ei ole vaja muud teha,kui puhtaks pesta. Küsimus siis targematele ja kogenumatele,missuguse firma rooliotsasid
tasuks osta? Odavama otsa omad välistan kohe!
Peagi saab uue lati peale tõsta aga vaja on veel üks hüdrovoolik ja rihm,pumba ajamile osta.
|
|
|
majanduskriizz
huviline
Registreerunud 23.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: 4000S;
A80Qx2
|
postitati 10.06.15 10:03
|
|
|
Küsimus siis targematele ja kogenumatele,missuguse firma rooliotsasid tasuks osta? |
Lemförfer on kindel valik. Ma sain lemförderi pakist originaal otsad
80-ndatel lõppes autode tootmine.
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.06.15 16:19
|
|
|
Leidsin vooliku vanadest varudest üles, seega pole seda vaja osta. Ise mõtlesin MOOG otsade peale? Nagu nii tuleb määrdenippel otsa lisaks.
|
|
|
Undercover
huviline
Registreerunud 08.07.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.06.15 21:43
|
|
|
Ise MOOG tooteid kasutanud pole, kuid Lemförder on kindlasti hea. Mina ja mu tuttavad ise Lemfördereid kasutanud ja peavad väga hästi vastu. Hinnavahe
pole ka eriti suur ja tasub ära kindlasti kui otsid kestvust
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.06.15 14:55
|
|
|
Kena on näha,et enda autoga ,sama vana ja sama värvi liikur veel ringi sõidab.
Peagi tuleb tõsisem remont ettevõtta ja seda kajastan ka siin pildis ja sõnas.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.15 08:51
|
|
|
Asusin siis vist elu nüridama töö kallale,mis on siis roolilatti eemaldamine. Peab tunnsitama,et ilma WD-40data midagi lahti saada on väga vaevaline
protsess. Tavalise mootori õliga sai leotatud aga päris sama effekt nagu WD-40l ikkagi ei ole.
Mis siis avastasin:
- roolilatti n.ö pehmenduse amort on vedelikust pooltühi ja ei saagi töötada enam. Sisuliselt utiili viskamise väärt detail.
- Kunagi vahetatud rooliotsad on pehmed nagu puder(pole ka ime,arvestades,missuguseid löökauke täis teid olen pidanud sõitma)
- roolilattil sisemine lõtk, kuid parandatav,seega ilmselt kohe prügimäele ei heida jätan alles.
- Piduripeapump: tagant sisselekkinud kergelt ja vedelik ka imelik roostene sees. Välja võetud DOT 4 vedelik ise ka selline must ja sogane. Ilmselt
tuleb peapump ära remontida, kuid pean vaatama õige remont komplekti sellele.
- Vaakumvõimendi: vot sealt tuli üllatus, alumine osa võimendil sisuliselt maha roostetanud sõel ja katkine. Pole siis ime,miks pidurid nõnda jebisid
mind. Selle detailiga pole muud,kui vanarauada visata. Loodan,et saan kohalikust lammutusest asenduse.
Latti päris maha pole saanud, nuudis on tihedalt kinni veel,kuigi kõik olen lahti võtnud, kellegil head soovitust on,kuhu peaks lööma või mida
tegema,et viimane ots lahti tuleks?
Enne uue lati paigaldust tuleb ka maha pesta muld,sodi ja pori,mis on igale poole nagu betoon kinni paakunud.
Pilte ja videosid tuleb hiljem.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.15 16:51
|
|
|
Kas nuudi lukusti ka lahti lasid? Peaks olema vist pedaalide kandis.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Undercover
huviline
Registreerunud 08.07.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.15 17:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Kas nuudi lukusti ka lahti lasid? Peaks olema vist pedaalide kandis. | Jah, pedaalide kandis ta tõesti asub. Kui ise latti vahetasin,
keerasin lukusti lahti (M8 polt + mutter) ja tuli kergelt ära. Võimendita latil asub see natukene sügavamal kui võimendiga, seega pead seda
lukustuspolti ja mutrit vähe otsima sealt seest.
E: küsisid minu auto teemas sellise küsimuse:
Küsimus seoses roolilatti vahetusega: kas pidid ka roolisamba alumise otsa ära vahetama või olid need sama nuudiga? |
Kas sa mõtled seda kõige alumist varrast? Selle kõige alumise varda pead ikkagi ära vahetama, kuna meenus, et võimendiga latil on see lühem..
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.15 19:55
|
|
|
No sain lahti lati,viga selles,et pidin kurja vaeva nägema,et saada ära mutter ja polt,mis hoidsid nuutide otsas veel pooles vinnas kinni latti.
Tulemus oli selles,et lahti sain aga ära pidin lõhkuma plastmass katte selleks. Seespoolt ligi saamine jube jama praktiliselt keerama ei ulatunudki.
Pidasin kodanik Undercover teemas silmas pigem seda,et kas nuudid olid peenemad või jämedamad!? See,et varda viimane ots on lühem seda tean.
Täna siis selgus tõde,mida saksamaa kolleegid hoiatasid,et 1984.a latil on nuudid jämedad ja hilisematel,mis roolivõimendiga peenemad. Ja nõnda oli
ka.
|
|
|
Undercover
huviline
Registreerunud 08.07.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.15 20:16
|
|
|
Sain võimuta lati ka pre-fl 100-lt kuid selle nuudid olid samad nagu võimuga latilgi. Võib-olla siis mingi üleminekuvariant
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.07.15 08:20
|
|
|
Aga palun võrdluseks 1984 latt vs 1986.a latt!
Uus latt juba paigas, edasi tuleb tegeleda koristus töödega,kuna kivistunud pori on kõik kohad täis.
Ilmselt tuleb ka osta uued pidurikettad,kuna vanad on omadega üsna otsas juba.
Hetkel on mureks vaakumvõimendi,mis on omadega kutu ja peapump,mille lahti saamine on võimatu. Kuna stopper seib on sissepoole surutud kinni ja mingi
asjaga seda kätte ei saa. Loe: ei ulatu terav ots vahele,et see välja tõmmata ettepoole.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.07.15 15:49
|
|
|
Vanad rooliotsad on maas ja mis oli arvata,seest roostes ja kutud mõlemad. Pilte ei hakka sellest panema,sest see on niigi selge,et need detailid olid
kulunud.
Küll aga tegin ära uutele otstele vajaliku modifikatsiooni:
Juba hakkab kapotialine ka kokkupoole saama.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 01.07.15 20:46
|
|
|
Kas on kindel, et nende määrdeniplite jaoks aukude puurimise/keermestamise(?) käigus metallipuru sisse ei sattunud.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.15 00:31
|
|
|
Määrdenippli asemel olen ma kõigil isenditel kattekummi aluse kurguni veovõlli otsa määret täis lasknud, sest nende õigeaegne määrimine on mitme
liikuri puhul suht tüütu. Kui nüüd vaid mäletaks mis liikuril esimesena seda sai tehtud, hetkel pole kindel kas mõni sellistest ka teisele ringile on
kuludosadega jõudnud. "Tehasest" koonerdatakse määrdega ikka kohutavalt, hea kui herne jagu terve sarniiri määrimiseks on eraldatud.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.15 05:07
|
|
|
Ma olen metalli töökojas töötanud ja ühte teist on ka kõrvade vahele jäänud
selle metalli puru pärast nüüd küll ei maksa muret tunda. Tuleb nii puurida ja keermestada,et see sissepoole ei läheks
Lõin rooliotsad määret täis ja määre jõudis kattekummi alla välja,seega ma ei näe nagu probleemi!? Tuleb tunnistada,et määret seal sees polnud
üldse,seega oli see nipli paigaldus õige samm.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 7 8 9 10 11 |