Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 26 |
Hegol
klubiliige
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q & Audi 80 B3q 16v & Audi A4 Avant B9q & Audi Q4 e-tron q
|
postitati 08.01.10 13:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Darkdog
Antud pill on ka quattro, lihtsalt C4 A6 puudub lülitatav diffrilukk. Neil on see aretatud elektrooniliseks, mis on teadupärast............... |
Loomulikult olen ma selle kõigega ka kursis ja ka konkreetse auto kohta tean, et tal on tagadiffer all olemas, lihtsalt selliselt quattromehelt,
selline näpukas 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 12.01.10 10:00
|
|
|
Oh issand, see pilt on nii ilus !

|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.10 15:33
|
|
|
Pole midagi öelda. Mina võtan oma "ajutiseks ruunamiseks" soetatud kirsivandi ees mütsi maha . Sai hinnatud kahe mõnusa quattrotalve ja peale peatselt ~60tkm läbimist kergelt masinaga toimunu kokku. Sellel
kevadel lähevad siis vahetusse mõlemad esimesed amordid, viskan alla mingi asisema mootori põhjakatte, Priitpoisilt saadud teise uduka, lisaks ootavad
riiulil plokikaanetihend koos pisemate pudinatega nädalavahetust, mil jõuaks lihtsalt asja ringi visata ja sellega on masin jälle täies korras - ah
jah, üks eelmistelt omanikelt pärit käsipiduri tross kah vahetusse.
Eelmisest sillaosade tegemisest on möödas pea 1,5 aastat ja olles põhja alt läbi käinud pole järgi andnud MITTE ÜKSKI vahetatud puksike muksike
liigend ja masin on saanud TÕSIST VATTI ~45tkm. Talvel on sahk ja safety car, kevadel sügisel on pidev mudaralli. Suvel on metsad ja võsavahed läbi
käiatud ning kogu selle pulli järel on järgi andnud AINULT eelmise omaniku poolt paigaldatud esiamordid. Müts maha. Kui kellelgi pole kestnud swag või
lemförder, siis ma ei kujuta ette kodanikud, mida peab masinaga tegema, et nendest pudinatest vähema läbisõiduga lahti saada . Samuti ei oska ma aru saada, mismoodi suudetakse see 2.3 mootor kohviveskiks
sõita, sest andke andeks, minul pole see õnnestunud korraliku ja regulaarse hooldusega max 10tkm tagant. 50tkm tagasi võttis masin 10tkm kohta 0,5L
õli. Selle talvega ja külmaga kokku olen nüüd 10tkm kohta valanud juurde vähem kui 1L pott õli ja kohe läheb ka õli vahetusse.
Säh siis, ostsin odava masina ruunamiseks, aga nüüd olen dilemma ees sest jube raske on midagi uuemat soetada, kui vana kestab nagu kurat . Ja lisaks see tunne, et kui midagi juhtub siis on pohhui parim mis üldse on.
Eriti ei ihka neid aegu, kus sai liikureid mukitud ja vuntsitud ja siis iga kord nööri ja oksa otsitud, kui keegi oli jälle parklas mõlgi ukse sisse
löönud või stange nurga katki sõitnud .
Hetkel tungiv vajadus suurema pereauto järele. Avantidega paraku teema selline, et mahub jah, aga kahele autole, mis pole just eriti ahvatlev mõte
näiteks reisides . Auto24 otsingusse on salvestatud üheks kindlaks
otsingutingimuseks isegi suurema pereauto puhul "nelivedu" - pole vaja nende tehase liinilt poolikult välja veerenud needustega ajusid nikerdada
.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.02.10 21:58
|
|
|
Nädalavahetusest tuli natuke saani näppimiseks aega reserveerida. Jahutusvedelikku lahkus vist kõikidest võimalikest kohtadest ning auto sai kuskilt
lisaõhku. Samuti oli tühikäik veidramast veidram. Valmis sai ostetud pudinad kuni plokikaanetihendini välja. Lisaks sai "prse või kõhutunde njuutoni
järgi poldikeste keeramisest siiber".
Prooviks sai esialgu võetud kamasa toolsi tööriist, loodame, et mõne poldi kestab 

Mingi ~15tkm tagasi sai vahetatud kõik, mida rihmade vahetuse käigus ära vahetada andis. Termostaat oli surnud juba peale ~11tkm, sellega sai jupp
aega ringi sõidetud, aga lõpuks leidsin vaba õhtu ringi visata ja salong oli paugust soe. Huvitaval kombel oli tegemist sel korral kallima tootega kui
need odavad jubinad, tootjaks BEHR. Hetkel sai siis sisse Wahleri toodang (vihkan termostaatide kehva kvaliteeti, eriti oma v6'te toimingu
keerulisust arvestades Rida5 on selles osas nagu õnnistus v6 kõrval ). Mida rohkem aga täna lahti kakkusin, seda enam hakkasin avastama
rihmavahetuse käigus kokku ladumise lohakuse vigasid, mida tuttava kodaniku töömehed peale rihmavahetust kokku ladudes teinud olid .

Tühikäigu mure leidsin suht nobedasti üles. Klappi minevad lõdvikud olid pigistatavate klambritega kinni topitud ja loomulikult neid polnud ju ära
võetud vaid lihtsalt üle tõmmatud . Mäletan veel seda, et rihmade tegemise
käigus räägiti mulle pärast, et sisselaskekolle on ilmselt kõver, sest tuurid hakkavad mängima kui käimise ajal kapoti alla sisselaske koldele
kergaurustuvat asja pihustada . Tol korral võtsin seda teadmiseks, aga hetkel
võttis jälle tatistama 

Uude tihendisse oli sisse pressitud lahe tempel 

No, mis seal siis ikka. Nüüd aga läks lahti siis see tõsisem osa, mille pärast sai nagu asi lahti kakutud. Tänu sellele, et sõbrapoiss sattus
garagesse sain üle mõõta surved silindrites ja ennäe imet. 1-3 silindrid 13,2 bar, aga neljas 12,9 ja viies 12,5. Samuti suutis masin teatud
tingimustel hakata jahutusvedelikku "seedima", millest oligi kahtlus, et plokikaane tihend on omadega väsinud. "Emulsiooni" ei avastanud ei
jahutusvedelikust ega ka õlist. Kui kaant hakkasin lahti keerama, siis oli asi selge - kaane poldid olid viimaste silindrite juures pmst käega lahti
keeratavad, lahti saamiseks polnud rohkem jõudu vaja kui tunde järgi mingi ~2-5nm kui sedagi. Sai siis asi õiges järjekorras lahtipoole keeratud ning
õiges järjekorras uuesti kinni ja pingutatud (vanade poltidega peaaegu 90 kraadi, aga mitte rohkem kui ~120nm). Uued poldid ja kaanetihendi jätsin
siis sel korral veel kasutamata kuna peale seda pulli olid kõigis silindrites nagu valatult ~13,2bar KÕIGIS. Minu kasutusaja jooksul on siis 50tkm
jooksul langenud surved silindrites ~0,1-0,2bar, mille võib vabalt tembeldada ka mõõteriista "eksimuseks" .
Asi sai siis kenasti vanast tihendite pasast puhastatud ja kõik uued külge. Viimaseks jätsin jahutusvedeliku surve testi. Kuna mingit asisemat
manomeetrit käepärast polnud sai usaldatud jahutusvedeliku korgi väljalaske survet... Kui garage, mina ise ja kõik muu, mis ümberringi siiani veel
kuiv oli olnud ja nüüd jahutusvedelikust ujus, sain aru, et EI jahutusvedeliku ringis polnud ka mujal kõik päris korras. Enne kui surveklapp jõudis
avaneda jõudis veel mootoris ja radiaatoris resideeruvast jahutusvedelikult terve kuradi elamise täis lödistada . Lõpuks leidis kasutust pea 2.a. garagenurgas oma järge ootav paagikene . Vanal polnud mitte ühtegi kohta, kust asi läbi ei jookseks , isegi tasemeandurist mahla jooksis .

Uus paak küljes väike uus katse. VAU, surveklapi susinat oli palju meeldivam kuulda kui löga vastu vahtimist saada . Aga kui kõik tundus juba liiga hea, et tõsi olla tundus, et surve ikkagi
kaob ja ennäe kanalisse hakkas jahutusvedelikku kenasti jooksma .
Ehk siis sain järjekordse õppetunni. Ma nägin juba alguses julma vaeva, et selles kuradi autos saada lahti kõikvõimalikest kohtadest, kuhu on eelmine
omanik või tema "remondimees" uute tihendite paigaldamise asemel hermetsi lasknud (ma pole enam päris kindel, kas see ollus on kunagi isegi olnud
selleks otstarbeks mõeldud), mis ilmselgelt pole väga õnnestunud, või siis on kasutatud valele temperatuurile mõeldud tihendihermetsi . Nüüd siis avastasin selle viimase koha, mis oli F*CKIN'BELIVABLE jälle selle
kuradi punase hermetsiga kinni lastud ja tänu surveproovile viskas selle punase olluse kenasti välja. Ning hea oli, et viskas, sest sealt alt vahtis
mulle vastu vidin, mis oligi ilmselt tõbisena juba sisse keeratud ROHKE sama tihendihermetsiga, sest mingeid juppe ma plokist ei leidnud või nö seda
"murdunud osa" .

Siin mu tänane päev siis lõppeski ja homme jälle Forssi või autoeksperti "toetama" .
Täna sain jälle õppetunni paari asja kohta. Igapäevaliikurite juures toimetan tavaliselt kuidas viitsimist jagub, ehk siis jätan oma garages olemise
pigem projektikatele, tavaliselt lükkan liikuri mõne tuttava juurde hommikul sisse ja õhtul saan kätte või siis olen ise abiks, aga mitte 100%.
Tänane aga tõestas jälle mõnda fakti:
1. kui lihtsalt usaldada, sest kontrollimisvõimalust ju praktiliselt pole (ei hakka ju kõike uuesti lahti kakkuma ja kontrollima, mis kokku keerati)
siis võib ka tuttava juures kergelt "tünga saada", nii kahju kui see ka poleks .
2. Ärge usaldage remondimehi, kelle riiulis näete tihendisilikooni, mis ei talu kuuma ja kes põhimõtteliselt ei kasuta originaal või b osa tihendeid
. Öelge mulle kus olete selliseid kodanikke näinud ja ma lähen lasen nad
raisad maha .
3. Kõike pole võimalik ette ära osta, kui mingit lammutamist tegema asuda .
Pigem jäägu masin seisma seni kuni õige jupp küljes, aga mingit "porri" ei oska vist mina kunagi tegema hakata .
Peaks vist korraldama mingi kihlveo, kui hakkan sel saanil lahti harutama mõnda kohta, kus ma tean, et seal peab olema kindlasti tihend... Ka kihlveo
sisuks võikski olla - kas selle pudina kinni panemiseks on kasutatud hermetsi või tihendit . Ei tea, kas see, mis plokikaane vahelt välja paistab on ikka tihend, või peitub tegelikult kaane ja ploki vahel
"punane hermets"   .
Edit: ja kui selle liikuriga saab ikka näppe vahepeal õliseks teha, siis teine saan lihtsalt sõidab ja ei hädalda millegi üle 
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 28.02.10 22:48
|
|
|
Sul ka igav ei hakka. 
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.03.10 07:54
|
|
|
Mis jama selle "templi" sinna tekitas?
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 01.03.10 08:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorroW
Mis jama selle "templi" sinna tekitas? |
Paistab, et seal on vana tihendi jäägid. Kes see ikka viitsib enne kollektori paigaldamist tööpinda ülekontrollida/puhastada. 
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.10 21:25
|
|
|
Tartu sakib sajaga oma "lumerohkusega". Olude sunnil pidin täna võrumaal käima. Esimene üllatus oli loomulikult see, et tuttav auto oli suure tee
pealt maha keerates jõudnud ~40m kaugusele ja seal see istuski kinni, nii et uksed kah lahti ei tahtnud tulla. Sai siis asi tagasi kakutud ja
alustatud ise rünnakut lumevaaludele, järjekordselt sain kiruda, et tagalukk maha jookseb. Kaks korda pidin taganema, kapotilt lumekuhja maha lükkama
(ei näinud enam kuhja tagant välja), lumelaviin, mis katusele, klaasile ja kapotile tuli, oli muidugi nii mõnus, et tunde järgi sai roomatud ja
loodetud, et teelt kõrvale kraavi ei kalduks. Ehk siis põhimõtteliselt rammides ja tagurdades sai see 250m jälle läbitud . Soojad kirsad, peast jalatallani talvekombe, käpikud ja labidas on minu
autos talvel standardvarustus ja üllatust oli endalegi, sest ma ei uskunud iial, et see asi omal jõul nendest esiklaasini vaaludest suudab läbi
raiuda. Mul oli vahepeal mõte, et mis seal ikka - lähen oma lowrider a6'ga. Ma poleks elus oodanud midagi sellist tulemas . Kindel laks, et ka too masin oleks sinna kevadet ootama jäänud .

|
|
|
|
audihunt
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi quattro
|
postitati 02.03.10 21:40
|
|
|
Mõnus teema ,et vähemalt piltidega pole koonerdatud, hea õppematerjal .
Mitu raha paisupaagi eest tuli välja käija ?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 07:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audihunt
Mitu raha paisupaagi eest tuli välja käija ? |
Kuna see paak ootab riiulis oma järjekorda juba oma paar aastat, siis ega eriti ei mäleta. Mingi neljasaja kanti oli tol hetkel kui ma
klaasipesuvedeliku paagi hinnaga segi ei aja 
|
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 08:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: antsu
kps, sinu hüüdnimi peaks vist olema talve hirm ja kirsisaan on vist ainuke c4 mis igaastasele lumme uputamisele nii vapralt vastu hakkab. Loe nagu Man
vs Snow järjejuttu iga talv
Si** kust ja jõudu |
Täna kuulutasin peale ~8000km läbimist õli vanaks (õlisurveandurid hakkasid lihtsalt segast peksma tänu "paksule" õlile), uue õliga pole mingit
muret . Hommikul lükkasin kanalile ja värske õli koos firtriga sisse, siis
saab minna uusi teiad lahti lükkama . See lumi võiks nüüd Võrumaalt
kergelt ülespoole kah jõuda . Kirsisaan on aus kirst jah, aga enne kirssi
oli roheline avant see isend, mis sai samat laksu aastast 2002-2006, nüüd on see vähe leebema juhi käsutuses (teenib oma vanaduspensioni välja) . Ja see uus sinine kast on lihtsalt hetkel
üks mõttetu suveauto, kes oma papusid on sel talvel juba nii palju kuhja otsas siputanud, et paha hakkab . Oma vaba aja puudumine pole jõudnud tast vähe kõrgemat asja teha .
PS! Antsu, lumi mulle meeldib, suvi on samuti lahe, siis saab masinaid liiva sisse uputada, aga kevade ja sügise p*sk ja pori pole eriti meeltmööda,
kuna olude sunnil pean masinaid ka porisse uputama ja see pole väga lahe tegevus kui pead sealt masina ka välja kaevama. Juba lülin ette ära seda
lopast aega, kui see lumi sulama hakkab 
|
|
|
|
woody
huviline
Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: Vw B6 Passu, C6Q
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 03.03.10 18:29
|
|
|
Silikonipüstol ja mootor käivad koos. Aga seda ikka mõistlikuse piires. Mitte nii, et jäme vorst pinnale ja siis kokku 
12.301@181km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.03.10 15:24
|
|
|
Oeh, lõpuks sai tehtud see, mida juba ammu planeerisin. ArturASE oli üks viimastest, kes minu kanalil mütates üritas sinna mitte "sisse vajuda" . Ja sellest saati olid tõsisemad toimingud kanalil olematu tegevus, ehk siis
põhimõtteliselt võimatu. Kuna garages on keldri sügavus ~2m30cm ja kui käsi sirgu ajada ulatusid keldri põhjas seistes näpud nõks üle kanali ääre ning
kanali põhi oli räsitud sai see viimaks üldse ära lammutatud suurest vajadusest ikka garages ja kanalis jälle "närve täiega rahustada" oma
igapäevatööst .

Venitasin veel ise materjali ära toomisega, kuna oli mingi "jube põhjus" ikka lauamaterjalile käruga järgi minna . Lõpuks sai siiber, ajasin kirsivandi höövelliistu ette, istmed alla ja kolme
meetrine materjalihunnik nagu lopsti masina peale ning käru seisis rahulikult lumehunniku all edasi .
Nädalavahetusel peale päevakest jäärajal sai pisut nikerdatud ja valmis ta saigi - ilus roheline ja puha . Täiskummist matt on veel peale viskamata.
  .
Nüüd saab siis jälle kanalis korralikult jalga ja muid vidinaid üleval hoidvaid konstruktsioone toestada ilma kartmata kuhugi sügavikku kaduda .
Üks vaieldamatu abimees garages,

mida hoiab üleval üks päris vana asi :

Lisaks leidsin viimasest garages olemisest ühe piltmõistatuse põrandalt
Ehk siis mõista mõista, mis see oli . Quattroga ikka väga aru ei saa, kui
ära unustad .

Kuna jäärajale endal plaanis sel aastal vist rohkem minna pole, siis võib hakata kirsivanti uuesti "kokku laduma" peale proua, preili või neiu Valli
mitmekordset külastamist . Vat üks asi nendel vanadel saanidel on
"problemaatiline" - kui lilleks sõidad, siis tuleb see käkk jälle ülevaatuse ajaks kokku laduda ja uued pudinad külge pista. Uuemate saanistamiseks
mõeldud masinatega võib kaks või kolm talve rahulikult ringi sõita enne kui jälle kokkuladumise vajadus ülevaatuse näol tekib (this was joke) .
|
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 19.03.10 13:28
|
|
|
Kps, kui sa seda uduka klaasi üles ei leia, siis anna teada, kumma poole oma vaja on. Mul üks vedeleb garaa˛is(hetkel ei mäleta kumb) ja kui saaks
sinult häid häid näpunäiteid C4 2.8q teemadel, siis võiks niisama ära anda. 
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 26 |
|