Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 14 |
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.07 13:48
|
|
|
No mina isiklikult võtaks kangema projekti tegemisel kasutusele BOSCH Motorspordi andurid - lihtsalt kõrgema kvaliteediga, täpsemad ja nende
spetsifikatsioonid/graafikud on internetist lihtsalt leitavad. Saab muidugi ka suvaliste jubinatega (sh. siis vanad kasutatud originaal andurid)
toimetada aga siis oleks tark neid ise enne kasutamist kalibreerida.
Motorsport andurid: http://www.bosch-motorsport.com/content/language2/html/2589.htm
BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
|
|
|
|
Peepp
huviline
Registreerunud 22.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche 924 "turbo", Porsche 931
|
postitati 24.10.07 17:52
|
|
|
Sry, isegi meie tänavatel (või radadel) liiklevad kõige kõvemad projektid ei ole sellisel tasemel, mis nõuaks Bosch Motorspordi andurite kasutamist.
Õigupoolest on sellisel tasemel vaid endurance-race masinad, ja see ongi Boschi Motorspordi andurite eelis tavalistega võrreldes: garanteerivad pikema
tööea.
Andurid peavad olema töökorras ja ilma kalibreerimata ei tohikski ühtki kasutada. Kalibreeritakse siis ikka aju vastavalt andurile, mitte
vastupidi
Ja vahetamist vajavad progeaju paigaldamisel enamasti vaid TPS (kui originaalis lihtsalt lüliti tüüpi) ja vabalthingavatel kasutatav plastikust MAT.
Vabalthingava jaoks on selle kiirus küll piisav, laadega autol peaks olema siiski avatud elemendiga variant.
BTW, Audidel on kõik andurid täiesti sobivad, pole mõtet pilli lõhki ajada.
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.07 21:16
|
|
|
No eks see on suhtumise küsimus. Ma olen näinud ka meest kes käis romulast heas korras plokikaanetihendit otsimas...
|
|
|
|
Peepp
huviline
Registreerunud 22.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.10.07 08:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Silwer
No eks see on suhtumise küsimus. Ma olen näinud ka meest kes käis romulast heas korras plokikaanetihendit otsimas... |
No sellisel juhul äkki peaks mootori kapitaalremontimise asemel hoopis uue mootori ostma vaatamata sellele, et vana on remondikõlbulik?
Ma leian, et see on teadlikkuse ja informeerituse küsimus. Loll võib autosse raha kuhjade viisi laduda, ilma et see paremini/vastupidavamalt liikuma
hakkaks.
Rõhutasingi just, et pole mõtet pilli lõhki ajada. Silver, kas sa ostsid Motorsport sensorid oma autole või?
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 25.10.07 08:44
|
|
|
Väga pädevad vennad Motronicu alal.
2.2T 20v Motronicu seadistamine. Alates 530 eur seadistamine, kui on raskem juhtum ja tõsisemalt vaja nokerdada, siis 900 - 1000 eur ning masin saab
seadesse nende poolt, kui raud on kooskõlas ja toimiv. Max on 1000 eur, kulugu kasvõi mitu päeva. Nad küsivad n-ö tükitööna, ei arvesta tunnihindasid.
Lihtsalt garanteerivad, et asi saab väga hea, vastavalt rauale, mis kasutusel.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.10.07 09:17
|
|
|
Ei ole mõtet vaielda. Nagu ütlesin on see suhtumise küsimus. Kes tahab ehitab autot 20 aastat vanade prügikasti juppidega, kes tahab kulutab rohkem
raha ja ostab korralikke uusi asju.
Minu autol on kaks Bosch Motorsport temperatuuriandurit - kokku maksid u. 50 eur - ei ole just tappev kulu...
Edited: vaatasin järgi andurite hinna. Maksid nad tegelikult kokku vaid 330 eek.
|
|
|
|
Peepp
huviline
Registreerunud 22.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.10.07 12:25
|
|
|
No ma isiklikult ostsin oma EFI-conversioni tarbeks kõik uued andurid, aga seda puhtalt sellepärast, et mul polnud originaalis ühtki sobivat ja
kuskilt romulast otsima ei viitsinud minna.
Minu point on selles, et kui andur on korras, ta on õigete parameetritega, siis ei ole mõtet lambist seda välja vahetada. Eriti imelik on lugeda, et
teatud hj numbrite pärast tuleb välja vahetada. Mind huvitabki, on selle teguviisi järgijatel mingi teaduslik-empiiriline põhjendus ka või käib see
puhtalt linnalegendide alla a la " vahetas selle anduri välja, sai x hj juurde" vms.
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 07.12.07 18:47
|
|
|
progeaju
Lynxi postitus:
Kuid huvitav on vaadata kuidas Eestis kõik need 20v mootorid arenevad (ise häbenen natukene nurgas ). Ostetakse igasugu huvitavaid juppe kokku ja siis proovitakse kuidagi see kompott mingite softide kaasabil käima
panna. Midagi ise veel kuidagi kaasa aidates. Imo. peaks asi algama proge ajust, kui sellisest, siis on vähemalt võimalus, et asi hakkab ka
korralikult tööle. Pole ju vahet kas kone läheb laiali vale soft pärast, või oma näpuka. Viimasel juhul vähemalt tead miks läks, mitte ei astu kaks
korda sama reha otsa. Ainukene miinus on siis aju enda hind, mis saab enamus kordades takistuseks, sellest on ainult kahju. Neid mehi kes ütlevad, et
laovad raua kokku ja lasevad softi teha ning seda kunagi ei muuda, lihtsalt ei usu.
Lisaks veel niipalju, et imo. piisab ainuüksi valesti valitud kuumast kojast, kui originaal keps agressiivse softiga (süüte mapiga) kõveraks, või
halvemal juhul vabamalt hingama hakkab . . .
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 07.12.07 18:49
|
|
|
progeaju
Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Lihtsalt küsin et mis progeaju maksab? |
Algavad primitiivsemad ca 10 000.- ca ja lõpevad ala 60 000.-
Hea aju saab omastada keskmiselt 20 000 - 35 000.- raha eest.
Edit: ilmselt oled sa SELLE teema unustanud.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 07.12.07 20:27
|
|
|
progeaju
Tsitaat: | Algselt postitas: lynx
Ainukene miinus on siis aju enda hind, mis saab enamus kordades takistuseks, sellest on ainult kahju. Neid mehi kes ütlevad, et laovad raua kokku ja
lasevad softi teha ning seda kunagi ei muuda, lihtsalt ei usu.
|
Tegelikult kui aus olla, siis see hind ei ole nüüd otseselt see, mille tõttu enamus arendajad ei hakka kohe progeaju ostma. Asi on mõningases
teadmatuses ja kartuses, et ei saada selle teoreetilise ja praktilise asja kokkupanekuga hakkama, kuna ei tunta asja sisu. Minuarust on ehedaks
tõestuseks näiteks see, kui mõni 1,8T omanik läheb peale autoostu kohe lisakellasid, koonusfiltrit, kõige ägetamat by-bass'i jne. ostma ja pärast
avastab, et sõbra samasugune auto ilma modifikatsioonideta on kiirem- sest tal oli mootor paremas korras. Tema viga seisnes selles, et ta ei teadnud
asja sisu.
Nagu Lynx kahtlustas, et kodanik kes juba rs2 kolde ja turbo masinale paigaldab ja näit. 7A nukad ostab ning väidab, et laseb vastava softi
kirjutada ja asi jokk!-tõesti ei usu. Kuid selleks on kulunud juba nö. keskpärase progeaju hind.
Aga eelnevas ei ole midagi ebainimlikku, sest iga tehnikahuviline tahab omal nahal asjad läbi elada. Lihtsalt asjade teoreetilise sisu selgeks
tegemine aitab tihti õigeid valikuid lihtsamalt teha.
Vanandan OT pärast, kuid teema arendus on väljunud juba konkreetse klubiliikme auto teemast .
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 07.12.07 20:51
|
|
|
progeaju
Teemo jutu jätkuks . . .
Ka mina alguses põdesin progeaju kohapealt. Proovisin alguses asjale läheneda nii nagu enamus, siis loobusin. Custom softi kirjutajatel aega polnud,
vms. Raud oli koos, kuid auto ei käinud nii nagu oleks pidanud. Ega ei jäänudki muud üle, kui tuli minna seda teed, et ise aju osta, paigaldada ja
häälestada. Alguses sai endale esitatud küsimus, et "kui raske see ikka olla saab?" Paigaldus ei ole midagi ületamatut, kui auto elektrit natukene tunda. Häälestamisega . . . see on selline
kättevõtmise asi lugedes piisavas koguses kirjandust tuli lihtsalt
proovima hakata. Peagi töötas auto paremini kui mingi X rauale kirjutatud softiga, veel natukene proovimist ja tulemusega võib rahule jääda Lisaks sain maantee kütusekulu 1l võrra allapoole. Olenevalt ajutootjast on
pakutavad lisavõimalused päris toredad abilised, millest näiteks tavaline 20v omanik võib ainult und näha.
Mis puutub aga rs2 kolle ja muud selle jupid, siis imo. on see üks lollikindlamaid asju üldse mille peale välja minna, kindlasti ka odavamaid. Kõik
jupid on saada, ka soft. Iseasi kas tahad olla nagu kõik teised? Kui ei taha, hakkad ükshaaval juppe vahetama ja loodad, et laiali ei lähe
Kusjuures see teooria vS. praktika. Mõnikord on vaja mõned asjad enne praktikas läbi proovida, kui nendest teoorias aru hakkad saama. Omal nahal
kogetud.
OT küll, kuid äkki paneb mõne meist siin mõtlema
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.07 22:32
|
|
|
What is chip tuning?
The majority of modern engines are operated by a computer, better known as ECU (Engine Control Unit). This electronic calculating unit sets the
pre-ignition and the quantity of petrol which will be injected, depending on a number of parameters like the surrounding temperature, the density of
the sucked up air, the number of revolutions of the engine etc. All these data are saved in one or more memories, called Eprom or chip. Chip tuning
means that the chip with the original data is replaced by another one with optimised data, in order to increase the capacity and the torque and to
obtain a more agreeable and smoother motoring performance - in case of turbo engines the performance increases between 20 and 40% and goes hand in
hand with a reduction in fuel consumption.
Why has this not to be done by the car manufacturer?
The programme for your engine is stored on your chip (EPROM) and cannot be changed. As most car types are developed for the world market, the
manufacturer has the difficult task to find a compromise solution combining different parameters like fuel quality, different anti-pollution laws,
overrun of service intervals, insurance conditions.
http://www.tuning-chip.at/technology.htm
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.12.07 23:08
|
|
|
Autohai
Tsitaat: | Algselt postitas: tarts
Autohai ei paku kindlasti SKN chipi ei S4 ega RS4le. |
Küsimus Tartsile, kas Autohai'st (ehk siis Tartsi käest) chippi ostes on võimalik sellekohast arvet saada, kuhu on märgitud softi ja auto andmed (ls
ja ehk ka veakoodide väljatrükk)?
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.07 09:07
|
|
|
Autohai
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Küsimus Tartsile, kas Autohai'st (ehk siis Tartsi käest) chippi ostes on võimalik sellekohast arvet saada, kuhu on märgitud softi ja auto andmed (ls
ja ehk ka veakoodide väljatrükk)? |
oled mu tel nr ära kaotanud? postkast ei tohiks ka nii täis olla, et privasõnumeid ja maile läbi ei tule, msn'ist rääkimata...
aga ok, arve saab loomulikult. ls ja veakoodide lisamise sinna juurde saamine ei ole ka probleemiks, kuid seda ei ole seni praktikas nõutud/soovitud.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.07 13:08
|
|
|
Autohai
Tsitaat: | Algselt postitas: tarts
oled mu tel nr ära kaotanud? postkast ei tohiks ka nii täis olla, et privasõnumeid ja maile läbi ei tule, msn'ist rääkimata...
aga ok, arve saab loomulikult. |
Tarts, küsimus ei ole selles, kas ma olen sinu kontaktid ära kaotanud. Küsimus oli esitatud, et "üldsus" teaks, mida neil on võimalik saada ja mida
mitte.
|
|
|
|
guits
huviline
Registreerunud 02.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 4.2
|
postitati 02.01.08 17:11
|
|
|
s6 2.2t autom. chiptuning
s6 2.2t autom. chiptuning kas tasuks teha või osta parem s6 4.2 vabalthingav?kumba eelistaksite ja mis oleks nende autode miinused ja plussid?
tänan vastuse eest!
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 17:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: guits
s6 2.2t autom. chiptuning kas tasuks teha või osta parem s6 4.2 vabalthingav?kumba eelistaksite ja mis oleks nende autode miinused ja plussid?
tänan vastuse eest! |
kui automaatkast on oluline, siis eelistaks 4.2.
orig 2.2 autom 8,4sek 0-100
orig 4.2 autom 7,3sek 0-100
chipitud 2.2 autom saab selle sekundi maha ja on siis enam-vähem võrdne 0-100 kiirenduses.
ehk, kui suurem küttekulu pole probleemiks ja on võimalik ringi vahetada, siis võta 4.2.
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 02.01.08 17:49
|
|
|
Küsi endalt esiteks milleks sa seda autot tahad, siis räägi meile ja siis osatakse sulle vast kõige paremat nõu anda.
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
postitati 02.01.08 18:04
|
|
|
Ma ei saa sellest aru, miks on vaja 0-100 ni 7sekiga saada.
See on pesuehtne auto hooramine.
Ime, et eestis pole korralikke S4, S6 ja teisigi saada.
Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 18:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: yepi
Ime, et eestis pole korralikke S4, S6 ja teisigi saada. |
ja meie ei saa aru, miks on vaja auto selliseks teha nagu sul avataril (juhul kui see ikka on sinu auto) pesueht auto hooramine ju, pole ime et
korralike audisid saada ei ole.
lühidalt: kui midagi asjalikku öelda ei ole, siis ei ütle, eks?
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 18:09
|
|
|
see on nüüd küll suht puhas BS, ega S/RS ei osteta 0-100ni aja pärast, vaid sõidumõnu pärast. Ja kui autot sihtotstarbeliselt kasutada, ei tähenda,
et tema korralikkus kuidagi kannatab...
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 02.01.08 18:28
|
|
|
Usu, Sa ei saagi saama sellest aru, kui ise S-i ei oma ..
Ja ma võibolla ei saa ka aru, et milleks on Sul vaja oma autoga 15 sekiga nullist sajani saada- saab ka 25-ga ju?
Aga teemaalgatajale- sõidan ise chipitud automaadiga ja olen üsna rahul, kuigi ise eelistaks pigem manuali. Igatahes- auto liigub päris hästi, chipi
vahe on tuntav võrreldes orig. seadega ja kui auto on korras, ei valmista õige asjaga chippimine autole piinasid- sest korralikud chipid on mõeldud
vastama tehase garantii tingimustele. Sellega peaks juba kõik öeldud olema.
|
|
|
guits
huviline
Registreerunud 02.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 18:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Küsi endalt esiteks milleks sa seda autot tahad, siis räägi meile ja siis osatakse sulle vast kõige paremat nõu anda. |
auto jääks rohkem nv autoks ja hea sõidumõnu saamiseks
ja autom. selle pärast et päeval sõidan töö autoga mis on manuaal nv tahaks ennast vähemalt inimesena tunda
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 18:36
|
|
|
sellisel juhul pikemalt mõtlemata V8
|
|
|
|
guits
huviline
Registreerunud 02.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 18:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MartinCS
Usu, Sa ei saagi saama sellest aru, kui ise S-i ei oma ..
Ja ma võibolla ei saa ka aru, et milleks on Sul vaja oma autoga 15 sekiga nullist sajani saada- saab ka 25-ga ju?
Aga teemaalgatajale- sõidan ise chipitud automaadiga ja olen üsna rahul, kuigi ise eelistaks pigem manuali. Igatahes- auto liigub päris hästi, chipi
vahe on tuntav võrreldes orig. seadega ja kui auto on korras, ei valmista õige asjaga chippimine autole piinasid- sest korralikud chipid on mõeldud
vastama tehase garantii tingimustele. Sellega peaks juba kõik öeldud olema. |
palju üks normaalne chip tuning maksaks ja kus oleks seda kasulikum teha?
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 6 7 8 9 10 .. 14 |