Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 23 |
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 03.03.10 16:29
|
|
|
Nii, olen juba tükk aega uurinud kompuutri paigalduse kohta. Sai loetud teemat "kompuutri paigaldus" ning uuritud ka enda juhtmestikku. Kuna hetkel
on minicheck(B3 2 tuld), siis tekitas probleemi ka see, et mooduleid on olemas mitut sorti nii autochecki kui ka minichecki omasid. Need masinad,
millel on küljes siis moodulid peale viiend amooduli, on olemas siis valge pistik? Kui aga moodul 5, siis ei pruugi olla või on armatuuris lahtiselt,
kui mu loogilisus nii seda seletab.
Moodulid:
5 - minicheck(warning lamps)
8 - indicator for check package and radio frequency display / for models with onboard computer KMH, MPH .
8a - display unit for on-board computer / for models with check package
KMH .
7 - on-board computer with warning light KMH.
6 - indicator for check package and radio frequency display.
Moodulid:
Autochecki ning parda kompuutri jaoks on siis vaja eraldi pistikut ja nagu aru olen saanud siis on see pistik 10 pin, minicheckil 15 pin. Kas see
pistik on allpool oleval joonisel number 27 keskmine ?
Lisaks sellele andis VAGCAT joonise NG kohta, (front right) ning kas number 46 olev pistik on keskmise kütusekulu jaoks või on see pistik, et ühendada
pardakompuuter koos autocheckiga, kui pole olemas stockis pistikut armatuuri taga, mis kinnitub mooduli külge/ploki taha? Kas joonisel olev pistik( nr
46) on sama, mis on veel allpool antud pildil(punase ringiga kollane pistik)? Kuigi pistiku kuju tundub erinev olevat, seega järeldan, et punase
ringiga on keskmise küttekulu jaoks ning joonisel olev pistik on kompuutri ühendamise jaoks.
Kaabeldus siis enda masinast(armatuuri alt):
VAGCAT andis siis osadele lahtistele otstele konditsioneeri pistiku( joonisel 3 nr 44 1 pin ), konditsioneeri pistik(nr 43 2 pin ). Kuid enda
lahtiseid pistikuid vaadates ei oska kohe öeldagi, mille jaoks nad on nagu näiteks roheline, punane lahtine pistik. Kuid eks pin järgi saab ehk
jälile, hetkel pole võimalik kohe uurida.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.10 15:33
|
|
|
Täna sai soetatud siis uus õli- ja õhufilter. Lähiajal on plaanis välja vahetada ka Mobil 5W-30 Formula täissünt õli Mobil Super 2000 X1 10W-40
poolsündi vastu.
Praegune õli liialt vedel ning ka vale viskoossusega. 1L maksab hetke õlil 238.-.
|
|
|
|
jk.
|
postitati 04.03.10 19:22
|
|
|
Sa kirjutad siia mõnusalt palju, aga vastukaja kuidagi väga vähe.
Ma siis kirjutan, et hea töö! Loen pidevalt.
|
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: S4 avant 2.2 tq
|
postitati 04.03.10 19:31
|
|
|
olen isegi huviga jäginud seda teemat ja sinu teemat ka jk.
Parim asi maailmas ja veel loodusesäästlik Segway.
Segways.webs.com
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.10 19:56
|
|
|
Uudishimu ajab uurima ja huvi tegutsema Kompuutri teema sai ette võetud
sp, et plaan paigaldada valged kellad(S2 omad). Selle asja ette võtnud ka Graabel, kuid ei oska öelda kas 10 V ja 20V juhtmestikud on erinevad,
mootori omad küll aga kas ka ülejäänud osa. ( jutt siis B3 90 omast) ühesõnaga kas 20 V on olemas valmidus ja 10 V mitte, Vagcat näitab et on.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.10 21:21
|
|
|
See on siis illustreeriv pilt sellest, kuidas oleks B4 tiibadega. peab siinkohal mainima, et asi päris viisakas. Kartsin hullemat, kuid siinkohal
paneks ma ka Coupe stange(Kamei lisaga oleks eriti kena ja sportlik). Lisaks veel Ronal Bolero ning madalduse ja poleks rohkem vajagi. Teisel pildil
tundub muidugi velg pisut koopas või on see vaid illusioon, kuid seda annaks parandada tsentr. flantsiga ma usun.
Leidsin siis ka huvitavad veljed, mis tunduvad kenad ja on üsna sportliku välimusega. Tegu siis BSA Racing veljega, 16x7 ET 45, ja just see ET pisut
keeruliseks asja teebki. Ronal Bolero on siis 17x7 ET 43. Hetke suvevelje ET 38. Ei oska hetkel ette kujutada, kuidas jääks 45 ET-ga, kas on vahele
vaja flantsi, et ei jääks liiga koopasse või on Bolero parajalt väljapool, et asi jääks viisakas. Kardan siiski, et 16 jääb pisut väikseks, antud
juhul BSA Racing veljed.
|
|
|
|
jk.
|
postitati 05.03.10 00:23
|
|
|
Krt ma ei tea ilus on küll see B4 tiib ja juurdekäivad asjad seal, aga minu arust overrated ikka see. Mitte et ma ütleks, et ära tee Tee ikka, väga hea oleks vaadata. Mul lihtsalt endal ka see korduvalt peast
läbi käinud, aga ma üritan vist ikka põikpäiselt vaatamata 80 igavale esiotsale midagi ilusat veel teha.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.10 04:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jk.
Krt ma ei tea ilus on küll see B4 tiib ja juurdekäivad asjad seal, aga minu arust overrated ikka see. Mitte et ma ütleks, et ära tee Tee ikka, väga hea oleks vaadata. Mul lihtsalt endal ka see korduvalt peast
läbi käinud, aga ma üritan vist ikka põikpäiselt vaatamata 80 igavale esiotsale midagi ilusat veel teha. |
Mõtled overrate all tiibade panekut? Ütlen kohe ära, et sellist stanget ei
kavatse panna ja ka mitte B4 kapotti. See oleks 2 otsaga asi, kuid
lihtsalt väga ilus oleks Coupe "lõuaga "stange ja see toob kaasa asjaolu, et tiiva nurgad teised. "Läti" tuuningut ei mõtlegi teha. Aga mõnes
mõttes olen sinuga ühel arvamusel , et kas panna või mitte, lihtsam on muretseda ju täis lisadega aparaat, millel kõik asjad peal juba.
|
|
|
|
Hegol
klubiliige
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q & Audi 80 B3q 16v & Audi A4 Avant B9q & Audi Q4 e-tron q
|
postitati 05.03.10 06:32
|
|
|
Krt ma ei tea ilus on küll see B4 tiib ja juurdekäivad asjad seal, aga minu arust overrated ikka see. |
Olen siinkohal Jaaguga nõus, et B4 esiots ei anna niipalju juurde, et seda aretama peaks. Ma küll ei tea, kuidas A90 stangega on, aga A80 stangele
sobib originaal Kamei bodykit nagu maasikas tordile. Just esiosas annab ta väga palju juurde, kui auto veel on madaldusega.
Siin on minu Sport Edition eestvaates, küll ilma
Bolerota hetkel
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.10 08:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Hegol
Krt ma ei tea ilus on küll see B4 tiib ja juurdekäivad asjad seal, aga minu arust overrated ikka see. |
Olen siinkohal Jaaguga nõus, et B4 esiots ei anna niipalju juurde, et seda aretama peaks. Ma küll ei tea, kuidas A90 stangega on, aga A80 stangele
sobib originaal Kamei bodykit nagu maasikas tordile. Just esiosas annab ta väga palju juurde, kui auto veel on madaldusega.
Siin on minu Sport Edition eestvaates, küll ilma
Bolerota hetkel |
Pole plaaniski B4 esiotsa panna nagu antud piltidel tehtud See pilt vaid
tiibadest, kuna ka Coupe stange nõuab teisi tiibasid. B4 nina ei hakkagi aretama, B3 coupe typ 89 nina:Hegol, ka sul on "lõuaga" stange, Coupel ka
pisike lõug, sp plaan ongi panna Coupe stange(B3) Kuna 80 stange äärega ei istu sp, kuna teised udutuled siis plaan panna B3 Coupe oma.
|
|
|
|
jk.
|
postitati 05.03.10 13:24
|
|
|
Ma sain ka natuke valesti aru. Esitiivade vahetus tee kindlalt ära, kui võimalus on. Väga suure huviga ootaks seda tulemust koos stangega.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.10 10:33
|
|
|
Nonii, siin siis illustreeriv pilt, kuidas oleks B3/B4 Coupe tiibadega ning Coupe stangega(B4 oma isegi etem, kui B3 Coupe stange) Palju muidugi
muudab velg ja madaldus, kuid enda ettekujutus ütleb seda, et kole ei tohiks jääda. Nagu pildilt näha, on sellel masinal tehtud see trikk ära, nagu
endalgi mõttes, tiibadel pole liiste ehk vahetatud tiivad ja stange.
B4 stange:
|
|
|
|
jk.
|
postitati 06.03.10 14:24
|
|
|
^ Kunagi otsisin ka selle pildi tagamaid ja keegi kuskil välismaa foorumis kirjutas, et selle stange sinna ette saamine vajas väga palju stangealuste
talade ja kinnituste modifitseermist. Kindlalt ei oska öelda ja enam ei leia üles ka kahjuks.
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 06.03.10 15:43
|
|
|
Ilusti on see küll teostatud, aga jääb puudulikuks midagi. Nimelt see stange ei jookse ülejäänud kerega kokku. Oleks vaja küljelaiendeid juba siis
ning mine sa tea, ehk ka tagastanget.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.10 16:37
|
|
|
Tegelikult ei tohiks kinnituste teema erineda palju aga kes teab. Peab mõtlema ja katsetama Idee on iseenesest hea aga kuidas tulemusega rahule saaks jääda, see nõuab pingutust.
Talasid peaks siis ringi tegema, kui plaan panna cooler stange taha. B3 on kitsas teema seal aga üldjuhul ei tohiks suuresti erineda B3 esiots B4
omaga(kinnituste ja muu poolest)
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.10 16:45
|
|
|
Sai muretsetud komplekt lüliteid, kuna praeguse nuppude valgustusega pole ma rahul ning ka osad lülitid jebivad hoolega, seega otsustasin panna
korralikumad. Korpused(filtrid) on sulamata ja sai muretsetud ka uus peegli lüliti, kuna vana ei tööta ja hetkel on peale lüliti, mis pole minu
oma.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.10 16:07
|
|
|
Nii, eile said soetatud siis uued lülitid ning täna sai masin ette võetud. Sai siis veedetud aega ca 1 h ja pusitud lülititega, lisaks sellele uurisin
veel kompuutri ja autochecki juhtmestiku valmidust. Sai siis vahetatud lülitid ja pirnid ning tulemus jäi siis selline (tulede korrektor vajab natuke
rohkem aega, et sees joodetud pirn vahetada):
Ja kui tagumise udutule lüliti sai avhetatud, juhtus ime:
See oli suur kergendus, st ei peagi hakkama paikama juhtmestikku, vaid õhtal oli lüliti, mis end siis sisse-välja lülitas nagu tal tahtmine oli.
Jupsis ühesõnaga kõvasti.
Sai vahetatud veel ka peegli lüliti, millel ka siis nüüd L ja R peal ja sellel lülitil põlevad vasak ja alumine nool, teise poolega tuleb veel
tegeleda, et saaks ideaalne.
Kuna täna oli rohkem aega, kaevasin armatuuri alus ja lahtisi otsi tuli lagedale 7 tükki, vb on neid veel tulemas. Nüüd tuleb uurima hakata, mille
jaoks nad seal on ja mis sinna saab järele ühendada, kas on olemas ka mõni valmidus lisa jaoks.
Ülejäänud kaabeldus siis selline:
Kellaplokk:
Hetkel pole leidnud valget pistikut, kuid ehk siiski on olemas selle jaoks valmidus( pardakompuuter ja autocheck) Peab uurima põhjalikumalt veel ja
sorima juhtmestikus hoolega.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.03.10 18:38
|
|
|
Täna sobrasin siis juhtmestikus, mis asub armatuuri all ja leidsin kokku ca. 10 pistikut.
Pistikud, mis olid armatuuri all ja mille numbrid olid:
893 971 635 (kellaplokiga ühes kimbus koos sinise pistikuga)
813 972 623 (punane)
893 971 636 (punane)
893 971 633 (punane ja sinine)
893 971 994 (punane)
813 972 623 (valged)
813 972 643 (valge)
893 971 635 (pagasis olev must pistik)
Otsisin juhtmestikust otsi, millel oleks numbrid:
813 972 923 (air conditioner 2 pin)
813 972 925 (ait conditioner 1 pin)
813 972 930 (on-board computer 4 pin)
813 972 927 (cruise control 3 pin)
Ei leidnud veel ühtegi sellest kimbust. Muidugi segas toimingut põhjamatt, mis oli nurgast kinni, vb on taga veel pistikuid aga kahtlen selles.
Hetkel tundub, et puudub kompuutri, kliima ja püsika valmidus.
ETKA ei andnud koodidele tarka tulemust, ainult flat contact housing, kuid mille jaoks, see selgusetu.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 09.03.10 18:49
|
|
|
Kompuutrit on ka minichekiga koos pakutud, kas selle hankimine poleks vähe kergem variant?
Kompuutri valmiduseks pole tegelikult rohkem vaja kui küttekulu juhe ja kang, ning küttekulu juhtme võib ka otse ajust vedada. Autocheki korralikult
tööle ajamine on paraku keerulisem, ning kergem oleks vast kompuutri moodul koos minichekiga leida.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.03.10 19:25
|
|
|
Olen sellele mõelnud. See tähendaks siis kollast pistikut ja minicheck koos kompuutriga, ajust juhe ja kang. Autocheck nõuab jah mitmesuguseid
kontrollereid ja tõsisemat kaabeldust, et see tööle panna. Ma uurisin üldiselt lihtsalt igaksjuhuks, kuna on mõttes paigaldada valged kellad.
Ehk siis moodul 7 eelpool mainitud joonisel.
|
|
|
|
Po18
huviline
Registreerunud 08.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: S4 avant 2.2 tq
|
postitati 09.03.10 19:27
|
|
|
Väga huvitav teema. Endalgi plaan kompu installida mingi hetk.
Parim asi maailmas ja veel loodusesäästlik Segway.
Segways.webs.com
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.03.10 20:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
Olen sellele mõelnud. See tähendaks siis kollast pistikut ja minicheck koos kompuutriga, ajust juhe ja kang. Autocheck nõuab jah mitmesuguseid
kontrollereid ja tõsisemat kaabeldust, et see tööle panna. Ma uurisin üldiselt lihtsalt igaksjuhuks, kuna on mõttes paigaldada valged kellad.
Ehk siis moodul 7 eelpool mainitud joonisel. | See moodul on valgetest kelladest täiesti eduliselt eraldatav, saad ka minicheki ja
ilma mingi kompuutrita S2 kellad tekitada. Pole küll olnud võimalust ühtegi mincheki lahata, kuid võib olla ka võimalik minicheki alumisele poolele
külge panna autochekilt pärit kompuutri ülemine pool, ning sedasi kompuuter külge kombineerida. Ühed autocheki ja kompuutriga 90 R5 kellad on mul
kuskil olemas, saaks sealt vajadusel vastavat pildimaterjali pakkuda.
B4 Minicheki pool kompuutriga moodulist peaks välja nägema selline:
Tagant selline:
|
Mõtlesin ise sama teha, panna siis asemele moodul minichecki ja kompuutriga. Kelladeploki saaks kokku kombineerida kindlasti, lihtsalt ümber tõsta
ühelt teisele, kuid kust saaks minicheckile ja kompuutrile vastava pistiku, nagu sinu joonisel antud moodulil on? See tuleks siis ise kõik vedada
peale küttekulu juhtme ECU-st, sest sellist pistikut poleks kuskilt võtta. ETKA andis 91 aasta 90-le on-board computri pistiku küll, ümmargune, kuid
ise seda ei leidnud. Ehk siis mõtlesin, et mul on see juhe ka olemas, nagu antud pildil kus punane ring ümber(küttekulu oma) ja ei pea ajust eraldi
vedama, Kui õieti mäletan, siis tuli ECU-st (K-Jetronic 98 kw) küttekulu signaal pin 21-lt. Plokist kangini tuleb ise kindlasti juhtmed vedada skeemi
järgi. Hea oleks, kui leiaks mõne 90, millel on pardakompuuter peal, sealt annaks võtta osaliselt ka juhtmestiku. Vaevalt, et vanematel 90-l autocheck
oli, kuid kompuuter küll.
Lihtsalt öeldes S2 autocheck koos kompuutriga asendada minicheck kompuutri mooduliga ja vedada vastavad juhtmed.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.03.10 08:51
|
|
|
Mul tkeib küsimus, mille jaoks on see must pistik seal kellaploki küljes niisama? Uurides ei leidnud samuti selle kohta informatsiooni ning kuskile
pole teda ka ühendada. Pistikusse läheb siis 4 juhet, ehk 4 pin ning üks vaba ´pin on pistikul veel.
|
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 10.03.10 10:43
|
|
|
See peaks olema välistemperatuurinäidiku või automaatkasti käiguindikaatori pistik. Juhul, kui sa mõtled spidomeetri tagaküljel asuvat lahtist
pistikut. Need asuvad (kas üks või teine siis) märgutulede all keskel ja pistik spidomeetri taga.
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4 Coupe
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 23 |