Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 16 |
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 05.05.10 05:42
|
|
|
Ise imestan teema algataja meeletut valiku vahet. Keskklassist rahulikult läheb mees üle luksklassi, samas annab märku, et kasko ja liising nagu käiks
rahakoti pihta? Mina küll arvan, et Avensis oli odavam ülal pidada.
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
postitati 05.05.10 06:02
|
|
|
Pigem soovitaks selle raha eest mingi C4 kerega quattro muretseda,suhteliselt pommikindlad kordades odavam pidada kui A8-t
|
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 06:28
|
|
|
Millest selline valikuvahe? Minu tööautod on olnud alates Peugeot Partnerist, Ford Rangerist kuni Avensiseni välja, neid autosid ma ei valinud vaid
sain.
Maasturitega sõitmisest meeldis nelivedu ja käis närvidele isteasend, avensisega sõitmisest meeldis jällegi sõiduauto isteasend, Partnerist ei
meeldinud loomulikult midagi
Isiklikuks ma ei plaani osta mingit euro seljakotti, silmanurgast olen koguaeg vaadanud suurte ja võimsate masinate poole.
Kuni selle talveni olin veendunud tagaveo austaja, aga nüüd langes e38 valikust välja.
Tahan sõita luksklassi v8-ga veel seni kuni bensuliiter ei maksa 40kr.
20 aasta pärast piniseme ilmselt kõik elektrijõul ringi.
Miks ma ei taha liisingut ja kaskot? Mulle meeldib hoida jooksvad kulud madalal (väljaarvatud bensiin ja hooldus), kasko raha jätaksin pigem auto
remondiks.
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 05.05.10 06:49
|
|
|
Kui auto taustast mingi vähegi adekvaatne ülevaade olemas on, siis selle raha eest paremat autot pole. Kui siinsamaski huviliste autode all ringi
vaadata, jääb mõni sarnane auto oma heas ja halvas ka kindlasti silma.
Suurem teema
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 08:34
|
|
|
Soovitage töökoda kus saaks soovitavalt samas kohas sillad üle vaadata, mootorist ja käigukastist veakoodid välja lugeda.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 05.05.10 09:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stinger
Miks ma ei taha liisingut ja kaskot? Mulle meeldib hoida jooksvad kulud madalal (väljaarvatud bensiin ja hooldus) |
Siis see auto ei ole sinule.
Mul läks C4 kerega masinale peale ostu kohe 15k sappa remondile. Seejuures mul ei ole automaatkasti ja ka mootor on väiksem.
Hetkel minu Excel näitab jooksvateks kuludeks (v.a. bensiin) 370 EEK / päev. Muidugi see läheb ajaga alla, aga iga sõidetud kilomeetri kohta võiksid
2-3 eek kõrvale panna remondiks.
Igasugused vanad luks autod on kõike muud, kui madalate jooksvate kuludega. Usu mind, jaapani auto liisida on odavam, räägin kogemusest.
Aga teemasse ka...
Kontrollida saab Forssis, Reval Autos ja Audihoolduses näiteks. Samuti eelistaks ma sinu asemel 1998 aasta masinat, sest seal on 5-e käiguline
automaat ning minu teada on 97nda automaadi lastehaigused ravitud (aga võin ka eksida).
Kui inglise keel vähegi käpas, soovitan lugeda järgmist lehekülge, kui piiblit: http://www.audipages.com/usedA8.html.
|
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 05.05.10 09:34
|
|
|
Tsitaat: | Usu mind, jaapani auto liisida on odavam, räägin kogemusest. |
Olen 100% nõus.
Vanemate Audidega, eriti A8/S8 peab rahakott pika puuga seljas olema. Isegi kui esialgu tundub kõik valutu ja makstav, leiad ennast õige pea mõtte
eest "milleks ikka see".. Ma ei vaidle vastu, et A8 on mugav, minulgi oli raske loobuda, kuid selge mõistus sai lõpuks võidule. Ka minul polnud
bensiin probleemiks, kuid kui reaalselt vaadata, palju see loom rüüpab ja palju see loom su rahakotist rüübanud on- siis hakkab lausa imelik.. Selle
rahaga on palju palju muudki teha, kui seda mõtetult kulutada. Või ma eksin?
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 09:39
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: JanariA4
| Usu mind, jaapani auto liisida on odavam, räägin kogemusest. |
Olen 100% nõus.
Vanemate Audidega, eriti A8/S8 peab rahakott pika puuga seljas olema. Isegi kui esialgu tundub kõik valutu ja makstav, leiad ennast õige pea mõtte
eest "milleks ikka see".. Ma ei vaidle vastu, et A8 on mugav, minulgi oli raske loobuda, kuid selge mõistus sai lõpuks võidule. Ka minul polnud
bensiin probleemiks, kuid kui reaalselt vaadata, palju see loom rüüpab ja palju see loom su rahakotist rüübanud on- siis hakkab lausa imelik.. Selle
rahaga on palju palju muudki teha, kui seda mõtetult kulutada. Või ma eksin? |
Mulle tundub küll, et eksid
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 05.05.10 09:45
|
|
|
Ok, ma väljendasin selle rüüpamise kohapealt ennast halvasti. Pidasin silmas raha hulka, mida see auto tarbib + küttele kuluv summa.
Uuemate V8 teema on terake teine, kuna tegemist uuema autoga ja reeglina on korralik uuem aparaat vähenõudlikum. Seega edukat tankimist.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 09:59
|
|
|
Tsitaat: | Siis see auto ei ole sinule.
Mul läks C4 kerega masinale peale ostu kohe 15k sappa remondile. Seejuures mul ei ole automaatkasti ja ka mootor on väiksem.
Hetkel minu Excel näitab jooksvateks kuludeks (v.a. bensiin) 370 EEK / päev. Muidugi see läheb ajaga alla, aga iga sõidetud kilomeetri kohta võiksid
2-3 eek kõrvale panna remondiks.
Igasugused vanad luks autod on kõike muud, kui madalate jooksvate kuludega. Usu mind, jaapani auto liisida on odavam, räägin kogemusest.
|
No ma sõidan praegu jaapani autoga, möödasõidu ajal tuleb vägisi pisar silma.
Avensise jääk tuleb mul umbes 140 tuh.
Kui ma sama raha panen ajajooksul koos ostusummaga A8-sse siis peaks seda autot veel pikaks jaguma.
Iseasi, et kui probleemid ei lõppegi ära ja ainult remondid siis saab ühel hetkel siiber ja lööd käega.
Sellise vanusega autode juures ostetakse ikkagi seisukorda mitte aastaarvu ja minu lootus on see et eelnevate omanike poolt pole päris laibaks
sõidetud.
Esimeses postis olevat autot käisin vaatamas.
Tundub täitsa okoo aga juhtmed vaja külge panna ja alt ka vaadata enne kui otsustan.
Peale prooviringi suri pargi peale pannes mingil põhjusel välja, niiet ei teagi kas läksin kogemata vastu võtit ise või oli mingi muu probleem.
Imelik on see, et riisipiruka roolist tulnuna oleksin arvanud et audi veel nobedamalt liigub - aga ehk see oli ka petlik, salong oli siiski üsna
vaikne ja möödasõidud saab sellega kindlasti kordades paremini tehtud.
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 10:16
|
|
|
Jäi veel mainimata, et minu läbisõidud on komöödia valdkonnast.
Töökoht 5km kodust, see küll linnasõit, niiet kulu kilomeetri kohta suur, samas osad päevad sõidan üldse tsikliga, niiet kütusekulu muret ei
valmista.
Suvekuudel ainult tuleb üle 1000km kuus.
|
|
|
gorm
huviline
Registreerunud 14.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4.2Q
|
postitati 05.05.10 11:02
|
|
|
Ma olen ka täiesti nõus eelpool öelduga, et kui auto taustast ja tehnilisest olukorrast on ülevaade olemas ja see on vastuvõetav, siis tasub osta kui
auto meeldib. Enda praegune '94 D2 A8 on olnud minu käes peaaegu viimased 5 aastat ja selle aja jooksul on remondile ja hooldusele (õlivahetused,
piduriklotsid, erinevad õõtsad, puksid, rehvid jne) läinud ~80k. Keskmine aastane läbisõit 17..18tuh km, 80-90% läbisõidust maanteel läbitud (võibolla
kui suhe linn / maantee oleks vastupidi, siis kuluks sillaosad rohkem). Kõik mis küljes töötab v.a. kõrvalistuja elektirline peatoe liigutamine ja
peeglite elektriline kokkuklappimine.
Varsti seisab hammasrihma vahetus ees.
Närvidele käib aga see, et kord aasta jooksul on olnud vaja kas immoblokki parandada või vahetada, sest seal olevad jooted hakkavad jebima. Samas see
viga pole kallis likvideerida (Aasta Autos Tartus viimati lasin immobloki vahetuse teha, siis maksis ~1400 raha kokku). See tundub nagu üks
tüüpvigasid olevat selle põlvkonna / aastakäigu A8'tel.
Korra mädanes ka starteri +klemm ära, mis oli aga lihtsalt ja odavalt parandatav. Muid ootamatusi pole ette tulnud.
Järgmine masin praeguse asemel on ka A8 kindlasti.
|
|
|
mig
huviline
Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8 quattro 4,2 '99 / Chrysler Grand Voyager Ltd CRD
|
postitati 05.05.10 15:30
|
|
|
1 kommentaar lisaks nii vana A8 kohta:
- A8 värv ei kooru,
- A8 sillad on suhteliselt ok võrreldes uute riisikatega,
- A8 näeb suht ok välja uute autode vahel, keegi ei vaata viltu,
- A8 ei ole parima kulu/kestvus suhtega kohe kindlasti,
- A8 hind enam naljalt ei kuku,
- A8 annab sulle piisavalt nokitsemise rõõmu ilusatel suveõhtutel,
- A8 on auto, mida müües hakkab raske tunne,
- A8 on emotsiooni auto, tal puudub praktiline väärtus.
mig
mig
eturunduse töövahendid: mail, twitter, facebook marketing; CRM; eCommerce, web
|
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 21:13
|
|
|
Kuna sellel mida proovimas käisin puudusid mõned olulised lisad ja teised odavamast otsast kas asuvad kaugel või ei sobi muul põhjusel, siis peab
vägisi kallemaid masinaid ka vaatama.
Uueks hinnapiiriks on ~90k.
Heast küljest võiks eeldada et hooldusajalooga ~2000a. pillidelt on ka vähem ootamatusi tulemas.
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.05.10 21:22
|
|
|
Kuna sellel mida proovimas käisin puudusid mõned olulised lisad ja teised odavamast otsast kas asuvad kaugel või ei sobi muul põhjusel, siis peab
vägisi kallemaid masinaid ka vaatama.
Uueks hinnapiiriks on ~90k.
Heast küljest võiks eeldada et hooldusajalooga ~2000a. pillidelt on ka vähem ootamatusi tulemas. |
Mis need olulised lisad on, milleta ei saa ja mis vaadatud autol puudusid? Ja asuvad kaugel - millest?
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 07:15
|
|
|
Oluliste lisade all mis puudusid pidasin silmas kiirusehoidjat ja parkimisabi.
Üleliigne lisa oli jäik vedrustus.
Arvasin, et plussiks on S-i istmed, et toetab külgi ja puha, aga tagantjärgi mõeldes ei tundnud ennast seal mugavalt, ilmselt sellepärast, et ma ei
ole just kõige kitsam poiss.
Ja osad kellele helistasin on kaugel Tallinnast, mis teeb asjade ajamise tülikamaks.
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 14:29
|
|
|
Veel üks proovisõit tehtud.
Kas teab keegi kogemusest öelda mis suurusjärgu kulutusega võib nende kahe vea likvideerimiseks tegemist olla?
1) Odomeetri displeil pooled pikslid vaevalt loetavad.
2) Esi radiaatori ventilaatori laager kõriseb.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 06.05.10 14:36
|
|
|
Ma sügavalt kahtlen, et need ainsad vead on.
Selline auto on seest nii vaikne, et sa ei kuule seda, kui sul pool veermikust koliseb...
Soe soovitus kuskil lasta üle vaadata.
See, mis võib juhtuda siis, kui üle ei vaata, võid lugeda siit: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=67666 (vihje: üle 100 000 krooni on läinud seal teemas juba).
|
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 14:45
|
|
|
Tänan.
Juba plaanisingi, et valitud autoga peab enne viimast otsust audihooldus.ee -st läbi käima ja sildadest veakoodideni ülevaate küsida.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 06.05.10 15:47
|
|
|
A8 on küll selline auto, mida keegi naljalt heas seisukorras olevana maha müüa ei taha. Kindlasti peale sildade, jõuülekande ja mootori on vaja kõik lisad järgi kontrollida, kas kliima jahutab ja soojendab, kõikvõimalikud
elektrilised lisad...
Mõnel läheb esimese aasta-poolteisega 100k ja rohkemgi hoolduse/remondi peale autosse sisse...
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 17:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
A8 on küll selline auto, mida keegi naljalt heas seisukorras olevana maha müüa ei taha. Kindlasti peale sildade, jõuülekande ja mootori on vaja kõik lisad järgi kontrollida, kas kliima jahutab ja soojendab, kõikvõimalikud
elektrilised lisad...
Mõnel läheb esimese aasta-poolteisega 100k ja rohkemgi hoolduse/remondi peale autosse sisse... |
No nii ka päris üldistada ei saa - ka heas korras autosid müüakse siiski. Kõik ei kannata logudega sõita, eks vahel tüdine ka korralikust autost.
Aga ventikavahetus ei ole kaheksal väga kallis ajaviide - ilma loksuta ventikas romulast leida pole võimatu (ca 800 eek) või siis uuena poest (vist ca
2500 - mälu järgi).
Pikslitega on selline lugu, et parandada pole seal väga midagi, pigem ära vahetada kogu displei - 1700 eeki oli viimati soodsaim pakkumine, mida
nägin.
|
|
|
stinger
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 18:17
|
|
|
Niisis järgmine proovisõit seljataga ja tekkis paar uut küsimust.
1)Kuidas mõjub see keskdiferentsiaalile kui ees on uued ja taga üsna kulunud rehvid?
2)Teiseks mida tähendab kui õlikorgi all on peenike kiht mingit heledat möksi?
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.10 18:25
|
|
|
Niisis järgmine proovisõit seljataga ja tekkis paar uut küsimust.
1)Kuidas mõjub see keskdiferentsiaalile kui ees on uued ja taga üsna kulunud rehvid?
2)Teiseks mida tähendab kui õlikorgi all on peenike kiht mingit heledat möksi? |
Kui rehvid on sama tootja ja sama mõõduga, siis katastroofi ei juhtu. Soovitatakse küll ühtlaselt kulunud rehve, kuid usutavasti ei ole see vahe nii
suur.
Õlikorgi alla tekib seesugune valkjas emulsioon kasvõi lühikeste otste sõitmisest, kus mootorit korralikult soojaks ei saa. Kõikvõimalik
kondensatsioon jms. Kui õli endaga miskit vedelikku kokku lasta, siis tuvastad sellesama emulsiooni ka õlivarda pealt.
|
|
|
ozzipov
huviline
Registreerunud 17.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A5 Sportback Quattro S-Line Black edition
|
postitati 06.05.10 18:28
|
|
|
Veel üks proovisõit tehtud.
Kas teab keegi kogemusest öelda mis suurusjärgu kulutusega võib nende kahe vea likvideerimiseks tegemist olla?
1) Odomeetri displeil pooled pikslid vaevalt loetavad.
2) Esi radiaatori ventilaatori laager kõriseb. |
Need on väga väikesed kulutused sellise auto ülalpidamisel
Esimene viga 2-3 tuhat, tüüpviga selle aja audidel.
Teine viga sõltub kas saad laagri vahetada või ei. Laagri vahetamine odav, paarsada krooni pakun. Kui kogu ventikas vaja vahetada siis mõned tuhanded
jälle.
Mina enda autol kasutan ainult enam-vähem ühtlaselt kulunud rehve. Ei hakka parem katsetama kuna kulunud ja kulumata rehvi ümbermõõdu vahe on
omajagu.
Õlikorgile valkja kihi tekitab vast (kondents)vesi. Karterituulutus umbes või sattunud muudmoodi vesi karterisse.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 4 5 6 7 8 .. 16 |