Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  4  5  6  7  8  9
Autor:
Pealkiri: Kuidas audi külmale vastu peab? (Vastuseid: 217 | Vaatamisi: 30916)
HangOver
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2

postitati 05.02.12 11:42 Tsiteeri

Öösel oli -32c ja minu masina A6 2,0Takule oli see lagi. Aga teiselt akult juhtmed külge ja läks käima. Ainuke asi mis külmaga on vilgutab alguses "coolant" niikaua kui mootor nats soojeneb. Nüüd akut laadima. Üldiselt peab vastu küll külmale. Naise masin C6 2,4 ja selle aku laaditi mõni päev tagasi ca12h ja no problem at all viimased päevad. Soovitan soojalt talvel aku korra ära laadida, hoopis teine tera.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
reiko21
huviline

Registreerunud 07.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1.6 74kw Avant, vw g3 1,9d

postitati 05.02.12 12:24 Tsiteeri

Minul nädala algul iga päev kui hommiku poole kuue ajal väljas -15 kraadi oli ei tahtnud salong soojaks minna ja temperatuur ei tõusnud üle 75c. Kui reede õhtu termostaadi ja jahutusvedeliku, ning mootori õli ka ära vahetasin kuna aeg oli seda teha juba, polnud eila hommiku -26c mingid probleemi 15min. kohapeal käies oli ilusti 90c käes ja salong soe et võis juba ilma joppeta sõitu alustada!
Käima läheb ka juba esimesest põõrdest!
Autoks siis 1,6 74kw a4 avant.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 05.02.12 14:23 Tsiteeri

Reedest täna hommikuni auto olnud kasutuseta, käima ei läinud, sest aku ei suutnud isegi ringi mootorit vedada, töin toasooja aku ja masin käivitus pöördest.
Senator3 72A aku läks tuppa soojenema ja kapoti all vöttis hetkel koha sisse 55A hankook aku.
Temperatuur öösel oli 35,4 miinust, käivitushetkel 27-28 miinust.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
JanisL
klubiliige

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 1.8 TQ 2003

postitati 05.02.12 15:09 Tsiteeri

Taga veermik mingeid kolkse kergelt teeb suuremates aukudes , just nüüd külmaga ja kohati:) Muidu ei teinud:) Eks midagi seal jäätunud vms:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 05.02.12 18:30 Tsiteeri

Eriti hea päev oli eile ikka. Pere mõlemad b4-jad said oma süüteluku põhjadest jagu. Muidu käivituvad ilusti kuid selle vea vastu ei tee kaugel metsa ääres midagi peale selle et logistad võtit kõvasti ja loodad et äkki veel korra ühendab:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Wolf123
huviline

Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Coupe

postitati 05.02.12 18:33 Tsiteeri

Enda b4 oli öösel väljas ja -31 kraadi oli ka Viljandis ära. Päeval starterit 2-3 tiiru ja käis!

Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
Priit86
huviline

Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C

postitati 05.02.12 19:13 Tsiteeri

Mina aru ei saa, kuidas teil diislid käima lähvad . Minu omal sureb enne aku ära. Ju siis auto nii saan juba, kuigi käivitamist leevendavad asjad (eelsüüteküünlad- aku) on uued peal. Kallasin veel kütuselisandit ka . Pole see mul 2 päeva ise käivitunud . Häbi tunnistada, kuid puksiirköis on praegusel külmal ajal mu parim sõber . :)

Priit86

Sõidame ikka mõistusega !
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 05.02.12 19:25 Tsiteeri

Siin vist suurem osa bensukad mis nii hästi käivituvad...

bob
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B2CQ 20vT, BMW G31

postitati 05.02.12 19:33 Tsiteeri

Tunneks ka huvi, kuidas Audi diislid käima on läinud viimastel päevadel?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 05.02.12 19:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Priit86
Mina aru ei saa, kuidas teil diislid käima lähvad . Minu omal sureb enne aku ära. Ju siis auto nii saan juba, kuigi käivitamist leevendavad asjad (eelsüüteküünlad- aku) on uued peal. Kallasin veel kütuselisandit ka . Pole see mul 2 päeva ise käivitunud . Häbi tunnistada, kuid puksiirköis on praegusel külmal ajal mu parim sõber . :)

Priit86

Eks seal sõltub kütusest ka...mul oli mõnda aega tagasi (mingi 2010 talv vist oli viimane, mis ma sõitsin temaga) A6 1.9TDI C4, 66kw. Korralik aku, korralikud küünlad, hea õli ja Statoili diisel. Tartus seisis parklas, öösel oli -30 ja auto käivitus probleemideta. Järgmine õhtu, taas üle 30c külma ja auto käivitus hommikul taas ilusti. Oli ka juhus, kus Jõhvi külje all oli 34c külma ja auto ei näidanud ka siis erilisi probleeme käivitumisega, tõsi, eelsüütekaid tuli 3x anda ja starterit käiata ikka päris pikalt. 2.korraga läks käima, alguses turtsus-paukus, aga jäi käima ja oli kõik OK.

EDIT: C4 võis ehk kergemini käivituda ka, kuna tal ju aku istub salongis, tagumise istme all. Teoreetiliselt peaks ju soojem olema, kui kapotiall?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 05.02.12 19:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: late
Krt sõida nagu zigulliga,papp radika ees.Ei mahu pähe,kuidas see soojendus Audil nii kehvake on.
Täna hommikul oli külma -32 kraadi.Käima läks,aga veermikus vist kõik puksid kigisesid,õudukas.Samuti jäi gaas peale,pöörded tühikäigul 1500-2000.See ei ole enam normaalne.:mad:

Eks meie kliima ole ka pigem selline, kus autosid katsetamas käia, mitte selline, kus elada ja nendega igapäevaselt sõita. :)

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 05.02.12 20:34 Tsiteeri

Veermikus jah on korralikku kriginat kuulda, sõida nagu mingi vana vankriga.:P Arvatavasti on see probleem põhiliselt sellepärast, et olen autoga korralikult lumes müranud ja lumi on igasse võimalikku kohta vahele läinud. Päris pikalt sai sõita maastikul, kus lund on täpselt nii palju kui seda sadanud on sel talvel (lükatud pole kordagi). Eile ja täna hommikul läks eriti vaevaliselt käima. Vastu hommikut oli olnud -31, käivitasin u. 11 paiku, väääga aeglaselt ajas mootorit ringi, ei olnud üldse kindel et käima läheb, aga ikkagi läks. Tegu muidugi bensiinimootoriga, diisel vast poleks nii aeglaselt läinud. KUna aku tagaistme all ja seal koguaeg külm (istub ju põrandapleki peal), siis arvatavasti isegi pikema sõiduga ei lae päris 100% täis, sest nii külm aku nö. ei võta voolu sisse nii hästi kui soojem. Ja käivitamise suhtes äkki mõjutab megapikk pluss-juhe ka?

MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 05.02.12 20:41 Tsiteeri

Osad räägivad jah, et pikk juhe mõjub. Muidugi on igast nippe talvel käivitamisega, kui aku korralik ei tohiks minut park tulesid liiga teha, vaid soojendab akut.
Bensiini mootoriga pole jah probleeme esinenud, küll aga tuttavaid diisel mootoritega. Üks tuttav kes tangib Ainult Statoilis, ei saanud eile juba autot käima, aku jõudluses polnud küsimust. Teine tuttav kes Ainult Nestes tangib jällegi, on saanud auto tööle igapäevaselt. Võta siis kinni milles asi, mõlemad sõidukid on paari aasta vanused vaid.

Diisli mehed oskasid rääkida, et 2 korda eelsüüdet ja kolmas kord käima pannes täistulesid. Äkki kellelgi abiks. Igast eetrit ja muud sisselaskesse pritsida igapäevaselt pole ka lahendus.

E:
Endal on peale lumes möllamist ka lund täis veermik, hommikul sõitu käib krõmps ( umbes nagu auto maa külge jäätunud ) ja paar järgnevat foori võib sama asja kohata. Ja tõepoolest, ebamugav on plekkvelgi lumest puhastada. :(

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
meelis11
huviline

Registreerunud 09.10.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1.9TDI, 81kW

postitati 05.02.12 20:44 Tsiteeri

Tsitaat:

Priit86

Ega ikka ei taha minna käima küll. laupäeva lõuna paiku kui auto oli esmaspäevast seisnud, siis ikka niisama käima ei saanud. Aku on peal uus, Väga pika käiamise peale vahel arva mõne takti ainult lubas. Sai siis quickstart spray-eetriga proovitud, sellega sai ka pikema starteri käiamise peale ikka lõpuks käima. Temp oli -25C

Pühapäeval lõuna paiku, kui öösel oli -32C olnud, käivitamise hetkel -26C, ei saanud ka omal jõul hakkama - teiselt autolt täkku lisaks, siis sai (See sai ka omakorda täkku enne..).
Ilmselt tuleb ikka aku korralikult ära laadida uuesti, kuna peale selliseid käivitamisi, kus mingi 20+ sek tuleb starteri kerimisaega kokku, ilmselt ikka 1-2tunni sõiduga akut täis ei lae (eriti külma akut)

Aga nali alles algab...sõidu ajal peale 30km sõitu siis selline suitsuvine taga et jube! Mootor õline, samuti ilmselt osa õli summutise läinud, mis seal põles ja suitsu ajas. Ilmselt oli kuskil midagi ära külmunud (karteri tuulutus? Sealt sisises kui sai hakatud uurima) mille tõttu pressis õli tihendite vahelt välja - 1L õli tuli peale valada, et näit maksimumi peale tagasi saada. Igatahes pool päeva see auto seisis ja sai külas aega veedetud, selle ajaga sulas vist see tuulutus lahti (soe kapotialune) ja uuesti 20km sõiduga õlikulu ei täheldanud - ei õlivarda järgi ega ei olnud ka kuskilt nähtavast kohast seda välja pressinud. Äkki vedas ja asi läks maksma 1L täissünteetilist õli. Loodame-näeme

meelis11
huviline

Registreerunud 09.10.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1.9TDI, 81kW

postitati 05.02.12 20:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Defenderyke
Diisli mehed oskasid rääkida, et 2 korda eelsüüdet ja kolmas kord käima pannes täistulesid. Äkki kellelgi abiks. Igast eetrit ja muud sisselaskesse pritsida igapäevaselt pole ka lahendus.

Et nagu käivitamise ajal täistulesid? Kõlab kahtlaselt. Ma saan veel sellest tulede põletamisest aru, et akus keemia käima tõmmata enne starteri andmist, aga et käivitamise ajal...ma vist saan asjast valesti aru.

Samas kas diislil on vaja seda tuledega aku äratamist teha? Eelsüüte küünlad võiks ju sama asja ära teha, eriti kui 2 korda anda neid?

Priit86
huviline

Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C

postitati 05.02.12 21:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: meelis11
Tsitaat:

Et nagu käivitamise ajal täistulesid? Kõlab kahtlaselt. Ma saan veel sellest tulede põletamisest aru, et akus keemia käima tõmmata enne starteri andmist, aga et käivitamise ajal...ma vist saan asjast valesti aru.

Samas kas diislil on vaja seda tuledega aku äratamist teha? Eelsüüte küünlad võiks ju sama asja ära teha, eriti kui 2 korda anda neid?

Tekkis sama mõte. Ehk seletaksid lähemalt, mida need diislimehed rääkisid ?

Sõidame ikka mõistusega !
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
dislamutt
huviline

Registreerunud 08.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.12 22:00 Tsiteeri

Kui vähegi võimalik auto vooluvõrku ühendada, siis soe soovitus, pange oma suksule elektriline soojenduselement külge. Mul A4 1.9 TDI 96kW ning lõdvikule vahele lükatud 550W universaalne element. Sellise paigaldamisega saab vast iga meesterahvas hakkama, kes kapotti avada oskab. Kõige külmem hommik olnud siiamaani -26 C ja isegi siis läks käima ilma eelsüüteküünalde abita s.t. süüde sisse, sekundi pärast kõik tuled kustunud, starter teeb pool pööret ja auto käib. Saba hoian seinas tavaliselt umbes 2 tundi.

audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 05.02.12 22:05 Tsiteeri

Oskad ka lähemalt rääkida kust seda hankida ning mis hinnaga liigub?

dislamutt
huviline

Registreerunud 08.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.12 22:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audicabrio
Oskad ka lähemalt rääkida kust seda hankida ning mis hinnaga liigub?

Mul calixi element, mis algselt mõeldud küll miskile Opelile. Sutsu tuli aretada ka - mees vaatas mootorile natuke otsa, tõi kuskilt Maardust veoauto poest pool meetri lõdvikut ja küljes ta oligi. Aega vast läks paar tundi, kuna läheneda tuli altpoolt s.t. tuli eemaldada kõik mootori alused katted. Raha kulus vanas vääringus ca 1000 EEK-i.

Johnny
klubiliige

Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC

postitati 05.02.12 22:50 Tsiteeri

Valid endale SIIT sobiva välja või lähed küsid otse Autoeksperdist. Sealt peaks mõistliku hinnaga saama.

Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 06.02.12 04:08 Tsiteeri

Tsitaat:

Priit86

Enda A4 olen käima saanud viimases hädas aga tundub kuidagi auto piinamisega. Kõige hullem oli laupäeval. 2x eelsüüdet, kuid alguses ei lubanud ka ning starter vedas edukalt ringi. Lõpuks hakkas vaikselt silindreid taha korjama ja käima läkski. Õu oli muidugi paksu diislitossu täis. Ei ole veel kontrollinud kuid kahtlustus et pooled eelsüüteküünlad kutud kui eelmine talv sai välja vahetatud. Kummaline on et aku tundub olema tehasest peal, mingeid firma kirjeid peal ei ole aga jõudu veel on. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
urki
huviline

Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q

postitati 06.02.12 04:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: bob
Tunneks ka huvi, kuidas Audi diislid käima on läinud viimastel päevadel?

Minu oma käivitus normaalselt 2 korda küünlaid ja podisemine kapoti all ja tööle ta longates läheb ja natuke podiseb ja (kuuled imehääli kapoti alt) siis saavutab ideaalse tööprotsessi.

urki
huviline

Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q

postitati 06.02.12 04:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: dislamutt
Kui vähegi võimalik auto vooluvõrku ühendada, siis soe soovitus, pange oma suksule elektriline soojenduselement külge. Mul A4 1.9 TDI 96kW ning lõdvikule vahele lükatud 550W universaalne element. Sellise paigaldamisega saab vast iga meesterahvas hakkama, kes kapotti avada oskab. Kõige külmem hommik olnud siiamaani -26 C ja isegi siis läks käima ilma eelsüüteküünalde abita s.t. süüde sisse, sekundi pärast kõik tuled kustunud, starter teeb pool pööret ja auto käib. Saba hoian seinas tavaliselt umbes 2 tu
ndi.

Mina ostsin naise autole samasuguse vidina Osta.ee-st ja mingi mees müüs isetehtuid neid.

MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 06.02.12 06:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: meelis11
Tsitaat:

Tekkis sama mõte. Ehk seletaksid lähemalt, mida need diislimehed rääkisid ?

Kui eelnevalt pole parktulesid hoidnud, siis käivitamise ajal täistulesid jh. Pidavat siis akut säästma käivitus momendil. Mina sain nii aru.

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 06.02.12 06:32 Tsiteeri

Pühapäeva hommikul Lätis olles sain kolmanda katsega oma trakatsi käima. Pikalt starterit ei andnud - ca 5sek/kord. Käivitamishetkel oli väljas -32c ja öösel vahemikus 01-06:00 -36. Võib vist rahule jääda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  ..  4  5  6  7  8  9
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.9% - SQL: 55.1%]