Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 8 |
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7, MB Cls 63 AMG 2014 5.5 V8 Biturbo
|
postitati 25.11.11 19:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ertu
Tsitaat: | Algselt postitas: inx
Kummaline on see, kere kus ma muudan kandev osasid lubavad probleemideta teostada ja registreerida, kuid mootor mis pm istub bolt-on vahele pole
lubatud.
Seadused on kummalised. |
Sõjaväes ütles meil üks kapral selle kohta nii, et "Sõjaväes pole mõtet loogikat otsida" Paistab, et sama kehtib ka Eesti riigi (seaduste) kohta.
Kas juba selle meili ka saatsid neile? Mind paneb hoopis imestama, et kui 80'le lubatakse üle 30%, siis miks coupele ei lubata? Et mille alusel need
otsused siis vastu võetakse? Oma suva järgi?
-edit-
Jah sattusin ise ka just vw klubi foorumisse vastavat teemat lugema, ehk siis on ikkagi asi puhtalt ametniku otsustada. |
Saatsin küll meili neile, vastust pole veel saanud.
Ega sealt midagi loota pole kui arvestada teiste kogemustega.
|
|
|
white
huviline
Registreerunud 30.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: 80 Cabrio
|
postitati 28.11.11 08:09
|
|
|
Kuidas läbirääkimised edenevad?
Kas on mingi konkreetne meil kuhu võiks päringuid saata?
See mnt.ee kontaktide nimistu sisaldas küll nuppu e-mail, kuid ühtegi aadressi seal sees ei olnud.
Soovin ka päringut saata.
Kuhu seda kõige mõistlikum teha on?
Tallinna piirkond ennekõike.
Vabandan teema risustamise eest.
Tänud,
Priit
Ark-s rääkisin ehitusosakonna mingisuguse spetsialistiga, aga ma uurin seda asja veel.
Nad palusid saata seoses mootori vahetusega maili ja vaatavad andmetest järele, et mis teha annab. |
|
|
|
oo7
huviline
Registreerunud 05.10.11
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 327i E30
|
postitati 02.12.11 15:59
|
|
|
Päris uhke ehitus käib
Need nn kuubikud on väga ägedad. Olen kunagi plaaninud endalegi osta, kuid tagaveo puudumine ja seest võrdlemisi kole armatuur, ning hirm pritsepea
ees keeras asja peagi E30ne kasuks.
|
|
|
Remo
huviline
Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Mercedes-Benz , BMW , Audi
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 18:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: oo7
Päris uhke ehitus käib
Need nn kuubikud on väga ägedad. Olen kunagi plaaninud endalegi osta, kuid tagaveo puudumine ja seest võrdlemisi kole armatuur, ning hirm pritsepea
ees keeras asja peagi E30ne kasuks. |
Malmist pritsepea on vägagi koostöösõbralik, alumiinium pea kipub ära kuluma ja ei taha näppimist.
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 18:31
|
|
|
Täna saabus ARK-st vastus.
Küsisin neilt mootorivahetuse kohta 2.2 101kw VS 2.2T 169kw ja vastus selline nagu oodata oligi.
Ark vastus:
Tere
Majandus- ja kommunikatsiooniministri 13.06.2011. a määruse nr 42 „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ning nõuded varustusele” kohaselt on
lubatud mootorsõidukile ümberehituse korras paigaldada mootor, mille võimsuse erinevus ei ületa 30 %, töömahu erinevus 20 % ja massi erinevus 10 %
valmistaja poolt ettenähtust.
1981 aasta Audi Coupe võimsaim mootor Autodata andmetel on 85kW. Mootor võimsusega 169kW nimetatud 30% sisse ei mahu ja seega pole selle paigaldamine
lubatud.
Lugupidamisega
Alar Hansov
Maanteeamet/tehnoosakond
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 02.12.11 18:51
|
|
|
Mis siis ikka, vaatame välismaa foorumeid ja unistame, et meilegi kunagi tuleks aeg, kus 20v mootori installimine mistahes audile on siuke igapäevane
asi ja keegi seda ei keela.
Tuleb läti arvele võtta või omada häid tuvusi tüv-s-
|
|
|
|
sibidisah
huviline
Registreerunud 07.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 18:58
|
|
|
Või siis võtad lätis arvele 20vt kujul ja siis tagasi eesti registrisse ja ongi 20vt passis
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 19:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sibidisah
Või siis võtad lätis arvele 20vt kujul ja siis tagasi eesti registrisse ja ongi 20vt passis |
Ma arvan, et niisama see ikka ei lähe.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
sven66
huviline
Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7 4.2, 100 quattro avant sport, Coupe GT, Subaru Forester XT, Coupe Q, 2x gsxr
|
postitati 02.12.11 19:40
|
|
|
Hull asi ka kui 20vt'na arvele ei saa. Isiklikult ülevaatus ei jää kunagi tegemata, tutvus on alati kuskil olemas. Lisaks kui selline asi juba
ehitatud, siis edasi ma seda nagunii ei müü. Seega jääb ära võimalus, et ARK'i onud peaks kunagi selle auto kapoti alla vaatama. Aga see on ainult
minu arvamus.
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 02.12.11 21:37
|
|
|
Järgmise aasta juulist (kui ma ei eksi) on ülevaatus punktides kohustuslik kaamerate olemasolu ja ülevaatuste salvestamine. Ma miskipärast arvan, et
ülevaatajale pead ikka väga korralikult maksma, et ta sellise riski peale välja läheks...
|
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.11 06:57
|
|
|
Kui tõesti ei õnnestu enam tüv sahkerdades teha, siis on varjant aastas korra mootor ringi visata.
Laupäeval käisin Lätis ühte masinat toomas ja kohalik rääkis, et Lätis peab autoga 2 korda aastas tegema tüv
Temal oli Mazda MPV ja tüv maksab 160.-eurot ehk siis aastas 320.-eurot.
Hind pildi sõltuma auto kaalust ja võimsusest.
Seega on odavam aastas korra mootorit vahetada kui Läti registreerida ja 2 korda aastas lätakaid toita
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ 20vT, BMW G31
|
postitati 03.12.11 07:54
|
|
|
Arvad, et ülevaatusel niiväga sellele mootorile tähelepanu pööratakse? Ülevaataja on ju ka inimene, ta ei pea tundma iga auto mootorit välimuse järgi.
Suures plaanis on ju kuju sarnane.
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.11 07:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: bob
Arvad, et ülevaatusel niiväga sellele mootorile tähelepanu pööratakse? Ülevaataja on ju ka inimene, ta ei pea tundma iga auto mootorit välimuse järgi.
Suures plaanis on ju kuju sarnane. |
Eks järgmisel ülevaatusel ole näha mis saab
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.11 20:19
|
|
|
Nädalavahetus taas möödas, ning natuke jälle tehtud.
Projekti teeb eriti raskeks asjaolu, et pole uut põhja kuhugi keevitada, kõikjal on vaid mädanik
Homme peaks kohale jõudma uued küljekarbid ja tiivakaared. Tellida tuleb veel plekke, pm kõik plekid mis uuena veel saadaval lähevad külge.
Pildimaterjaali ka.
Koopa tagumine serv.
Ränirahnude varjant hetkel
Rooste pärast buvanoliga töötlemist.
Natuke aimu kuidas ruumiga lood on.
Kardaanitunnelit ei hakanud veel lõikama, kuna auto seisab niigi hetkel tahtejõul koos, seega tuleb vist põhi mitmes osas keevitada.
Väike soovitus kõigile kellel teemat lugedes tekib tahtmine järgiteha, kui rellakas ja keevitus pole teie sõbrad siis unustage parem ära
PS. pildid on udused kuna garaaz oli lõikamisest suitsu täis.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 04.12.11 21:52
|
|
|
Piltidelt ei paista ühtegi siduvat lahendust. Kas see kere sul nende pukkide peal paigast ära ei vaju?
Kuidas kindlustad hiljem selle et kere propelleris ei ole?
Lihtsalt uudishimu.
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.11 22:12
|
|
|
Auto toetub algusest peale 6 punktile ja liigutatud neid pole seega ma hetkel ei muretse sellepärast, diagonaalid ja sidepunktid panen siis kui lähen
ikkagi seda teed, et lõikan kardaanitunneli ka korraga välja.
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 05.12.11 02:49
|
|
|
Auto toetub algusest peale 6 punktile ja liigutatud neid pole seega ma hetkel ei muretse sellepärast, diagonaalid ja sidepunktid panen siis kui lähen
ikkagi seda teed, et lõikan kardaanitunneli ka korraga välja. | Kuna kogu se kere paistab piltidest järeldatuna suht ussipuru siis
eeldatavasti oleks õige olnud toed sisse ja pukkidepeale enne igasugu lõiget. Usun et peaksid muret tundma.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.11 05:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Väike soovitus kõigile kellel teemat lugedes tekib tahtmine järgiteha, kui rellakas ja keevitus pole teie sõbrad siis unustage parem ära |
Ma peaks mainima, et sain sellest teemast olulist inspiratsiooni. Ehk siis mul üks saatust ootav projekt on selle isendiga võrreldes ikka "peaaegu
uus" . Kahju muidugi, et nii palju vaeva ja aega läheb kere korrastamise
peale. |
Ma olin küll teadlik, et kere on suht mäda, kuid sellist asja ma küll ei osanud oodata.
On väga palju kohti kus tehase mastiks täiesti terve ja puhastama hakkates tõukad noa läbi
Aga noh, esimene ongi ju õppimiseks
|
|
|
Jürarrak
klubiliige ac aasta auto 2008 võitja
Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Some quattro GmbH Cars
|
postitati 05.12.11 07:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: bob
Suures plaanis on ju kuju sarnane. |
Kusjuures pööratakse. Sattusin sel suvel urriga TÜV-i tehes ühe spetsialisti otsa, kes otsis sumpa püttide pealt E märke, tagumiste tulede pealt lakki
maha tahtis kraapida ja kui lõpuks kapotini jõudis ja avastas sealt turbo, mida tema arvates kuubikul üldse olema ei peaks, hakkas ümberehituse
pabereid nõudma.
Parem must minevik kui lilla tulevik
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 05.12.11 08:08
|
|
|
Kui nii edasi läheb, siis tuleb vist tehasest hakata tõendit küsima.
Aga teema algataja probleemi osas ARK-ga - sul kuubik passis 1981 aastast, aga sama kere oli tootmises ju 6 aastat hiljem ka. Ja olen ise korduvalt
näinud/sõitnud FWD kuubikuga, millel on 2,2 R5 mootor ja 101 Kw (mootori koodi ei oska küll öelda). Ok, tegu küll hilisema tootmisaasta masinaga, aga
siiski siiski - selline mootor võis fwd kuubikul juba tehasest välja veeredes aiste vahel olla. Point selles, et kandevkere kui selline ju ei muutunud
kogu toomisaastate jooksul. Või ma eksin?
Tahan jõuda selleni, et kas ei ole võimalik saada kas või tehasest miskit kinnitust, et fwd kuubikud said mootoriks ka 100kw mootoreid, see annaks
võimaluse legaalselt asemele kruvida MC ja siis kui juba turboga mootor on olemas, siis MC->AAN/ABY on nati kergem ära sehkendada - kui ühes
ülevaatuse punktis tehakse vahet mootoritel, siis kindlasti kõikides TÜV punktides seda ei suudeta teha, peaasi, et turbo on paberitega lubatud
Kurb oleks kui selline auto jääks vaid treileril liikuma garaa˛ist rajale ja tagasi.
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.11 11:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: undu
Kui nii edasi läheb, siis tuleb vist tehasest hakata tõendit küsima.
Aga teema algataja probleemi osas ARK-ga - sul kuubik passis 1981 aastast, aga sama kere oli tootmises ju 6 aastat hiljem ka. Ja olen ise korduvalt
näinud/sõitnud FWD kuubikuga, millel on 2,2 R5 mootor ja 101 Kw (mootori koodi ei oska küll öelda). Ok, tegu küll hilisema tootmisaasta masinaga, aga
siiski siiski - selline mootor võis fwd kuubikul juba tehasest välja veeredes aiste vahel olla. Point selles, et kandevkere kui selline ju ei muutunud
kogu toomisaastate jooksul. Või ma eksin?
Tahan jõuda selleni, et kas ei ole võimalik saada kas või tehasest miskit kinnitust, et fwd kuubikud said mootoriks ka 100kw mootoreid, see annaks
võimaluse legaalselt asemele kruvida MC ja siis kui juba turboga mootor on olemas, siis MC->AAN/ABY on nati kergem ära sehkendada - kui ühes
ülevaatuse punktis tehakse vahet mootoritel, siis kindlasti kõikides TÜV punktides seda ei suudeta teha, peaasi, et turbo on paberitega lubatud
Kurb oleks kui selline auto jääks vaid treileril liikuma garaa˛ist rajale ja tagasi. |
Ma sellele mootori legaliseerimisele hetkel auru ei hakka raiskama.
Olgu seal passis lõpuks mis võimsus tahes, treileril liiklemiseks seda masinat ei ehita.
|
|
|
inx
huviline
Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.11 18:55
|
|
|
Nv jälle möödas ning seekord väga edukalt.
Autol nüüd Quattro põhi all, kardaanitunnel on veel vahetamata, aga see juba lapsemäng selle kõige eelneva kõrval.
Üksi on ikka kuradima jebla teha seda, aga paika ta sai
Laupäeval sai käidud Suure-Jaanis ühte kuubikut lõikumas, nüüd mõni mure jälle vähem.
Akna alumine serv.
Tagumine tuleraam.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 8 |