Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 21 |
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 08.02.10 15:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lkallas
Ja kuna isu ja huvi töö ise teha on meeletu siis küsiksin vajaminevate tööriistade kohta ka.
Teadagi peab olema vedru kokkusurumise tõmmitsad:
Tööriist amordi eemaldamiseks kere küljest:
Ja amordilaagri lahti keeramise tööriist:
Ja veel - mida peaksin amorte vahetades silma pidama. Mingid nõksud, näpunäited, mõni DIY teema kuskil netis? |
Tööriist amordi eemaldamiseks kere küljest: Selleks sobib väga ideaalselt jõnksuga 22 silmus võti. Selline http://www.autoladu.ee/images/product/original/lbkNbc_AIxshm_Shallow_Offset_Ring_Spanner.jpg
Amordi lahtikeeramise võtme teeb ise valmis minutitega, kui vastava diameetriga toru või materjal olemas. Muidugi natukene nokitsemist, aga targem kui
kuskilt ostma hakkata.
Tõmmitsad võib samuti ise teha, kui keevitus olemas. Ise sai just nädalavahetus sõbralt laenatud isetehtud vedrutõmmitsaid, et audi amorte vahetada,
ei ütleks et kehvemad oleks poe omadest.
Samuti rooliotsa lahti saamiseks võiks mingi tõmmits olla. See kangi vahele toppimine ja vasaraga kolkimine pole kuigi hea just. Enda audil on keegi
eelmine omanik tänu sellele roolivarda suutnud kõveraks painutada.
Vaheta kohe kindlasti ülemine amordipadi ära, kui korraga amordid maas. Kõike muud saad teha, siis kui amort püstak all.
Muidugi on ka juhuseid, kus sarniiri ja/või rooliotsa mutrid/poldid on ära väsinud. Kui viitsid ja tahad, võiksid ka nood uued osta. Kindlam saab ja
pole ka mõni ime, et neil keerme maha keerad, vanadel poltidel ja mutritel need kergemd maha minema.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 08.02.10 15:11
|
|
|
Ikallas, nüüd sattusid minupärast küll alles jama otsa, seda ma nii küll ei mõelnud. Mõtlesin ikka head ja aidata nõu ja jõuga aga ikka peab mingi
jama olema.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
dirtyundies
huviline
Registreerunud 08.02.10
Kasutaja on eemal
Auto: AR 156 2,0 JTS FL
|
postitati 08.02.10 15:13
|
|
|
Hehe
Naerma ajab see kogu sõda teil siin, Isiklikult olen korduvalt Acar.ee-st asju tellinud ja korralikud ka saanud, nii teeninduse kui ka kvaliteedi
osas. Mina küll kiidaks neid, nii odavalt mujal Eestis ikka juppi ei leia, olen saanud sealt oma Alfale, sõprade audidele ja ka naise õe bemmile
sootsat varuosa, mu venna A4 sõidab sealt saadut õõtsade komplektiga juba kolmandat hooaega ja no ei kobise kuskilt, kus mujalt sa leiad komplekti
3200 (vist oli isegi vähem, ei mäleta enam täpselt).
minuga on seal väga hästi käitutud ja soovin neile paljupalju edu, keegi ju peab need hinnad siin Eestis alla tooma, kaua me maksame niisama hea näo
eest topelt hinda. Nii pöörde ühe tühise tule pärast küll siin minna ei tasuks
Igatahes mina soovin Acari poistele ja tüdrukutele palju edu, et nad viitsiksid ikka seda asja ajada, ja igasugustele virisejatele kellel lihtsalt on
vajadus et keegi neil vahepeal kaka auku lakuks ei peaks üldse tähelepanu pöörama
|
|
|
lkallas
|
postitati 08.02.10 15:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
Ikallas, nüüd sattusid minupärast küll alles jama otsa, seda ma nii küll ei mõelnud. Mõtlesin ikka head ja aidata nõu ja jõuga aga ikka peab mingi
jama olema. |
See acar jama? Vahet pole, elu läheb edasi ja varuosi saab ka mujalt osta. Küll aga on mul ühed pirnipesad veel acar 'st saada. Näis mis näo teevad
kui kohale lähen
|
|
|
lkallas
|
postitati 08.02.10 15:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: dirtyundies
Naerma ajab see kogu sõda teil siin, Isiklikult olen korduvalt Acar.ee-st asju tellinud ja korralikud ka saanud, nii teeninduse kui ka kvaliteedi
osas. Mina küll kiidaks neid, nii odavalt mujal Eestis ikka juppi ei leia, olen saanud sealt oma Alfale, sõprade audidele ja ka naise õe bemmile
sootsat varuosa, mu venna A4 sõidab sealt saadut õõtsade komplektiga juba kolmandat hooaega ja no ei kobise kuskilt, kus mujalt sa leiad komplekti
3200 (vist oli isegi vähem, ei mäleta enam täpselt).
minuga on seal väga hästi käitutud ja soovin neile paljupalju edu, keegi ju peab need hinnad siin Eestis alla tooma, kaua me maksame niisama hea näo
eest topelt hinda. Nii pöörde ühe tühise tule pärast küll siin minna ei tasuks
Igatahes mina soovin Acari poistele ja tüdrukutele palju edu, et nad viitsiksid ikka seda asja ajada, ja igasugustele virisejatele kellel lihtsalt on
vajadus et keegi neil vahepeal kaka auku lakuks ei peaks üldse tähelepanu pöörama |
Dirtyundies kas selleks oli vaja lausa ennast siia registreerida, et oma kakaaugu juttu rääkida? Äkki sa oled üldse töötaja seal, mitte ülistav ja
rahulolev klient. Miks muidu see alfa seal ukse ees kogu aeg seisab.
Sillaosad pole ka võrreldavad tuledega
Pole siin mingit sõda, isegi lahingut mitte.
Kõik algas lausest: "Paned hermeetikut....." "Odav tuli....." jne.
Et nüüd kõik aru saaksid siis FIRMA vastu ei ole mul mitte midagi!!!!!!!! Isegi veitsi kvaliteet kellade hulgas esineb praaki, kui mõttekujundist aru
saate.
Teenindus oli seevastu "üllatav". Kordan veel: klient ei pea defektset toodet ise parandama hakkama kui ta ise seda katki ei teinud. Kõik! Ei
risusta rohkem mingi acar.ee jutuga siin.
Edit: Odavuse kohta ma ütleks nii, et saab ka teistest firmadest letihinnast tunduvalt odavamalt varuosi. Näiteks Carshop või läbi kasutaja
ICE. Viimasega olen paar väga head ja soodsat diili teinud.
|
|
|
dirtyundies
huviline
Registreerunud 08.02.10
Kasutaja on eemal
Auto: AR 156 2,0 JTS FL
|
postitati 08.02.10 19:05
|
|
|
Ei ole kahjuks tööl seal, siis oleks ju varuosa üldse muidu käes, ja minumeelest seisab seal maja ees Fiat, aga eks olegi raske aru saada neist
markidest
|
|
|
gena
huviline
Registreerunud 13.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.10 21:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
jama olema. |
See acar jama? Vahet pole, elu läheb edasi ja varuosi saab ka mujalt osta. Küll aga on mul ühed pirnipesad veel acar 'st saada. Näis mis näo teevad
kui kohale lähen |
Ei pea viha ühegi kliendi peale, kaup on ette tasutud ja saabus täna (esmaspäeva hommikul) meile ja ootab järele tulemist. Jutt käib siis
pirnipesadest. Ja kõik, unustatud teema... Oli mis oli, kõik on rahul. Vabandame kui tekitasime kuidagi ebameeldivusi...
Parimate soovidega,
aCar.ee
|
|
|
lkallas
|
postitati 15.02.10 15:10
|
|
|
Nüüd midagi teemakohast ka. Sai siis uuritud neid spetsiaalseid padruneid amortide vahetamiseks ja leidsin, et 400-600.- maksvaid padruneid selleks
üheks korraks pole mõtet osta.
Kuna tööriistad püsivad päris hästi käes ja mõistust on ka natuke antud siis mõtlesin tööriistad ise valmis meisterdada.
Läksin TÖÖRIISTAMARKETISSE ja ostsin sealt pika 22mm padruni ja saagisin sinna
vastava ava sisse, et 7mm sisekuuskandiga saaks toimetada. Padrun oli päris kõvast sulamist ning saagimise ja viilimisega läks päris jupp aega. Aga
nagu näha asja sai:
Teise padruni tegin ma 14mm vindiga jätkumutrist. Sain selle samuti tööriistamarketist. Puurisin vindi seest 15mm puuriga välja ja lõikasin/viilisin
vastavad nagad ka mutrile külge.
Kusjuures seda mutrit saab keerata eelmisel pildil oleva padruniga(ehk siis 22mm võtme/padruniga). Mõlema padruni valmistamine läks maksma alla
100.-
Pilt:
Vedru kokkusurumise tõmmitsate komplekti sain ma 175.- eest Tartu Sepa turu Helika autokauplusest. Korralikud asjad on!
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 26.02.10 13:28
|
|
|
Pöördun natuke kaugema teema poole nüüd, ning küsin, et kuidas sul stange ette istus? Proovisid ka külge istutada?
Mul masin pmst. seisabki stange taga, sai kõigepealt vale stange ( vähemalt nii mulle öeldi) ning seejärel jõudis neile lõpuks ka õige kohale (
loodetavasti). Pidi väheke laineline või kuidagi paks olema ( täpselt ka kõrva järgi seletada oska ). Et just kuidas sul tiiva ääred kokku lähevad ja istuvad oleks minu huvi. Või lihtsalt sattus mu audile vähe
kõveram eksemplaar.
Defu - Matu
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 26.02.10 22:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Defenderyke
Pöördun natuke kaugema teema poole nüüd, ning küsin, et kuidas sul stange ette istus? Proovisid ka külge istutada?
Mul masin pmst. seisabki stange taga, sai kõigepealt vale stange ( vähemalt nii mulle öeldi) ning seejärel jõudis neile lõpuks ka õige kohale (
loodetavasti). Pidi väheke laineline või kuidagi paks olema ( täpselt ka kõrva järgi seletada oska ). Et just kuidas sul tiiva ääred kokku lähevad ja istuvad oleks minu huvi. Või lihtsalt sattus mu audile vähe
kõveram eksemplaar. |
Ei oska seda sobivust hetkel kommenteerida. Ei ole aega ja võimalust tegeleda autoga - ootan suurt suve ja puhkust. Halvimal juhul pean sellest
projektist üldse loobuma ja auto maha müüma - paras kodusõda on firmas lahti läinud. Lugesin teises teemas ka, et on tekkinud probleem tiivaäärtega.
Homme võtan kätte ja vaatan kuidas mõõtudelt asi on - et kas on millimeetri pealt stange sama lai kui originaal stange tiibade äärtest. Esimene kes
tellis (iff999) ütles, et tal sobis ilusti ette. Ei tea kas Lätis on nende tootmine niivõrd massiliseks läinud, et tehakse juba lohakalt ja vildakalt.
Kui keretöödes öeldakse, et asi on vildakas ja si*ast saia ikka ei saa siis las saadavad tagasi. Pane ilma "lõuata" originaal ette ja asi vask.
Võibolla kunagi kui ma asjad nii kaugele saan autoga, et uus stange ette läheb siis huvi korral võin oma katkise stange sulle väikse raha eest müüa.
Alumine "lõug" on sel täiesti terve ja sobilik stangelisaks väiksema kubatuuriga coupe stangele...
Pilt hetkeseisukorrast. Mainin ära, et stange on väliselt ainult kahest kohast katki aga seestpoolt vasakpoolne plastkinnitus katki. Alumine"lõug
seevastu täiesti terve.
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.02.10 10:18
|
|
|
Noo, asja pidavat saama. Lihtsalt eeltöödele läheb aega, enne kui kõlblik värvimiseks.
Defu - Matu
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 03.03.10 11:34
|
|
|
Sai ostetud terve ring Bilstein B4 gaasiamorte. Lisaks Bilstein amordi kaitsekummide komplekt ja Bilstein amordilaagrid. Ostsin carshopist. Sain letihinnast 15% alla ja kaup toodi koju kätte juba järgmisel päeval enne lõunat -
väga pro!
Kaitsekummide komplekt + amordilaager näeb välja selline:
Küsimus: mis jubin see valge on? Läbilöögi puks? Ja kas tagumistele amortidele käivad ka mingid tolmukatted, padjad, läbilöögi puksid vms? Tahaks kõik
enne ära osta kui vahetamiseks läheb.
Nüüd ka uued tuled stangesse:
Lõpuks sai ka stange täielikult ära komplekteeritud:
Nüüd veel keretöödeks vahendeid koguda ja siis peaks enam-vähem rahuldav olema.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 03.03.10 17:21
|
|
|
Küsimus: mis jubin see valge on? Läbilöögi puks? Ja kas tagumistele amortidele käivad ka mingid tolmukatted, padjad, läbilöögi puksid vms? Tahaks kõik
enne ära osta kui vahetamiseks läheb.
|
Täpselt nii, et tegu läbilöögi puksiga.
Tagasilla majandus.
Pöhimötteliselt vastasid ise oma küsimustele
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 03.03.10 18:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Tagasilla majandus.
Pöhimötteliselt vastasid ise oma küsimustele |
Vaatasin ise ka ETKA'st seda sillamajandust - eriti sellest mustvalgest joonistusest aru ei saand. Kas esiamortide jaoks pole vaja rohkem midagi
juurde kui need mis pildil olid? Mis lutt see on? Kas see on sama asi, mis see valge jubin pildil või tuleb ka need juurde osta?
Mis tagumiste amortide vahetusel veel vahetada?
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 03.03.10 19:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Tagasilla majandus.
Pöhimötteliselt vastasid ise oma küsimustele |
Vaatasin ise ka ETKA'st seda sillamajandust - eriti sellest mustvalgest joonistusest aru ei saand. Kas esiamortide jaoks pole vaja rohkem midagi
juurde kui need mis pildil olid? Mis lutt see on? Kas see on sama asi, mis see valge jubin pildil või tuleb ka need juurde osta?
Mis tagumiste amortide vahetusel veel vahetada? |
Luti nimetuseks siis stop buffer- sulgur / amortiseeriv element. See lutt tundub olema komplektis üldjuhul, kuid sinul seda kaasas vist polnud.
Ülejäänud asjad peaksid olemas olema.(spring disc, washer, stop buffer, boot, cap)
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 03.03.10 19:25
|
|
|
Mis lutt see on? Kas see on sama asi, mis
see valge jubin pildil või tuleb ka need juurde osta?
Mis tagumiste amortide vahetusel veel vahetada? |
Tegu on sama asjaga, ehk siis läbilöögi puksiga - neid välimuselt erinevaid, kuid pikkused ja värgid särgid peaksid samad olema.
Ma küll päris täpselt ei tea, kuid läbilöögi puksid tuleb amortide soetamise puhul siiski vast eraldi juurde soetada.
Olen ka möned korrad amorte vahetanud, kuid nood lutud pidi eraldi juurde soetama - vöibolla tuleb see tootjafirmast vms...ei tea.
Tagumiste ning ühe korra ka esimeste amortide vahetusel, olin sunnitud vahetama ka vedrude all olevaid kummipatju, küll mitte audi puhul - tasuks
kontrollida.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
cobra113
huviline
Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 2,6 avant quattro
|
postitati 18.03.10 15:39
|
|
|
Kuidas lahenda(si)d stange külgmised kinnitused, millega stange haakub tiiva külge?
|
|
|
iff999
huviline
Registreerunud 22.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe
|
postitati 18.03.10 16:33
|
|
|
Isegi s2 originaalstangel ei ole külgmisi sisemisi "kinnitusi""kinnitussiine" või kuidas keegi neid paremaks peab nimetada. Originaalis on ainult
tiivakaare alguses sees tõmbemutter. Stange siseservast läheb polt läbi ja kinni ta ongi. Auk tuleb stange sisse ise teha.
|
|
|
cobra113
huviline
Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 2,6 avant quattro
|
postitati 18.03.10 19:03
|
|
|
Vot seda ma ei teadnudki, et s2 stangel neid kinnitusi pole, nagu tava b4-jal on. Aga arvan et see replica jääb ikka suht õrnuke ette, oli omal ka
plaan see sebida aga kuna quattro ja talvel vähe raskemates tingimustes vahel sõitmisi, siis hakkan selle otstarbekuses kahtlema oma auto puhul, aga
oki, aitab OT-st.
Teema omanikul kena kupee ja loodan et auto varsti liikvel taas Edu!
|
|
|
ulmefm
huviline
Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe 2,8Q
|
postitati 24.03.10 19:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: iff999
Isegi s2 originaalstangel ei ole külgmisi sisemisi "kinnitusi""kinnitussiine" või kuidas keegi neid paremaks peab nimetada. Originaalis on ainult
tiivakaare alguses sees tõmbemutter. Stange siseservast läheb polt läbi ja kinni ta ongi. Auk tuleb stange sisse ise teha. |
Palju siin foorumis on neid kes selle stange reaalselt ette istuma viisakalt on ta saanud ?
Tahaks oma silmaga mõnda sellist isendt näha.
|
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
postitati 24.03.10 19:11
|
|
|
Mul sõbral istus päris kenasti, kuni kass läbi lendas
|
|
|
|
ulmefm
huviline
Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.10 19:18
|
|
|
Kuidas tal tiiva nurgad istusid?
|
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.10 19:51
|
|
|
Tiiva ääri tuleb kohendada jap. Kasutaja lkallas ise pole vist siiani veel ette istutanud, vaid on kõik võred ja tuled sinna istutanud vaid.
Kui hästi läheb, siis on võimalik, et saan enda masina peal näidata.
Defu - Matu
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 24.03.10 20:02
|
|
|
Mina pole tõesti veel ette istutanud seda stanget.
|
|
|
ulmefm
huviline
Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.10 08:55
|
|
|
Minul lõppes see ette istutamine kurvalt, kuna ma tiiva nurkade originaal kinnitusi muutma ei hakanud siis ta ka seetõttu ette ei sobinud. Võibaolla
ma liiga pedant selliste asjade puhul aga see konkreetne mis mullle sattus küll kuidagimoodi mõistlikult ette ei jää. Proovisin tiiva kinnitusi välja
poole tuua aga see andis ainult sellise efekti, kruve sisse keerates tegi mõra sisse. Isegi kui oleks teda pikki tiiva suunda vähemaks lihvinud oleks
stange nurk tiiva nurgast kuskil 1.5 cm eespoole jäänud. Nüüd ei jää muud üle kui oodata, et keegi oskab korrektse vormi teha, kus on arvestatud ka
sellega kuidas pärast vormist välja võtmist stange mängib. Kui mingit mõistlikku koopiat ei tehta siis tellin ise ilmselt uue originaali omale.q
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 21 |