Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6
Autor:
Pealkiri: Numbrilaua ja ääretulede LED valgustus (Vastuseid: 140 | Vaatamisi: 28610)
Summutaja
huviline

Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line

postitati 03.01.13 07:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Soovitan ka sellisele autole juba MD tähisega orig. LED-laternad osta.

Kas neid sinna ka vaja on? Ei ole. Seadusega nõutud numbrimärgi nähtavuse tagab ka tehaselahendus. Selle suurendamine ei mõjuta sinu sõidutunnet mitte kuidagi. Pigem võib mõnes olukorras kasuks tulla, kui number nii silmatorkav ei ole... Nii et puhtalt edevuse küsimus ikkagi, kui asjadest õigete sõnadega rääkida. Samas, nagu eestpoolt näha, ega minagi sellest patust puhas ole. See on inimlik.

Oskad sa soovitada, kust ma neid leida võiks ja mida see MD tähis tähendab?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 03.01.13 08:18 Tsiteeri

MD tähis tähendab, et eelpool mainitud mentaalselt aktiivsetel tegelastel pole midagi köhida. Ükskõik millist LED-pirni ükskõik millisesse hõõglambile mõeldud välislaternasse paigaldades aga on.

Laternad saad Revalist, Forsist või, nagu ka juba eelpool mainitud, klubiliselt nimega rocket. Kui tal neid enam on.

Ma liitsin su teema kunagise varasema samasisulisega kokku. Loe eestpoolt ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 03.01.13 08:27 Tsiteeri

Koos vajalike adapteritega või koos uute (loe mitteLED'idega autost erinevate) juhtmeklemmide ja pistikukorpustega saab jah minu käest.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 03.01.13 08:31 Tsiteeri

LED-i sinakas varjund tekib sellest, et "valgel" LED-il ongi sees sinised LED elemendid, mis on kaetud kollase fosforiga, et saaks selle sinise valguse valgeks. Niiöelda valget LED elementi ei ole olemas. Odavamate isenditega ei pruugi see fosfori kattuvus nii hea olla ja siis kumab seda sinist läbi. Kvaliteetsemal valgusallikal / lambil (mitte pirnil, mis puu otsas kasvab) on peale kustumist näha elemendi peal kerge helendus - ehk siis see fosfori kiht on piisavalt paks, et muuta värv valgeks ja ka piisavalt paks, et salvestada endasse ledist tulevat valgust ja siis helendada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Summutaja
huviline

Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line

postitati 03.01.13 10:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Koos vajalike adapteritega või koos uute (loe mitteLED'idega autost erinevate) juhtmeklemmide ja pistikukorpustega saab jah minu käest.

Suurimad tänud kasutajale Rocket, kes varustas mind audi orig LED`idega ja paigaldas need autole :)
Tulemusega ülimalt rahul (Y)

KsenoonE
Postitusõiguseta huviline

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE

postitati 03.01.13 12:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Summutaja
Tsitaat:
Algselt postitas: rocket

Suurimad tänud kasutajale Rocket, kes varustas mind audi orig LED`idega ja paigaldas need autole :)
Tulemusega ülimalt rahul (Y)
+1, mu enda q7mel säravad ka tänu Rocketile originaal ledid:)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 03.01.13 14:55 Tsiteeri

Oskab keegi öelda kas on mingeid originaal led tulesi mis sobiks ka panna kuidagi c4 a6 ja a4 b5-le?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rix30
huviline

Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S3 1,8T 8L

postitati 05.01.13 20:58 Tsiteeri

Ma ei tea kas märkasid mu V8 numbri valgustust? Lihtsalt tavalistesse nr tuledesse panin osram led pirnid ja pesin tulede klaasid ilusti puhtaks. Ja need osrami pirnid hajutavad valguse laiemalt ning paistab ühtlasem üldine valgus.

Adolf Hitler!
blinkz
huviline

Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 07.01.13 16:02 Tsiteeri
Led parktuled

Kõigepealt küsin kas võib üldse led parktulesid kasutada meil?

Probleem ise on aga selles, et kui ma ühed odavad ledid sinna ostsin siis kuskil 3 päeva hiljem hakkas üks pool vilkuma ning lõpuks läks ta läbi ja järgmine päev oli ka teine tuli läbi. Kas asi on ledide kvaliteedis, et peaks mingite kindlate näitajatega ledid ostma sinna või milles asi on?

Tavaliste pirnidega pole mingeid probleeme olnud, asi lihtsalt selles, et see kollane valgus ei lähe kuidagi led päevatuledega kokku (xenon look pirnid pole ka piisavalt valged).

mingi selline led oli mul: http://images.gasgoo.com/MiMwMDRfMDA0IzM2NTI0ODEwMA--/auto-part-t10-led-light-bulbs-for-parking.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 07.01.13 16:20 Tsiteeri

Seaduse järgi ei või kasutada LED pirne autol mujal kui salongis (välja arvatud kui juba tehase poolt või kui on moodultuled).
Odavate ledidega võib olla jah, et ei kannata külma või niiskust vms... Ise kasutan Noor tehnik-ust ostetud LED-e. Nüüd hiljuti umbes poolteist aastat pärast paigaldust hakkas parktules olev 5elemendiga pirn diskot tegema (üks element hakkas vilkuma). Et mitte liigset tähelepanu selle diskoga tõmmata, vahetasin salongis oleva samasuguse LED-ga need ringi ja enne trikitanud LED töötab salongis siiani ilusti.

EDIT:
Tsitaat:
Algselt postitas: blinkz
mingi selline led oli mul: http://images.gasgoo.com/MiMwMDRfMDA0IzM2NTI0ODEwMA--/auto-part-t10-led-light-bulbs-for-parking.jpg

Selline ei tekita küll vähimatki usaldust, samasugune nagu need Rimis müügil olevad. Kui LED siis peaks/võiks ikka SMD LED olla. Endal on need.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 07.01.13 19:58 Tsiteeri

Ülevaatusele minnes võivad saata kordusülevaatusele LED parktuledegea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rix30
huviline

Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S3 1,8T 8L

postitati 08.01.13 03:22 Tsiteeri

Kui ülevaatusele lähed siis mine vaata ja uuri mis tuju ülevaatajal on, ega pole kellegil ülemusega miskit jutuajamist olnud. Ja kui oled veendunud et on hea tujulised isikud siis kiirelt ülevaatusele enne kui jõuab ülevaatajale naine helistada ja tuju per..e keerata.;) Mina tean seda et, kui on valge valgusega led siis pole mingit põhjust kellegil kobiseda. Arusaadaval põhjusel on keelatud igasugu led ja xenon valgustused, kui vaadata millised idikad topivad sinised- punased- kollased gabariidid ja lisaks mingid sinised xenonid mis on keevituse valgusega võrdsed siis tekib vahest omalegi tahtmine mõne mehe auto laternatele kurikat anda.

Adolf Hitler!
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 08:07 Tsiteeri

Valge valgus ongi selline suhteline mõiste. Valgeks võib pidada vaid keskpäevast päevavalgust ja sealgi on erinevus päikeselise ja pilvise ilma vahel. Valge valgus on teatavasti punase, rohelise ja sinise liitvalgus (RGB). Kui nende puhaste värvustena on LED'ide tootmine võimalik, siis valge LED on tegelikult väga helesinine. Kust selle "väga" piir läheb, on juba üsna subjektiivne teema. Või siis mõõdetav ja iseloomustatav värvustemperatuurina. Kuskil seal 4500-5000K kandis võiks võrdlemisi valge olla.

blinkz
huviline

Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 09:54 Tsiteeri

Need parktuled on ju nii nõrgad, et ei kujuta ette küll, et need kedagi häirida/pimestada võiks. Proovin neid SMD led pirne. Ülevaatuseni on aasta aega, eks siis saab korra kasvõi salongi pirnid parktuledesse panna.

Tänud vastuste eest!

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 11:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Ülevaatuseni on aasta aega, eks siis saab korra kasvõi salongi pirnid parktuledesse panna.

Tänud vastuste eest!

Kui on paigaldatud parktuledesse või numbrituledesse LED-id siis soovitaks hoida koguaeg autos tavalised pirnid ja kruvikeeraja. Kui härrad sinises kinni peavad, siis on vähemalt lootust, et saad kohapeal ära vahetada ja kordusülevaatusele ei saadeta. Endal on igatahes need koguaeg autos kaasas. :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
blinkz
huviline

Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 14:35 Tsiteeri

Led numbrituledega lasti ülevaatuselt läbi. Ma ise ei teadnudki, et see võiks probleem olla..
Parktulede vahetus vaid mõne minuti töö ja pirne ka nüüd mitu paari kindalaekas.

Tänud nõuande eest!

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 14:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Led numbrituledega lasti ülevaatuselt läbi.

Need ei torka päevasel ajal / hästi valgustatud garaa˛is silma (kui just eriti sinised pole), seega võib olla ei märgatud seda.

reff20
bännitud topeltkonto

Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 2.0 85KW

postitati 08.01.13 15:04 Tsiteeri

Küsisin veebipolitseilt mõnda aega tagasi, kas tohib numbrituledes kasutada led valgusallikaid siis vastus oli, et:
"Jah tohib, kui valgusallika värv on valge, mitte sinakas ja vastab parameetritelt originaal valgusallikale (wattid)"

Nii, et kui LED on valge mitte sinakas, siis lase aga käija;). Kuigi ma tean inimest, keda saadeti led-i pärast korduvale.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 16:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: reff20
Küsisin veebipolitseilt mõnda aega tagasi, kas tohib numbrituledes kasutada led valgusallikaid siis vastus oli, et:
"Jah tohib, kui valgusallika värv on valge, mitte sinakas ja vastab parameetritelt originaal valgusallikale (wattid)"

Nii, et kui LED on valge mitte sinakas, siis lase aga käija;). Kuigi ma tean inimest, keda saadeti led-i pärast korduvale.

Ei tea, kes või mis nende veebipolitsei sõnade taga oli, kuid 5W LED on juba tõsine valgusti, mis nõuab jahutuseks korralikku radikat.

reff20
bännitud topeltkonto

Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 2.0 85KW

postitati 08.01.13 16:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Ei tea, kes või mis nende veebipolitsei sõnade taga oli, kuid 5W LED on juba tõsine valgusti, mis nõuab jahutuseks korralikku radikat.

Ma kardan, et ta mõtles rohkem siis 0.6W LED-i, mis peaks olema võrdne 5W tavalise valgustiga.

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 16:48 Tsiteeri

Kõik sõltub inimesest, kes käib autoga ülevaatusel ja ülevaataja mehe tujust... Isa käis mu autoga poolteist aastat tagasi ülevaatusel Jõgeval ja ei sõnakestki LED parktulede ega numbritulede kohta (see eest on Jõgeval politsei agar kordusülevaatusele saatma kui kohe ära ei vaheta). Ise käisin seekord Tallinnas ja siis sain natuke noomida esimeste parktulede pärast ja soovitati õiged pirnid tagasi panna, kui ei taha, et härrad sinises saadaks kordusülevaatusele. Eelnevalt aga ülevaatlejad omavahel rääkisid, et ühel neist vist oma autol samad numbrituled autol, et pimedas auto taga maa valge... :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.13 18:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma kardan, et ta mõtles rohkem siis 0.6W LED-i, mis peaks olema võrdne 5W tavalise valgustiga.

No kes ütleb, mida keegi mingil hetkel mõtles ja kes ütleb, mitu vatti need Prisma LED-lambid täpselt on? Selleks ongi tehnonõuded ja toodetel neile vastavuse sertifikaadid. Et ei peaks pärast tee ääres seletama, et näe, mingi diletandist veebimiilits lubas!

ahto555
huviline

Registreerunud 06.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.13 15:31 Tsiteeri

Olles teemaga natuke kursis, siis seadusest näpuga järge ajades ei tohiks tavalampe autodel üldse kasutada. Seadus nõuab valget valgust, tavalised lambid, W5W näiteks on aga kollased värvustemperatuuriga umbes 3000 K. Sama kehtib ka halogeenide kohta kui tegemist ei ole just mingi BLUE, XENON jne. sinaka lambiga. LED-ide 4700 K võib määratleda kui valge valguse.
Tavalambi ja LED-ide võimsuse vahekord 1:10 siiski päris paika ei pea. Sama valgusvoo saavutamiseks on minu kogemuste põhjal vaja 20% LED-ide võimsust ehk 5 W tavalambi asendamiseks kulub umbes 1 W jagu LED-e. Kindlasti sõltub see lambi tüübist, konstruktsioonist ja LED-i(de) läätse nurgast jne.
Üks oluline eelis on tavaliste lampide asendamisel LED lampidega küll - kui osta korralik LED, siis lamp töötab aastaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.13 18:08 Tsiteeri

Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal.

blinkz
huviline

Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.13 19:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal.

Minu audi küljes olev kang võimaldab kasutada kas parktulesid või sõidutulesid. Üheaegselt neid tööle panna ei saa. Parktuledega ainult sõita ei tohi, aga koos led päevasõidutuledega (E märgistus olemas mul) on nad kohustuslikud.

Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.4% - SQL: 56.6%]