Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 |
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 03.01.13 07:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Soovitan ka sellisele autole juba MD tähisega orig. LED-laternad osta.
Kas neid sinna ka vaja on? Ei ole. Seadusega nõutud numbrimärgi nähtavuse tagab ka tehaselahendus. Selle suurendamine ei mõjuta sinu sõidutunnet mitte
kuidagi. Pigem võib mõnes olukorras kasuks tulla, kui number nii silmatorkav ei ole... Nii et puhtalt edevuse küsimus ikkagi, kui asjadest õigete
sõnadega rääkida. Samas, nagu eestpoolt näha, ega minagi sellest patust puhas ole. See on inimlik. |
Oskad sa soovitada, kust ma neid leida võiks ja mida see MD tähis tähendab?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 03.01.13 08:18
|
|
|
MD tähis tähendab, et eelpool mainitud mentaalselt aktiivsetel tegelastel pole midagi köhida. Ükskõik millist LED-pirni ükskõik millisesse hõõglambile
mõeldud välislaternasse paigaldades aga on.
Laternad saad Revalist, Forsist või, nagu ka juba eelpool mainitud, klubiliselt nimega rocket. Kui tal neid enam on.
Ma liitsin su teema kunagise varasema samasisulisega kokku. Loe eestpoolt ka.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 03.01.13 08:27
|
|
|
Koos vajalike adapteritega või koos uute (loe mitteLED'idega autost erinevate) juhtmeklemmide ja pistikukorpustega saab jah minu käest.
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 03.01.13 08:31
|
|
|
LED-i sinakas varjund tekib sellest, et "valgel" LED-il ongi sees sinised LED elemendid, mis on kaetud kollase fosforiga, et saaks selle sinise
valguse valgeks. Niiöelda valget LED elementi ei ole olemas. Odavamate isenditega ei pruugi see fosfori kattuvus nii hea olla ja siis kumab seda
sinist läbi. Kvaliteetsemal valgusallikal / lambil (mitte pirnil, mis puu otsas kasvab) on peale kustumist näha elemendi peal kerge helendus - ehk
siis see fosfori kiht on piisavalt paks, et muuta värv valgeks ja ka piisavalt paks, et salvestada endasse ledist tulevat valgust ja siis helendada.
|
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 03.01.13 10:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Koos vajalike adapteritega või koos uute (loe mitteLED'idega autost erinevate) juhtmeklemmide ja pistikukorpustega saab jah minu käest.
|
Suurimad tänud kasutajale Rocket, kes varustas mind audi orig LED`idega ja paigaldas need autole
Tulemusega ülimalt rahul (Y)
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 03.01.13 12:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Summutaja
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
|
Suurimad tänud kasutajale Rocket, kes varustas mind audi orig LED`idega ja paigaldas need autole
Tulemusega ülimalt rahul (Y) | +1, mu enda q7mel säravad ka tänu Rocketile originaal ledid
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 03.01.13 14:55
|
|
|
Oskab keegi öelda kas on mingeid originaal led tulesi mis sobiks ka panna kuidagi c4 a6 ja a4 b5-le?
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 05.01.13 20:58
|
|
|
Ma ei tea kas märkasid mu V8 numbri valgustust? Lihtsalt tavalistesse nr tuledesse panin osram led pirnid ja pesin tulede klaasid ilusti puhtaks. Ja
need osrami pirnid hajutavad valguse laiemalt ning paistab ühtlasem üldine valgus.
Adolf Hitler!
|
|
|
|
blinkz
huviline
Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 07.01.13 16:02
|
|
|
Led parktuled
Kõigepealt küsin kas võib üldse led parktulesid kasutada meil?
Probleem ise on aga selles, et kui ma ühed odavad ledid sinna ostsin siis kuskil 3 päeva hiljem hakkas üks pool vilkuma ning lõpuks läks ta läbi ja
järgmine päev oli ka teine tuli läbi. Kas asi on ledide kvaliteedis, et peaks mingite kindlate näitajatega ledid ostma sinna või milles asi on?
Tavaliste pirnidega pole mingeid probleeme olnud, asi lihtsalt selles, et see kollane valgus ei lähe kuidagi led päevatuledega kokku (xenon look
pirnid pole ka piisavalt valged).
mingi selline led oli mul: http://images.gasgoo.com/MiMwMDRfMDA0IzM2NTI0ODEwMA--/auto-part-t10-led-light-bulbs-for-parking.jpg
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 07.01.13 16:20
|
|
|
Seaduse järgi ei või kasutada LED pirne autol mujal kui salongis (välja arvatud kui juba tehase poolt või kui on moodultuled).
Odavate ledidega võib olla jah, et ei kannata külma või niiskust vms... Ise kasutan Noor tehnik-ust ostetud LED-e. Nüüd hiljuti umbes poolteist aastat pärast paigaldust hakkas parktules olev 5elemendiga pirn
diskot tegema (üks element hakkas vilkuma). Et mitte liigset tähelepanu selle diskoga tõmmata, vahetasin salongis oleva samasuguse LED-ga need ringi
ja enne trikitanud LED töötab salongis siiani ilusti.
EDIT:
Selline ei tekita küll vähimatki usaldust, samasugune nagu need Rimis müügil olevad. Kui LED siis peaks/võiks ikka SMD LED olla. Endal on need.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 07.01.13 19:58
|
|
|
Ülevaatusele minnes võivad saata kordusülevaatusele LED parktuledegea.
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 08.01.13 03:22
|
|
|
Kui ülevaatusele lähed siis mine vaata ja uuri mis tuju ülevaatajal on, ega pole kellegil ülemusega miskit jutuajamist olnud. Ja kui oled veendunud et
on hea tujulised isikud siis kiirelt ülevaatusele enne kui jõuab ülevaatajale naine helistada ja tuju per..e keerata. Mina tean seda et, kui on valge valgusega led siis pole mingit põhjust kellegil
kobiseda. Arusaadaval põhjusel on keelatud igasugu led ja xenon valgustused, kui vaadata millised idikad topivad sinised- punased- kollased gabariidid
ja lisaks mingid sinised xenonid mis on keevituse valgusega võrdsed siis tekib vahest omalegi tahtmine mõne mehe auto laternatele kurikat anda.
Adolf Hitler!
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 08:07
|
|
|
Valge valgus ongi selline suhteline mõiste. Valgeks võib pidada vaid keskpäevast päevavalgust ja sealgi on erinevus päikeselise ja pilvise ilma vahel.
Valge valgus on teatavasti punase, rohelise ja sinise liitvalgus (RGB). Kui nende puhaste värvustena on LED'ide tootmine võimalik, siis valge LED on
tegelikult väga helesinine. Kust selle "väga" piir läheb, on juba üsna subjektiivne teema. Või siis mõõdetav ja iseloomustatav värvustemperatuurina.
Kuskil seal 4500-5000K kandis võiks võrdlemisi valge olla.
|
|
|
|
blinkz
huviline
Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 09:54
|
|
|
Need parktuled on ju nii nõrgad, et ei kujuta ette küll, et need kedagi häirida/pimestada võiks. Proovin neid SMD led pirne. Ülevaatuseni on aasta
aega, eks siis saab korra kasvõi salongi pirnid parktuledesse panna.
Tänud vastuste eest!
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 11:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: blinkz
Ülevaatuseni on aasta aega, eks siis saab korra kasvõi salongi pirnid parktuledesse panna.
Tänud vastuste eest! |
Kui on paigaldatud parktuledesse või numbrituledesse LED-id siis soovitaks hoida koguaeg autos tavalised pirnid ja kruvikeeraja. Kui härrad sinises
kinni peavad, siis on vähemalt lootust, et saad kohapeal ära vahetada ja kordusülevaatusele ei saadeta. Endal on igatahes need koguaeg autos kaasas.
|
|
|
|
blinkz
huviline
Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 14:35
|
|
|
Led numbrituledega lasti ülevaatuselt läbi. Ma ise ei teadnudki, et see võiks probleem olla..
Parktulede vahetus vaid mõne minuti töö ja pirne ka nüüd mitu paari kindalaekas.
Tänud nõuande eest!
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 14:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: blinkz
Led numbrituledega lasti ülevaatuselt läbi. |
Need ei torka päevasel ajal / hästi valgustatud garaa˛is silma (kui just eriti sinised pole), seega võib olla ei märgatud seda.
|
|
|
|
reff20
bännitud topeltkonto
Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2.0 85KW
|
postitati 08.01.13 15:04
|
|
|
Küsisin veebipolitseilt mõnda aega tagasi, kas tohib numbrituledes kasutada led valgusallikaid siis vastus oli, et:
"Jah tohib, kui valgusallika värv on valge, mitte sinakas ja vastab parameetritelt originaal valgusallikale (wattid)"
Nii, et kui LED on valge mitte sinakas, siis lase aga käija. Kuigi ma tean
inimest, keda saadeti led-i pärast korduvale.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 16:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reff20
Küsisin veebipolitseilt mõnda aega tagasi, kas tohib numbrituledes kasutada led valgusallikaid siis vastus oli, et:
"Jah tohib, kui valgusallika värv on valge, mitte sinakas ja vastab parameetritelt originaal valgusallikale (wattid)"
inimest, keda saadeti led-i pärast korduvale. |
Ei tea, kes või mis nende veebipolitsei sõnade taga oli, kuid 5W LED on juba tõsine valgusti, mis nõuab jahutuseks korralikku radikat.
|
|
|
|
reff20
bännitud topeltkonto
Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2.0 85KW
|
postitati 08.01.13 16:30
|
|
|
inimest, keda saadeti led-i pärast korduvale. |
Ei tea, kes või mis nende veebipolitsei sõnade taga oli, kuid 5W LED on juba tõsine valgusti, mis nõuab jahutuseks korralikku radikat.
|
Ma kardan, et ta mõtles rohkem siis 0.6W LED-i, mis peaks olema võrdne 5W tavalise valgustiga.
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 16:48
|
|
|
Kõik sõltub inimesest, kes käib autoga ülevaatusel ja ülevaataja mehe tujust... Isa käis mu autoga poolteist aastat tagasi ülevaatusel Jõgeval ja ei
sõnakestki LED parktulede ega numbritulede kohta (see eest on Jõgeval politsei agar kordusülevaatusele saatma kui kohe ära ei vaheta). Ise käisin
seekord Tallinnas ja siis sain natuke noomida esimeste parktulede pärast ja soovitati õiged pirnid tagasi panna, kui ei taha, et härrad sinises
saadaks kordusülevaatusele. Eelnevalt aga ülevaatlejad omavahel rääkisid, et ühel neist vist oma autol samad numbrituled autol, et pimedas auto taga
maa valge...
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.13 18:44
|
|
|
Ma kardan, et ta mõtles rohkem siis 0.6W LED-i, mis peaks olema võrdne 5W tavalise valgustiga. |
No kes ütleb, mida keegi mingil hetkel mõtles ja kes ütleb, mitu vatti need Prisma LED-lambid täpselt on? Selleks ongi tehnonõuded ja toodetel neile
vastavuse sertifikaadid. Et ei peaks pärast tee ääres seletama, et näe, mingi diletandist veebimiilits lubas!
|
|
|
|
ahto555
huviline
Registreerunud 06.01.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.13 15:31
|
|
|
Olles teemaga natuke kursis, siis seadusest näpuga järge ajades ei tohiks tavalampe autodel üldse kasutada. Seadus nõuab valget valgust, tavalised
lambid, W5W näiteks on aga kollased värvustemperatuuriga umbes 3000 K. Sama kehtib ka halogeenide kohta kui tegemist ei ole just mingi BLUE, XENON
jne. sinaka lambiga. LED-ide 4700 K võib määratleda kui valge valguse.
Tavalambi ja LED-ide võimsuse vahekord 1:10 siiski päris paika ei pea. Sama valgusvoo saavutamiseks on minu kogemuste põhjal vaja 20% LED-ide võimsust
ehk 5 W tavalambi asendamiseks kulub umbes 1 W jagu LED-e. Kindlasti sõltub see lambi tüübist, konstruktsioonist ja LED-i(de) läätse nurgast jne.
Üks oluline eelis on tavaliste lampide asendamisel LED lampidega küll - kui osta korralik LED, siis lamp töötab aastaid.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.13 18:08
|
|
|
Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud
parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal.
|
|
|
|
blinkz
huviline
Registreerunud 24.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.13 19:00
|
|
|
Tegelikult, kui pealkirja "Led parktuled" sõna-sõnalt võtta, siis parkimise ajal võid autole kasvõi tule otsa panna. Need, mida rahvasuu on harjunud
parktuledeks kutsuma, on tegelikult gabariit- ehk ääretuled ja reaalselt ju kasutatavad ka sõidu ajal. |
Minu audi küljes olev kang võimaldab kasutada kas parktulesid või sõidutulesid. Üheaegselt neid tööle panna ei saa. Parktuledega ainult sõita ei tohi,
aga koos led päevasõidutuledega (E märgistus olemas mul) on nad kohustuslikud.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 |