Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 |
jannyy
huviline
Registreerunud 20.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.8T 20V
|
postitati 30.05.13 21:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mulk
Omal ajal oli vaid rs2 ja turbo diisli kepsu saalede ülemine saale sputter, nüüd on ka teiste 2.2 20v t mootorite saaledel ülemine saale sputter,
lisaks originaalile ka glycol.
Sputter saale on kõvem, ja kuna ta on oluliselt kallim, siis on otstarbekas kasutada vaid ülemist saalet sputterit ja alumist, mis nii kõva vatti ei
saa tavalist kolme komponentset saalet. |
http://www.ms-motor-service.com/ximages/ks_50003806-02_web.pdf
|
|
|
djcannabiz
huviline
Registreerunud 20.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro , Audi 80 coupe 2dr , Audi V8
|
postitati 13.06.14 16:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rax
Kasutasin AAN plokki, 95,5 käiguga väntvõlli, 144mm tugevaid kepsusid ja custom 83mm 8,5:1 JE kolbe. Selline kooslus tänavasõiduks lihtsaim,
väändemoment suurem, ja nagu Raits1 kasutajal GT30R-iga väljub vaakumist 1600rpmil. Mootori kubatuuriks 2226cc asemel 2583cc. Mõned näited kolvi
läbimõõtude erinevusest:
* 81.5mm = 2491cc
* 82mm = 2522cc
* 82.5mm = 2553cc
* 83mm = 2583cc
* 83.5mm = 2615cc
Suureks miinuseks võib lugeda kepsusaalede kiiremat kulumist ja mootori max rpm ei soovitata üle 7000 viia. Plussideks, AAN ploki paigaldus jääb
samaks erinevalt TDI plokist, mis ei mahu kapoti alla ära, plokikaane poldid tulevad suuremad panna, hammasrihm ei sobi.
Performance osas oleks mõistlikum ehitada loomulikult TDI plokile, sel juhul kannatab mootor ka üle 8000rpmi. Kasutades TDI plokki ja väntvõlli,
kasutaksin mina 159mm kepsu ja custom kolbi mitte 155mm kepsu ja originaal kolbi. Originaal kolviga paneksin mootori kokku juhul kui ei püüaks
mootorist maksimumi saada. Lisan mõningad fotod lähiajal. |
Kerge refresh antud teemal siis.
Volkari GTI mootor.
Engine Bore Stroke Rod Length Block Height
2.0L ABF 16v 82.5 92.8 159.0 236
ABF keps
* C-C length: 159mm
* Big end bore: 50.6mm
* Big end width: 24.9mm
* Pin diameter: 21mm
* Small end width: 24.9mm
Äkki leiab mõne sobiva non-custom kolvi samuti?
|
|
|
tarmotaa
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.10.14 15:56
|
|
|
Kui palju siis see tdi plokile ehitamine mootori kõrgusele juurde annab et ei taha pärast kapoti alla ära mahtuda,nagu eelnevast postitusest
lugesin.Ise olen ka mõelnud selle diisli ploki peale aga kas ta pärast mul vaz kapoti alla ära mahub ei tea.
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.14 18:21
|
|
|
stroker
Ok.Lähenen sellele teemale veits põhjalikumalt,nimelt sain kogemata Põltsamaa tanklas P.Henriga kokku ja sai veidi minu kompotist räägitud.Ta pakkus
välja,et ehita siis kohe stroker.Mina kui põline maalane küsisin,et ikka eesti keeles siis palun.Seletas et diisli vänt aan plokk mis minul või ka
siis kohe teine plokk kõrvale ehitada diisli vänt plokk jne.Tal suht kiire mingi auto enne Tallinna ära koolenud jne.Hakkasin siis seda strokeri
teemat siin foorumis uurima ja tahaks kohe endalegi midagi sellist.Ise arvan,et jätaks oma ploki ehk siis aani,ma ei tea kui palju see erineb diisli
plokist aga minu vassil on just selle ploki järgi kõikk ümber tehtud mootori kinnitused jne.Kui ma õieti aru olen saanud siis diisli vänt pemmi kepsud
supra kolvid ja nipet näpet veel.Küsimus selline,et kas need pemmi kepsud nõrgaks ei jää seal.See ju turbokate viga nr1.Kas tugevaid kepse sama
mõõduga pole siis saada.
Teine küsimus oleks mis mida enamvähem maksta võib.
Diisli vänt
Tugevad kepsud
Saaled
Ploki töötlemine
Vända lihvimine
Kolvi komplekt
Raudselt on keegi sellise katla valmis meisterdanud ja umbmäärased hinnad ka teada.Väärt info eest oleks super tänulik.
|
|
|
sadguy
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe, 9-5 T, Octavia
|
postitati 09.10.14 19:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmotaa
Ok.Lähenen sellele teemale veits põhjalikumalt,nimelt sain kogemata Põltsamaa tanklas P.Henriga kokku ja sai veidi minu kompotist räägitud.Ta pakkus
välja,et ehita siis kohe stroker.Mina kui põline maalane küsisin,et ikka eesti keeles siis palun.Seletas et diisli vänt aan plokk mis minul või ka
siis kohe teine plokk kõrvale ehitada diisli vänt plokk jne.Tal suht kiire mingi auto enne Tallinna ära koolenud jne.Hakkasin siis seda strokeri
teemat siin foorumis uurima ja tahaks kohe endalegi midagi sellist.Ise arvan,et jätaks oma ploki ehk siis aani,ma ei tea kui palju see erineb diisli
plokist aga minu vassil on just selle ploki järgi kõikk ümber tehtud mootori kinnitused jne.Kui ma õieti aru olen saanud siis diisli vänt pemmi kepsud
supra kolvid ja nipet näpet veel.Küsimus selline,et kas need pemmi kepsud nõrgaks ei jää seal.See ju turbokate viga nr1.Kas tugevaid kepse sama
mõõduga pole siis saada.
Teine küsimus oleks mis mida enamvähem maksta võib.
Diisli vänt
Tugevad kepsud
Saaled
Ploki töötlemine
Vända lihvimine
Kolvi komplekt
Raudselt on keegi sellise katla valmis meisterdanud ja umbmäärased hinnad ka teada.Väärt info eest oleks super tänulik. |
Sa selle teema ikka läbi lugesid?
Kui pöörata vasakus kurvis paremale, siis näeb rohkem loodust.
Sõidukite poleerimine, vahatamine ja muud iluteenused Pärnus. Meguiar´s toodete müük.
|
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.14 03:36
|
|
|
Stroker
Kas ma lugesin.Ja ikka lugesin ,väga huvitav oli.Kindlasti jäi midagi kahe silma vahele ,arusaamatuks.
Ütleme nii,et sellest postitusest küll ma targemaks ei saanud.
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.14 17:58
|
|
|
Stroker
Aan plokk versus diisli plokki erinevused,mul pole vähimatki aimu millepoolest nad erinevad väliselt.Mootori kinnitused,kasti poolepealt
kinnitused.Kas kast sobib sama mis aanilegi.Endal hetkel vaheplaadiga pemmi kast aani ploki otsas.Tahaks teada saada millest ma alustan,kui kasti
kinnituses erinevusi pole siis sobib ka minu vaheplaat diisli plokile.Ma tahaks kuskilt vaikselt osade varumisega alustada,see oleks samm nr1.Veel
oleks tore teada kus lõuna Eestis ploki ja vända lihvi teha saab.Googeldades ikka mõne koha leiab aga keegi võiks soovitada milline parem koht.Siin
internetis arvamusi lugenud mitmeid.Kes tõesti viitsib kaasa mõelda,soovitada midagi,see kirjutagu midagi,kes tahab tõestada ,et on targem kui mina
mida ta kindlasti on siis hoidku näpud klaviatuurist eemale.
|
|
|
paranormaalne
klubiliige
Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY
|
postitati 14.10.14 14:10
|
|
|
Siin samas teemas on 25.11.2009 18:53 kirjutatud koht, kus plokki puuritakse ja vänta lihvitakse. AAN ja AEL/AAT on tagant sarnased, seega saad oma
vaheplaati edasi kasutada.
Küll aga võiks sellise asja ehitamiseks ja nõu küsimiseks eraldi teema teha.
värdsõnade leksikon - kellablokk, varjant, igastähes, nukvõll, org. eesliide - orgaaniline jagaja?, velüür, bronks, gardaan, polüretaan, millekagi,
ütlematta, värvimatta, hooldamatta, tahtmatta, vahetamatta, katusetta, ostmatta, õieti vs. õigesti, kvall, sürpriis, kahedeist, oksion, pumb, doll
(mõõtühik), saabgi, kellegile, tänamattu, algorütm, roolilätt, rädikas, milleGIGA, paraleel, didident, laadia, oktsion, kabasnik, pagaaznik, toonor,
sumbuti, saaleviga, airbäg, bäg, gartaan
|
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.10.14 17:12
|
|
|
stroker
Ok,algus tehtud.Kui kasti pool on sama mis aanil siis pole muud kui hakata diisli plokki koos vändaga otsima.Kui plokk leitud hakkan uute küsimustega
pommitama.
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.14 17:23
|
|
|
stroker
2.5L diisli plokk koos vändaga olemas tänu ei teagi täpselt millisele kasutajale aga tänud ikka.Mis siis edasi,kepsud kolvid,millised.Ebays supra
kolbe vaadanud olen aga milliseid konkreetselt minul vaja pole õrna aimugi.Kepsudega sama lugu.
|
|
|
|
paranormaalne
klubiliige
Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY
|
postitati 23.10.14 19:46
|
|
|
Kulla mees, see on üldine tehniline teema sellise mootori ehitamisest. Palun tee huviliste autode alla oma projektile lehekülg ja aruta/küsi seal
edasi. ;-)
|
|
|
martinsaar
huviline
Registreerunud 18.06.15
Kasutaja on eemal
Auto: s6 20vt, typ 85, typ 89
|
postitati 20.07.15 09:08
|
|
|
Ei ole küll otseselt siia teemasse aga kes sellise mootori vajadusel valmis teeks? Või kasvõi originaal 2.2T korralikult kokku paneks kõvemate
tükkidega ja vajalikud modifikatsioonid teeks. Paljud sõidavad igasugu võistlustel aga vaevalt, et kõik ise oma mootorid teevad. Mõtlen siis ettevõtet
või eraisikut Lõuna-Eestis, kellel oleks ka eelnev kogemus antud mootoritega. Võib vabalt privasse kirjutada.
|
|
|
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 20.07.15 18:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martinsaar
Ei ole küll otseselt siia teemasse aga kes sellise mootori vajadusel valmis teeks? Või kasvõi originaal 2.2T korralikult kokku paneks kõvemate
tükkidega ja vajalikud modifikatsioonid teeks. Paljud sõidavad igasugu võistlustel aga vaevalt, et kõik ise oma mootorid teevad. Mõtlen siis ettevõtet
või eraisikut Lõuna-Eestis, kellel oleks ka eelnev kogemus antud mootoritega. Võib vabalt privasse kirjutada. |
Iff näiteks ehk kasutaja Ivo.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
djcannabiz
huviline
Registreerunud 20.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro , Audi 80 coupe 2dr , Audi V8
|
postitati 19.07.16 17:11
|
|
|
Sarnane lahendus vanakooli blokis nagu uuekoolil siis.
220mm
144x20mm
92.8mm
82.95mm
Võrdluses AAN kolviga siis.
Kolvid
Kolvid
Kolb
Kepsu otsas
Oli kompektis 315cc pihustite, ABT softiga, 7A nukkade, stock 7A kaanega ja ilma turbota.
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.19 19:31
|
|
|
strokeri ehitamine
Tere
Pole seda teemat puudutanud aastaid 5 äkki kokku ja nagu näha siis neid ei ole ehitatud ka aastaid juba läbi foorumi vähemalt mitte.Kas tehakse seda
mujal taga tubades ei tea.Aeg läheb nii kiiresti et tekibki küsimus,kas saabki vajalike osi et selline kombo kokku laduda.Uus garaage valmis,pulmadki
peetud siis endiselt minu kopikas ootab uut mootorit.Ei hakka oma projektist uut teemat tegemagi kui pole kindel kas enam ongi võimalik seda teha
mootorit mõtlen.Ette tänades kes viitsib kaasa mõelda vastata.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 21.11.19 19:45
|
|
|
Ajad on muutund......ja jöudu tehakse ...lihtsamalt
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.19 07:22
|
|
|
Stroker
Mingeid vihkeid ka siin foorumis enam jagatakse vôi puhas riigi saladus,jutt käib ikka sellest rida 5 mootorist aan diisel?
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.19 08:46
|
|
|
Eks ikka saab ehitada, 10a taguse ajaga vast nii palju muutunud, et R5 diisli plokke saab odavamalt kätte. Bemmi kepse veel odavamalt. Aga Supra kolbe
pead ilmselt tikutulega otsima.
Samas Hiina sepiskepsu saab juba oma maitse järgi pikkusega valida:
FCP
Selliseid kasutades saad stroker plokis originaalkolbi kasutada:
155mm
See on muidugi väga riskantne lahendus, kuna enamus diisli plokke juba piisavalt kulunud, et nõuavad puurimist remontmõõtu.
Sepiskolb ise muidugi kallim:
JE 81,5mm
Wössner
Wiseco
FCP
Variant ka standard plokis stroker kepsu ja stroker kolbi kasutada, aga ise nii ei teeks, kui kapoti all on ruumi kõrge ploki mahutamiseks.
|
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.19 16:21
|
|
|
strokeri ehitamine
Autoks on vaz,üleliigset ruumi seal kindlasti pole.Millegi suurema kui see 2.2 ise on nii kõrguselt kui laiuselt vist kindlasti sinna ei mahuta.Kui
siis ainult võtan sülle
|
|
|
tarmotaa
Registreerunud 16.09.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.19 16:23
|
|
|
strokeri ehitamine
Aga miks ei teeks standart ploki sisse.
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.19 14:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmotaa
Aga miks ei teeks standart ploki sisse. |
Isiklik eelistus lihtsalt.
Standard plokk + disla vänt nõuavad igal juhul lühikest kepsu, mis külmalt paneb sepiskolvi kolisema + sellest tingitud kiirem kulumine.
Aga seda on tehtud ja sõidavad ka Eestis minu teada mitu sellise komboga autot ringi.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 |