Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 .. 11 |
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 15:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: epic_metal
Aga kui küsida, kumb on tõenäolisem järjekord:
- 20vt omanik paigaldab oma autole suurema turbo ja seejärel progetava aju, sest selle järgi tekib tal otsene vajadus hiljem, kuna kõik toimib ka
Motronicuga (sõita saab)
- 20vt omanik paigaldab autole progetava aju, seejärel läheb raua kallale
Arvan, et enamik läheb ja on ka varem läinud seda esimest teed, kuigi teine oleks minumeelest õigem - õppida see aju ja tema võimalused turvalisema
setupi peal selgeks ja alles seejärel korralikult pähe anda.
Ranzil on ilmselt õigus sellel arenemise teemal - kui lubada A-klassis kasutada progetavat aju, siis võimalik, et tuleb häid autosid juurde ja
erinevate progeajude tundjaid saab rohkem olema jne. Tõsi, see ongi ju üks eesmärk.
| Ma pole päris kindel, et me antud juhul seda järjekorda nii peame taga ajama. Selles mõttes, et kindlasti leidub inimesi, kes ei
tahagi suuremat turbot osta ja tahavad kõik peale turbo muuta võimalikult heaks/efektiivseks. Selle klassi kaks märksõna peaks olema
tavakasutus ja hind. Progeaju läheb aga hinna mõttes teemast välja. Ja tavakasutus selles mõttes, et klass
tavakasutajale, kes on sunnitud teatud jupid enda autol välja vahetama, kuid ei soovi vanu känkareid kasutada.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 30.05.10 15:39
|
|
|
Ma olen siin teemas ilmselgelt dissident, kuid ma tõesti ei näe pointi A klassi praeguseid piiranguid lõdvendada rohkem kui ainult aftermarket cooleri
osas, sest Teie poolt toodud hiina cooleri paigaldamise originaali asemele hinna-kvaliteedi mõistlikkuse argument on veenev. Muude reeglite
lõdvendamine tekitaks meil sisuliselt "vähe tuunitud 20vT" ja "rohkem tuunitud 20vT" klassid. See on minu arvates ebanormaalne olukord, sest ma ei
mõista, miks peaks Audi Klubi oma klassijaotusega propageerima mingit ebaloomulikku tuuningusuunda - nõudes pisikese kiviaegse vile kasutamist, samal
ajal lubades sisuliselt kõik muu ümber ehitada. Kui juba ehitatakse, siis tehtagu seda selliselt, et B klassis konkurentsis olla.
Ja teise asjana ma tahaksin kõikidele meelde tuletada, et 2,2 20v turbo ei ole sugugi ainus Audi mootor. A klassis on lisaks stock turboautodele ka
stock 2,0T, 1,8T 16v, kõik kuni 4,2-liitrised vabalthingavad Audid ja kõik diislid. Kui me leevendame praeguseid A-klassi piiranguid selliselt, et
teistel autodel ei ole isegi teoreetiliselt enam võimalik arvestatavalt konkureerida, siis oleme me veel ühest aspektist ämbrisse astunud. Me ei saa
selle nimel, et A klassi täiendavalt võistlema saada reaalselt ehk 5-6 "koduste vahenditega natuke tuunitud" 20v turbo autot lüüa AC Drag võistluse
ust kinni kõikide V8te, diislite, 2,0 turbode jt jaoks. Audi Klubi seisukohalt on minu arvates palju mõistlikum propageerida aktiivsemat osalemist
just võimalikult erineva tehnika osas. Ja selleks meil ongi vaja piirangutega klassi.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 30.05.10 15:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Ma olen siin teemas ilmselgelt dissident, kuid ma tõesti ei näe pointi A klassi praeguseid piiranguid lõdvendada rohkem kui ainult aftermarket cooleri
osas, sest Teie poolt toodud hiina cooleri paigaldamise originaali asemele hinna-kvaliteedi mõistlikkuse argument on veenev. Muude reeglite
lõdvendamine tekitaks meil sisuliselt "vähe tuunitud 20vT" ja "rohkem tuunitud 20vT" klassid. See on minu arvates ebanormaalne olukord, sest ma ei
mõista, miks peaks Audi Klubi oma klassijaotusega propageerima mingit ebaloomulikku tuuningusuunda - nõudes pisikese kiviaegse vile kasutamist, samal
ajal lubades sisuliselt kõik muu ümber ehitada. Kui juba ehitatakse, siis tehtagu seda selliselt, et B klassis konkurentsis olla.
Ja teise asjana ma tahaksin kõikidele meelde tuletada, et 2,2 20v turbo ei ole sugugi ainus Audi mootor. A klassis on lisaks stock turboautodele ka
stock 2,0T, 1,8T 16v, kõik kuni 4,2-liitrised vabalthingavad Audid ja kõik diislid. Kui me leevendame praeguseid A-klassi piiranguid selliselt, et
teistel autodel ei ole isegi teoreetiliselt enam võimalik arvestatavalt konkureerida, siis oleme me veel ühest aspektist ämbrisse astunud. Me ei saa
selle nimel, et A klassi täiendavalt võistlema saada reaalselt ehk 5-6 "koduste vahenditega natuke tuunitud" 20v turbo autot lüüa AC Drag võistluse
ust kinni kõikide V8te, diislite, 2,0 turbode jt jaoks. Audi Klubi seisukohalt on minu arvates palju mõistlikum propageerida aktiivsemat osalemist
just võimalikult erineva tehnika osas. Ja selleks meil ongi vaja piirangutega klassi. | Ja varst võistlevad ainult kõvad tegijad Edu
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 16:00
|
|
|
Järsku lubaks üldse stock 2.7bit S'id ja RS2'd(Üks vist on Eestis stock ainult). Oleks kohe kindlasti rohkem osavõtjaid.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 16:01
|
|
|
See on minu arvates ebanormaalne olukord, sest ma ei mõista, miks peaks Audi Klubi oma klassijaotusega propageerima mingit ebaloomulikku
tuuningusuunda - nõudes pisikese kiviaegse vile kasutamist, samal ajal lubades sisuliselt kõik muu ümber ehitada. Kui juba ehitatakse, siis tehtagu
seda selliselt, et B klassis konkurentsis olla.
| Kõik ei taha "suures klassis" sõita. Kõik ei taha ebanormaalse (see on muidugi tolerantsuse piiri küsimus) LAG-iga sõita. Kõik ei
taha 1000 eurot turbo eest maksta. Kuid probleemiga silmitsi seistes ilmselt tahavad paljud 2000 krooniga parema cooleri osta või siis võimalusel
4000 krooniga oma vana katkise v. kollektori asemele RS2 kollektor osta. Sisselaske kollektori ehitus on mõnes kohas üldse ainult oma töö ja aeg.
Olgugi, et see turbo on kiviaegne (kuid näiteks vana K24/7200 kummardavad ka osad TEGIJAD siiani), kuid see on üks hea koht piiri tõmbamiseks. Ühtlasi
ka väga kulukas vidin.
teistel autodel ei ole isegi teoreetiliselt enam võimalik arvestatavalt konkureerida, siis oleme me veel ühest aspektist ämbrisse astunud.
| Nagu sa juba eelmises postituses kirjutasid, siis cooleri vastu ei ole sul midagi. Kuidas aga näiteks väljalaske kollekori vahetus
võrreldes cooleriga teisi mootoreid kuidagi ebavõrdsesse olukorda paneb?
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 30.05.10 16:54
|
|
|
See, et esimesel uue klassijaotusega võistlusel A klassis osalejaid vähe oli ei anna kindlasti piisavalt alust hakata neid klasse kohe ümber
tegema.
Kuna ma tean väga hästi kui debiilse kujuga on tava-20vT väljalaskekollektor, siis vahetaks ma ise ka pragunenud originaalkollektori RS2 oma vastu.
Mina olen RS2 kollektori nõus selles kontekstis lugema originaaljupiks. See teema ongi selline astmeline, nii kui ühe asja lased vabaks tuleb kohe
järgmine küsimus "aga kui seda võib, miks siis järgmist ei või - see ju ei anna mingit erilist efekti jne jne". Lõpuks kui kõik 2,2 20vT jaoks
vabaks lastud modifikatsioonid kokku panna ongi 12,5 veerandmiili aeg käes, mis on stock autost finishis 50m eespool. Ka selle kollektoriteemaga on
raudpolt järgmine tegelane siis okkas, et "miks RS2 kollet võib aga minu custom torukollektor on keelatud" jne.
Eks igaüks meist tahaks klassijaotust, mis meile endile kõige paremini sobib. Kes kõvemini karjub see tavaliselt saavutab rohkem. Loodan, et siia
teemasse tekib veel palju konstruktiivset arutelu teemal kuidas klassijaotust arendada selliselt, et see teeniks maksimaalse arvu klubiliste huvisid
(tuletan meelde, et AC Drag on klubi eelarvest finantseeritav üritus). Praegu on see arutelu natuke selline, et mul on selline ja selline auto - tehke
nii, et ma A klassis saaks sõita. Kui päeva lõpuks selgub, et ükski V8, diisli, 2,0T vms autoga tegelane ei tahagi AC Dragil võidu sõita (siis mitte
bracketis) ja ainsad dragihuvilised on 2,2 20vT omanikud, siis tehakse ka klassijaotus vastav.
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 PLUS 4.2, A4 TDI quattro, S8
|
postitati 30.05.10 17:25
|
|
|
Mõnes mõttes võiks ikkagi lahterdada ET järgi. Siis oleks nagu natukenegi lootust mingi konkurentsi tekkimiseks. A'la sekundise aknaga. Olgu siis
tuuning täpselt selline, milline ta on. Oleks iga kord erinevad vastased erinevatel võistlustel ja pinget kah.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 17:57
|
|
|
Aga kui tegelane sõidab aja lõhki? Siis disklaf kohe?
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 18:09
|
|
|
Kuna ma tean väga hästi kui debiilse kujuga on tava-20vT väljalaskekollektor, siis vahetaks ma ise ka pragunenud originaalkollektori RS2 oma vastu.
Mina olen RS2 kollektori nõus selles kontekstis lugema originaaljupiks. See teema ongi selline astmeline, nii kui ühe asja lased vabaks tuleb kohe
järgmine küsimus "aga kui seda võib, miks siis järgmist ei või - see ju ei anna mingit erilist efekti jne jne". Lõpuks kui kõik 2,2 20vT jaoks
vabaks lastud modifikatsioonid kokku panna ongi 12,5 veerandmiili aeg käes, mis on stock autost finishis 50m eespool. Ka selle kollektoriteemaga on
raudpolt järgmine tegelane siis okkas, et "miks RS2 kollet võib aga minu custom torukollektor on keelatud" jne.
| Selles osas olen ma Ranziga ühel meelel, et v. kolle piirang võiks olla valatud kolle - stock, RS2 või mõni analoog. Loogika tuleneb
sellest, et mida inimene ostaks originaal kollektori asemele ja saaks kasutada originaal õhufiltrit. Keelatud oleks SQ kollektor, torukollektor jms.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 18:15
|
|
|
Üks ettepanek minu poolt veel:
A - 13.9-...
B - 12.9-13.9
C - 11.9-12.9
D - ...-11.9
BR
Kes aja lõhki sõidab on koheselt välja langenud.
|
|
|
hannesel
huviline
Registreerunud 14.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 18:17
|
|
|
Sellel aastal oli juba huvi tulla A klassi võistlema aga erinevatel põhjustel seekord ei osalenud. Kui veel järeleandmisi teha siis kaob teiste
mootoritega masinatel sisuliselt mõte kohale tulla, näiteks V8 omanikel.
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 30.05.10 20:18
|
|
|
Mina jälle arvan, et stock ja mitte stock klass on jama.
Stock S6 (mis mahub A klassi nõuetesse) sõidab ütleme 13.6 aega.
Meie pere A4 mis on saanud chip tuuningu, suure cooleri, teised nukad, tegime auto kergemaks ja tulemuseks 14.8 Ning tänu ümber ehitustele topiti B
klassi 11 sekundi autodega võistlema. Mõtetu.
15 ja 16 sekundi aegasid sõidavad suur osa stock autod, A8 vist nõks alla 15 aga see selleks. Igaljuhul pole konkurentsi stock 2.2T vastu. Seepärast
äkki paljud ei tule sõitma kuna pole motivatsiooni. Meie olime ka klassi aeglaseim sõiduk aga tulime lihtsalt uut isiklikku proovima.
Arvan, et peaks klassi jaotuse kuidagi paremini lahendama. Kahjuks hetkel pea väsinud ja midagi tarka välja tuua ei oska.
Edit
Sügisdragile plaanin enda masinaga ka tulla. Kuna ümberehitusi palju siis hetkel läheks masin B klassi. Sõitma tulen ainult selle pärast, et saada
teada mis aega auto sõidab aga kiiremini kui 13.5 ta kindlasti ei sõida.
Imre
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.05.10 20:36
|
|
|
Ütleme nii, et üle 14 sekundi autoga pole tegelikkuses mitte kunagi üheski klassis lootust kõrget kohta saada. Seega sõidaks mina sellise autoga
bracketit- aja saad ju samamoodi teada ning alati on võimalus ka võita. 14 sekundi autoga ei saa arvatavasti üheski klassis mitte kunagi 3 hulka.
Ja mis krdi moodi S6 13.6 sõidab A klassis? See kaalub ju pool maakera. Just tsekkasin ja Leever sõitis 13,4? Ulme.
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 30.05.10 20:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Ütleme nii, et üle 14 sekundi autoga pole tegelikkuses mitte kunagi üheski klassis lootust kõrget kohta saada. Seega sõidaks mina sellise autoga
bracketit- aja saad ju samamoodi teada ning alati on võimalus ka võita. 14 sekundi autoga ei saa arvatavasti üheski klassis mitte kunagi 3 hulka.
|
Et siis tulemus oleks selline:
A klass - stock 2.2t
B klass - tuuninguga 2.2t
Bracket - kõik muud masinad
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 30.05.10 22:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: indro
Kaalutud sai ka 2.7 BiT S4-de paigutamist A-klassi aga minu arust pole see päris õige koht neile. Nagu korduvalt on tõestatud, siis
2.7BiT S4-l piisab chipist ja kattide minema viskamisest et 13.2 sõita. Seevastu C4 kerega S4 2.2T ei sõidaks ka ilma salongita
sellist aega. Samuti jääks sellisel juhul B-klassi liiga vähe autosi ja enamus võistlusest toimuks ikka A-klassis. Panin allpool väikse pingerea ka
kokku, et paremini aru saada kuhugi mingi auto liigitub.
|
Reaalsus näitas aga seda, et S4 2.7 bit'a pole mõtet B klassi ronida, sest sealne aeglaseim auto sõitis 13.272 (kui Danel oma a4'ga välja arvata) S4
2.7 bit sõitis seevastu bracketis 13.581
Samas A klassi võidu auto sõitis 13.299 ja vähekardetud maakera kaalus olev c4 2.2t - 13.479
Populariseerima peaks vast pigem ikka seda aeglasemate esside klassi, kõik ehitajad kes talvotsa oma mootorit kokku laovad, soovivad nii või naa enda
kätetöö ka timeslipil kätte saada.
S4 bit (13.2) masinaga B klassi 11.2 vastu võitlema tulla tundub küll naljakas, kui bracketit sõita huvi ei ole, siis pigem jääks küll juba koju.
(eeldusel et korra vähemalt dragil käinud ja aja kirja saanud).
Mulle endale hakkab vaikselt see ajalise piiranguga klass tasapisi meeldima, ühe sekundi sisse sõitvad masinad joonele panna on päris põnev, siin võib
juba käigu möödapanek või halb reaktsioon midagi muuta.
13.2 masinaga 11.2 masina vastu minnes võib see viimane sisuliselt kõik käigud mööda raiuda, aga finishis sõidab ikka sinust nagu postist mööda.
|
|
|
|
sink
huviline
Registreerunud 23.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Uue otsingul
|
postitati 30.05.10 22:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
Üks ettepanek minu poolt veel:
A - 13.9-...
B - 12.9-13.9
C - 11.9-12.9
D - ...-11.9
BR
Kes aja lõhki sõidab on koheselt välja langenud. |
Ei ole ma ise veel kunagi kahjuks joonele jõudnud, sest mõtteid on nii palju ja tahtmist teha rohkem - lihtsalt auto pidevalt laiali , aga see selleks.
Olen seda teemat kõrvalt lugenud ja siiani tundub kõige meeldivam ajalise piiranguga klass, kus sõidad oma sõidud ära ning siis enne eliminaatorit
lükatakse sind sõidetud aja järgi kuhugi klassi, kui klassid on tehtud sekundiliste vahedega siis peaks minu meelest konkurentsi ja motivatsiooni
kõigil olema ja ka võidu lootus oleks igaühel. Samas igaüks ju ikka nokib oma masinat peale igat sõitu, siis võiks olla selline väike lisa, et juhi
soovi korral tõstetakse Sind "tugevamate klassi" - näiteks juhid kellel jääb järgmisest klassist puudu vaid 0.1 sekundit ja on päris kindlad, et
neil on veel midagi kusagil varuks. Jah sellisel juhul kaoks võib olla tõesti võidu lootus, kui endast ikka sekund kiiremaga võistelda, aga mis seal
ka praegusega erinevat on? Eelduseks lihtsalt see, et kui "ma" tõesti
peaksin klassi aja lõhki sõitma siis "mind" kohe antud klassist ei diskvalifitseeritaks. Sest võib ju juhtuda ja kindlasti ka juhtub, et ühel sõidul
läheb kõik ideaalselt korda, ka masina seade on hea ning sõidad oma parima aja, kuid sõidetud aeg on antud klassi piirangust kiirem ja suureks õnneks
saad disklahvi.
Samas võib tulla keegi oma masinaga mis on võimeline sõitma näiteks 11.3 aega ning sõidab hoopis terve õhtu aegasid 12.9...13.1 ilmselgelt on ta siis
suureks favoriidiks võitmaks antud klassi - mees tuli nö võitu võtma, mitte sõitma. Sellise juhul oleks ka see klasside jaotus mõttetu, aga olen
siiski suht kindel, et sellist inimest vast ei ole osalemas
Mu oma masin kvalifitseerub ka B-klassi antud hetkel, kuid kindlasti ei suuda ma sellega madalat 12 sõita, 11'st sekundist rääkimata, mida oleks
juba vaja, et B-klassis konkurentsi meestele pakkuda Et kust ma peaksin
seda motivatsiooni veel omale leidma, et veel pidevalt võistlema tulla. Korra tõesti tuleks, et proovida - kuid see oleks ka kõik.
Samas on antud mõttes kohti mis võistlustel võtaksid rohkem aega kui praegune süsteem - võistluste sees klasside loomine, osadelt juhtidelt järgi
pärimine kas jääb antud klassi või tõstetakse kõrgemasse ja muud mured millele mina kindlasti ei oska kohe mõeldagi, aga korraldajad kindlasti.
Selline on minu mõte....
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 31.05.10 05:18
|
|
|
Minu arust ei olnud praegusel A-klassil midagi häda. Ainuke mis mina seal veel muudaks vabaks oleks hiina coolerite kasutamine ning valatud vl kollete
kasutamine. Audil on tehasest kah juba küllalt hea voolavusega sl kolded.
Kui paljudel potentsiaalsetel A-klassis võistlejatel jäi praegu tulemata üritusele ainult sellel põhjusel, et kasutusel on suurel hulgal performance
osasid?
Hetkel jääb arusaamatuks, kust te kõik need mitte näppitud 20VT ja muud selles klassi osalejad võtate? Kas tõesti on meil nii palju dragi huvilisi,
kes ei julge lihtsalt tulla sõitma? Kas nende klassidega jamamine toob meile kaks korda rohkem osalejaid juurde?
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Motronicuga saab väga eduliselt kõike teha.
... |
Täiesti offtopic, kuid kas sa suudad ka realtime'is autos häälestada motronicut? Kui ei, siis on see täiesti kasutu tegevus, millega sa tegeled minu
arvates.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.10 06:25
|
|
|
Seda indeksipõhist klassijaotus oleme me tegelikult juba palju kordi arutanud - näiteks SELLES teemas. Kopeeriksin siia aga veelkord oma mõtte selle klassijaotuse osas:
Tsitaat: |
Ajapõhisest klassijaotusest me rääkisime meeskonnaga juba mingi 3-4 aastat tagasi, aga see jäi toppama sinna, et see ei täida kuidagi seda eesmärki,
et sõite võrdsemaks teha. Sellest vaatevinklist oleks ju 12,1 ja 11,9 sõitvad autod palju võrdsemad kui 12,1 ja 12,9 sõitvad autod, kuid sekund.000
pealt jagatud klassides oleksid ühes klassis just viimased. Ja igal juhul oleks alati täiesti teenimatu eelis neil autodel, mis sõidavad mingit
sekundit madalalt. Selles suhtes oleks ju 12,1 auto edasiarendamine suht pointless, sest natuke tuunides oled hopsti klassivõidu asemel järgmises
klassis viimane ning sinust täpselt sama mootori ja kerega, kuid aeglasem auto saab auhinna teise klassi võidu eest. Samas on D ja Outlaw klassi vahel
juba praegu meil selline anomaalia sees, nii et hea oleks uue klassisüsteemiga ka sellest lahti saada...
|
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.10 06:34
|
|
|
Just, olen Ranziga ühel meelel - enne tuleks see Prj poolt välja käidud teenus kõigile lihtsasti kättesaadavaks teha (nagu praegu mõned inimesed
müüvad softa a'la annan kaks softi ühe hinnaga) ja siis saaksime rääkida sellega arvestamist nõuete määramisel.
NB! Palun minu poole mitte pöörduda softide osas. Ma ei tegele sellega!
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 31.05.10 07:00
|
|
|
Tegelikkuses 12 vs 13 sekundit niiväga igav enam ei ole, sest sekund dragis mingi jama tõttu kaotada on suht lihtne. Ainuüksi reaktsiooniga pole meie
tasemel oma sekundilisest edumaast 0.3-0.4 keeruline ära anda. Väga vanad kalad eksivad tõesti harva aga eksivad.
Lisaks on praeguse arutelu alatoon selline, nagu iga mees peaks esikoha saama Auhinnalisi kohti on dragis kolm igas klassis, mitte seitse ega üksteist. Seega enamus jääb ikka ilma kui nii öelda. See ei tähenda muidugi, et
polegi mõtet tulla. Pigem just vastupidi- see terav tipp jah arendab ja ehitab nii et ninast veri väljas aga mina lähtuks just sellest
võistlemise/proovimise/kurat teab mis veel printsiibist ning faktist, et Audiklubil nii kõrgel tehnilisel tasemel üritus oma liikmete jaoks olemas
on.
Ühesõnaga osa jutu mõte on pmst see, et kui autod suudaks suuremal-vähemal määral sinna sekundi sisse saada, on juba igati hea. Kas see hakkab toimuma
indeksite põhiselt või rauapõhiselt, mina veel vähemalt ei tea.
Ja kevad-dragil oli pmst kõige huvitavam bracket klass minujaoks, kus Janar (vist oli kvalif. kaheksas?) järjest ellikas kogenud bracket-lõvisid välja
lülitas ning esikoha võttis. Kohutavalt kahju, et viletsa ilma ja kiire tempo tõttu ei jõudnud piisavalt tähelepanu pühendada nendele
võistluspaaridele läbi mikrofonijuhtme.
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.10 07:17
|
|
|
Tõstsin siit teemast Motronicu programmeerimist puudutavad postitused eraldi teemasse, sest see on arutamist väärt, aga mitte siin teemas.
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 PLUS 4.2, A4 TDI quattro, S8
|
postitati 31.05.10 08:14
|
|
|
Veel mõtteid - see klassivalik(ajapõhine) oleks sõitja enda teha - tahad kiiremas klassis sõita, kuna kardad indeksit lõhki sõita - palun sõida
kiiremas klassis. Vaikimisi jaotus võiks tulla jah ajasõitude põhjal, kui kellegile midagi ei meeldi, siis muudab.
See plaan muidugi muudaks BR klassi olematuks - kes ikka rajale minnes tagasi hoida tahab?
Seda on juba elu natuke näidanud, et tasavägisem võistlus tuleb siis kui klass on tasavägisem(margin väiksem), hetkel mina oma batonaatoriga küll
mingit tuksatust ei tunne, et võiks teha väikse starditrenni. Sekundise marginiga autosi võiks täitsa juba vaadata. See teema, et keegi endale
spetsiaalselt **.05-**.1 auto ehitab ja siis terve päeva täpselt samasse auku tulistab ilma aega puruks sõitmata, on ulmevaldkond. Ja indeksi puruks
sõit võiks tähendada disklahvi. Nii oleks päris aus mäng.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
postitati 31.05.10 08:35
|
|
|
Avaldaksin ka arvamust.
Tegelikult on see A klass siiski juba praegu suhteliselt 2.2T klass ja kindlasti sobivad sinna ka 165kw-sed (suurema vilega) näpitud TT-d aga rääkides
vabalthingavatest V8 mootoritest või stock 1.8T mootoritest siis ega sinna klassi väga asja ei ole. Erand V8 mootori näol oleks vast Joeli Coupe.
Vaadates isegi B6 kerega S4-ja mis oleks pidanud sõitma küll alla 14 sekundi oleks esikolmikusse pääsemine siiski küsitav olnud. Tahan sellega siis
väita, et igasugune järeleandmine oleks 2.2T mootoritele kindlasti halb mõte, välja arvatud cooler mis ei olegi originaal turboga eriline
modifikatsioon.
Keegi kommenteeris minu aega ja seda, et 2.7BiT S4 peaks ikka ka A klassis olema oma 13.5-ga. See ei oleks ka päris õige kuna siis läheks see A klass
veelgi kiiremaks. Muidugi ei uskunud ma, et A klassi parim aeg nii madal tuleb aga jah. Nimelt sõitsin ma Bracket klassi ja ekslikult arvatakse, et
seal klassis võtavad inimesed autost viimast. Nii see paraku vähemalt kiiremate autode puhul ei ole kuna oleks vaja sõita võimalikult stabiilselt.
Tahan siis seda väita, et kui peaksin enda autoga näiteks A klassi sõitma siis ei oleks minu päeva parim aeg kindlasti mitte 13,5. Kui aga 2,2T-le
veel mingeid järeleandmisi teha siis oleks juba mõistlik ka 2.7BiT A klassi paigutada.
Tanel
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.10 11:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hannesel
Kui veel järeleandmisi teha siis kaob teiste mootoritega masinatel sisuliselt mõte kohale tulla, näiteks V8 omanikel. | Pigem on
asjalood nii, et stockis on V8 C4 turbokast kiirem, kuid turbokat järgi aidates saab V8-ga ühele pulgale või siis tsipa kiiremaks. Keegi ei keela V8-t
natuke järgi aidata näiteks kaanepordi ja fine tuninguga. Ja igapäevaseks kasutamiseks on kindlasti mugavam (madalatel pööretel) see V8. Mäletan, kui
ma kunagi panin S4 C4 4.2 Mareki S2 Garrett T04-ga joonele ja Marek sõitis vist alles kolmanda käiguga mööda (kahjuks startimise meetodit ei mäleta).
Ja arvestame siin S2 3B versus S4 C4 tühimassi.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 .. 11 |
|