Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6
Autor:
Pealkiri: trahvi tegemine kiiruse eest? (Vastuseid: 147 | Vaatamisi: 17428)
a-oettinger
huviline

Registreerunud 30.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 90q ja coupe q + s8

postitati 01.07.08 20:39 Tsiteeri

varsti võetakse ka see teema üles et paljudel kiiruse mõõtjatel ei ole CE märgistust ja neid ei tohi üldse kasutada seaduse järgi alati tuleb seda küsida ütles üks usaldusväärne isik

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
iuq
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi; Subaru; Isuzu; Ford; Yamaha ja veel mõni

postitati 01.07.08 21:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuuno
5 üle ja trahvi. oo eiii nii see asi ei käi. ennem kiiruse mõõdikud eksisid +-10 ja nüüd kus raha vaja siis enam ei eksi. mina küll ei lase trahvi pähe määrida kui (max10) üle on. SEE SISTEEM SAKIB

+- 4km/h moodsamad aparaadid

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tanel
huviline

Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 01.07.08 22:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: iuq

+- 4km/h moodsamad aparaadid

Kiirusemõõtja mille ekimus on +-3km/h on kindlati olemas, kas ka veel täpsemaid on jään hetkel vastuse võlgu. Aga üldisemalt jah, see +- sõltub kiirusest mis sul fikseeritakse (mida suurem seda suurem on ka +-).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 02.07.08 06:50 Tsiteeri

Tavaliselt mõõdetakse mõõteaparatuuri mõõteviga protsentides. Niipalju kui ma teemaga olen kokku puutunud peaks osadel miilitsatel kasutada olevatel radaritel olema 3%. seega siis 50km/h juures 1,5 km/h

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 02.07.08 07:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a-oettinger
varsti võetakse ka see teema üles et paljudel kiiruse mõõtjatel ei ole CE märgistust ja neid ei tohi üldse kasutada seaduse järgi alati tuleb seda küsida ütles üks usaldusväärne isik

See teema oli ju vahepeal üleval ja loodi minuteada ka kohtupretsedent.

priidik
huviline

Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.08 08:17 Tsiteeri

Mõõteseaduse § 7 lg 3 tuginedes on majandus- ja kommunikatsiooniminister kehtestanud „Kohustuslikule metroloogilisele kontrollile kuuluvate mõõtevahendite nimistu, mõõtevahendite olulised ja erinõuded, sealhulgas täpsusnõuded, ning mõõtevahendite taatluskehtivusajad“.
Kiirusemõõturite täpsusklassina on kehtestatud taatlemisel kaudsel meetodil laboritingimustes ±1 km/h või +/-1% (üle 100 km/h) – vead kasutamisel (parim mõõtevõime tõendatud jälgitavusega mõõtmistel) vastavalt mõõtja erialast pädevust tõendavale tunnistusele. Politseiprefektuuridele ja Julgestuspolitseile väljastatud erialase kompetentsuse kinnitamise tunnistused näevad ette parima mõõtevõime kiirusel kuni 100 km/h ± 3 km/h – ja üle 100 km/h ± 3% (seega +100 km/h arvutatakse võimalikku viga ± 3 + 3%).
Vanemad kiirusemõõturid Stalker on võetud kasutusele Eesti Standardiameti tüübikinnitustunnistuse nr SA 3-4/3.38.96 alusel, mille kohaselt kiirusemõõturi mõõtetulemuse laiendmääramatus kiirustel kuni 100 km/h on +/- 5 km/h, kiirustel üle 100 km/h +/- 7km/h. Seega ei vasta need kiirusemõõtjad ettenähtud veapiirile või täpsusklassile ning nendega ei ole võimalik tagada mõõtmiste usaldusväärsust. Selliseid kiirusemõõtureid on politsei kasutuses ca 50, uuemaid ning täpsema mõõteklassiga kiirusemõõtureid on umbes samapalju.

-----
Antud materjal võetud VTM koolituselt - I.Sirk

spcvnd
huviline

Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6Q

postitati 02.07.08 16:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priidik
Vanemad kiirusemõõturid Stalker on võetud kasutusele Eesti Standardiameti tüübikinnitustunnistuse nr SA 3-4/3.38.96 alusel, mille kohaselt kiirusemõõturi mõõtetulemuse laiendmääramatus kiirustel kuni 100 km/h on +/- 5 km/h, kiirustel üle 100 km/h +/- 7km/h. Seega ei vasta need kiirusemõõtjad ettenähtud veapiirile või täpsusklassile ning nendega ei ole võimalik tagada mõõtmiste usaldusväärsust. Selliseid kiirusemõõtureid on politsei kasutuses ca 50, uuemaid ning täpsema mõõteklassiga kiirusemõõtureid on umbes samapalju.

-----

kas siit võib siis välja lugeda, et stalkeriga mõõtja võib sama viisakalt pikalt saata nagu silmaga mõõtjad? :D

kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 02.07.08 20:16 Tsiteeri

ma olen tähele pannud et auto spidomeetrid näitavad erinevalt. mu nissani navara näitab 10 rohkem see ei ole hull. rekka näitab 10 vähem. kõikumine on juh ka teistel.oleneb velgedest või rehvist. eksimispiir aetakse nii nullilähedale.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.07.08 20:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuuno
ma olen tähele pannud et auto spidomeetrid näitavad erinevalt. mu nissani navara näitab 10 rohkem see ei ole hull. rekka näitab 10 vähem. kõikumine on juh ka teistel.oleneb velgedest või rehvist. eksimispiir aetakse nii nullilähedale.

Auto spidomeeter ei ole kindlasti mingi kiirusemõõtja etalon. See on juba tehases tahtlikult 5 või enam % rohkem näitama pandud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 02.07.08 20:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spcvnd
Tsitaat:
Algselt postitas: priidik

-----

kas siit võib siis välja lugeda, et stalkeriga mõõtja võib sama viisakalt pikalt saata nagu silmaga mõõtjad? :D

Ma arvan, et muidu teada ei saa, kui järgi ei proovi...

priidik
huviline

Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.08 16:53 Tsiteeri

Ei mitte ilmtingimata pikalt. Jutt vanematest stalkeritest. Uuemad mahuvad piiridesse.

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 03.07.08 18:20 Tsiteeri

haige süsteem see Eesti riik. kui on 20 üle saad 600 eeku, aga kui on 21 üle siis saad 2400. Neljakorde vahe, see ei ole ju normaalne. See pigem loterii. Ma küll ei tea ühtegi euroopa riiki kus saaks, inimeselt turvavööta sõidu, või kui tuled ei põle, udutuled põlevad, kummi muster ei vasta jne.... 75 % kuu sissetulekust ära võtta. Miinimum palk on eestis 4000 ja kopikaid peale. Ma arvan et Soomes on miinimum palk meie rahas miski 24 000 eeku ikka ma küll ei usu , et seal selle eest 18 000 eeku trahvi saab. Enda kogemus lõppes sellega, et 2100 eeku trahvi. Hiljem sain teada, et vastulauset polegi esitanud. Kuigi mul mailboxis täpselt näha, et kuna kiri saadetud ja kuhu saadetud ja , et tagasi pole tulnud. Vot võru politsei, kaotas lihtsalt meili ära. Aga naljakas on see, et see politseinik, kelle suunas vastulause oli, ei taha enam otsagi vaadata. Aga ametlikult seda vastulauset ei eksisteeri. Paras õhtulehe lugu oleks, aga las jääb.... järgmine kord trump olemas. Jutt käib teemast http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=50811

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
a-oettinger
huviline

Registreerunud 30.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.08 18:56 Tsiteeri

mehed veel tuleks hakkata tuledega märku andma sest ma sõidan rekkaga mööda eestit ja just väike autod ei hoiata teisi liiklejaid politsei eest rekkad rekkale annavad 100%kuid väiksed ei vilguta üldse ma ise lasen vähemalt 5-10 km jutti ja inimesed on väga tänulikud . meid on siin palju nii et kuskilt võiks see vilgutamine uuesti pihta hakata OLGE TÄNATUD

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 03.07.08 19:02 Tsiteeri

tänapäeva eesti politsei töövõtted on üks ühele üle võetud Sitsiilia maffialt

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mihkel
huviline

Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: seat leon

postitati 03.07.08 19:13 Tsiteeri

Tsitaat:
mehed veel tuleks hakkata tuledega märku andma sest ma sõidan rekkaga mööda eestit ja just väike autod ei hoiata teisi liiklejaid politsei eest rekkad rekkale annavad 100%kuid väiksed ei vilguta üldse ma ise lasen vähemalt 5-10 km jutti ja inimesed on väga tänulikud . meid on siin palju nii et kuskilt võiks see vilgutamine uuesti pihta hakata OLGE TÄNATUD

Aga kuule rekkamees kas sa annad märku kui mõni sinust mööda tahab sõita?? Vaevalt, sest seda kultuurinähtust samuti pole. Sina aga vilguta edasi oma roolijoodikutele kui need küünlad tee ääres su enesetunnet parandavad. Isiklikult vilgutan ainult selleks, et mulle meeldib peeglist vaadata kui mõni arg püssija pidurit hakkab tallama :D .

a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 03.07.08 19:18 Tsiteeri

Tsitaat:

Mina ka alati vilgutand,kui ment teel.Ise tänu teiste vilgutamisele pääsend väikeste kiiruste ületamiste eest:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Keeks86
huviline

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S8 d2 6-manuaal

postitati 03.07.08 19:20 Tsiteeri

Tsitaat:

See vilgutamise teema on mind ennastki mõtlema pannud. Nimelt olen mina täheldanud liikluses seda, et suurlinnades (Eesti mõistes Tallinn, Tartu, Pärnu) ei ole just palju vilgutajaid. Samas mõne väiksema linna, alevi vahel/vahetus läheduses see süsteem toimib siiani. Ise olen peaaaegu alati andnud märku ning ise ka mulle antud märguandeid jälginud. Tänud neile, kes veel annavad märku.

Loomulikult leiavad vähemalt pooled selle jutu lugejad, et milleks ikkagi märku anda - Eesti politsei saaks ju hoiatatava juhi poolt potensiaalselt oma rahaauke lappida ning minu enda rahakott jääks seekord ehk puutumata. Siin aga tuletaksin meelde inimestele, et politsei eesmärk peaks siiski olema midagi muud kui kusagil pära p***** puude taga või võsas passimine, ja usutavasti lihtsalt omades mõtetes olevate liiklejate rajalt maha võtmine pisikeste (5-15 km/h) rikkumiste pärast.

Vabandused OT eest.

Keijo

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.08 19:36 Tsiteeri

Ei vilguta politsei peale, küll aga vilgutan, kui mõni madallendur vastu tuleb ja politseid teel ei ole, las sõidab natukenegi aega vähe vaiksemalt trahvihirmus, a kui politsei teel on, siis ei vilguta, muidu mõni joobes turist või "autot prooviv" naga võtab hoo maha, politseist mööda ja siis laksab su pere näiteks kabelisse?

Kahjuks on autojuhtide tase praegu lihtsalt selline, et kardetakse trahvi lihtsalt, liiklusohutuse peale ei mõtle neist keegi. Isiklikult pooldan karme trahve, olgugi et nad on ajale ammu juba jalgu jäänud ja trahvisummasid tuleks oluliselt suurendada. Üks mees paar posti eespool viriseb, et 2,4k on liiga suur trahv, küsiks vastu, a mida paganat sa siis kihutad? Sõida rahulikult, kulub vähem pena ja ei ole trahvihirmu.

Õppige aega planeerima ja jalga taltsutama!

a-oettinger
huviline

Registreerunud 30.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.08 19:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mihkel
Tsitaat:

Aga kuule rekkamees kas sa annad märku kui mõni sinust mööda tahab sõita?? Vaevalt, sest seda kultuurinähtust samuti pole. Sina aga vilguta edasi oma roolijoodikutele kui need küünlad tee ääres su enesetunnet parandavad. Isiklikult vilgutan ainult selleks, et mulle meeldib peeglist vaadata kui mõni arg püssija pidurit hakkab tallama :D .
tundub et üks suuremaid troppe oled sina kes niisama m***I mängib teiste liiklejatega tänagi tänati mind vähemalt 20 korda. kasva suureks ja võta mõistus pähe

mihkel
huviline

Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: seat leon

postitati 03.07.08 20:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
tundub et üks suuremaid troppe oled sina kes niisama m***I mängib teiste liiklejatega tänagi tänati mind vähemalt 20 korda. kasva suureks ja võta mõistus pähe

Tore et sa numbreid tunned aga noor tainas tundud sa seekord küll ise ;) Mul on täitsa kama 2 kas mõni tropp saab kiirustamise või täis peaga sõidu eest 18k, peaasi et keegi enne viga ei saa. Ise ma selleks põhjust ei tekita ning sinusuguse vilgutaja tulesid ei vaja. Liiklusviisakusest on meil erinevad arusaamad... võta paar loengut liikluspsühholoogiat, mida minu arust sinusugune silmaklappidega rekkajuht hädasti vajab.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 03.07.08 20:08 Tsiteeri

olen täielikult nöus tarmo postitusega ja olen ise samasugust taktikat aegajalt kasutanud,väga lahe on peeglist mööduva/kihutava piduritulesid teine kord vaadata.:D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a-oettinger
huviline

Registreerunud 30.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.08 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Tore et sa numbreid tunned aga noor tainas tundud sa seekord küll ise ;) Mul on täitsa kama 2 kas mõni tropp saab kiirustamise või täis peaga sõidu eest 18k, peaasi et keegi enne viga ei saa. Ise ma selleks põhjust ei tekita ning sinusuguse vilgutaja tulesid ei vaja. Liiklusviisakusest on meil erinevad arusaamad... võta paar loengut liikluspsühholoogiat, mida minu arust sinusugune silmaklappidega rekkajuht hädasti vajab.
kuule tarkpea seal ma sõidan ca 400-700 km päevas ilma et oleks ühtegi liiklus õnnetust teinud sina aga jutujärgi 20 km max nendes loengutes võid sa küll ise käia sest vanemadki kes lapsi sõitma õpetavad rõhutavad et alati tuleb arvestada ka teistega ja aidata kaasliiklejaid aga tundub et sa oled tüüpiline kibestunud eestlane et saaks ainult kaasinimestele kaikaid kodarasse loopida mitte abikätt ulatada seda turvalisem oleks ka meie liiklus kui te mõtleksite positiivselt

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 03.07.08 21:58 Tsiteeri

Mina samuti selgelt kiiruse ületajatele ei vilguta, aga normaalselt liiklejatele ikkagi. Kui keegi tahab mööda ronida, siis pole kitsi seda paremat suunda korra vilgatada.
PS: viimane läbu on selles teemas kole OT'ks läinud. Üritaks ikka teemas püsida ja isiku võitluses miilitsatega kohtu kaudu kursis olla ;)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 04.07.08 07:13 Tsiteeri

Ja endiselt ootaks siis postitusi rahvalt kelle vastulausega ka arvestatud on. :D Tõenäoliselt sihukesi juhtumeid ei eksiteerigi?

Minu kohtuvaidlus on praeguseks riigikohtusse jõudnud (militsionäärid kaebasid maakohtu otsuse edasi) ja nagu olen praeguseks aru saanud siis see aste on tavakodanikule peaaegu kättesaamatu- mitte ükski advokaadibüroo ei soostu 1200 kroonise trahvinõudega asjaga tegelema, ise olen kassatsioonivastuse küll ammu valmis kirjutanud, kuid kuna esindajat ei ole siis kohtule lihtsalt ligi ei pääse ja kõik.;) Nii palju siis õigusemõistmisest eestis.;) Siit ka üleskutse- kui kellelgi juhtub olema tuttav või tuttava tuttav advokaat kes oleks nõus minu vastusele käe alla panema (muidugi mitte tasuta) siis palun mulle privas teada anda.

Ning kuna on kavas kindlasti asja ka meedias valgustada (enne ootan kohtulehendi ära muidugi) siis võiks kõik keda on põhjendamatult miilitsa poolt ahistatud ka privasse või meilile teada anda- ehk saaks ühe suurema loo teha.

Teemaväliselt ütleks rekkajuhtidest ka sõna sekka kui jutt juba sinnapoole kiskus- see on minu arvates üks omaette klass debiilikuid (välja arvatud tõesti mõni üksik erand) kes reeglina millegipärast arvavad, et nad üksinda liikluses on. Väga harva kui möödumiseks märku antakse, või pimedas lisatulesid välja viitsitakse lülitada, muust viisakast liiklemisest siis rääkimata. Roolijoodikutele tuledega vilgutades miilitsapatrullist teada andmine ei ole mingi kaasliiklejate aitamine või arvestamine- pigem vastupidi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Kessu
huviline

Registreerunud 24.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: Mustad A4 (B5) 1.6 & 100 (C4) 2.3

postitati 04.07.08 07:57 Tsiteeri

Ma samuti vilgutan, kuid ma valin väga hoolega, kellele. Rullnokkade, roheliste ja maasturivendade heaks ei liiguta kätt kangi poole, see on selge.
Minu kurvastuseks on väikebusside juhid väga julgeks läinud. Saan aru, et inimesel on kauba kohale toimetamisega kiire, aga no kuule :mad:

Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 41.7% - SQL: 58.3%]