Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Liiklustrahvide määrad (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 3570)
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 14.03.08 14:12
Liiklustrahvide määrad

Ei leia kuskilt internetist linki kus oleks rikkumiste karistusmäärad välja toodud, et mitu trahviühikut jne... autoneti kodukal mingid on , aga sealt ma küll välja ei loe ,et kui suur oleks max trahv ntx turvavöö puhul või udutulede kasutamise puhul mitte ettenähtud asjaoludel. Ah jaa et kus oleks võimalik kontrollida, et kas väärteoprotokollis kirjutatud paragrahvi number vastab ka vastale rikkumisele.

Ette tänades, vast saanud väga seagne (mõtlesin vähemalt 30 sec) :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 14:27

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875411

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 14.03.08 14:55

Sellega seonduv punkt liikluseeskirjast:
§180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.

Ja veel üldsätete alt:
Halva nähtavuse all mõistetakse ilmast või muudest nähtustest (udu, vihm, lumesadu, tuisk, hämarus, suits, tolm, vee- ja poripritsmed, vastupäike) tingitud ajutist olukorda, kui vaadeldava objekti nähtavus on taustast eristamatu alla 300 m.

Tundke ka seadust üldisemalt, mitte ainult karistusi !!!

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
C20XE
huviline

Registreerunud 01.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 525TD

postitati 14.03.08 14:59

Riigiteataja on jah vähe õigem koht, kust neid täpsemalt otsida, aga leidsin endal arvutist üles sellise tabeli :
http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.713b5e3388.jpg
Kliki peale, et näha suuremana

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 15:04

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Sellega seonduv punkt liikluseeskirjast:
§180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.

Ja veel üldsätete alt:
Halva nähtavuse all mõistetakse ilmast või muudest nähtustest (udu, vihm, lumesadu, tuisk, hämarus, suits, tolm, vee- ja poripritsmed, vastupäike) tingitud ajutist olukorda, kui vaadeldava objekti nähtavus on taustast eristamatu alla 300 m.

Tundke ka seadust üldisemalt, mitte ainult karistusi !!!

Ok ok , 300 aga kus on seaduses see öeldud, et mis asi peab nähtav olema 300 m peale ja taustast eristatav. Näiteks talvel valge auto lume taustal tunduvalt raskemini eristatav kui suvel, ja roheline vastupidi. Vaadeldavaks objektiks võib pidada ükskõik mida? Kas keset talve, teel istuvat valget kassi või kollast Ikarusi bussi. Suht segane klausel seaduses....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priidik
huviline

Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 15:32

Tegemist ongi segaste asjaoludega. Mõeldud on halba nähtavust vastavate ilmastikutingimuste korral, mida hiljem on praktiliselt võimatu tuvastada/tõestada, kas tegemist oli konkreetses asukohas konkreetsel ajahetkel halbade tingimustega või mitte.

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi TT Quattro (165kw)

postitati 14.03.08 15:32

Kasuta pead lihtsalt. Kui nähtavus on piisav siis ei tasu päikesepaistelise ilmaga udukaid sisse lülitada. (võid ju arvata, et kui teisele liiklejale päike silma paistab siis oleks nagu põhjust?)

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 14.03.08 15:37

Tsitaat:
Algselt postitas: hookus
Kasuta pead lihtsalt. Kui nähtavus on piisav siis ei tasu päikesepaistelise ilmaga udukaid sisse lülitada. (võid ju arvata, et kui teisele liiklejale päike silma paistab siis oleks nagu põhjust?)

Isegi vene ajal soovitati kasutada sõidu ajal tulesid (kohustust tulede kasutamiseks veel polnud) kui päike paistis tagant. Vastutulijatel (neile on päike vastu) on Sind kergem märgata.

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 15:48

lihtsalt öösel kella 23:30 ajal linna sissesõites põles üks udutuli (ees) ja peale asula silti 200m POLITSEI ja trahv 2100 eeku, vot selleni on see eesti riik ja politsei palgatõus jõudnud

vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 14.03.08 15:53

Tsitaat:
Algselt postitas: rulamees
lihtsalt öösel kella 23:30 ajal linna sissesõites põles üks udutuli (ees) ja peale asula silti 200m POLITSEI ja trahv 2100 eeku, vot selleni on see eesti riik ja politsei palgatõus jõudnud
Riigikassat on ju vaja täita:mad:

hookus
huviline

Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi TT Quattro (165kw)

postitati 14.03.08 16:18

Tsitaat:

Arvad, et tehti ülekohut ? Ilmselt said ikka asjaeest.
Pool eestit sõidab ringi ise paigaldatud "ksenoonidega" ja öösel ei saagi aru mis tuled ees säravad. Politseil on kops üle maksa
:D

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 17:23

Tsitaat:
Tsitaat:

Arvad, et tehti ülekohut ? Ilmselt said ikka asjaeest.
Pool eestit sõidab ringi ise paigaldatud "ksenoonidega" ja öösel ei saagi aru mis tuled ees säravad. Politseil on kops üle maksa
:D

Kujuures täitsa originaal esituled ja orig udutuled mis a6 puhul rohkem iluasi kui valgustugevuse asi, aga ei olnud lihtmenetlusega nõus ja saatsin vastulause, see vist ei meeldinud

17.01. 2008.a kella 23.30 ajal juhtisin aõiduautot Audi reg.märgiga *** *** Võru linnas Jüri , Tartu, Kreutzwaldi tänaval. Linna sissesõidul ületas politsei operatiivsõiduk kiirust vähemalt 20 km/h ning auto oli tõsiselt määrdunud. Politsei sõiduki number polnud kindlasti nõutavalt kauguselt milleks on 25m loetav. Sellega pälvis operatiivsõiduk minu kui kaasliikleja tähelepanu.
Ma möödusin politseisõidukist Jüri tn 14 maja ees (kus politseisõiduk peatus kohas kus on liiklusseadusega parkimine ja peatumine keelatud) ning mind peeti kinni alles Kreutzwaldi tänava lõpus, mis asub niiöelda teises linna otsas väidetavast rikkumise kohast. Minuga käituti ülbelt ja üleolevalt ning ähvardati määrata rahatrahv. Linna sissesõidul võisid mul olla sisselülitatud udutuled koos lähituledaga, sest mul olid need ununenud põlema. Nähtavus oli sel õhtul tõsiselt halb. Kinnipidamise hetkel (Kreutzwaldi tänava lõpus) ei põlenud kindlalt udutuled koos lähituledega. Politseiinspektor käskis sisse lülitada udutuled, millega ta sundis mind rikkuma liikluseeskirja. Minule taheti määrata rahatrahv 480,- krooni, millega ma ei saanud nõustuda, sest leidsin et see rahatrahv oli liiga suur. Tunnistasin oma rikkumist ja vabandasin, kuid politseipatrull, kes mind peatas käitus minuga väga ülbelt ja üleolevalt (kasutades oma kõnes slängi, ja öeldes selliseid lauseid nagu, et kui palju ma siis tahan riigile raha ära anda jne. ning rõhuvalt dikteerides ette, mida ma ei tohi väärteoprotokollis kirjutada oma ütluste lahtrisse, millega ma muidugi ei saanud nõustuda) ning lisaks sellele rikkus ka ise eelnevalt liikluseeskirja ületades kiirust. Põhjendamatu kiiruseületamine aga on palju raskem rikkumine kui minu poolt udutuldega sõitmine.
Seoses ülaltooduga tunnistan end süüdi ja kahetsen puhtsüdamlikult ja loodan, et mind karistatakse minimaalse rahatrahviga või lõpetatakse menetlus otstarbekuse ja vähetähtsa teo tõttu üldse

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 17:26

siit järeldus, ole kõigega nõus mis antakse , ära jumala eest vähem küsi ega juurde taha

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.03.08 18:13

Tsitaat:
Pool eestit sõidab ringi ise paigaldatud "ksenoonidega"

Miks jutumärkides?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 14.03.08 18:29

Sorry,et palju OT aga on ikka vaja välja õelda.:)
Lugedes seda teksti siis kõigepealt imestasin,et sind selle jutuga teiste "tarkade" poolt ära pole söödud :D Mida tavaliselt selliste teemade puhul juhtub,et menti kaitstakse nagu jumalaid ja hakkatakse seletama,et kui nende tööst midagi ei tea siis ole vait jne. pla pla.
Lihtsalt vihale ajab see,et politseil on nii valed pioriteedid.
Ajagu taga rohkem mõrvareid,petiseid sadiste -karistagu neid nii et vähe pole aga ei,nemad teevad sellest ühest udu tulest nii suure probleemi et vähe pole.Sõidad 10km\h kiiremini,turvavöö pole kinni siis väänataks nii et vähe pole ja hull pätt kohe.Ja käituvad ka üleolevalt.

N:1.tegin hiljuti politseisse ühe paadund päti kohta avalduse,õeldi et kuna selle tõestamine võtaks liiga kaua aega siis pole mõtet selle peale raha kulutada ja asi lõpetati kiiresti.
2.Sõbral tegid vargad korteri tühjaks 2a jooksul 3x,politsei ei osanud midagi teha.Ise saime lõpuks varga teada ja viisime nii õelda kandikul politsei ette.
3.aastaid tagasi tungisid suvila narkouimas venelased ja hakkasid lambist peksma.Sai helistatud politseisse ja tuli 3km 45min ja oma hea tuttav oli veel ise tööl.Selgitust küsides ei osanud midagi tarka õelda. Neid näiteid võib siia 10 tükki tuua.

Ehk siis suured pätid tõllas ja väikesed võllas :mad:
Nii see kahjuks meil on ja palun ärgu tulgu mulle keegi vastupidist väitma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
mihkel
huviline

Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: seat leon

postitati 14.03.08 18:53

Ma olen nõus et iga pisiasja pärast pole vaja ka trahvi teha, aga kuna sellised pisiasjad nagu udukatega sõitmine täiesti normaalse nähtavuse korral või siis lahtine turvavöö, on muutunud meie teedel massiliseks. Kummagist käitumisest ei saa kasu keegi: udukatega nähtav ala suurt ei parane aga see-eest pimestab vastutulijat(kui keegi väidab et teeb auto ilusaks,siis ostku parem ilus auto), turvavöö kasutamata jätmises saab ainult ise tagantjärgi targutada ratastoolis istudes.
Ühesõnaga kui hoiakud oleks inimlikumad ei oleks vaja ka mente kiruda. Ka mina olen trahvi saand aga menti ei väga vaenulikult ei suhtu. Ehk siis õpetlikku vanasõna ``Ära tee teisele seda mida sa ei taha, et sulle tehakse´´järgides, on tõenäolisem ise harvem karistatud saada.

Ilusat nädalavahetust ja head teed audiperele :)!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 14.03.08 18:55

Mis puudutab udutulesid,siis mina tooks tagasi selle vana seaduse,kui udutulesid tohtis kasutada vaid asulavälisel valgustamata teel halva nähtavuse korral
Eile õhtul tulin ujumast ja mingi Arbuus tolknes mul ca 15 km tagumikus,lähituledele lisaks udukad põlemas (mis muutsid minu tahavaate peeglid põhimõtteliset kasutuks).
Ei reageerinud ta minu tagumistele udukatele,mööda ka ei läinud, lasin mina kiiruse alla-lasi ka tema.Ahv kuubis ühesõnaga.

No hard feelings: Mina teema algatajale kaasa ei tunne.
Vana aja seadustega oleks olnud 100% õigustatud see trahv.Mina keeraks ka praegusel hetkel kõigile linnas udukate kasutajatele täiega (eriti veel neile kellel põleb tagumine)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 14.03.08 19:40

Vat nõustun siinkohal QUATTRO -ga. dutuled on küll head asja d aga ainult siis kui väljas on tõesti kehv nähtavus (raske vihm öisel ajal, tihe udu).
Aga samas nõustun ma ka, et pisiasjade pärast ei tasu hakata nüüd küll kohe max trahve välja kirjutama. 10km/h üle ei ole minu arust suur rikkumine sest kui vaadata linnaliikluse kiirust siis ei ole see ammugi enam 50km/h. Oma esimeses linna sõidutunni sõitsin ma 70 -ga kuna läksin liiklusega kaasa ja kui sõiduõpetaja ütles et linnas on ikka kiirus 50 ja kui ma hoo maha võtsin siis kuulsin sellist signaalide vilet nagu oleks ma pensionäär, kes sõidab 20km/h.
Ja turvavööde koha peal ütlen, et iga inimene vastutab ise oma elu eest, kui ei taha peale panna ja saad surma, siis see on sinu valik. Pigem võiks kontrollida nende olemasolu ja/või korras olekut.

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
C20XE
huviline

Registreerunud 01.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 525TD

postitati 14.03.08 19:47

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS
Vat nõustun siinkohal QUATTRO -ga. dutuled on küll head asja d aga ainult siis kui väljas on tõesti kehv nähtavus (raske vihm öisel ajal, tihe udu).
Aga samas nõustun ma ka, et pisiasjade pärast ei tasu hakata nüüd küll kohe max trahve välja kirjutama. 10km/h üle ei ole minu arust suur rikkumine sest kui vaadata linnaliikluse kiirust siis ei ole see ammugi enam 50km/h. Oma esimeses linna sõidutunni sõitsin ma 70 -ga kuna läksin liiklusega kaasa ja kui sõiduõpetaja ütles et linnas on ikka kiirus 50 ja kui ma hoo maha võtsin siis kuulsin sellist signaalide vilet nagu oleks ma pensionäär, kes sõidab 20km/h.
Ja turvavööde koha peal ütlen, et iga inimene vastutab ise oma elu eest, kui ei taha peale panna ja saad surma, siis see on sinu valik. Pigem võiks kontrollida nende olemasolu ja/või korras olekut.

Samuti täiesti nõus. +5/10 pole tõesti eriti suur asi, kuid udutulede kasutajatele, kes arvavad, et nende auto siis "lahedam" välja näeb, tuleks tõesti täiega anda. Kasutagem asju siiski selleks, milleks nad ette nähtud on.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 14.03.08 19:57

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS

Ei ole nii. Surma saaja seisukohalt on kõik väga lihtne - kutu ja valmis. Ent kui õnnetuses juhtub olema ka teine osaline, kes jäi, näiteks turvavöö kasutamise tõttu, ellu, siis tema peab edasi elama teadmisega, et võib-olla oli see just tema viga või hiline reageerimine, mis turvavööta tegelase kasti viis (kama3, kes seaduse järgi süüdi on). Seega ei ole turvavöö kasutamine või mitte kasutamine ainult inimese enda asi.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.08 19:59

bla-bla-bla

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.6% - SQL: 58.4%]