Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  ..  17
Autor:
Pealkiri: Ülemõistuse ropp liiklus (Vastuseid: 410 | Vaatamisi: 39901)
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 07:49 Tsiteeri

LIIKLUSEESKIRI EGA LIIKLUSSEADUS EI LUBA TAVAINIMESEL MITTE MINGITEL TINGIMUSTEL SÕITA KIIREMINI KUI SEADUS/EESKIRI/MÄRGID LUBAVAD!

Jätaks juba selle 100km/h+ jutu?
Kui naine hakkab sünnitama ja on kiire, tuleb kutsuda kiirabi või helista kohalikule konstaablile ja palu omale eskorti/transporti, vastasel juhul ei ole sul õigust kiiremini sõita! Kiiremini sõites oled just sina see, kes tekitab ohlikke olukordi. Lisaks sellele riskid enda ja teiste eludega, sealhulgas veel sündimata lapse eluga!

Milleks on vaja kihutada? Jõuad kohale paar minutit varem ja mida see sulle annab? Närvitsed ennast teel olles lolliks "pidurite" pärast, kulutad hulga rohkem kütust ja kohale jõuad ikkagi vaid mõned minutid varem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 10.12.07 07:54 Tsiteeri

Mulle ei mahu lihtsalt pähe see, et kuidas Eestis ei saada aru, et maanteel teises reas ei sõideta(v.a juhul kui ollakse möödasõidul või sõitmine esimeses reas võimatu). Teist rida kasutad sa ainult möödumiseks, esimest rida kasutad sõiduks. Ok mõni sõidab teises reas 120-ga, mõni 100-ga aga nende eeskujul sõidavad osa ju 80-ga ja siis kui veokas esimesest reast kõrvale jõuab ja näitab, et tahaks mööduda, aga ei saa, sest paremalt möödasõitu ei tehta, siis võid talle igasugu märguandeid näidata, kuid ikkagi ei saada aru mis valesti. Ja satub selline eestlane välismaale- ta suudab sõita Lahtist-Helsingisse,100km, teises reas :mad:
Maanteel ilma põhjuseta teises reas sõitmine on ju liikluseeskirja rikkumine, ärme siis STOP märgi taga ka pidama jää.
See, et teises reas liiga palju aega veedetakse on Eesti Politsei viga. Jälle võrdlus põhjanaabritelt, kus selliseid ilusti rajalt kõrvaldatakse, samuti ka neid, kes 80 alas 65-ga sõidavad ja endale rongi taha tekitavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Theum
huviline

Registreerunud 28.05.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3.3 tdi

postitati 10.12.07 08:18 Tsiteeri

Kahjuks või õnneks ei ole Eesti Vabariigis võimalik karistada juhti, kes sõidab aeglasemalt, kui lubatud maksimaalne sõidukiirus.

Jah, ma tean, et LE §128 p. 1 ütleb: "Juht ei tohi põhjendamatult aeglase sõiduga takistada teisi sõidukeid. Sellest võib järeldada, et igasugune põhjendamatu aeglane sõit on keelatud.

Küll aga saab põhjenduseks tuua:

§123. Juht peab kohandama oma sõiduki kiiruse selliseks, mis arvestab tema sõidukogemusi, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, veose iseärasusi, ilmastikutingimusi, liikluse tihedust ning muid liiklusolusid, et ta suudaks peatada sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel etteaimatava mis tahes takistuse ees. Juht peab vähendama kiirust ning vajaduse korral peatuma, kui tingimused seda nõuavad, eriti siis, kui nähtavus on halb.

Seega ei ole võimalik seaduslikult mitte midagi ette võtta juhtidega, kes sõidavad teel aeglasemalt, kui lubatud maksimaalne sõidukiirus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
M-Tuning
huviline

Registreerunud 26.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: wannabe Mugen

postitati 10.12.07 08:53 Tsiteeri

On küll võimalik karistada, ühes Autoleheski oli vastav artikkel.

Aga kui Te (isehakanud politseinikud/maailmaparandajad) olete nii kõvad mehed autoroolis korda looma, siis minge ka ülekäiguradade juurde seisma ja poevargaid ja bussijäneseid taga ajama ja elektrivargaid peksma ja maksupettureid üles andma jne jne.

Suudate näpuga seaduses järge ajades leida koha, kus on öeldud, et tavatingimustes asulavälisel teel on maksimumkiirus 90km/h, kuid ei leia seda kohta, kus on öeldud, et tavaolukorras asulavälisel teel tohib sõita ainult esimeses reas! Kas seda teate ikka, kui kaua tohib õuelal auto mootor kohapeal töötada? Või kui kiiresti õuealal üldse sõita tohib? Või kui pikk peab maanteel olema pikivahe?

Ma ei saa öelda, et ma vihkan maailmas kõige rohkem võltsmoraali, aga esikolmikus on see küll!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 10.12.07 09:20 Tsiteeri

Eks see üks 'ühiskondlike' teema on. Ja minu seisukohta ei muuda ükski isehakanud ühiskondlik. Kas teil pole midagi muud oma ajaga teha, kui teisi liikluses takistada. Kuidas saad sina teada ja mõõta, kui palju on kogemust/kiiret/auto seisukord/kainust mul? Mis see sinu asi on? Tõuseb sul sellest EGO kui mind takistad?

Igal vennal oma asi on pü**is...

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.12.07 09:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
jah, ma sõidan mossega, sest muud mul pole.

Ma olen ka kunagi mossega sõitnud (võid profiilist vaadata). Praegusel ajal ei sunniks mind aga mitte miski sellise autoga liiklusse ronima. Kui ma ka enda elust ei hooliks, siis peaks vähemalt kaassõitjate oma kallimaks kui seda 10-15k raha, mille eest oluliselt ohutuma auto osta saab. Kas seda ei kraabi kuidagi kokku? Või tahadki omapärane olla ja mossega sõites liikluses silma torgata? Ehk oleks aeg vanaraud vastavasse kohta üle anda ja eluga edasi minna?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
M-Tuning
huviline

Registreerunud 26.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 09:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
jah, ma sõidan mossega, sest muud mul pole.

Ma olen ka kunagi mossega sõitnud (võid profiilist vaadata). Praegusel ajal ei sunniks mind aga mitte miski sellise autoga liiklusse ronima. Kui ma ka enda elust ei hooliks, siis peaks vähemalt kaassõitjate oma kallimaks kui seda 10-15k raha, mille eest oluliselt ohutuma auto osta saab. Kas seda ei kraabi kuidagi kokku? Või tahadki omapärane olla ja mossega sõites liikluses silma torgata? Ehk oleks aeg vanaraud vastavasse kohta üle anda ja eluga edasi minna?

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=47211 :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 10.12.07 10:15 Tsiteeri

Kurat, täna hommikul selline lugu, et püüdsin viisakas olla ning lasin ühe B4-ja enda ette linnas. Polnud tipptundki.
Ning vana hakkas siis mul ees kulgema nii umbes enda spidoka järgi nii 35-40 max. Numbrit ei hakka ütlema, aga algas 306 ***

Enda tahagi tekkis ull järjekord. Kuskilt mööda ka ei saand. :P Mingi 5 seeria bemmivend hakkas veel taga ka vaikselt tulesid vilgutama....:D:D:D

Endal see asi väga kopsu üle maksa ei ajanud, kuna sel hetkel polnud väga kiire. Aga üleüldiselt ütleks küll, et pigem on suurimaks ohuks ikka liikluses need üliaeglaselt (PARKIVAD) autod. Samas ega õppesõitu pole ka mõtet teha nö parklakiirusel kui julgeta kiiremini sõita. Kui tunne end roolis kindlalt, siis paluks sõitmine kellegi teise hoolde jätta.

Ega siin Tartus muud moodi ei saagi kui linnas on 60-65, siis ei jää teistele jalgu ning ei teha ohtlikke möödasõite, kuigi ikka leidub trobikond inimesi, kellele seegi kiirus on väike, näiteks sellel ''eedeni'' sillal kus lastakse ~80 ning sama hooga ka sellel emexi-sepaturu lõigul.

Samas, ega mul pole ka kahju näiteks tipptunnil ühel rismikul (ilma foorita) paari autot enda ette lasta. Kui kaotan, siis võibolla aind ~10 seki lisaks kohapeal seismist ning natuke rohkem sihtkohta jõudes. Mina küll selles probleemi ei näe. Endalgi hea ja tänulik tunne kui keegi viisakas ning laseb vahele. ;) Vähemalt leidub veel selliseid viisakaid ja rahulikke liiklejaid. :):):)

-e-
Täiendus.

1. Ok, olgu sul kiire, kasvõi maanteel või linnas, aga rooli keerates võiks ju näpuga kasvõi suunatuld ka näidata. Ok, sõelu siis niipalju kui tahad, aga näita vähemalt suunda, siis teavad ka teised mida mõtled. Ma isegi vaatan parema pilguga neid sõelujaid kes suunda näitavad kui neid, kes suunda vapsee ei näita.
2. Samas kui sõidetakse maanteel kolonnis, siis tavaliselt olen märganud, et alati hakkab viimane auto kõikidest mööda sõitma. Sel juhul võiks need, kes kolonnis eespool asuvad ning tahavad ka samal sirgel mööda süstida siis nad keeravad kohe välja, ei näita enamasti suunda ega vaata ka peeglisse. 2 korda endalgi selliseid juhuseid olnud, et hakkan umbes 3-4 autost mööda sõitma, siis keegi ikka otsustab mulle ette hüpata. See suht ohtlik. Samas oli endal selline juhus, et oli üle 6 auto ees, jõudsin järgi, sain paarkend sekundit sabas sõita tuli puhas ülipikk sirge ning süstisin kõigist mööda, oma ritta tagasi jõudes ning jalg gaasi pealt lahti lastud, lasi küll mingi tuunitud Golf ka minust veelkord mööda. Tal oli küll 200+ rauas.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.12.07 11:12 Tsiteeri

Selle liigse kiiruse kohapealt ma märgiks tegelikult ära, et see, et seier linnas mõnikord üle 100 ja maanteel 200 käib, ei tähenda alati, et sõitjal kuskile kiire oleks. Kui mõne (R)S2-ga foori tagant minnes 2-3 esimest käiku punasesse lasta, käib 100 ette nii kiirelt, et kui tahta samal ajal liiklust ka jälgida, siis polegi aega seda spidokat vahtida. Sellist autot omades peab ikka väga tugeva iseloomuga inimene olema, et mitte vahel kiusatusele järele anda. Kes on proovinud ja teab, mis pärast 3k RPM-i toimuma hakkab, teab, millest ma räägin. Kes ei tea, see vahibki oma 66 kW ostukäru aknast mõnitavalt järele, et näe, rullnokk. Et autosid on erinevaid. Mossest fantastilise kiirenduse ja juhitavusega autosse ümber istunud juhi sõidustiil muutub paratamatult. Ma ise olen selline, kes naudib dünaamilist sõitu, mitte ei sõida lihtsalt punktist A punkti B. Mulle meeldib vahel mootori röögatamist kuulata. See ei tähenda aga, et ma liikluses teistega ei arvestaks. Või et ma kogu aeg pedaal vastu põrandat sõidaks. Olen võimeline ka rahulikult liiklusvoolus sõitma. Kõik ei ole nii must-valge, et kas rullnokk või pensionär. On veel terve hulk vahepealseid staadiume.

Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 11:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Teemo
Mulle ei mahu lihtsalt pähe see, et kuidas Eestis ei saada aru, et maanteel teises reas ei sõideta(v.a juhul kui ollakse möödasõidul või sõitmine esimeses reas võimatu). Teist rida kasutad sa ainult möödumiseks, esimest rida kasutad sõiduks.

Tead, miks Eestis tuleb aeg-ajalt teises reas sõita. Aga sellepärast, et esimeses reas sõites sõidetakse sust lihtsalt mööda, keeratakse kohe ilma vahemaad arvestamata ette ning jäädakse sinu ette kokutama sedasi et vahemaa eessõitva autoga jääb ainult 15 m. 110km/h kiirusel. Vot sellepärast tulebki paraku Eestis paremal pool sõita, et enda elu mitte ohtu panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
pprz
klubiliige

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 12:03 Tsiteeri

Black taaskord suutis minu mõtted sõnadesse panna. No mis teha. : )

Mida ise veel lisada oskaks - liikluseeskirja ei pea alati 100% järgima. (Ei propageeri kihutamist ja liikluses ülbitsemist.) On olukordi, kus on tunduvalt targem teist liiklejat vahele või mööda lasta; vastu hakata oma kiusatusele kellelegi 'ära panna'. Viimane võib tekitada vägagi ohtlikke situatsioone.
Tõsi, tuleb ette, et mõnes kohas jään peaaegu seisma, et mõnda auku vms ületada. Seal tavaliselt hooldusegarantiiga ja/või firma nimel olevate Mazda6 ja pseudojeepide omanikud panevad täie hooga mööda - sorry :)
Kui tunnete, et saate teisi mitte segada, tehke seda.

foto&videoteenused: sergeizjuganov.com / @zju / facebook
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 10.12.07 12:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audiamus
Tead, miks Eestis tuleb aeg-ajalt teises reas sõita. Aga sellepärast, et esimeses reas sõites sõidetakse sust lihtsalt mööda, keeratakse kohe ilma vahemaad arvestamata ette ning jäädakse sinu ette kokutama sedasi et vahemaa eessõitva autoga jääb ainult 15 m. 110km/h kiirusel. Vot sellepärast tulebki paraku Eestis paremal pool sõita, et enda elu mitte ohtu panna.

Eestis on teine rida siiski vasakul pool.
Mina sõidan ka väga tihti teises reas. Puhtalt selle tõttu, et teise rea teekate on enamjaolt igal pool parem. Mõnikord sõidan ka lubatust suurema kiirusega, mõnikord väiksemaga (teekate lihtsalt ei võimalda kiiremini, kui mugavalt liikuda tahta).
Liitun nende inimestega, keda häirivad aeglaselt liikujad.
Kokkuvõtlikult on suva ja sõidan oma sõitu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Anz27
huviline

Registreerunud 26.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 (B3) + VW

postitati 10.12.07 12:30 Tsiteeri

Ahoi

Vahest sõidan isegi nati aeglasemalt nendes kohtades, kus teekate on väga hullus olukorras. Tallinnas mõni tänav ikka on selline, kus 50-ga läbida on päris ekstreem. :) Üritan muidugi liilust sellega mitte takistada, kui mõni lennuk tahab ikkagi mööda süstida, siis palun.
Kuidas see oligi ..., et kiirus tuleb valida vastavalt tee olukorrale.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 14:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: M-Tuning
Suudate näpuga seaduses järge ajades leida koha, kus on öeldud, et tavatingimustes asulavälisel teel on maksimumkiirus 90km/h

§124. Suurim lubatud sõidukiirus:
1) asulasisesel teel on 50 kilomeetrit tunnis;
2) asulavälisel teel on 90 kilomeetrit tunnis.
Tsitaat:
kuid ei leia seda kohta, kus on öeldud, et tavaolukorras asulavälisel teel tohib sõita ainult esimeses reas!

§110. Sõidukiga, mida pole nimetatud käesoleva määruse §-des 111 ja 112, tohib asula sõiduteel sõita pärisuunavööndis mis tahes rajal eeldusel, et täidetakse käesoleva määruse § 80 nõudeid. Asulavälisel teel tuleb sõita sõidutee parempoolse ääre lähedal. Kui pärisuunavööndis on mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
Tsitaat:
Kas seda teate ikka, kui kaua tohib õuelal auto mootor kohapeal töötada?

§16. Õuealal ja elamupiirkonnas ei või seisva sõiduki mootor töötada kauem kui kaks minutit.
Tsitaat:
Või kui kiiresti õuealal üldse sõita tohib?

§205. Sõiduk tohib õuealal jalakäijate vahetus läheduses liikuda jalakäija kiirusega, mujal mitte kiiremini kui 20 km/h.
Tsitaat:
Või kui pikk peab maanteel olema pikivahe?

§129. Juht peab vastavalt kiirusele hoidma sellist pikivahet, mis võimaldab vältida otsasõitu ees ootamatult pidurdanud või peatunud sõidukile.
§130. Sõitmisel peab juht hoidma ohutut külgvahet.
§131. Asulavälisel teel, millel pärisuunas on üks sõidurada, peab juht, kes ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, hoidma niisugust pikivahet, et temast möödasõitnu saaks tagasi reastuda. Nõue ei kehti, kui juht ise valmistub möödasõiduks, kui liiklus on tihe või kui sellel teelõigul ei tohi mööda sõita.

Aga palun :)
Üldharivas mõttes oleks võinud oma küsimustele ise vastused otsida, aega võttis see vaid mõne minuti.
Kõik väljavõtted on liikluseeskirjast: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=927101

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 14:53 Tsiteeri

mina olen märganud, et näiteks möödasõidul käib suunatuli koos rooliga ja siis võib olla suunatule näitamiseks liiga hilja.
seda olengi teiste vigadest õppiud et näiteks suunatule panen mõned sekundid enne vastassuunda sõitmist ikka põlema.

M-Tuning
huviline

Registreerunud 26.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 15:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: serxx
... palju juttu ...

Oleksid võinud ennast säästa, sest mina juba teadsin neid asju ja kui Sul mootorsõidukijuhi load on, siis oleksid pidanud ka Sina teadma (ilma seadusest näpuga järge ajamata).

Mida ma oma eelneva Sinu poolt quotetud jutuga öelda tahtsin oli see, et moraalilugemise asemel võiks kõik jälgida kõigepealt enda tegemisi. Kui raha on vähe, naine peksab, laps karjub ja veel auto ka laguneb, siis kindlasti ei lahene need probleemid oma kibestumist teiste peal välja elades. ;)

yepi
huviline

Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW

postitati 10.12.07 15:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Anz27
Ahoi

Vahest sõidan isegi nati aeglasemalt nendes kohtades, kus teekate on väga hullus olukorras. Tallinnas mõni tänav ikka on selline, kus 50-ga läbida on päris ekstreem. :) Üritan muidugi liilust sellega mitte takistada, kui mõni lennuk tahab ikkagi mööda süstida, siis palun.
Kuidas see oligi ..., et kiirus tuleb valida vastavalt tee olukorrale.

Tallinna tänavad pole sõidetevad, vaid raskesti läbitavad :D

Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
paukpadrun
huviline

Registreerunud 20.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b6, Cabrio

postitati 10.12.07 15:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yepi
Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: yepi
Just seda minagi, et inimesed kasutavad suht vähe tahavaate peeglit (ise lasen ka alati kiirema mööda, las tõmbleb mujal) ja tänamine on ka läinud maanteepeal suht raskeks (vahest ikka pannakse ohukaid) aga ise kasutan ikka vasakut suunda tänamiseks (et ei jääks mulje vigasest masinast :D )

Minu arust 100 km/h sõites kellestki möödumine küll tõmblemist ei väljenda ja tänamise kohapealt olen täheldanud seda, et pigem ikka tänatakse (kui on, mille eest tänada).

Kas sinuarust 100 km/h pole piisav??
Ma arvan, et kui on liiklus piirangud ettenähtud, siis peaks neid järgima :) kuigi 100 pole vaid 90 +10 on lubatud :D

mis ajast on 90+10 lubatud?? tahaks ka teada asi on selles et mentide mõõdikud võivad eksida +- 10km/H

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 16:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: paukpadrun
asi on selles et mentide mõõdikud võivad eksida +- 10km/H

Kas +-5 ei olnud? Oleks nagu kuulnud kunagi.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 16:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Tsitaat:

Igal radaritüübil on viga erinev.
Uuemad peaks olema +-3, osad vanemad on +-5, osad +-7
+-10 ei ole mina küll näinud.

+10-20 km/h sõidetakse seetõttu, et selliseid ületajaid üldjuhul maha ei võeta ning trahvid sellise ületamise eest on naeruväärselt väiksed.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 16:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Oleksid võinud ennast säästa, sest mina juba teadsin neid asju ja kui Sul mootorsõidukijuhi load on, siis oleksid pidanud ka Sina teadma (ilma seadusest näpuga järge ajamata).

Mida ma oma eelneva Sinu poolt quotetud jutuga öelda tahtsin oli see, et moraalilugemise asemel võiks kõik jälgida kõigepealt enda tegemisi.

Mina jälgingi oma tegemisi ja üritan olla nii seaduskuulekas kui võimalik.

Minu postituse point ei olnud niivõrd see, et seadusest näpuga järge ajada vaid see, et ka kõigile teistele vastavad paragrahvid meelde tuletada, kellel need ununenud. Kõik need asjad olid niigi selged, vaid vastavad pragrahvi numbrid pole peas, kuna selleks pole ka vajadust.

Minu soov on vaid see, et inimesed peaksid eeskirjadest kinni ja arvestaks ka teiste inimestega.
Kahjuks aga on palju inimesi väga egoistlikuks muutunud ning ei taha oma ninaesisest kagemale näha.

Nagu vanasõna ütleb: kuidas küla koerale, nii koer külale.

HTafka
huviline

Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 17:12 Tsiteeri

No vinguge palju tahate, aga õppesõitjat ei tasu küll süüdistada. Mäletan ise kui õppesõitu tegin. 50ga sõitsin ainult siis kui oli suur sirge ja üsna suur tee. Üle 40 ei julgenud minna tavaliselt, sest siis ei jõudnud midagi jälgida. Kui oleksin koguaeg 50'ga sõitnud, endal suur kahtlus sees siis oleks ilmselt õnnetus.
Niipalju kui mina tean, siis õppesõitjad on palju vähem avariisi teinud kui tavaliiklejad, ehk võtaks eeskuju :P
Ja õpetaja piduripedaal ei päästa kah alati midagi. Keegi siin mainis et kui ei saa autoga hakkama õppesõidus siis ei tasu üldse ronida sinna? Olin üsna kohmetu õppeauto roolis, aga eksamiteks sain ilusti sõidu selgeks.
Ja kui on on pime juba ja väljas kasvõi natukesegi vihma sajab sõidan maanteel 70-80 ja mitte rohkem, silm siniseks sellel, kes arvab et ma nüüd liiklust takistan.

eroz
huviline

Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 17:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Tsitaat:

Kevadel oli Pärnu politsei kasutuses igatahes relv mis eksis +- 4 km/h

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 10.12.07 17:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: HTafka
Mäletan ise kui õppesõitu tegin. 50ga sõitsin ainult siis kui oli suur sirge ja üsna suur tee. Üle 40 ei julgenud minna tavaliselt, sest siis ei jõudnud midagi jälgida. Kui oleksin koguaeg 50'ga sõitnud, endal suur kahtlus sees siis oleks ilmselt õnnetus.
------------------------------------------------------------------------------
Ja kui on on pime juba ja väljas kasvõi natukesegi vihma sajab sõidan maanteel 70-80 ja mitte rohkem, silm siniseks sellel, kes arvab et ma nüüd liiklust takistan.

Paraku ei peagi kõik inimesed juhtideks saama. Tänapäeval on saanud normiks, et justkui kõik peaksid autojuhi lube omama ja kõigil peab olema oma auto.
Fakt on see, et kõik ei saagi olla võimelised selleks. Ei peagi olema. Paljudel pole ruumitunnetust (ei oska autoga parkida/manööverdada) ja paljud ei tunneta kiirust (keeravad peateele ette jne).
Mina ei oska ühtegi pilli mängida ja tantsimine ei tule ka välja, sellepärast ma nende asjadega ei tegelegi. Kui muusikalist kuulmist ja rütmitunnetust pole, siis parem ei trügi bändi tegema. :)
Ja kui ma ka kuidagi muusikakoolist läbi saan, pillimängija tunnistuse saan ja ansamblis pilli mängima hakkan, ei saa ma ju teistest aeglasemalt mängida lihtsalt selle pärast, et MINA paremini ei saa/oska/julge... Kas ma ikkagi tohiksin enda kohta muusik öelda?

HTafka
huviline

Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 20:52 Tsiteeri

Minu point oli selles et autokoolis ei peagi oskama sõita kohe, asi on tehtud selleks et õppida.
Viimasel ajal olen näinud, et paljud tüdrukud teevad lube. Ei tea mis sellest välja tuleb..

Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  ..  17
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.9% - SQL: 79.1%]