Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.11.08 18:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: taavo23
ja kui ma ei eksi, siis uutel Lexustel on ka sinakad/valged numbrituled!
T |
No on alles avastus! Umbes nagu, et eelmise põlvkonna Lexus IS-il olid ka taga Lexus-style tagatuled! Eks see mood Lexustelt levima hakanud olegi, jah...
|
|
|
|
taavo23
huviline
Registreerunud 04.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDI
|
postitati 16.11.08 06:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tsitaat: | Algselt postitas: taavo23
ja kui ma ei eksi, siis uutel Lexustel on ka sinakad/valged numbrituled!
T |
No on alles avastus! Umbes nagu, et eelmise põlvkonna Lexus IS-il olid ka taga Lexus-style tagatuled! Eks see mood Lexustelt levima hakanud olegi, jah... |
See ei ole mingi avastus vaid fakti konstanteerimine!
T
AUDI is the BEST!!!
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Cherokee; Astro;... Ex 200turbo
|
postitati 16.11.08 09:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: VIP
Oluline on see, et piisavalt kaugele oleks nähtav. |
Oluline on see et põlevad ja ei ole sinised. Ma panin 24v pirnid. Ei põle kunagi läbi ja number ei paista ka liiga hästi välja.
|
|
|
Germo
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8
|
postitati 16.11.08 10:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vanapagan
Oluline on see et põlevad ja ei ole sinised. Ma panin 24v pirnid. Ei põle kunagi läbi ja number ei paista ka liiga hästi välja. |
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele
esitatavad nõuded
Kood 215. Numbritule latern
2) numbritule latern peab olema paigaldatud valmistaja juhendi kohaselt ja ta peab registreerimismärki valgustama nii, et see oleks pimeda ajal loetav
vähemalt 25 m kauguselt;
3) numbritule värvus peab olema valge ja see peab lülituma koos lähi-, kaug- ja ääretuledega.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 16.11.08 13:13
|
|
|
Nii, toppisin siis need odavad asjad sisse, millsest ennem juttu tegin. Uurisin siin 2 õhtud neid asju.
Need LED-id on nii, et kuidagi viskab ikka mingit helesinakat värvi numbrimärgile, aga ei ole mitte nii sinised kui siin viimati olnud pildil, ega ka
päris lumivalged. (Võibolla on asi ka numbrimärgis, et kas uus või mitmeid aastaid vana).
Mõõtsin ja vaatasin ja uurisin. 25 m kauguselt ikka loetav täiesti, kuid see nii odav asi on kuidagi tuhm ütleks ma.
Kuna alles siin sai nähtud ühte hõbedast A6-te, milles säras numbrituli küll päris kõvasti, värvuselt suhteliselt valge, kuid ikka oli mingit
helesinakat tooni sees.
-e-
Link: Kuidas valida pirne
-e2-
Just sai ringi sõidetud ning nähtud üht Audit Tartus, kellel numbrimärk oli täiesti pime, aga 2 valge valguspulgaga otse ülevalt alla. Veidikene
imelik oli küll vaadata. Pigem olgu sinakas ja valgustagu tervet numbrimärki mitte valge valgus, mis vaid triipudena ülevalt alla.
|
|
|
cigaro
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.8 '97 + A6 C5 1.8T '02 + Avensis '16
|
postitati 17.11.08 15:06
|
|
|
Minu poolt ka hääl jyrisoo poolt pakutavatele pirnidele. Kena valge valgus kerge sinaka varjundiga, mis teeb auto väljanägemise
värskemaks, aga noh..maitse asi, nagu öeldakse.
J
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 Quattro
|
postitati 17.11.08 16:02
|
|
|
Minu poolt ka hääl jyrisoo pirnidele,võtsin tema käest pargid ja nr. tule pirnid,mulle igaljuhul meeldivad
|
|
|
|
cigaro
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.8 '97 + A6 C5 1.8T '02 + Avensis '16
|
postitati 19.11.08 23:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cigaro
Minu poolt ka hääl jyrisoo poolt pakutavatele pirnidele. Kena valge valgus kerge sinaka varjundiga, mis teeb auto väljanägemise
J |
Lisan pildi ka, reklaam jyrisoole
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 20.11.08 21:42
|
|
|
J |
Lisan pildi ka, reklaam jyrisoole
|
Tänud!
Siin rohkem pilte PowerLED-idest
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.08 02:04
|
|
|
393 nr-ga (vist tumerohelise) C4 A6 omanik, sinu LED-numbrivalgustus on küll hale. Põmst 2 kitsast kahvatusinist triipu otse ülalt alla. Pane parem
hõõglambid tagasi.
|
|
|
|
audi12345
huviline
Registreerunud 16.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.11 06:01
|
|
|
Led numbri tuled
Viimasel ajal olen linnapeal märganud paljudel uutel autodel led numbrimärgi tulesi ( eile nägin 2 uuel Q7 ja GS lexusel ).
Tekis endalgi asja vastu huvi (auto välimus on omapärasem ja nr paistis isegi paremini välja). Küsimus oleks, kas antud autodel on need juba
standardis, kas mentidele selline asi ette ei jää? Kus Eestis selliseid tulesi parima kvaliteediga müügil on?
Tänud!
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 28.01.11 06:54
|
|
|
Lexusel oli ühena esimestest standardis.
Q7'l võivad küll olla LED tagatuled, kuid numbrituled peaks ka 2010. aasta versioonis olema ikka hõõgpirnidega.
|
|
|
|
audi12345
huviline
Registreerunud 16.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.11 16:04
|
|
|
Huvipärast siis uurisin täna asja, uutel Lexustel on kõigil juba ledid numbrilauda valgustamas ja ka enamus uutel BMW del, uutel Audidel veel ei ole.
Igastahes mentidel enam õigust viriseda pole selle teema kallal, pealegi on number isegi paremini valgustatud kui kollastega.
|
|
|
Audi499
huviline
Registreerunud 07.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c7
|
postitati 28.01.11 16:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi12345
Igastahes mentidel enam õigust viriseda pole selle teema kallal, pealegi on number isegi paremini valgustatud kui kollastega. |
Nende led pirnikestega on minuarust selline huvitav nähtus, et tundub küll, et nr on maru hästi näha kuid võta 2 samasugust autot led ja halogeen
pirniga ja vaata nende numbreid u 40-50m kauguselt. Led nr on valge kuid välja ei loe midagi, halogeen seevastu on loetav. Seda siis ise paigaldatud
ledide puhul, originaal tulesid pole nii jälginud.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.11 16:56
|
|
|
...pealegi on number isegi paremini valgustatud kui kollastega. |
Mis sul sellest?
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 28.01.11 19:51
|
|
|
Mina sain oma erakorralise ülevaatuse hoobilt kätte ja nüüd kasutan taas kenasi kollasi pirne. Lihtsalt ei taha politseidega tegemist taas teha, kuna
mittemingit õigust mul selles osas ei ole. Halb, kui nendega isegi vaielda pole mõtet ja peaks sõitma taas ülevaatuspunkti.
Sama reegel nagu kehtib ka esilaternate puhul, et tulede katetel peavad peal olema tähised MD
Pigem aga võib tõesti liiga palju valgust numbrile mõjuda halvasti nähtavaks jäävalt, kuna peegeldus numbri pinnalt on nii suur.
Muidu oli valgustus eelnevalt selline, pirnid soetatud üle 2
aasta tagasi kõigile tuntud jyrisoo käest.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
audi12345
huviline
Registreerunud 16.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.11 19:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cornoyo
Mina sain oma erakorralise ülevaatuse hoobilt kätte ja nüüd kasutan taas kenasi kollasi pirne. Lihtsalt ei taha politseidega tegemist taas teha, kuna
mittemingit õigust mul selles osas ei ole. Halb, kui nendega isegi vaielda pole mõtet ja peaks sõitma taas ülevaatuspunkti.
Sama reegel nagu kehtib ka esilaternate puhul, et tulede katetel peavad peal olema tähised MD
Pigem aga võib tõesti liiga palju valgust numbrile mõjuda halvasti nähtavaks jäävalt, kuna peegeldus numbri pinnalt on nii suur.
aasta tagasi kõigile tuntud jyrisoo käest. |
Mis moodi neil on õigus neid maha võtta näiteks Lexustel millel on juba standardis asi sees? Ei ole ju, ja mis vahet on kas se tuluke on Lexusel või
Audil?
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 30.01.11 19:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cornoyo
aasta tagasi kõigile tuntud jyrisoo käest. |
Mis moodi neil on õigus neid maha võtta näiteks Lexustel millel on juba standardis asi sees? Ei ole ju, ja mis vahet on kas se tuluke on Lexusel või
Audil? |
Lexusel need tehasepoolt ja ilmselt ka vastavad märgid peal. Endal oli eelmine aasta juhus kui politsei võttis maha ja ütles, et need tuled ei tohi
olla ja nende eest võib erakorralise saada ja siis ütlesin, et esimesel võimalusel vahetan ära ja nii see asi seekord õnneks jäi. Nüüd sõidan juba
aasta aega nii, et taga hõõguvad tavalised pirnid.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.11 07:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kuno666
Endal oli eelmine aasta juhus kui politsei võttis maha ja ütles, et need tuled ei tohi olla ja nende eest võib erakorralise saada ja siis ütlesin, et
esimesel võimalusel vahetan ära ja nii see asi seekord õnneks jäi. Nüüd sõidan juba aasta aega nii, et taga hõõguvad tavalised pirnid. |
C4 A6 pirnid on vertikaalselt piklikud ja sellise üksiku LED'iga asenduspirni valgustussektor on üsna kitsas. D2 A8-l on horisontaalsed pirnid ja
lihtsam valgust hajutada. Ma ei tea, kuidas C5-l ja B5-l on.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 31.01.11 16:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
C4 A6 pirnid on vertikaalselt piklikud ja sellise üksiku LED'iga asenduspirni valgustussektor on üsna kitsas. D2 A8-l on horisontaalsed pirnid ja
lihtsam valgust hajutada. Ma ei tea, kuidas C5-l ja B5-l on. |
B5 avant numbrivalgustus tahab sellist pirni:
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 02.01.13 21:33
|
|
|
numbrimärgi tulede vahetus
Tere,
Tahaks veidi masinat tuunida ja tahaks need ähmased tagatule pirnid vähe erksamate vastu vahetada (xenon, led) täpselt ei teagi, mis sinna käivad. Kas
keegi oskab soovitada, milliseid pirne tuleks sinna vaadata?
Autoks A4 2008
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 02.01.13 22:00
|
|
|
Kui nüüd nende imeerksate tagatuledega peaks keegi mentaalselt ebastabiilne vend Sul kenal pimedal ajal taga sõitma, siis kardan et neid tulesid sul
ilmselt seal väga kaua ei ole.
Proovi kaasliiklejatest ka natuke aru saada, mina ei oleks nõus mingi krdi jõulupuu taga Tallinn-Tartu maanteel liiklema. Esimeses kohvi või
kusepeatuses avaldaksin kindlasti oma arvamust vastavalt eredusele.
|
|
|
Gunnark
klubiliige
Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.13 02:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Summutaja
Tere,
Tahaks veidi masinat tuunida ja tahaks need ähmased tagatule pirnid vähe erksamate vastu vahetada (xenon, led) täpselt ei teagi, mis sinna käivad. Kas
keegi oskab soovitada, milliseid pirne tuleks sinna vaadata?
Autoks A4 2008 |
Kasutaja Rocketil peaks olema pakkuda komplektseid led numbritulesid ka B8-le, kuskil foorumis oli alles hiljuti ka pilt B8-st nende tuledega.
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 03.01.13 06:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Kui nüüd nende imeerksate tagatuledega peaks keegi mentaalselt ebastabiilne vend Sul kenal pimedal ajal taga sõitma, siis kardan et neid tulesid sul
ilmselt seal väga kaua ei ole.
Proovi kaasliiklejatest ka natuke aru saada, mina ei oleks nõus mingi krdi jõulupuu taga Tallinn-Tartu maanteel liiklema. Esimeses kohvi või
kusepeatuses avaldaksin kindlasti oma arvamust vastavalt eredusele. |
Saan sinu murest aru, aga ned led tuled pole üldse nii erksad, kui mu mailist võibolla välja lugesid. Nad on erksamad, kui need tavalised, aga mitte
mingil juhul pole need pimestavad ega ka häirivad. FYI olen ise Tartu mnt nende tulede taga sõitnud ja kõik oli 5+ korras, kordagi ei häirinud.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.13 07:37
|
|
|
Soovitan ka sellisele autole juba MD tähisega orig. LED-laternad osta.
Kas neid sinna ka vaja on? Ei ole. Seadusega nõutud numbrimärgi nähtavuse tagab ka tehaselahendus. Selle suurendamine ei mõjuta sinu sõidutunnet mitte
kuidagi. Pigem võib mõnes olukorras kasuks tulla, kui number nii silmatorkav ei ole... Nii et puhtalt edevuse küsimus ikkagi, kui asjadest õigete
sõnadega rääkida. Samas, nagu eestpoolt näha, ega minagi sellest patust puhas ole. See on inimlik.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |