Lehekülgi: 1 2 3 |
nakaman
huviline
Registreerunud 05.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.9Tdi AVB
|
postitati 06.02.13 22:26
|
|
|
Küsimus tarkadele, kas vastab tõele?
Tsitaat: | Algselt postitas: scottimees
...PD TDI mootorid on ka ennast hästi näidanud, kuna ntks 74kW sel mootoril on 96kW jagu resurssi tehasest varutud
... |
Endal AVB mootor, kas tõesti on ressurssi varuga ja milleks üldse nõrgem mootor? Säästlikum ta ju väga ei ole..
|
|
|
maiko26v6
huviline
Registreerunud 29.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2000.a A4 B5 avant 1.9TDI 85kw AJM
|
postitati 14.06.13 10:39
|
|
|
Äkki keegi chipi omanik annab infot, kuidas mootor auto töötab ja kas sidur on vastu pidanud. Endal tekkis ka väike huvi lasta autole chip paigaldada.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 14.06.13 12:25
|
|
|
PD mootorid on ühed parimad üldse, mida teha. Omanikud alati väga rahul, kuna võimsuse kasv on suur.
115 hp mootoril saab 160-165hp.
130 hp mootoril saab kuni 190hp.
Ehk siis 30-40kw üsna lihtsalt.
Siduri ja hoorattaga on nii, et kui on 5k kast, siis tuleb väändega ettevaatlik olla madalalt, muidu tekivad maanteel kõrgema käiguga kiirendades
probleemid siduri ja hoorattaga.
6k kastiga võib sisuliselt pähe anda nii palju, kui torust tuleb (turbo ja tahmasuse piir pigem) ning mitte midagi ei juhtu.
Samas lõpptulemus erineb neil kahel ainult max. väände poolest, võimsus tuleb samasse auku.
Tehes tarkvara konkreetse auto peal, mitte masstoodangut paigaldades on ka näha, kuidas hooratta ja siduriga on, saab vajadusel peale või maha
keerata.
Samuti saab tahmasuse timmida täpselt nii, nagu omanik parajasti soovib - mõnel on savi, kui põhjagaasiga tagant öö on, mõni aga tahab vähe
tsiviliseeritumat asja saada.
|
|
|
|
Reimo_S
huviline
Registreerunud 15.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Cabrio 1,9TDI
|
postitati 16.06.13 16:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: maiko26v6
Äkki keegi chipi omanik annab infot, kuidas mootor auto töötab ja kas sidur on vastu pidanud. Endal tekkis ka väike huvi lasta autole chip paigaldada.
|
Lasin kasutaja jyrisoo-l umbes aasta tagasi 1,9tdi 85kw automaadi võimsamaks teha. Vahe oli ikka meeletu, kütusekulu langes liitrijagu. Lisaks
kütusesäästule vajadusel käib masin edasi nagu rakett. 4 tuttavat/sõpra ka peale seda teinud, pole ühtki nurinat kuulnud. Arvan, et kui auto korras,
ei tee see chip kuidagi liiga. Kui automaadile midagi ei teinud, ei tee ammugi manuaalile. Julgen soovitada, teen kindlasti ka järgmisele autole.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 16.06.13 16:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Reimo_S
Kui automaadile midagi ei teinud, ei tee ammugi manuaalile. |
Manuaalkasti puhul on kasti ja mootori vahel veel sidur ja hooratas. Kasti endaga tõesti ei teki probleeme, aga kummagi eeltoodud komponendi
probleemid tähendavad ikkagi kasti maha võtmist.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 30.06.13 09:47
|
|
|
Jah need dislad rida 4 ~81kw ja rida 5 ~103kw on head öko mootorid mida arendada.
Aga mina lahkaks teemat kas ?
Elektrooniliselt või mehaaniliselt ?
Turbo mehena pean silmas kõrgsurve pumba all (alumine risti läbi kolb osa)
on süüte keeramise osa.
Kas seda juhtida ja programeerida arvutiga (pikk kolgata tee)
või lahendada alati täpselt surve tundlikuna. (nagu audi 200 20v bensiini surve regulaator)
Paigaldada elektri kütuse pump paaki ja surve trass diislile kuni kõrgsurve pumpa,
siis ei koorma kõrgsurve pumbas tsentrifugaal etteande labapumpa.
Rist alumisele kolvile kõrgsurve pumbas tagasi tõukeks paigaldada sama vedru nagu surve regulaatoril sees tagasitõukel -> ja pumbast väljuv kütuse
tagasi vool.
Väljub kõrgsurvepumbast -> läbi vaakum/boost tundlikusse 200-ja bentsu surve regulaatori -> paaki tagasi.
Tulemuseks alati koos turbo vaakum/boost survega sama aegselt tõusev kütuse etteande surve.
vedru tundlik kütuse ette anne on alati täpsem, kui oletuslik elektrooniline progemine.
Ja toimib alati olenematta turbode puhumis eripärast.
Kaob probleem map-istada 400 baskali mapiga (minul ~3000 boost põhjas kinni 250kba)
Lisaks tundlikule süütele kaob lisa rikastuse probleem igaveseks.
Jääb vaid pumba ülemine hoob kas seda juhtida trossiga (vanad pumbad) või 103kw ajuga või ainult kahe juhtme reostaadiga 103kw pumbal või ise
aretusega lisades kaasi hoovale sees kaas maha tagasi tõuke vedru ???
|
|
|
Lemsalu99
huviline
Registreerunud 10.11.13
Kasutaja on eemal
|
|
rendoqoz
huviline
Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.11.13 15:02
|
|
|
Mina oleksin selliste asjade suhtes skeptiline.
Ära unusta, et see 25% kütusesääst on optimaalsetes oludes, mis tavaelus kuidagi paika ei taha pidada.
Võib-olla hakkab peale seadme paigaldust auto mootoris mingisugune jubin rohkem vatti saama ja võib arvestada selle kiirema kulumisega, kes teab.
2.0 TDI kütusekulu on ju niigi väike võrreldes erinevate mootoritega, kas see ost lõpuks ära tasub, ei tea keegi.
See on minu arvamus, kui 25% kütusekulu säästul on tõepõhi all oleks seadeldis laialt kasutusel ja neid pakutaks erinevates töökodades jms.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 18.11.13 15:07
|
|
|
Neid boxe ära üldse vaata. Ainuke asi mida vaadata võib on prj või jyrisoo chippimine. Boxidest probleeme rohkem, kui kasu...
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V
|
postitati 18.11.13 15:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Neid boxe ära üldse vaata. Ainuke asi mida vaadata võib on prj või jyrisoo chippimine. Boxidest probleeme rohkem, kui kasu... | Ennem
kui minna kodanik jyrisoo juurde võiks läbi lugeda Selle
teema
Pmst neid jutte mis ta ajab, et annab raha tagasi v mida iganes, need on täis jama. Minu auto tema softiga ei toimi ja ennem mina oma arvamust ei
muuda seoses tema chipiga kui kellegi teise soft peal ja asi toimib. Olen palju kuulnud mida jyrisoo toodab, hiljuti rääkis üks sõber ühest bemmist
mis ei tahtnud üle 3000rpm vist minna vms. Mina igatahes käisin jyrisoo juures mitmeid kordi ja asi ei paranenud, vaid oli mõttetu kütte ja aja
raiskamine.
|
|
|
Lemsalu99
huviline
Registreerunud 10.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.11.13 15:58
|
|
|
Seega, ma saan aru, et pigem ei tasu mitte midagi siiski teha
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 18.11.13 16:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: freeser
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Neid boxe ära üldse vaata. Ainuke asi mida vaadata võib on prj või jyrisoo chippimine. Boxidest probleeme rohkem, kui kasu... | Ennem
kui minna kodanik jyrisoo juurde võiks läbi lugeda Selle
teema
Pmst neid jutte mis ta ajab, et annab raha tagasi v mida iganes, need on täis jama. Minu auto tema softiga ei toimi ja ennem mina oma arvamust ei
muuda seoses tema chipiga kui kellegi teise soft peal ja asi toimib. Olen palju kuulnud mida jyrisoo toodab, hiljuti rääkis üks sõber ühest bemmist
mis ei tahtnud üle 3000rpm vist minna vms. Mina igatahes käisin jyrisoo juures mitmeid kordi ja asi ei paranenud, vaid oli mõttetu kütte ja aja
raiskamine. |
Selle koha pealt ei oska komenteerida. Tean, et ka vedrul olnud tema softiga probleeme. Endal prj oma peal ja väga rahul.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 18.11.13 16:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lemsalu99
Seega, ma saan aru, et pigem ei tasu mitte midagi siiski teha
|
Kasutaja PRJ aitab sind chipiga. Enda seat leonil 110kw kasutasin ka Boxi ja toimis ilusti oli mingi kallima firma oma ka. Kütuse kulu langes ja jõudu
tuli ka juurde. Dünos mõõdeti ligi 15kw tuli juurde. Nüüd kui uued pihustid koos turboga peale lähevad siis tuleb minna PRJ juurde ja lasta see asi
toimima panna.
|
|
|
audihunt
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi quattro
|
postitati 18.11.13 18:40
|
|
|
Mina
|
|
|
AudiA4Avant
huviline
Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi RS3, Cabrio B4
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 18.11.13 18:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audihunt
Mina küll ühtegi halba sõna jyrisoo kohta öelda ei saa, olen chipinud mitmeid autosid tema juures ja tean veel inimesi kes vaid kiidavad. Nagu
freeseri teemast loen, on sul peal suurem turbo ja suuremad pihustid ja siis loodad, et originaal kompotile mõeldud soft töötab. Oled sa jyrisooga
ühendust võtnud ja raha tagasi küsinud? Mingis teie vaidlus teemas sa ju kiitlesid, et ei taha raha tagasi. Arvan, et ta maksaks sulle rõõmuga raha
tagasi. |
Sellel teemal on juba ma ei tea kui palju heietatud ja seda sama teemat on ka turboklubis pikemalt lahatud. Siis kui ta chipis ei olnud tal suuremat
turbot ega midagi ja oli täiesti stock ja käisin ise korduvalt selle sama stock autoga millel oli jyrisoo chip peal temajuures rääkimas, et see ei
toimi ja temapoolt oli koguaeg mi9ngi häma ja raha tagasi ei pakkund keegi vaid lasi igast juppe ära vahetada millest kasu polnud. On veel päris palju
teisi kellel tema softidega probleeme ja tema kangema ja tavalise chipi vahe on ka null peale hinna ja selle mõõtis ka freeser dünos ära. Ühesõnaga
vaata turboklubist seal päris pikalt sellest.
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 18.11.13 18:57
|
|
|
Freeser, tule läbi, tahan sulle raha tagasi maksta.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |