Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 26 |
salukas8
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 Tq 2,2 169+kW `92
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 04.09.08 17:40
|
|
|
Kohtingut ei toimugi ja isikuga ma rohkem ei kavatsegi kohtuda. Kui isik ja hiljem kohale sõitnud "suguvõsa" said sündmuskohal kenasti aru, mis oli
toimunud siis kindlustuses oli juba teine jutt ja esitati alusetut infot olematute faktide kohta. Kahju, et inimesed kasutavad oma energiat täiesti
valel eesmärgil ja selle asemel, et muretseda inimeste tervise pärast, otsitakse minus süüdlast.
Ehk siis minule negatiivne, et politseid ei kutsunud, aga süüdlasele positiivne, kuna selle case puhul oleks tulnud kindlasti menetlus ja sel juhul
oleks olnud preemia kuni 18k liiklusõnnetuse põhjustamise eest kah veel peale rikkis sõiduki lisaks. Miks inimesed teevad endaga niimoodi, vot see
jääb minu jaoks mõistatuseks. Avalikus teemas ei julgegi sellisest asjast kirjutada, kuna jäägu teadvus situatsioonide ja olukordade lahenduste kohta
pigem kindlale silmaringile. Edaspidiseks emotsioonide vältimiseks on ainuõige lahendus advokaat, ise ma ei lausu enam sõnagi. Nüüd jääme ootama
ainult kindlustuse komisjoni otsust, kas saan hunniku alumiinumi ja a8 doonori enda hoovile seisma, või mitte - masendav.
Teine c4 sai täna jälle liikujaks, nuka andur (hall sender) oli vaikselt saba andmas ja väga raske oli viga leida, kui testides on säde olemas, aga
käima ei läinud ehk siis lollitas minuga täielikult :S.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 14.09.08 18:25
|
|
|
Kui sa tegid kohapeal paberid ja teine osapool sinna alla kirjutas siis ei tohiks seal eriti mingit probleemi olla sinujaoks. Eks pahatihti hakkavad
inimesed peale esimest ehmatust jobutama ja otsima võimalust kuidas süüd endapealt ära veeretada, aga õnneks on meil kindlustustes juba siiski päris
pädevad kahjukäsitlejad hindama avarii eelseid liikumis kiirusi ja muid olulisi asju.
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.08 19:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Kui sa tegid kohapeal paberid ja teine osapool sinna alla kirjutas siis ei tohiks seal eriti mingit probleemi olla sinujaoks. Eks pahatihti hakkavad
inimesed peale esimest ehmatust jobutama ja otsima võimalust kuidas süüd endapealt ära veeretada, aga õnneks on meil kindlustustes juba siiski päris
pädevad kahjukäsitlejad hindama avarii eelseid liikumis kiirusi ja muid olulisi asju. |
PS! Väike vihje, isegi kui politseid ei kutsu, autod juba treileritel, aga lõpuks alla ei kirjutata ja hakatakse kindlustuses jobu mängima on ilmselge
süü korral kindlustuse otsustusvõime süüdlase leidmisel ülikiire. Mina lausa imestasin - müts maha meeste ees . Vastaspoole allkiri ei mängi siin enam
mingit rolli.
|
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 14.09.08 22:14
|
|
|
Siis on hästi.
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
salukas8
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 Tq 2,2 169+kW `92
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.08 17:18
|
|
|
audi "haigus" nii kaugele juba arenenud, et igaks talveks uus audi Q.
köigiga söitta ka jöuad vöi söidavad ikka eri inimesed? sina ainult ostad?
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.08 17:18
|
|
|
Tartu VAG grupi varuosamüüjate kuldsponsor
too 2,8 on sul 12v või 30v?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.08 21:38
|
|
|
Üks ja ainus esiveoline isend on nende samade garage uste taha ära peidetud ja seegi on neljarõngaline 83.a. coupe typ81, mitte mõni muu mark.

Audi patriotismi pisik on 2001.a. alates ja pole näha kah, et mõni muu liikur oma mugavuselt ja olekult neljaveoliste klassi kvalifitseeruks audi
kõrvale. Subarud on toredad, aga puhurit ei taha ja legacy 2,5 moto samuti eriti vaimustust ei pakkunud, kuigi nelivedu on subarul parim, kilukarp
jääb kilukarbiks ehk siis salongi müratase on võrreldes neljarõngalisega ikkagi jura.
Põhimõtteliselt avantid on jah erinevate isikute kasutada, kui vajan siis võtan ja kasutan millist vaja. Kui mõni laguneb, siis pole samuti probleemi.
Ja teate kui raske on endale selgeks teha, et "MA OSTAN ENDALE ESIVEOLISE, SEST KÕIK EI PEA JU OLEMA NELIVEOLISED" . Nagu näha sai Q haigus jälle võimust ja esiveolist ei tulnud . Mul isegi teine pool on totaalne Q patrioot, kuna reaalne vajadus on
tekitanud ka temas küsimuse, et Milleks ühemähkijad üldse maakerale loodud on .
Kõik v6'd on 12V'd, kuna ei pea eriti lugu paljuklapilistest nuhtlustest. Ainus paljuklapiline oli a8 4,2 32V ja sellel olid ka lapsehädad juures,
ehk siis mõlemad nuka ketid vajasid vahetust, kuna olid välja veninud ja klobisesid mööda kaanepõhja tühikäigul. Nüüdseks pole enam probleemi, sest
pole enam asja .
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 17.10.08 05:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
... Subarud on toredad, aga puhurit ei taha ... |
Kardad, et äkki nakkab? Kui sa veel puhuri nakatuse ka saaks, siis ei ole just eriti palju audisid, mille vahel enam valida. 
Jõudu ja jaksu uue autoga, eks peab kunagi tulema ning ülekaema selle uhke pilli.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 17:35
|
|
|
Kuna laupäeval sai puhatud ja mängitud ning õhtul lorrapiga rõvedalt rummi sisse kallatud, siis pühapäeva sisustasin uue saani lapsehädade
nokkimisega.
Nagu kõigil selle ajastu audidel sai esimese asjana kohe armatuuri alla kaevutud "kulda" otsima põhjuseid pole vaja öelda 

Muidugi ei saanud ka ilma pirnip*rnota.

Selline pihutäis siis ei toiminud 

Ma niiiiiiiväga lootsin, et tagumised numbrituled tahavad ainult pirnide vahetust, aga no kus sa siis sellega 

Polstrid veidi lahti, et juhtmeid sai järgi anda - mugavam jännata, ning tina panemine võis alata 

Ja nagu võluväel 

Lisaks üritasin mõistatada, mis juhtmeid on kodanikud autosse juurde vedanud nii pagassi kui ka kapoti alla. Vahvalt olid seadmed lihtsalt ära
lõigatud ja juhtmed niisama vedelema jäetud, loomulikult polnud plusse lahti ühendatud teisest otsast .
Kärukonksu juhtmestikku pidi samuti veidi korrastama, kuna fritsud polnud eriti osavalt seda toimingut hallanud . Enne pimedat sai ka see valmis ja käru tuled testitud - korras toimib . Ehk siis nipetnäpet on likvideeritud, nüüd tuleb siis aeg leida, et mahlade ja rihmadega tegelema hakata, samuti
annab endast veidi märku roolivõimupump, mis on sama möga/moosi käianud ilmselt sajandeid .
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 17:52
|
|
|
Kui raatsid, pane värskete vedelike nimed ja kulud kirja. Endal vaja kah kõik vahetada, saaks kohe "spikerdada" 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.08 09:25
|
|
|
Vaatan, et ühel pildil mõnusalt eelmisel omanikul kaitsmekarpi auk tehtud ja sealt juhtmed läbi veetud. Kui kunagi peaks salongis veega pistmist olema
siis võid seda samust kohta kahtlustada. Omal C4 100 sai selle veelekke otsimisega ikka tohutult vaeva nähtud, kuni avastatud, et alarmi paigaldajad
olid ka mõnusalt retsinud. Tundus uskumatu, kuid peale nende aukude silikoonitamist kadusid ka minu veeprobleemid.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.08 20:15
|
|
|
Need "kavalad" juhtmed on ühendatud peeglite ja tagaklaasi soojenduse ahelasse, ilmselt mingid hirmkavalad jurakad esiklaasi pesuvee düüside lahti
"sulatamiseks" või midagi selletaolist.
Mootor hakkab kah vaikselt "lahti minema", esimesed 2000km oli suhtkoht tuim tükk, kuigi el. pool kapoti alt sai üle käidud koheselt.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.11.08 06:29
|
|
|
Kindlustuse ja ühe a8 4,2 saaga on siis selleks korraks läbi saamas. Esimene laks, kus olen ise kannataja ja liikur läks maha kandmisele, eelmistel
kordadel on paugutanud pereliikmed minu liikureid ja sel juhul olen pidanud ise oma raibetega majandama ja "omast taskust" maha kandma (nii palju
siis infoks, et ise olen elus ühe korra olnud liikluskahju tekitaja ja sedagi mitte liikuri endaga vaid liikuri taga oleva järelkäruga teinud talvisel
libedal ajal vigastusi tee ääres seisnud liikurile).
Mida siis targemaks võis saada kogu stoorist, kui algusest peale hakata loetlema:
1. ilmselge süü korral pole vahet, kas kutsuda politsei või mitte ja isegi vastaspoole allkiri ei mängi rolli, kui kõik vajalikud andmed on paberil
juba olemas ja mõlemad liikurid on kindlustusele samal hetkel viidud treileri peal kahjukäsitluse ukse ette piltide tegemiseks. Kindlustuse komisjon
tegi joonise põhjal otsuse väga kiiresti ja see ei mõjutanud eriliselt protsessi venimist. Kui tekib vähimgi moment, et süü võib olla ebaselge, siis
pollarid välja.
2. mitte mingil juhul ärge tehke kahjunõuet enne kui olete mingid pakkumised lasknud kindlustusele ära saata ja ise pakkumise sisuga "tutvunud".
Vastasel juhul võite esimese hoobiga otsustada pigem enda kahjuks kui kasuks.
3. kui lõhnab selle järgi, et liikur võib minna maha kandmisele, tuleb juba varakult lahti lüüa auto24'ee ja kuldne börs ning teha sealt kokkuvõte
sama aasta +-1.a. ja "samade lisadega" liikurite kohta ning hakata neid juba vaikselt füüsiliselt läbi vaatama ja oma hinnagud nende tehnilise
seisukorra kohta dokumenteerima.
4. kindlustuse esimene pakkumine oli stiilis turu kõige sitem ja odavam ning sellest veel -10% stiilis "aga need hinnad on ju kaubeldavad".
Kindlustus oma prset toolilt ei liiguta ja nende "eksperdid" tuginevadki ainult portaalides olevale infole ning mõnele pildile mis kuulutustesse
lisatud. Oma kogemus näitas, et mõned liikurid ei olnud võimelised ennast isegi liigutama, mida "võrdlevateks" pakkumisteks toodi, näha oli, et
võrdlevate pakkumiste trükkimine ja esimese pakkumise vormistamine võttis aega ilmselt ~5 min. mitte rohkem kindlustuse poolelt.
5. hooldus- ja remondiajalugu peaks alles hoidma, sest see on oluline argument isegi siis kui seda tembeldatakse "emotsionaalseks väärtuseks".
6. natuke shokiteraapiat ei tee samuti paha, pakkusin välja ka liikuri, mille nad võivad mulle asemele soetada (esmasel ülevaatusel enam vähem samas
tehnilises seisus kui minu "maha kantud" isend).
7. kui näha on, et hinna üle läbirääkimised hakkavad metsa minema, siis hooldusajalugu ette lüüa ja teha ettepanek, et kõik mis on juurde keeratud
saab ka maha keeratud (taastada umbes sama plank seis nagu kasutatud liikur kunagi banaanivabariiki jõudis - loomulikult mõistlikuse piires mitte
õlideni välja ). Kõik maha keeramised soovituslikult kindlustusele
ettepanekuna esitada.
8. liikluskindlustuse vaidluskomisjoni poole pole mõtet pöörduda ega ka mõelda pöördumisele kui esmane kindlustuse pakkumine jääb küsitust alla vähem
kui 20%. Kõiksugu jutud sõltumatutest ekspertidest ja nende kasutegurist on suht koht kahtlase väärtusega tegevus ja mina ütleks, et pigem mõttetu
kulu nende kodanike taskute täitmiseks, kuna nende arvamus muudetakse "subjektiivseks ja mõtlematuteks argumentideks" ning ei arvestata kogu
protsessi juures üldse või siis väga vähesel määral. Hooldus- remondiajalugu peab olema samuti korralikult dokumenteeritud, suusõnaline jura ei
kehti.
Kokkuvõtteks, kuidas käituksin järgmisel korral:
Põhimõtteliselt samuti. Kui pollarid välja kutsuda, siis pole mõtet ise vahepeal "liikurilt küljest midagi ära keerata", kuna need fotod lähevad ka
kindlustusse ja selle alusel võidakse pärast protsessima hakata, et näed siis oli midagi küljes aga meile üle antult polnud. Ilmselge süü korral
vormistan paberid/allkirjad teen moblaga mõned pildid kannatanu ja enda liikurist nii nagu liikurid peale õnnetust jäid ning liikur treilaga või omal
rattal kohe kuhugi pakkumiste vormistamiseks ära tassida ja kui mahakandmine on ilmselge, siis kohe jupid küljest mis lisatud ning siis kindlustusse.
See tants ja trall mingi maha keeramiste kokku leppimisel jääb sel juhul lihtsalt ära.
Selle casega pigistasin remontide ja hooldussummade peale silma kinni ning küsisin enam vähem reaalset summat. Kokkuvõttes sain/saan küsitust ~5%
vähem. Kui tahtmist ja pealehakkamist isikul pole, siis polegi s*ttagi teha vaid peab kõrvad lontis kindlustuse poolt pakutu vastu võtma. Kui vähegi
bravuuri ja pealehakkamist jagub, siis on võimalik mõistlike lisakuludega võita parem lõpptulemus.
PS! Paljud on küsinud, et miks ma siis järgmist kah a8't või s8't ei soetanud vaid mingi c4 a6 q 2,8 avandikäki .
Ütlen kohe välja, et mitte mingiks teguriks polnud hooldus/remondikulude teine hinnaklass või suur mootor ja palju kütust jnejnejne. nagu paljud seda
a8/s8 või üldse vanade luksusautode puhul arvavad olevat. See Suur hooldus/misiganes/ülalpidamise kulu on väga suhteline mõiste ja jutt pärineb pigem
nende suust, kelle rahakotile see kulu lihtsalt märkimisväärseid põntsakaid tekitab. Minu jaoks oli a8 oma igapäevaliikurite pargis lihtsalt kõige
ebapraktilisem ollus, mis mind vahepeal lausa närvi ajas. Paar aastat tagasi sai see soetatud selleks, et oleks maanteedel hea ringi lasta suure
mootoriga, viimasel aastal toimusid olulised muudatused elus, mis minu maanteel sõitmise vajadust vähendasid nädalas ~500-600km võrra samas suurenes
vajadus praktilisuse järgi ehk siis avant ja kärukonks.
Kuna liikurite pidev vahetamine pereliikmete vahel vastavalt vajadusele sõidutas katuse lõpuks nii ära, siis esmaseks välja valituks sai rootsist
1997.a. 130tkm originaal läbisõiduga s6 plus täispauk ja hindest, mis ma olin selle asja eest nõus välja käima, ma parem ei räägiks (nii palju
vihjeks, et eesti turg on täis c5 kerega ja isegi 4,2 motodega liikureid, mis olid odavamad) . Kuna sellest asjast jäin ilma ja müüjale pakuti VEEL ROHKEM, siis saigi käega löödud ja võetud kasutusele täpselt
samasugune tööloom, et ei peaks enam liikureid vahetama vaid kõigil liikuritel oleksid samad praktilisuse nõuded, ainsana välistasin valikust c4 kere
s6 4,2 koos vanakooli automaatkastiga .
Kellelgi on siis reaalne oht jälle üles löödud a8't endale saada eesti pinnalt, kindel laks et see ostetakse kindlustuselt oksjoni korras välja ja
hakatakse koduselt taastama, sest asi on põhimõtteliselt kenasti tehtav, aga mitte endale vaid müügiks. Kel huvi saab tutvuda LKF'i ajaloost numbriga WAUZZZ4DZVN012382.
Kui keegi ostab osadeks, siis saab endale 15tkm sõitnud viiese käimari.
Nüüd ei viitsi vist rohkem tükk aega seda teemat täiendada .
|
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 12.11.08 09:57
|
|
|
Ise näen periooditi sinu punast 4wd -Full time-i enda kortermaja ees, ilmselt siis lasteiaga seotud 
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|