Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  ..  11
Autor:
Pealkiri: Audi 100 1.9 cc - 1984 - Sts (Vastuseid: 270 | Vaatamisi: 52098)
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 1984

postitati 10.09.13 12:49 Tsiteeri

Unustasin mainimata, et lisaks on veel üks natuke kummaline nähtus tekkinud.Nimelt on rool läinud järjest raskemaks?
Kuna mul on tavaline lattrool(ilmam võimendita),siis tekkis küsimus,et järsku on roolilatt kuivale jäänud? Või kuidas asjatundjad sellist nähtust kommenteerivad? Järsku aitaks probleemi leevendada natuke õli või määret?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 18.09.13 07:27 Tsiteeri

Valik pilte, kohalikest oludest.
Audi ja sügis:

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/58/0104529475bea74.jpg
Võrdluseks, minu vana sõiduauto on ikka paras tikutops audi kõrval. Siiski ta töötab aga peagi enam temaga tänavaliikluses osaleda ei saa, sest lõppeb TÜV.

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/59/0104529527f26b5.jpg

See Audi 100 on 1986.a ja oli esimene Audi,millega ma üldse kokku puutusin, tehnilise poole pealt.
Selles suhtes on see sõiduk lausa ajalooline.

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/59/01045295534c93a.jpg

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.13 17:26 Tsiteeri

Sai soetatud endale heas usus suve rehvid....

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/119/0104559649eaee8.jpg

aga kurb tõsiasi on see,et selle ostuga olen ämbrisse astunud.

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/119/010455965326b12.jpg

Dr.Rammstein
huviline

Registreerunud 09.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 c6 3.0 171kw universaal

postitati 21.09.13 17:36 Tsiteeri

Kuidas ämbrisse? Suvel rehvi miinimum sügavus 1,6mm seega ühe suve saad ära sõita nendega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
S.Lumi
huviline

Registreerunud 05.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.13 17:39 Tsiteeri

Need talvekad võid suvel siledaks sõita. Samas kui mustri jääk alla 5mm siis mina selliste rehvide eest raha maksta ei sooviks. Erandi võib teha suvekatele ja siis ka max 10 euri tk. Talvel peab rehv hea olema. Palju mustrit ja ega naastki halba tee. Kui kalli rehvi ostuks raha napib, siis võib ka protid osta. Uued muidugi, sest hea pidamine on neil max kaks talve. Hiljem on jama. Ja asi pole mustris, sest see pole kahe talvega kuigipalju kulund, vaid kumm läheb kõvaks või ma ei tea mis nendega juhtub, aga nad ei pea enam. Mustrit on, enamus naelugi aga ei pea. See siis minu kogemus prottidega.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 21.09.13 18:19 Tsiteeri

Olen ka arvamusel(kuna olen rehvi töökojas natuke praktikat saanud),et need suverehvid,mis ma ostsin lehmalellepojalt siis heas usus, 20 EUR eest. On ülemakstud ja suuresti vaid ühe hooaja rehvid. Sääraseid rehve on kohalike rehvipostide prügihunnikus jalaga segada. Aga siin pole mul peale enda, kedagi muud süüdistada.
Talverehvid on ka tulemas ja need on vähemalt eelnevalt kontrollitud kaup.

Dr.Rammstein
huviline

Registreerunud 09.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.13 04:59 Tsiteeri

Ma ei tea mida sa nutad. 20€ ühe hooaja rehvide eest on normaalne hind . Ega saad seda, mille eest maksad. Tahad korralikke, osta poest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.13 05:51 Tsiteeri

Otseselt ma ei nutagi. Ise otsin ja oleks ma ennem kaupa näinud siis oleks mõelda saanud. Aga läks nagu läks.
Ju ma lootsin siis rohkemat selle raha eest :P just rehvi mustri osas.

audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 22.09.13 05:52 Tsiteeri

20euri on täiesti ok hind nende eest. Tean mitut sõpragi kes oleks nõus sellise raha eest ostma neid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.13 12:19 Tsiteeri

Eks ma need rehvid ära kasutan, muidu on raha maha visatud. Aga eks elu õpetab ja järgmine kord olen targem, loodetavasti.

Küll aga ei tahaks ma neid rehve panna, roostes plekkveljele vaid valuvelgedele. Kuid nüüd selgus,et valuveljed,mida tahtsin on 5 auguga aga minu autol on veljed 4 auguga. Kui ma ei eksi siis sarnaseid valuvelgi nagu Audil kasutati ka sama ajastu VW Passatil? Seega peaks siis idee poolest ka Passati valuvelg alla sobima.

Dr.Rammstein
huviline

Registreerunud 09.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.13 13:22 Tsiteeri

Auguvalem sinu autole on 4x108 ehk sama mis b4-l ning keskauk nagu audile omane 57 ning ET vahemikus 35-42.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.13 10:08 Tsiteeri

Sain nüüd endale ka talverehvid koos velgedega. Kogu lõbu läks maksma 70 EUR aga oli ka igat senti väärt. Veljed on küll roostes aga ma ei näe ka erilist mõtet neid värvida.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/429/0104714731dc317.jpg
Rehvid ise praktiliselt kasutamata.

Vähe haaval olen ka igasugu pisivigasid kõrvaldanud. Alustades tuledest, mis ei tahtnud korralikult valgustada. Selgus,et viga oli pealülitis ja oksüdeerunud juhtme otsades.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/429/01047147535bdf5.jpg
Lisaks sai vahetatud ära bensiini filter ja mõranenud voolikud kapotiall. Probleem hakkas ennast rohkem tunda andma, kuna käivitamine muutus raskemaks ja tühikäik muutus ebaühtlaseks. Vana filter oli päris korralikut umbes, peenest sodist. Seda nimetan ma kohalike tanklate boonuseks.:D
Vanad voolikud olid ka päris korralkult mõrasid täis ja võimalik,et sealt tõmbas ka õhku toitesüsteemi. Igatahes peale kõiki neid operatsioone, kadusid kõik toitesüsteemi anomaaliad ära.

Eks tuleb edasi liikuda roolilatti ja soojenduse suunas. Ilmad on jahedad ja Sapaka mehe kombel, akent lapiga nühkida udust on ka natuke nõme.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 11.10.13 08:37 Tsiteeri

Sai käsile võetud siis Audi remont. Alustasin roolilattist, millele lisasin laagritele ja liigenditele mõeldud(tootja SWAG) määret.
Ainus viis seda määrida oli kasutada vana aga lollikindlat,määrde/õli pritsi.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/01047420178030c.jpg
Tulemuseks on kergem rool, kui ennem. Kuid paistab,et üks koht,mis veel poob on alumised sarniirid. Aga neid ei saa enne teha,kui saan kanali peale autoga.

Väsinud aku vahetasin välja. Kuigi see aku on 2.a vanem(kokku 7.a) kui see,mis peal oli. Siis särtsu on sellel akul tunduvalt rohkem. Vana aku läheb ühe teise hobiauto peale, kus voolu tarbijaid on vähem taga.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/01047420155318c.jpg

Lisaks vedelike taseme kontrollimisele, kruvisin külge mehaanilise õlirõhu anduri.Sooja mootoriga tühikäigul on tulemus selline :D
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/01047420350c3f0.jpg
Näidik on põhjas ja tundub,et selle auto jaoks on vaja vist suurema mõõteskaalaga näidikut. Muidugi kas nii kõrge rõhk tühikäigul on normaalne?

Lõppuks, salongi soojendus mootor:

Sellega aga oli rohkem jama kui oleks vaja olnud. Esiteks suutsin oma tarkusega lõhkuda ära plastmassist soojenduse korpuse(loe: unustasin ühe pisiasja kontrollimata ennem) ja lisaks sellele pudenes laiali ka plastmass katte.:(

Kui oleks võtnud kohe vaevaks osta raamat ära ja läbi lugeda, oleksin sellest jamast ennast säästnud.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/0104742021b753d.jpg
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/010474204338d2f.jpg

Korpuse annab kokku liimida aga plastik katte peale oli juba ennem kehv ja nüüd pole seda enam üldse. Lisaks ilmus sõbra garaa˛ist välja ka terve ahi koos kõigega.Seega edaspidi saab korpuse välja vahetada.

Elektrimootori sain korda peale päev otsa tööd. Mootor ise on selline:
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/0104742027867f7.jpg
Peale harjade vahetamist ja pukside õlitamist hakkas mootor tööle. Kuid sellega asi ei piirdunud.
Nimelt peale mootori ja korpuse kokkku ladumist. Selgus,et mootor otse töötab aga lüliti järel ei tööta.
Sai välja võetud reostaat,mis oli seest must nagu panni põhi:
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/0104742019ef394.jpg
Kuid ka peale seda mootor ei suvatsenud midagi tegema hakata. Edasi sai siis olla viga vaid kaitsme karbis.
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/418/484/010474204153458.jpg
Selgus,et ka kaitse oli oma töö minetanud.Alles peale uuega asendamist hakkas mootor toimima. Kiirused on kõik olemas aga vahepeal jätab kiirusi ikkagi vahele. Oskan arvata,et viga on konsoolis asuvas lülitis,mis ka ilmselt mustaks läinud tagant.

Põhimõttteliselt oleks kogu see jama olemata olnud kui oleksin suvatsenud kaitsmekarpi ja releed ennem uurida.Aga,mis teha omad vitsad peksavad. Tellisin ära ka remondi manuaali ja see peaks kuulõpuks eestisse jõudma.

Plastik katte puudus aga on tõsisem mure,sest vastasel juhul hakkab vesi jooksma aku peale ja soojendusmootorile.
Kardan,et seda katet saada võib probleem olla, kui just ebay kaudu seda tellima ei hakka.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.13 07:06 Tsiteeri

Nii palju sain targemaks,et 6 kg/cm2 kohta õlirõhku, tühikäigul on liiast. Samas mis võib seda põhjustada?
On kaks võimalust:
- midagi on viga jaotusvõlli juures
- näidik ise on vigane ja seetõttu ei näita õigesti.

Ebayst leidsin ka plastmass katte aga selle eestisse tellimine on ligi 45 EUR kanti. Kui eestist ei leia midagi siis tuleb see võtta.
Lähimad lammarid on läbi käidud ja seal imestati,et ma veel nii vana autoga ringi liigun.:D

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 16.10.13 07:13 Tsiteeri

Kui kindel sa oled, et see rõhunäidik on 100% töökorras?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.13 08:17 Tsiteeri

Pole üldse kindel, sest leidsin ta kunagi vanaraua kokkuostu punktist. Reeglina on need näidikud lollikindlad aga on ka ettetulnud praak näidikuid,mis venelase kvaliteeti arvestades pole üldse mingi ime.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.13 14:39 Tsiteeri

Proovisin teise näidikuga, mis on n.ö etalon näidik ja tulemus sama.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.13 10:30 Tsiteeri

Sai välismaa foorumeid kolatud ja üks põhjus,miks teinekord võivad mootoris rõhud minna paigast on ka umbes karteri tuulutus või liiga paks õli. Kuigi välistatud pole ka reduktsiooniklappi rikke aga see on väga vähe tõenäoline,et sealt viga tulla võib.
Ühesõnaga teha midagi eriti ei anna, tuleb pinisemisega oma kõrvasid harjutada edaspidi.

Sai soetatud ka Inglismaalt endale vajalik raamat,et edaspidi mitte sarnaste rehade otsa komistada nagu läks soojendusmootori välja võtmisega.

http://www.editions-palmier.com/boutique_us/images_produits/0907-z.jpg

See manuaal tuleks ka soetada aga hetkel pole raha selle jaoks,sest muud asjad vajavad Audile ostmist.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/513JGGC6DKL.jpg

Aga kuna kiiret pole siis tuleb asju soetada olulisemast asjast alustades.:D:D

Küsimus teadjatele: Kas vanal Audi 100 olid ka tagumised porikummid nagu B4 ja C4 kerega Audidel?

twistY
huviline

Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.13 12:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: StS

See manuaal tuleks ka soetada aga hetkel pole raha selle jaoks,sest muud asjad vajavad Audile ostmist.

Küsimus teadjatele: Kas vanal Audi 100 olid ka tagumised porikummid nagu B4 ja C4 kerega Audidel?

Jah, porilapid olid lisavarustus.

Ja selle manualiga seoses - sirvi müügikuulutusi, keegi müüb juba ammust aega värskeid eestikeelseid C3 manuale.

E: Eestikeelne remondijuhis

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.13 12:28 Tsiteeri

Aitäh viite eest,oleks ma seda varem märganud. Samas inglise keel mulle raskusi ei valmista. Ise asi,kas sisud kattuvad, selles pole ma üldse kindel.:D

plz
huviline

Registreerunud 06.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 SEQ; Mazda 6;Mazda 3; cabriolet 2.8 ; MB-w115D; LR FR

postitati 18.10.13 16:20 Tsiteeri

Lisaks enne teise manuali soetamist tee kindlaks kui palju vajalikku infot võivad FL mudelid sulle reaalselt pakkuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.13 06:53 Tsiteeri

Haynesi manuaal visati eile juba posti ja hiljemalt 22 oktoober peaks ta eestis olema.

Nüüd siis porikummide juurde:
Vajadus nende järele on ,sest tagaratastelt lendab päris arvestatav kogus mulda, tagaosa peale ja selletõttu on ühest kohast ka tiib kõduks läinud.:( Vähemalt kruusa ja pinnase teedel on neist porikummidest ka reaalselt kasu.

Sai leitud ka plastik katte aga hetkel on probleem,kuidas see Tallinnast Elva saada.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 23.10.13 11:55 Tsiteeri

Täna jõudis kohale ka oodatud Haynesi remondi manuaal;) nüüd on talvine aeg selle lugemisega sisustatud.

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.13 14:01 Tsiteeri

Küsimus targematele, kuidas eemaldada mahlaplekki vaiba pealt? On kellegil kogemusi sellise asjaga?

StS
huviline

Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal

postitati 30.10.13 13:51 Tsiteeri

Peale sõitmise ja mõne pisivea kõrvaldamise, mitte midagi erilist ei ole juhtunud.
On minu mõtetesse roninud paar asja:
1.Salong
Paegune salong on kuidagi mage. Esiteks on ta bee˛,mille pealt iga väiksemgi plekk on välja paista. Teiseks aga on see,et kõik 4 istet on omadega rohkem või vähem kulunud(rääkimata närilistest,kes on mingi aeg autos endale elamise sisse teinud). Sellepärast üha enam meeldib mulle idee tumedast nahksisust. Aga kuna Audi 200 ja 100 C3 nahksisu liigub vähem,kui C4 kere omasid. Siis tuleb ilmselt rohkem sinna suunas vaadata.
Kõigele sellele lisaks tuleks vahetada ära ka vaip,kui salong tuleb tume.

2. Rool
Sai rool kergemaks küll aga ikkagi on ta lääne auto kohta, ebamugav. Põhimõtteliselt saaks roolivõimendi paigaldada,koos vastava roolilattiga. See nõuaks küll tööd aga lõpptulemus oleks seda parem. Miinuseks on see,et enamus roolivõimendiga roolilatte ,tilguvad läbi ja muudgi hädad vaevavad neid.

Hetkel on need kõik vaid plaanid aga need vajavad ka üsna suurt investeeringut. Kuid kas igapäevases kasutuses olevale autole on mõtet selliseid "lisa varustuse" asju juurde pookida( lisatuled jm) või lasta seni edasi,kuni kere koos püsib. Viimane on vist kõige lihtsam variant aga selle tulemusena ei jää autost endast ka ühel hetkel,miskit järele.

Lehekülgi:  1  2  3  4  5  ..  11
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 27.5% - SQL: 72.5%]